Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים זה מצחיק בטרוף

שרשור אדיר שעשה לי את הערב

(בלי כוונה לפגוע...)

בחור צעיר....

רוצה לשמור לי על הטף?

נראה לי שזה יסדר אותך

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברוב דגמי האונו יש דלת מקורית בתא הכפפות ויתכן שתוכל לרכוש כזאת מפרוקי רכב ולהרכיבה אצלך.

מכיון שמכוניתך הנה הדגם הפשוט (היתה השכרה?) היא ללא דלת תא כפפות (ונדמה לי שללא שעון חום מנוע אלא רק נורת חום מנוע.

חנויות חלפים לפיאט הנן:

1. "מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275.

2. "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
תודה אנשים !

להלן טיפולים שונים שחשבתי שכדאי לעשות כסיכום של התשובות פה וסקירה של הרכב, ללא סדר מסוים:

• החלפת ריפוד התקרה - קל, עקוב אחר המדריך שפורסם כאן בפורום.
  • ניקוי של ריפוד הרצפה, ואם זה לא ילך אז החלפה עם איטום חדש (זפת??) - גם לא בעיה רצינית, על איטום לא היתי מתאמץ, כל עוד מה שיש "עובד".
  • ניקוי וחידוש הדש בורד, כלל הסרת חרטות מיותרות, התקנת מצת, ונקווה רק שנצליח לנקות את זה כי כל הפלסטיק כבר מזמן אפור ולא שחור ... תנסה לפרק ולנקות היטב, מקסימום שקול לצבוע מחדש עם ספרי שחור (גם יש הרבה פרויקטים בנושא זה.
  • החלפת שטיחוני הגומי בחדשים (מקוריים כמובן. לא מת על ה "אלומיניום" שכולם שמים בזמן האחרון) - המקוריים מכוערים גם כשהם באים מהמפעל. אתה יכול לקנות יפים אחרים שהם לא אלומיניום אלא כאלה שהם כאילו חצי שטיח כזה , יש הרבה יפים מאוד.
  • אם זה אפשרי - תיקון או החלפה של הגומי שעל ידית ההילוכים. התפוח שחוק לגמרי, ה "שק" קרוע במקומות, ונראה לי שגם בפנים ה "מסלולים" שלפיהם הידית הולכת (לא ממש ידוע אךי זה עובד) די שחוקים כי היא מאוד מאוד רופפת !! - כמה דברים שונים - הגומי (תפוח) אפשר לקנות בקלות כל מיני צורות וסגנונות. שק ניתן לקנות/ללכת לתופרת שתעשה (לא יקר). המסלולים יכול להיות בעיה מכנית (שטנגות) שכדאי לבדוק יותר לעומק.
  • החלפה של תושבות מנוע וגיר
  • החלפה של מכסה המפלג
  • טיפול קרבורטור
  • ניקוי של מגעי המצבר
  • החלפת מצתים ואולי חוטי הצתה
  • החלפת כל הפילטרים
  • פלאשינג והחלפה של השמן, המים הירוקים - תחשבו פעמיים לגבי פלאשינג, לא מומלץ אלא אם יש בעיות מנוע רציניות.
  • התקנת דלת תא כפפות, נורית שתדלק בפתיחתה, נורית לתא מטען, והחלפת הנורה שבתקרה לאחת שבאמת מאפשר לראות מה הולך ברכב (כמה פעמים איבדתי איזה מפתח או משהו על הרצפה בערב, ונאלצתי לחפש כעיוור ...) - יפה, רק תזהר לא לשים נורות בעלות הספק גבוה מדי שלא ישרף הפלסטיק.
  • נבדוק גם מה מצב הבולמ"ז והבלמים, אם אני אגלה שגם הם לא בסדר אבא מקבל בעיטה (יש הבדל בין הזנחה קומסמטית ומכאנית להזנחה של הבטיחות !) - למה לבעוט באבא...? מסכן ;)

אם יש עוד הצעות, אתם מוזמנים להעלות אותן !

בנתיים אפתח בכמה שאלות :

1. כמה עולות בד"כ תושבות מנוע ? הבנתי שלהחליף לבד לא בעיה, יש צורך לתמוך במנוע עם ג'ק מתחת לקרטר, כדי להסיר את עומס המשקל מהתושבת, לפרק ולהחליף תושבת אחת אחרי השניה ולא כולן במכה. תיקונים או טיפים בנוגע לזה כמובן יתקבלו בברכה.

2. ממה אפשר לבנות דלת תא כפפות ? פייברגלאס ? יש טעם בכלל או להשאיר את זה פתוח, זה לא נראה לי כזה עניין גדול אבל כמה וכמה אנשים פה הציעו את זה !

3. דברים כמו הפלסטיק הקדמי (ה"גריל") והפלסטיק איפה שמנעול תא המטען - יש טעם לנסות לתקן אותם בהדבקה + צביעה מחדש, או שמהשימוש\רעידות המנוע הם שוב פשוט יתפרקו ועדיף לקנות חדשים ? (כבר פירקתי את הרכיבים האלה, מצבם רעוע אבל לפחות אני יודע לפרק ולהרכיב אותם כשיבוא הזמן) - לפי דעתי כדאי לנסות בכל מקרה, אבל תוכל למצוא בפירוקיה יחסית בזול במצב שלם.

4. איפה אפשר לקנות כל מיני אקססוריז ששייכים לפיאט הזו, כמו שטיחי הגומי, שפריצר (הרוס לגמרי, רק חור אחד עובד בערך כמו שצריך..), חלקי הפלסטיק מהשאלה הקודמת, כל מיני גומיות ודברים אחרים ? אני לא רוצה להחליף למצועצעים, כל הדמוי אלומיניום האלה, אלא משהו שיהיה כמה שיותר דומה למקורי, במצב טוב ונקי כי לא נראה לי יש טעם לנסות להאבק בשטיחון גומי מסכן שרמת הלכלוך בו היא הצטברות של 10 שנים .... - המקומות שרפי המליץ הם אחלה חנויות. מאיפה אתה? אביזרים סתם כדאי לקנות בחנות לאביזרים כמו הפרסי או משהו בסגנון...

וכעוד סעיךף לשאלה 4. היכן יש פירוקיות אמינות שיש בהן הרבה חלקים מפיאט ? איך בכלל עובד כל העסק של הפירוקיות ? הפורום הזה הוא פעם ראשונה שאני שומע על הדבר הזה, אני לא ממש יודע איך ניגשים לעניין, אם אני מחפש רכיב מסוים.. מישהו לאחרונה פירסם כאן שישי פירוקיה (נדמה לי בבני ראם) שיש שם הרבה אונואים...

תודה מראש, שוב, ושיהיה שבוע נעים :)

לגבי הצבע - היה גם על זה הרבה דיונים כאן, אבל דעת המומחים היא שלא יצא מזה משהו טוב בסוף אם עושים לבד, אלא אם יש לך גישה ל"תנור"... אבל אשמח לשמוע אם באמת אתה חושב שיש סיכוי (גם אני רציתי פעם לעשות לרכב שלי).

בהצלחה,

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...