Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת שעון טורים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשעון טורים שקניתי יש 4 חוטים.

1. שחור שמתחבר למינוס קבוע.

2. אדום שמתחבר למתג ההצתה או פלוס קבוע.

3. טורקיז שמתחבר לאורות החנייה.

4. צהוב שמתחבר לאותות הסל"ד.

השאלה היא האם ניתן לחבר את 4 החיבורים בתוך לוח השעונים ולא להוציא את החוטים מעבר לקיר האש לתוך תא המנוע ?

אשמח אם מומחי הפורום (דני ועוד), שפירקו כמה קוואלירים בחייהם יעזרו לי.

בגדול הכי חשוב לי סעיף 4. אני סבור שיהיה איזשהו חוט עם פולסים חשמליים שמגיע עד הדשבורד מפני שישנם קוואלירים עם שעון טורים.

ולכל אלו שאומרים : למה לך? וזה סתם.. וכו' תחסכו מכם את המאמץ להגיב.

פורסם

חייב להיות חוט סל"ד היכן שהוא או מאחורי לוח השעונים בצמה, או במחשב ניהול המנוע.

אני ממש לא זוכר צבע חוט

אני אנסה לבדוק.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא מבין בשביל מה לשבור את הראש ולחפש חוט.

מה העניין להביא חוט מהמקור (לסלול חוט)

גם חשמלאים מעדיפים לפעמים לא לחפש את החיווט הקיים ולסלול חיווט חדש במקרה של בעיה בחיווט.

כי קשה למצוא חיווט לפעמים ברכב. כי לא יודע מאיפה בדיוק הבעיה (רונן- אתה לא המצאת את הגלגל)

אתה יכול לסלול חוט חדש ועדיין לעשות התקנה יפה.

אם אתה חושב שיהיה קל למצוא את זה. לבריאות.

אם דני לא מצא/ימא לך אז זה באמת סיפור כי דני תותח.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אתה צודק . אבל אני מתפלא איך אתה לא שמת לב למה אני בכלל שואל את זה ?

אני לא יודע מהיכן להביא את החוט הזה !!!! לכן יותר קל לי למצוא אחד בלוח השעונים עם צבע מוגדר.

הזכירו את המילה "קויל" אבל איפה זה אצלי ברכב?

בכל מקרה דני יבוא בעכב ויעזור לי בטוח.

פורסם

דני חולה לצערי, לכן אני אשמח אם מישהו אחר יברר לי היכן החוט של הפולסים שהולך למד סל"ד ממוקם בדשבורד לפני שאני יורד מכל העסק. בתודה

פורסם

אני מקפיץ את השאלה כי דני היה חולה ויתכן וכעת יוכל להשיב :השאלה היא האם ניתן לחבר את 4 החיבורים בתוך לוח השעונים ולא להוציא את החוטים מעבר לקיר האש לתוך תא המנוע ?

אשמח אם מומחי הפורום (דני ועוד), שפירקו כמה קוואלירים בחייהם יעזרו לי.

בגדול הכי חשוב לי סעיף 4. אני סבור שיהיה איזשהו חוט עם פולסים חשמליים שמגיע עד הדשבורד מפני שישנם קוואלירים עם שעון טורים.

ולכל אלו שאומרים : למה לך? וזה סתם.. וכו' תחסכו מכם את המאמץ להגיב.

פורסם

היי

1. האמת היא ש"פירקנו" המון קאולירים, לא לחתיכות, אבל את הלוח שעונים והדש , ועוד, בהחלט חופשי חודשי.

2. האמת הנוספת היא שאף לא פעם אחת לא יצא לי לחפש את החוט של הRPM .

3. האמת הנוספת שזה ממש לא בעיה, אבל אני במצב כזה אם אין לי נתון נגיש מיידי לצבע החוט, אני מוצא אותו עם סקופ מעבדה .

4. לכן קשה לי לתת לך הכוונה יותר קלה, מפירוק הלוח ואיתור החוט עם סקופ מעבדה.

5.מה גם שלעיתים יותר קל להתחבר במנוע ולהעביר חוט , שכן בקאווליר אתה צריך לפרק את כל המסגרת האפורה הכהה, שעוברת על הלוח שעונים, על הרדיו עד המאפרה למטה ולהזהר לא לשבור אותה בעת הפירוק.

אני לא יודע איזה שנה הקאווליר שלך ומה סוג ניהול המנוע וסליל/ סלילי הצתה, זה היה עוזר, אך בכל מקרה פתרון מדוייק בהתכתבות במקרה זה ממש אין לי, ובמיוחד לאור שיצא לי לחפש המוני חוטי VSS , אבל המקרה כאן הוא RPM, וזה כאמור עד היום בקאווליר לא חיפשתי, שוב, זה לא סיפור, את השיטה שלי , רשמתי לך, אפילו אם היה לי צבע חוט ע"פ הספר, אני אישית לא הייתי מחבר אותו עד שהייתי מוודא בבדיקה קצרה ומהירה של מס' דקות ופחות שאכן סקופ המעבדה מראה ומאשר שזהו חוט ה RPM או כל חוט אחר שמחפשים ואשר אינו מוביל מתחים רגילים.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...