Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שילמתי 75 ואח"כ 85 על אוקטביה TDI עם ניילונים.

יש מורים שלוקחים 120 ש"ח על אלפא156 עם DVD.

ויש שלוקחים 150ש"ח על STI.

כל אחד והבעיה שלו. :)

תבחר מורה לפי רמה, ולא לפי רכב/מחיר.

הכמה שקלים יותר שתבזבז יחסכו בטסט וכד'.

משכנתא זה קל

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזוב תך , אם המורים היו מלמדים לנהוג , אם בתאוריה היו בוחנים אותך על קצת יותר מתמרורים מנוע ודיני תעבורה שאלות מחשבה על מצבים מסויימים וכאלה הייתי מבין (איכשהו) את המחירים אבל זה סתם כסף.

ירידה לשוליים, התחמקות ממכשולים שלא לדבר בכלל על בלימה נכונה המורה שלי לא לימד אותי (בעוד שחלק מהחברים שלי כן למדו את זה עם המורים שלהם) חבל .

GTA זה הכי אחי .

פורסם

אני שלימתי 130 שקל על שיעור של שעה(באזור שלי אין פחות מ100), אבל היה לי מורה מצויין לאורך כול הדרך, ולפני הטסט הוא לקח אותי ועוד חבר לטיול לנשר לימד אותנו קצת לנהוג באמת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מר גוזל אין שום קשר בין זה ששילמת 95 ש"ח על שיעור ועברת טסט ראשון ותאוריה ראשונה. אני מכיר אנשים ששילמו 100++ ש"ח ולא עברו טסט ראשון, ולעומת זאת אנשים ב70 ש"ח לשיעור ועברו טסט ראשון. כמו כן טסט ראשון הוא לא אינדיקציה למשהו (רק שהיה לך מזל והבוחן שלך היה נחמד), או שטסט שני ושלישי גם הם אינדיקציה למשהו.

ויש כאן קטע מוזר, 90 אחוז מהאנשים אומרים המורה שלי היה נחמד ומלמד הכיטוב כשבתאכלס כל המורים (כן אני יודע שאני מכליל) עסוקים בשעורים בלהביט על בחורות, לדבר בפלאפון, ולמצוא מקומות איפה מוכרים פלאפל ושווארמה או לחילופין כשהם לא עסוקים בכל הנ"ל הם פשוט לא יודעים ללמד ולא יודעים בעצמם ליישם את הלימוד.

יתרה מכך אני בטוח שאם נשים את מורי הנהיגה במסלול מכשולים לתרגל בלימות חרום, התחמקות ממכשול, יציאה וכניסה לתת היגוי והיגוי יתר, שליטה ברכב וכ"ו הרבה מאוד מהם לא ידעו שום דבר מהנ"ל.

אל תכליל את כל מורי הנהיגה !!!

הרבה מורי נהיגה עוברים השתלמויות מעשיות במיגרשי הדרכה מיתקדמים מהטובים ביותר בארץ.

ישנם מורים אשר מבצעים הלכה למעשה עם תלמידיהם (ירידה לשוליים , נסיעה בדרכים הרריות , נסיעה בדרכים צרות ומפותלות ,נסיעה בכביש רטוב/חלק , שעת לילה וכו ...)

נכון שכל מורה לא רוצה להרוס את רכבו הפרטי ולא לבצע ירידה לשוליים ועוד ...

אבל ישנם מורים אשר הבי"הס מחייב אותם לבצע כל מטרה ומטרה.

הבי"הס לנהיגה של אגד הינו אחד מבי"הס הטובים בעולם (אם לא הטוב ביותר ).

כל תלמיד שלמד נהיגה באגד והחל לעבוד באגד מחוייב לעבור הישתלמות במיגרש ההחלקה שבאשדוד.

כמו כן מידי תקופה עוברים הנהגים הישתלמויות וריענונים עיוניים ומעשיים .

