Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור ל-40 אמפר ע"י חברת חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שערוריה!!!חברת החשמל לא מיתביישת ליגבות 2300 ש"ח עבור חיבור הרשת הביתית,מ25 אמפר

לנתיך 40 אמפר סכום עתק.בסך הכל מחליפים שני חוטים ,לעבים יותר מהלוח לשעון החשמל.

עבודה של 10 דקות.ובנוסף צריך לשלם מראש ולהמתין לחיבור כ-30 ימי עבודה.כאשר אתה שואל מאיפוא

הגיע המחיר, הזה עונים לך שזה התעריף שהממשלה קבעה.

אם למשל חשמלאי פרטי היה גובה סכום כזה ,ועוד בתוכנית "יצאת צדיק" היו קוראים

לבחור גנב במיקרה הטוב.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

תירגע נתי,

התעריף נקבע כממוצע - כיוון שברוב הבתים הישנים היה צורך להחליף חוטים עד הלוח המרכזי , או , בבית פרטיים - עד העמוד.

היום - אכן המחיר גבוה מאוד - כי רוב הבתים מותקנים עם חוטים בעובי שמספיק ל-63A.

הפתרון אצל מי שקובע את התעריפים - ולא אצל חב' החשמל.

45 אחוז מס הכנסה זו לא שערורייה ?

פורסם

סבא שלי היה בבעיה הזו,

מחליפים לבד!

או חשמלאי פרטי יחליף , זה כולה סוג של פיוז קטן עגלגל , ניתן לקנייה בהום סנטר וכ'ו..

אבל אחרי הרבה זמן חברת החשמל עשתה בדק בית וגילתה , והיה צורך או לחזור למקורי(25A) או לשלם להם כמה גרושים..(אלפייה אני זוכר)

פורסם

שמר .. אני רגוע וזאת לא השאלה .

וההסבר שלך על הממוצעים מעניין את הסבתא שלי.

OK לפי דבריך תיכנס למוסך להחליף מצתים והמחיר יהיה ממוצע בין הזמנת ההעבודה

שלך להחלפת מנוע.1700 ש"ח.

אם אתה עובד חברת חשמל יש לך את התעריף חינם.

וזה לא עיניין של פיוז את החכמה הזת אני מכיר.

אני כותב על החלפת החיווט (חוטים עבים יותר)לפי התקן שמתאימיפ ל40 אמפר.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

במיקרים שלהם יש לך מספר מזגנים קטנים או מיני מרכזי שאינו מצריך פאזה שלישית, 25 אמפר לא יספיקו ועלול ליקפוץ הנתיך או להישרך אם תוסים מוצרי חשמך צרכנים על המזגן.

היו כשבונים בתים כבר שמים מראש כבל ל 80 אמפר ונתיך מרכזי של 40 ואפילו מקצים מראש ויחידת מזגן 20-25 אמפר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לי יש מזגן 3 כ"ס וכל הבית 32 אמפר ואף פעם לא קפץ לי מפאת עומס יתר. אם אתה מתקין מיני מרכזי או יותר מ3 כוח אז צריך 40 אמפר

3 כוחות סוס צורך בערך 3.5 KW ככה שנתיך מינמלי בישיבלו זה 16 אמפר, סביר להניח שבלוח החשמל יש לך אליו 20 אמפר.

לכן לא אמורה להיות לך קפיצת חשמל

הנה ה אבל בא

אבל , שים לב שכשהוא עובד שנוסףאז אין היתחממות של הראשי כי זה יכול במשך הזמן להרוס לך את כל הלוח

פורסם

3 כוחות סוס צורך בערך 3.5 KW ככה שנתיך מינמלי בישיבלו זה 16 אמפר, סביר להניח שבלוח החשמל יש לך אליו 20 אמפר.

לכן לא אמורה להיות לך קפיצת חשמל

הנה ה אבל בא

אבל , שים לב שכשהוא עובד שנוסףאז אין היתחממות של הראשי כי זה יכול במשך הזמן להרוס לך את כל הלוח

3 כוחות סוס זה 2.2KW

שזה אומר נתיך מינימלי של 10A

תמיר

פורסם

הוא כתב לך את הצריכה , לא כמה זה 3 כ"ס (736 וואט *3).

מזגן 3 כ"ס צריך מינימום 16A , מסוג C (החומר ממנו עשוי הבי-מטאל שמרכיב את המאמ"ת) , כדי שלא יקפוץ בזמן ה"התנעה" (הזמן בו נכנס המדחס לפעולה).

