Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צירפתי תמונות של הפילטר אוויר - איך הוא יושב

אם יש מישהו שמבין ממש טוב אני אשמח אם הוא יתן דעה. זה נוגע בצינור שיש עליו בידוד שיוצא מהרדיאטור למנוע והוא חם מאוד.. השאלה אם ללכת להתלונן למקום שהרכיב לי את הפילטר?

או שלא צריך להיות עם זה בעיה

פילטר 2-2.JPG

פילטר1-1.JPG

מנוע+פילטר1.JPG

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על פניו נראה שהפילטר יקבל אויר חם מאד.

למה התקנת אותו שם?

אי אפשר היה להתקין אותו למעלה ולוותר על הכיפוף של הצינור כלפי מטה?

אני מתכוון לקטע המסומן.

פשוט להוריד אותו ולהתקין את הפילטר גבוה.

מנוע+פילטר1.JPG

פורסם

הפילטר המקורי של האוטו היה במקום שבו מותקן הפילטר הפתוח עכשיו.. זאת הסיבה ויש שם פתח שמכניס אוויר קר מקדמת האוטו כמעט ישר לפילטר.. אין יותר מדי מקום לתמרן אותו שם בטח לא כלפי מעלה כמו שהתכוונת אם הבנתי נכון.. וסתם כי ככה שמו לי אותו במוסך - בגלל זה שאלתי אם אני צריך לחזור אליהם ולהגיד שאני מאוכזב ושהם ישברו את הראש איך לסדר לי את זה

פורסם

אתה מרגיש בעיה?

הרכב מרגיש חלש יותר אחרי שהוא מתחמם?

אם ממש אין מקום - שקול לבנות לו תיבה מבודדת מהסביבה מאלומיניום.

יש פרויקט כזה שעשה מוטי.

פורסם

התלבטתי אם להוסיף ב100 שח חתיכת אלומניום יפה :) שתגן עליו מכיוון המנוע ואיפה שהצינור מהרדיאטור נוגע בו מהחום אבל הבחור במוסך אמר לי שלא צריך...אבל שאם אני ירגיש משהו שאני אחזור אליו, עד עכשיו לא הרגשתי שהאוטו יותר חלש והשתדלתי היום לסוע מהר מהר בשביל לשמוע את היניקה שאגב היא דיי מאכזבת וחלשה.. וניתן לשמוע אותה רק כאשר הדוושה לחוצה עד הסוף והטורים נורא נמוכים בטורים הגבוהים לא שומעים אותה חוץ מהשריקה שיש לי מהמנוע - פתחתי על זה נושא אחר לפני כן.

תכננתי לבדוק את ההאצה עם טיימר לפני ואחרי ולראות לפי זה אבל עוד לא יצא לי מה גם שהמיכל מלא עכשיו ויקח עוד איזה שבוע לפני שאני יוכל לבדוק כמו שבדקתי לפני.

הבעיה שאם מורידים את הכיפוף המקורי כלפי מטה אין יותר מדי מקום לפילטר .. האוטו קטן

שאלה נוספת

בסופו של דבר השאירו לי את הצינור פלסטיק המקורי שמתחבר מהפילטר למנוע ולא שמו צינור של מתכת שנאמר לי שמוסיף רק ליופי .. האם אכן זה כך? או שכדי להשקיע עוד קצת ולהחליף גם את הצינור מהמנוע לפילטר עצמו למתכתי

פורסם

צינור המתכת (אני מעריך שמדובר בנירוסטה) עוזר במניעת התחממות של האויר בדרך הארוכה אל המצערת.(אצלך היא עוברת מעל המנוע)

לא כל כך קריטי - אפשר לעטוף את הצינור הנוכחי בחומר מבודד.

מאחר ויש לך כמה כיפופים וצריך לעשות חורים לחיישנים - זה יעלה לא מעט.

תעטוף בחומר מבודד וזהו

תיבת בידוד לפילטר משמעותית יותר.

פורסם

אל תשבור יותר מידי את הראש , הפילטר יושב במקום נורמלי , גם אם תשים חוצץ וראם אייר ואני לא יודע מה , ההבדלים יהיו זניחים עד כדי קבוע :-)

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

זהו שחיפשתי קיט של ראמ אייר ואמרו לי שם במוסך של השיפורים שאין להם קיט מתאים לHGT 01

היום פשוט קרה לי שהתנעתי את האוטו והמנוע השתנק ונחנק כמה שניות וכמעט כבה אבל יצא מזה ומאז התנעתי עוד לפחות 4 פעמים והכל היה בסדר ..