אז לא להכליל את כל מורי הנהיגה !!!

ירון מאיר

פורסם
מחירי השיעו הממוצעים הם 80-90 שח ל40 45 דקות

אם אתה אומר 100 לשעה זה סביר אבל לי נראה 100 ל40 45 דקות

אצלי כל מורה בעיר לוקח 100! זה פשוט הסכום המינימלי פה ומורים באים לרוב מחוץ לעיר ללמד פה... המורה שלי היה בא מגבעתיים כי יותר משתלם לו ללמד פה באריאל...!

והשיעורים נעים בין 40 ל 45 דק'... לא שמעתי על שעה ואני מכיר הרבה מורים מהרבה חברים!

ללמוד בפ''ת נגיד? זה לא משתלם כי נסיע לקצה אחד עולה 8 ש''ח ז''א 16 ש''ח הלוך חזור וזה בזבוז זמן גם ככה שאין מה לעשות ואין איך להוריד!

אגב אנשים גם טסט ראשון כבר לא חינם! אבל יותר זול משני... הבנתי שראשון 300 ומשו ושני כמעט 500... אני אברר בשיעור הבא שלי (אני אחרי ניתוח ברגל) ואעדכן.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
מסכים איתך..

במיוחד שרישיון ל50 סמ"ק (קטנוע) יכול להגיע בקלות ל2000 ש"ח באיזו מדינה נשמע דבר כזה?!

לא יודע מאיפה הבאת את המחיר הזה?!

לפני שנתיים הוצאתי רשיון לאופנוע מעל 500 סמ"ק

עלה לי 350 ש"ח ל-8 שיעורים, אגרת טסט וזהו

על 50 סמ"ק זה אפילו פחות.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אני שילמתי 75 ואח"כ 85 על אוקטביה TDI עם ניילונים.

יש מורים שלוקחים 120 ש"ח על אלפא156 עם DVD.

ויש שלוקחים 150ש"ח על STI.

כל אחד והבעיה שלו. :)

תבחר מורה לפי רמה, ולא לפי רכב/מחיר.

הכמה שקלים יותר שתבזבז יחסכו בטסט וכד'.

מי הדביל שיקח שיעורים על אסתי וישלם 150 ש"ח לשיעור?? כל העניין הוא לסיים כמה שיותר מהר ולחסוך בהוצאות. כל החוקים החדשים עכשיו שוים לת*ת! ילד בן 17 שרוצה רשיון צריך לקחת משכנתא ולנסוע עם מלווה עד לגיל פנסיה...

פורסם

מורי הנהיגה טפשים.

אמנם התארגנות לגבי מחיר שעור אסורה ע"פ החוק (קרטל) ,אך אם הייתה עליה כללית ברף מחיר השעורים אולי גם היה רווח סביר בענף הזה.

90 ש"ח לשעור בן 40 דקות נראה לכם הרבה? חכו עד שתנכו מאותם 90 ש"ח אומללים את המע"מ ההוצאות והמיסים.

הרבה מכם לא היו יוצאים לעבוד בשכר שכזה.

אז נכון שמחיר הטסט האמיר לאחר הסרת הפיקוח והסיבה לכך היא בין היתר שמורה הנהיגה רוצה להמשיך ולפרנס את משפחתו בתחרות וברמת המחירים הבלתי אפשרית הזו.

מורים טובים או מורים גרועים, כן משקיעים בתלמיד או מקשקשים בטלפון, תבחרו אתם את המורה הרציני ואל תתפתו לזול ביותר , לסחבק , ולקומבינטור ואז אולי תקבלו יסודות טובים יותר בצאתכם לכביש.

אני בניגוד להרבה מכם חושב שמורה לנהיגה מקנה הרגלים בסיסים חשובים מאוד לעיצוב צורת הנהיגה בעתיד, גם אם אינו עוסק ב"נהיגה מתקדמת" .