מזגנים ישנים , בהם הקבל לא מאה אחוז- ידרשו לעיתים מפסק 20A.

פורסם

1. התעריף אכן נקבע ע"י "הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל" ולא ע"י חברת החשמל.

2. התעריף הינו קבוע בלי קשר למהות העבודה בפועל שנדרשת לביצוע (בבניינים בהם התשתית כבר שודרגה החלפת 3 חוטים+פיוז חצי שעה עבודה - בבניינים ישנים הרבה יותר)

3. הסכום הזה כולל גם "יחידות רשת" שהן בעצם העלות הכוללת של רשת החשמל מתחנת הכח ועד הבית, כמובן חלקי החלק היחסי של החיבור שלך. כדי לתמוך ביותר צרכנים עם חיבור 40 (שמנצלים, נניח במקסימום 35 אמפר בשעות הערב העמוסות) צריך רשת עם יותר קיבולת מאשר צרכנים עם חיבור 25 (שמנצלים נניח 20 אמפר במקסימום). שדרוג הרשת (קווים, שנאים, תחנות משנה) עולה הרבה כסף.

לפעמים (נניח רחוב הארבעה בת"א, דוגמא המוכרת לי אישית) כתוצאה של הרבה לקוחות שמשדרגים חברת החשמל נאלצת לסלול קו תת קרקעי חדש - וזה עולה הרבה מאוד כסף.

לגבי מה לעשות, אפשרויות:

1. להסתפק ב25 אמפר ולתמרן את הפעלת זוללי החשמל (דוד מים, מכונת כביסה, תנור, מזגן) כך שלא יופעלו יותר מדי מהם בו זמנית.

2. לשלם את התעריף המופקע הזה לחברת חשמל.

3. להביא חשמלאי פרטי שיחליף את המפסק הראשי בלוח ל-32 אמפר.

הסבר:

הנתיך של חברת חשמל היום הינו תמיד גדול בדרגה אחת מהמפסק הראשי בלוח הצרכן. לצרכן של 40 אמפר חברת חשמל שמה הגנה של 63A לפני המונה. לצרכן של 25 אמפר הם שמים 35A.

ניתן לנגוס בטווח הביטחון הזה ולהתקין מפסק ראשי של 32A - כל חשמלאי יכול לבצע זאת בלי בעיה ובעלות לא גבוהה בלי להתעסק עם חברת חשמל.

הדבר הזה בעיקרון לא 100% חוקי אבל כל החשמלאים עושים את זה, חצי מהדירות בארץ עובדות על 32A "לא רשמי" שכזה, ולחברת החשמל יש מדיניות פנימית שמעלימים עין מהדבר הזה (32 במקום 25) כל עוד נתיך חברת החשמל לא נשרף (ולא אמור להישרף אם הוא 35).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

3 כוחות סוס זה 2.2KW

שזה אומר נתיך מינימלי של 10A

תמיר

קודם כל לא שימים בידיוק נתיך לפי גודל הצריכה כי לא תירצה שהוא יהיה בשיא שלך מה שהוא יכול לתת

דבר שני מה ששמר אמר זה הנכון, כי זה לא רק הצריכה של המדחס עצמו, יש את היחידה הפנימית שגם צורכת המון חשמל והיתכוונתי לשיכלול של שניהם.

פורסם

לשקע כח של מזגן שמים נתיך C25 אמפר. אף פעם לא שמים בדיוק כמה שצריך, כמו ברכב.

בכל אופן אל תשכחו שאם מכוונים את המזגן נכון אז המעבה עובד לסירוגין וכך לא כל הזמן המזגן הרבה חשמל

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
לי יש מזגן 3 כ"ס וכל הבית 32 אמפר ואף פעם לא קפץ לי מפאת עומס יתר. אם אתה מתקין מיני מרכזי או יותר מ3 כוח אז צריך 40 אמפר

אצלי הבית הוא 45 אמפר ויש לנו מזגן של 3 כ"ס ועוד 5 מזגנים של 1 כ"ס

בעיקרון, הם לא יכולים להיות דלוקים ביחד וגם לא צריך..

אז אם בביתך יש מזגן 3 כ"ס, הוא יכול לעבוד בכיף, אבל מה יקרה אם תדליק את המיבש, המכונת כביסה, הקומקום התנור ועוד כמה צרכנים גדולים? המפסק הראשי יקפוץ. לפחות זה ככה אצלנו בשעות עומס.

• תוכן חדש...