השאלה באמת אם להשאיר את זה ככה ולא לגעת (יש לי בעיה אחרת שאני לא יודע איך לפרק את זה בשביל לנקות :) ) או שלחזור אליו שיעשה משהו אחר.

פורסם

אני לא חושב.

ההבדל בין אויר חם לאויר קר הוא משמעותי ומורגש.

כשאני הורדתי את הפילטר המקורי ושמתי אחד פתוח אך במקום גרוע - האוטו הרגיש חלש יותר בעיקר בטורים הגבוהים.

היה הרבה רעש אבל לא הרבה כח.

החלפתי פילטר ומיקום - יש הבדל גדול.

פורסם

אם כבר העלת את נושא הרעש.......

אין לי רעש!!

זאת אומרת שומעים את היניקה כאשר אני מצמיד את הדוושה לרצפה והטורים נמוכים אבל הרבה פחות ממה שציפיתי.. אני לא יודע אולי סתם ציפיתי ליותר.. וכשהטורים עולים מעל 4 אז הרעש הופך להיות רגיל

כשהטורים נמוכים המנוע פשוט נשמע קצת יותר גדול צליל יותר עמוק כזה..

יש עצות בקשר לנושא הרעש?

פורסם

שלום

אני מניח שפילטר האוויר הנ"ל הוא ה"שיפור" היחיד שהכנסת ברכב?

חלילה אני לא מזלזל משום שגם אני ניסיתי בעבר לשחק עם פילטרים פתוחים.

השיפור הוא פסיכולוגי נטו. פילטר אוויר פתוח יכול להוות תוספת כחלק ממע יניקה ופליטה ששופרו.

כרכיב בודד הוא פשוט לא נותן שום דבר למעט אולי צליל מעט עמוק בטורים גבוהים (והקטע הפסיכולוגי)

בנוסף המיקום שלו -לפי התמונות-גורם לו לנשום אוויר חם מתוך תא המנוע.

אוויר חם-ירידה בביצועים.

יובל

פורסם

אז איך אחרת אני יכול להתקין אותו? אין שם יותר מדי מקום וכרגע הוא יושב איפה שישב הפילטר המקורי

יש לו פתח שמביא לו אויר קר מקדמת האוטו שהיה מחובר לפילטר הישן ועכשיו הוא פתוח ופשוט מוציא אויר ממש כסנטימטר מהפילטר

וזה מוזר אבל אין לי רעש מהפילטר בטורים הגבוהים!!!

3-4 ומעלה סל"ד המנוע נשמע רגיל לגמרי

ואילו כאשר הטורים נמוכים 1-3 אז אפשר לשמוע צליל יותר עבה..

זה אמור להיות אחרת?

פורסם

הבעיה היא שהפילטר יונק אוויר לא רק מהפתח שציינת אלא גם משאר הסביבה.

אתה יכול לקדוח חור במכסה המנוע להוציאו החוצה ותהיה לך יופי של יניקה:).

וברצינות: הדרך היא לבנות לו תעלת אוויר מבודדת, שתוביל אליו אוויר קר מחוץ לתא המנוע.

לפי התצלום זה לא נראה אפשרי.

ולפי דעתי זו גם התעסקות מיותרת שלא תתן לך ערך מוסף ליכולת.

טפל במערכות קיימות: בולמים,בלמים,צמיגים הבא את הרכב למצב "כשר אפס"

ותהנה הרבה יותר.

יובל

פורסם

תודה אחי.. זה הענין שאני מתלבט אם להשקיע ברכב

כי לסוע יותר מהר הוא לא יכול.. אני לא אכניס לו מגדש טורבו וגם אין צ'יפ מתאים כך נאמר לי.. אבל פילטר או אגזוז בנוסף בשביל המוזיקה

תגיד לי כמה חזק אמורים לשמוע את הצליל של היניקה שהוא עבה יותר

כי אצלי בטורים הגבוהים לא שומעים בכלל הבדל רק שהםנמוכים מאוד וגם אז יש הבדל אבל לא שומעים חזק מאוד

פורסם

ראשית נדמה לי שלפונטו HGT יש 130HP?

שזה יחס הספק משקל לא רע בכלל!

בעניין צלילים.... אני לא מבין את הכוונה שהרכב לא מטפס לטורים גבוהים?

וכן דווקא בסל"ד גבוה תוכל לשמוע מן הסתם את צליל היניקה הספורטיבי.

מפלט פתוח גם יתן יופי של צליל , רק בבקשה לא באיזור מגורי יש לי ילד בן שנתיים...

ושוב אני אישית אוהב פיאטים דווקא בגלל שהן הרבה יותר מעניינות לתחזוקה

יש לך יחידת כח טובה חבל לקלקל אותה עם ציפים וכאלה .

יובל

• תוכן חדש...