באל אני "רק " בעל מקצוע בתחום, ה"עם" יודע טוב יותר.

פורסם
אני שילמתי 130 שקל על שיעור של שעה(באזור שלי אין פחות מ100), אבל היה לי מורה מצויין לאורך כול הדרך, ולפני הטסט הוא לקח אותי ועוד חבר לטיול לנשר לימד אותנו קצת לנהוג באמת.
גם אני שילמתי 130 שקל לשיעור :shock:

על משאית וזה גם היה שחיטה

וממה שבנתי בישובים בניגוד לערים המחיר יותר זול

ותחשבו בהגיון אם המורה לא היה מדבר בפלא.. איך הייתם קובעים שיעורים או אומרים לו מאיפה לאסוף אותכם

עומר

פורסם
90 ש"ח לשעור בן 40 דקות נראה לכם הרבה? חכו עד שתנכו מאותם 90 ש"ח אומללים את המע"מ ההוצאות והמיסים.

הרבה מכם לא היו יוצאים לעבוד בשכר שכזה.

אז נכון שמחיר הטסט האמיר לאחר הסרת הפיקוח והסיבה לכך היא בין היתר שמורה הנהיגה רוצה להמשיך ולפרנס את משפחתו בתחרות וברמת המחירים הבלתי אפשרית הזו.

מורים טובים או מורים גרועים, כן משקיעים בתלמיד או מקשקשים בטלפון, תבחרו אתם את המורה הרציני ואל תתפתו לזול ביותר , לסחבק , ולקומבינטור ואז אולי תקבלו יסודות טובים יותר בצאתכם לכביש.

LOL טוב שלא.

אפשר לחשוב מה זה כבר מורה נהיגה? פרופסור? דוקטור? רופא? על מה ולמה מגיע לו לקבל 120 ש"ח על שעת עבודה ?! מהנדס באינטל בעל תואר שני (קצת יותר קשה להיות מהנדס מאשר מורה לנהיגה) לא מרוויח כל כך הרבה.

בוא ננכה מע"מ 16 אחוז נשארנו עם 100 ש"ח. מיסים זה עוד גג 30 ש"ח, יוצא לנו 70 ש"ח לשעה. נגיד ובשעה אתם צורכים דלק ב20 ש"ח נשארנו עם 50 ש"ח לשעה נטו.

ביום אתם עובדים 8 שעות ( כן בטח, מ8 בבוקר עד 8 בערב זה קצת יותר מ8 שעות, שלא נדבר שישנם כאלה שגם בשבת עובדים), יש לנו 400 ש"ח. נכפול ב5 ימים בשבוע (נגיד ויום שישי אתם לא עובדים) נקבל 2000. בחודש יוצא לנו 8000 ש"ח נ-ט-ו. וכל זה ללא גביית 300 ש"ח על טסטים (בחודש יש לכם מינימום 5 טסטים, וזה עוד בהמעטה רצינית כי בתאכלס יש לכם יותר) שזה עוד לפחות אלפיה וחצי. נגיע ל9 וחצי אלף. אז נגיד והגזמתי קצת בחישובים של המס והדלק, נוריד עוד אלפיה, נגיע ל 8 וחצי אלף ש"ח נטו. אז נכון ישנם גם תיקונים ופה הלך קלאץ, שם הלך מחשב פה ושם

וגם יש ביטוח לשלם, ולשלם על הפלאפון ולשלם לבית ספר אז נוריד עוד אלפיה וחצי בחודש. נקבל 7 אלף נטו, להזכיר לך מה השכר הממוצע במשק? אני עוד לא מזכיר את כל הקומבינות לתיקון רכבים ( תיקון רכב אחר ודיווח שהרכב לימוד זה שמתוקן, ככה שבעצם זה חלק מההוצאות והמס הכנסה לוקח פחות מס) דיווח לא נכון על כמות שיעורים וכ"ו (ועכשיו תגיד לי שהמורים לא עושים את זה, רושמים 28 כשבתאכלס עושים 30-40).

