Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מצבר חדש פחות מחצי שנה באוטו, בשישי האחרון המגבר שלי נרטב והפסיק לעבוד אבל אני לא חושב שיש קשר.

 

בכל מקרה רציתי היום להניע את האוטו, שמתי לב שהאוטו לא מניע והאמבולייזר בכלל לא פועל (כשהאוטו לא הניע ישר הסתכלתי לכיוון של הנורה של האמבולייזר, והנורה בכלל היתה כבויה).

 

שמתי כבלים והאוטו הניע כרגיל. אין לי מושג למה המצבר פתאום היה מרוקן. יכול להיות שהמגבר איכשהו המשיך "לחלוב" חשמל מהמצבר כשהאוטו היה כבוי? לא הגיוני לי. אני בגדול לא מבין בזה.

 

מחר אני הולך לחנות שממנה קניתי את המצבר, אבא שלי עבר ליד החנות לא מזמן בשעות הצהריים וראה שהיא הייתה סגורה. אני והוא חוששים שהבן אדם פשט את הרגל ואני לא אקבל את האחריות שלי (לא זוכר איפה שמתי את הקבלה של המצבר, דרכו אפשר לקבל את האחריות) אני מקווה שהוא פתוח ואני אקבל מצבר חלופי.

 

במקרה והבן אדם אכן פשט את הרגל, מה אני יכול לעשות עכשיו, לקנות מצבר חדש? כמה יעלה לי להטעין את המצבר הזה? מאיפה לי לדעת שהמצבר לא יגמר שוב? מאיפה אני יכול לדעת אם המצבר הזה תקין (בשביל לדעת שאפשר וכדאי להטעין אותו ושלא יפתיע אותי שוב)?

 

כמה בערך עולה להטעין את המצבר? זה משתלם? מה ההבדל בין הטענה איטית לבין הטענה מהירה (אני זוכר שרשורים ישנים).

 

בקיצור מה לעשות?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תנסה לנתק את ה+ של המגבר מהמצבר,להניע את האוטו,לנסוע איתו כחצי שעה(כדי להטעין את המצבר) ואז לנסות שוב להניע את האוטו לבד ללא הכבלים.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אם המצבר הוא ממותג ידוע כשנפ או וולקן או ורטה וכו' אז אין בעיה לקבל שרות במסגרת האחריות עליו בנקודות שרות של הספקים. על מצברים מסומן, בדרך כלל, תאריך השווק כך שאין צורך בחשבונית או תעודת אחריות.

בדיקה טובה הנה אצל חשמלאי רכב המסוגל לבדוק את מצב המצבר, טעינת האלטרנטור וזליגת זרם כדי לראות אם אין תצרוכת זרם גבוהה למרות שכל צרכני החשמל כבויים.

טוב יותר לבצע טעינה איטית למצבר החודרת גם אל תוך לוחות המצבר ולא רק על משטחם החיצוני.

איזה מצבר מותקן במכונית ומהיכן הוא נקנה?.

פורסם

המצבר הוא לא של שנפ או חברה מוכרת אחרת. עלה לי משהו כמו 300 שקל. אם אני לא טועה החברה היא "שניידר" אני אבדוק מחר על הבוקר.

 

המצבר נקנה מהעיר אזור בחנות כללית לכלי רכב. לא מחשמלאי או מקום מרכזי אחר.

 

 

מה עם לבדוק אם יש מספיק מים מזוקקים במצבר? יכול להיות שזו הבעיה?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

לפי התאור שלך אני יכול להסיק שברגע שנרטב המגבר הוא גורם לקצר, כלומר גם שהוא כבוי הוא עדיין מעביר זרם דרכו. קצר = קיצור דרך לזרם חשמלי, כאילו נוצר מעקף ולכן המגבר לא שולט בזרם העובר דרכו.

 

לדעתי תנתק את המגבר בתור עזרה ראשונה, ויתכן שתיפרד ממנו יפה או שתנסה לייבשו ולתקנו, ותנסה לראות מה קורה כשהמגבר מנותק מהרכב.

כמובן שבדיקה אצל חשמלאי תשפוך אור על המצב(ר).... ולא תשפוך מים...

פורסם

גם אם ניתקת את הכבלים מהמגבר והשארת אותם זרוקים על גבי ריפוד תא המטען - במידה והוא רטוב (ואני מניח שכן כי המגבר לא נרטב עקב השלכת דלי מיים אלא מחדירת מי גשמים או רחיצה) אזי שהוא משמש כמוליך (לא משובח אך מוליך).

 

נתק את הפיוז בין המצבר למגבר (במידה ומותקן אחד) או את חיבור ה+ מהמצבר למגבר בנקודה הקרובה ביותר למצבר.

פורסם
גם אם ניתקת את הכבלים מהמגבר והשארת אותם זרוקים על גבי ריפוד תא המטען - במידה והוא רטוב (ואני מניח שכן כי המגבר לא נרטב עקב השלכת דלי מיים אלא מחדירת מי גשמים או רחיצה) אזי שהוא משמש כמוליך (לא משובח אך מוליך).

 

נתק את הפיוז בין המצבר למגבר (במידה ומותקן אחד) או את חיבור ה+ מהמצבר למגבר בנקודה הקרובה ביותר למצבר.

 

החלפתי מצבר, לאחר שקראתי את ההודעות ירדתי במהירות לכיוון הרכב והוצאתי את הפיוז (30) מהנקודה שליד המצבר. עכשיו יש בטחון שהמגבר לא ישאב כוח מהמצבר?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אם הוצאת את הפיוז, המגבר לא ישאב יותר כוח מהמצבר.איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה לכווווווולם!

 

המגבר אולי שרוף אבל חפיף אני כבר אקנה חדש בהזדמנות, אני שמח שיש לאן לפנות כששואלים שאלות טכניות.

 

 

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

×
×
  • תוכן חדש...