Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבד

אני מתלבט בין התקנת המערכת בתצורה של שימוש בקרוס חיצוני של הקומפוננט או של הרדיו דיסק

,האם ישנו גם שליטה על התדרים מהמגבר?? (JBL GTO75.4)

יש לי רדיו דיסק פיוניר 860MP ויש אופציה של שימוש 3N ולעומת זאת אני היום פשוט מחבר את היציאות של הסיגנל מהמגבר לקרוס של קומפוננט רוקפורד, מה עדיף???

פורסם

הקרוס הוא זה שמפריד לך את התדרים בין המיד באס לבין הטויטר .

התחימת תדרים שיש לך בHU זה עוד אפשרויות לכיוון הרמקול , תוכל לחתוך בכל מיני תדרים את הרמקול, אבל הקרוס הפנימי של הHU לא יכול להחליף את הקרוסאובר של הקומפוננט.

במגבר ישנו גם קרוס , וגם במגבר חובה לכוון.

לשאלתך, חובה לחבר מהמגבר לקרוס ומהקרוס לHU.

פורסם

הקרוסאובר שנמצא בתוך ה - HU הוא מסוג LPF, כלומר כזה שמעביר רק תדרים נמוכים, המתאימים לסאב. ולעומתו הקרוסאובר שמצורף לסט הקומפוננט מאפשר מעבר של הצלילים בתדרים הגבוהים בלבד אל הטוויטר, ומסנן ממנו את כל יתר התדרים. הקרוסאובר הוא מסוג HPF. לכן כאשר משתמשים בסט קומפוננט יש להשתמש עם הקרוסאובר המסופק יחד עם הסט.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

טעות קטנה ידידי.

בHU ישנו קרוס LP לשליטה על סאב ביציאה לסאב

וגם HP לחיתוך הקומפוננט (בפיונירים בדרך כלל יש אופצי של125-80-50 הרץ) שזה ביציאות הנותרות.

החיתוך שבHU בא להעשיר את אופציות החיתוך או במקום לשלוט על החיתוך דרך הקרוס המגבר בלבד ,תוכל לעשות את זה דרך הHU.

למשל בשירים ישראלים מעדיפים להנמיך את הסאב , אז מה כל פעם תלך למגבר בפאגז ותנמיך בקרוס במגבר את הסאב ?! לא , פשוט יש לך את הקרוס של הHU שבא לעזור לך במקרה הזה ותוכל להנמיך את הבאס דרך הHU.

בקרוס שבקומפוננט התדרים תחומים לפי שיקולי החברה על מנת לקבל את הצליל הכי טוב לדעתם.

פורסם

את הסאב מנמיכים ע"י השליטה שבפאנל על הסאב ולא ע"י הקרוס,

הקרוס שולט על תחימת התדרים של כל אלמנט ואיך היא תבוצע(תלוי איזה פאנל

ומה הפונקציות שבו).

פורסם

אני לא יודע איך נראית אופציית החיתוך בפיונייר שלך בידיוק, אבל אצלי באלפיין כל רמקול מחובר ללא שום קרוס או שום שינוי בקרוס במגברים, יש שם את הקרוס אובר הפנימי של המכשיר שבו אתה תוחם כל אלמנט איזה תדרים הוא ישמיע ובאיזו עוצמה, זה במצב 3 WAY שבו אתה שולט על הסאב המידים והטוויטרים.

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

[quote name=K-f-i-r

במגבר ישנו גם קרוס , וגם במגבר חובה לכוון.

לHU.[/quote]לא נכון. זה לא חובה תלוי מה יש לך במערכת אם יש לך את כל החיתוכים במכשיר לא חייבים לכוון את המגבר. את החיתוכים במכשיר אפשר לכוון בלי לצאת מהאוטו. בפיוניר יש את החיתוכים 50 80 125הרץ הנידרשים ל סט ממוצע אבל זה לא כמו באלפיין!