אז אל תעשו מעצמכם כאלה מסכנים. אני מסכים איתך שלשבת במכונית וללמד איזה בן 17-18 מחוצ'קן שלא מבין כלום זה קשה ומעייף, אבל יחסית למקצועות אחרים ולשכר אחר אתם מרוויחים דיי והותר.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

פליקס המלומד.

מילא שהחישוב שלך לוקה בחסר (את העובדה שמורה לנהיגה מפסיד עם קניית רכבו כ25%-30% ואף יותר לא הכנסת משום מה לחשבון למשל) אתה גם מסביר לנו שבכדי להתפרנס בכבוד חייבים גם לגנוב ..

מעטים המורים כיום שמסוגלים לעבוד אפילו חצי מכמות השעורים היומית שציינת קודם.

ההוצאות הן גבוהות ומחיר השעור כיום הוא לא ריאלי , ואכן הוצאת רשיון נהיגה כיום הוא עסק יקר לחלק מהלומדים אבל מורי הנהיגה לא אמורים לסבסד זאת על חשבונם.

לקרוא למורי הנהיגה גנבים ועושקים נובע מבורות וחוסר הבנה (כמו שלך למשל) .

פורסם

פליקס עם כול הכבוד 7 וחצי אלף זה סכר נמוך מאוד מה זה מעניין ממוצע במשק אל תשווה עובד נקיון למורה נהיגה.

רשיון זה עסק יקר ואין מה לעשות אין לכם את הכסף תעבדו בשבילו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

טוב אתם מדברים על מחירים מוזרים, אני עשיתי רשיון על 03, עלה 90 שקל לשיעור, ו02 עלה 60 שקל, זה היה ב99.

בתור אחד שהיה לו גם משאיות, ואחד שיודע להשתמש בחישובית (ואוהב!),

מורה יושב באוטו בערך 12 שעות (בפועל יותר, אבל לצורך החישוב),

12 שעות כפול 90 ש"ח, 1000 שקל, אלף כפול 26, 26K, מהם תורידו דלק, 3000 שקל? ביטוח, אולי 500 בחודש, צמיגים, 100, אוכל 50, תיקונים עוד 1000? הפתעות עוד 1000, נשאר לנו אחרי עוד דברים ששכחתי, 17 אלף?

ליסינג עוד 3000?

מהם תורידו כל מיני מיסים ושאר דברים מוזרים, נשאר נניח!, 12K?

אבל בהנחה שהוא מחזיק שני יומנים, ולא מדווח על רווח, כי הוא מקבל הרבה מזומן, נשאר לו הרבה יותר ממה שאתם חושבים.

הסולר לא באמת עולה לו 5 שקל, הוא עולה לו 3 ומשהו.

אז אל תדאגו לכיס שלהם... מי שבבעיה אולי אלה מורי הנהיגה של משאיות.

שם הביטוחים כבר בטווחים אחרים לגמרי וצמיגים במחירים אחרים, ותיקונים? וסולר? שם הכל הרבה יותר יקר.

פורסם

לפי מה שהמורה שלי אמרה לי כששאלתי אותה מה מחיר הביטוח של הרכב היא ענתה לי 12K בשנה בגלל שהמבוטח הוא תלמיד שאין ברשותו רישיון..

כך ש500 בחודש במשך כל השנה זה רק 6K ולא 12..

ומורה נהיגה זה לא סוס עבודה שעובד 12 שעות כל יום, יש גם חיים חוץ מעבודה, כמובן שלא כל המורים צעירים ובאמת חושבים על בילוי כלשהו למעט מנוחה..

ד"א מישהו יודע כמה עולה שיעור נהיגה אחד על משאית בתקופה הזאת ולא לפני 5 שנים?

וכמה שיעורים צריך לקחת מינימום?

• תוכן חדש...