Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי ברכב הקודם ז"ל (toledo TDI ידנית) היה צ'יפ של אבסולוט, מנוע זהה לגולף (1.9 8V, לא PD עם 110 כ"ס)

ההספק היה קרוב ל150 כ"ס (עם פילטר פתוח ורמוס)

האוטו תפקד בלי יותר מידי בעיות, אבל היו מרגישים ירידה בכח בימים חמים מאוד ו/או אחרי נסיעת כסאח לאורך זמן (האינטרקולר עבד שעות נוספות)

בseatcupra.net יש הרבה מידע על שיפורים לTDI של VAG (ולא חסר שם משתמשים עם Ibiza cupra d שמתקרבים ל200 כ"ס)

פורסם

אז אני מסתייג,לבחור עם הדיזל "GOLF","אין חכם כבעל נסיון" אין לי נסיון בהעלאת גדישה ברכבי דיזל,ולבחורים האלו אני מבין שיש,אז אני חוזר בי מדבריי בקשר לרכבי טורבו דיזל.

נ.ב. לבחור ששאל כמה עולה הרנו,אין מחיר מוגדר,זה כמה הקונה מוכן לשלם ובכמה המוכר מוכן לשחרר.

פורסם

3.ברכבי vag הגדישה יכולה להישלט מהצ'יפ,תכנות מחדש של הצ'יפ בעצם.

זה נכון לרוב הרכבים, לא רק לרכבי VAG.
פורסם

בדרך כלל ברכבי דיזל יש גדישה נמוכה באיזור ה0.4 באר,לא הייתי משחק עם גדישה של רכב דיזל בכלל,מנועי דיזל אינם בנויים לגדישות חזקות, בשונה ממנועי בנזין טורבו שהם בדר"כ מחוזקים,ועם יחס דחיסה נמוך ולכן יכולים להתמודד עם גדישה גבוהה.

למרות שכבר הסתייגת מאמירה זאת, אני רוצה להוסיף כדוגמא את הטנדר דודג' ראם שמגיע במקור עם גדישות מאד גבוהות (עד 2 באר - תלוי בדגם) ורבים מעלים את הגדישה עד לכ-3 באר (על מנוע סטנדרטי). כמובן שהכוונה למנוע דיזל.
פורסם
זה נכון לרוב הרכבים, לא רק לרכבי VAG.

איזה רכבים?

בדרך כלל רכבים שמשתמשים בערכות אפטרמרקט להתקנת טורבו ברכב, הגדישה לא נשלטת מהצ'יפ,כיוון שהוויסטגייט שלהן ללא חיישן.

ברכבים שהוויסטגייט עם חיישן הם רכבי vag.

פורסם
רכב טורבו דיזל בנוי לגדישות חזקות אדון מוטי?

מנוע בנזין שיוצא עם טורבו מהיצרן בנוי לכך,הלא כך?

מנועי דיזל באופן כללי בנויים ללחץ, ועמידים לכך יותר מבנזין.

לחץ גידוש במנועי דיזל נע בין 0.7-1.1 באר, תלוי ביצרן.

ולפתוח השרשור,

בנוסף לכל הסעיפים שהוזכרו,

1. חשוב להקפיד על מסנן אויר תקין, איכותי ונקי, חשוב שלא יהיו חדירות אויר שלא דרך המסנן.

2. צנרת היניקה והלחץ שלמים ללא דליפות, וללא חלקים 'רכים' שיקרסו ועלולים לחסום את יניקת האויר.

3. צינור הואקום/לחץ לשסתום ויסות הלחץ (WASTE GATE) חייב להיות שלם ומחובר הייטב.

4. מערכת נשם תקינה ונקייה, כאשר יש בעייה בנשם המנוע, שמן עלול לחדור לכנפי המאיץ, ולעקמם. (כידוע המגדש יודע יפה מאוד להסתדר עם אוויר אך לא עם נוזל).

פורסם

בגלל זה לא חיברתי את הנשם לפילטר אויר,למרות שהמנוע שלי משופץ ובמצב מצויין,אני לא לוקח סיכון,אפשר היום לשים פילטר לנשם ולגמור סיפור.

פורסם

תודה לכם על ההסברים המפורטים:)

הציעו לי להעלות כ"ס ע"י תוכנת מחשב. מחשב מתחבר למחשב הרכב, מוריד את התוכנה ותוך זמן קצר הבטיחו לי 130 ואפילו 150 כ"ס. עד כמה אמין הנושא? הבלאי יהיה גדול? אני ארגיש 130 כ"ס?

• תוכן חדש...