אצלי באלפיין יש הרבה יותר מ ה20 הרץ ו עד 20 קילוהרץ.

בקיצור אם HU מצויין אז לא חייבים קרוסים במגבר או אפילו קרוסים פסייביים של קומפוננט, אם אתה מחבר סט קידמי בבי-המפינג אז אפשר לחתוך כל רכיב בניפרד מהמכשיר (באלפיין)

פורסם
את הסאב מנמיכים ע"י השליטה שבפאנל על הסאב ולא ע"י הקרוס,

הקרוס שולט על תחימת התדרים של כל אלמנט ואיך היא תבוצע(תלוי איזה פאנל

ומה הפונקציות שבו).

מה לגבי bass bost ?

מה ההבדל בינו לבין ההגברה שבHU ?

ROMANX :

זה לא חובה תלוי מה יש לך במערכת אם יש לך את כל החיתוכים במכשיר לא חייבים לכוון את המגבר. את החיתוכים במכשיר אפשר לכוון בלי לצאת מהאוטו. בפיוניר יש את החיתוכים 50 80 125הרץ הנידרשים ל סט ממוצע אבל זה לא כמו באלפיין!

אצלי באלפיין יש הרבה יותר מ ה20 הרץ ו עד 20 קילוהרץ.

בקיצור אם HU מצויין אז לא חייבים קרוסים במגבר או אפילו קרוסים פסייביים של קומפוננט, אם אתה מחבר סט קידמי בבי-המפינג אז אפשר לחתוך כל רכיב בניפרד מהמכשיר (באלפיין)

התכוונתי שלא זקוקים לצאת מהרכב בשביל זה.

ולגבי אלפין אני מודע לזה , אבל לא לכל אחד יש את התקציב לאור התמכור הגבוהה והשוחט הזה בארץ

(ד"א רומן לא שמעתי אצלך ברכב את הפוקאל במפגש האחרון, לא נורא מפגש הבא)

פורסם

עד כמה שאני יודע - היתרון הכי חשוב של החיתוכים במגבר זה שלא מתאפס לך אחרי הכיוון. כי מה לעשות, מכוונים פעם אחת, משקיעים, עם מברג - וזהו, ברזל את הHU להשאיר על FLAT.

הכיוונים בHU למרות שהם נוחים גם לוקח זמן לכוון לאוזן - הבעיה היא כשהרכב נכנס לטיפול/מחליפים מצבר/ניתוק ה HU או כל בעיה אחרת... צריך לכוון מחדש ועוד פעם לבזבז זמן.

את התובנה הזאת קיבלתי מיותם :)

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

למה לא שניהם? ככה מקבלים חיתוכים של 18 או 24 דיבי, תלוי במכשיר ומגבר.

ככל שיש יותר דברים לשחק איתם ניתן לשפר (או לגרוע כמובן) את הסאונד.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
זה עוד לא היה מוכן אז! אתה מוזמן ב מיפגש הבא. אם איזה אוטו אתה בא?
במפגש שעבר הגעתי עם המאזדה של שאולי 323 97 צבע שמפניה.

כעיקרון הייתי בכמה מפגשים עם הפונטו ספייס הלבנה,לרוב באתי עם שאולי , אבל עכשיו אין טעם כי פירקתי את כל המערכת.

פורסם

למה לא בשניהם?לדעתי הרווח הקטן הוא שולי עד לא מורגש, מבחינתי לפחות.

אני תמיד מכוון במגברים את התדרים קצת מעל מה שהרמקול יכול לנגן(או מתחת)

וחותך דרך הפאנל(9853), כי לדעתי זה בעל שליטה הרבה יותר אבסוליטיט על התיחום\כיוון,

מדויק ונוח.

פורסם

יותר נוח לכיוון המערכת במידה ואתה אוהב לשנות עם כל סוג שונה

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

• תוכן חדש...