Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השאלת רכב לחבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי פג'ו 205 שנת 93 במצב מצויין, ביטוח צד ג' בלבד.

אני טס לחו"ל למשך חצי שנה או קצת יותר, ואיני מעוניין למכור את הרכב.

חשבתי להשאיל אותו לחבר (כל בני המשפחה הקרובים ובני הדודים אינם זקוקים לרכב), ויש לי שאלה לחברי הפורום:

1) ברור שהוא ישלם על הדקל, אבל על מה עוד? האם על הביטוח הוא צריך לשלם?

2) במידה ויהיה קלקול ברכב, עבור אילו קלקולים הוא צריך לשלם ואילו לא?

3) מה מידת האחריות שלו כלפי הרכב?

מובן שכיוון שמדובר בחבר טוב שאני סומך עליו, אני לא רוצה לנסח חוזה או משהו כזה. חשבתי רק אם למישהו בפורום יש ניסיון בזה - אשמח לשמוע.

תודה,

פיג'ו.

פורסם

אין לי שום ניסיון בזה אבל לפי דעתי הוא צריך לשלם על הביטוח מכיוון שהוא ינהג באוטו.

בקשר לתקלות לדעתי קח את הרכב לבדיקה תראה לו את הטופס ותגיד לו שכל דבר שקורה בחצי שנה מעבר למה שכתוב בטופס על חשבונו.

זאת דעתי.

to finish first first you have to finish

פורסם

חצי שנה להשאיל רכב לחבר?

מה עם הבלאי? ק"מ?

להשאיל רכב לא מסתכם רק בדלק, קח זאת בחשבון.

במידה ותחליט בכל זאת להשאיל לו את רכבך, הייתי ממליצה לך לכתוב יחד איתו חוזה על נזקים במידה ויהיו.

באשר לביטוח קח את הסכום שאתה משלם חלק ל 12 חודשים ועל כל חודש שהוא ישתמש ברכב שישלם את חלקו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

החלק הכי חשוב שצריך להיות בחוזה הוא מה קורה במקרה של קנסות ודברים כאלו, תרשום שכל האחריות לדברים כאלו שיפלו על הרכב בחצי שנה הזו יהיו עליו.

אני אישית לא הייתי מבקש ממנו לשלם על הביטוח כי רוב הסיכויים שכבר שילמת עליו ואם הוא חבר טוב אז הייתי נותן לו אותו "במתנה" רק תבקש ממנו שישמור על האוטו במצב שבו נתנת לו אותו ושלא יחסוך בתיקונים או יקרע אותו בתקופה שאתה לא נמצא כי זה לא הרכב שלו\.

הכי חרא זה לטייל ולשמוע שראו את חבר שלא עושה שטויות עם הרכב.

אני אישיתי לא הייתי נותן את הרכב לחבר, מה יקרה במקרה של טוטלוס? אלה מסוג הדברים שהורסים את החברויות הכי טובות.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

באשר לביטוח קח את הסכום שאתה משלם חלק ל 12 חודשים ועל כל חודש שהוא ישתמש ברכב שישלם את חלקו.

ל'

לחלק הזה אני מסכים, אבל, כל היתר: כשאני משאיל רכב לחבר אני פשוט מודיע חד משמעית,

מהרגע אתה אחראי על כל מה שקורה לרכב. ושהוא יעשה את החשבון שלו אם כדי לו או לא.

סה"כ הוא עושה לו טובה, חצי שנה רכב חינם בעלויות הביטוח הלבד.(כי זה פשוט הוגן שישתתף בביטוח)

אופנוען

פורסם

קודם כל קח בחשבון שיכול להיות שאתה חוזר ואין אוטו,אם אתה חושב שזה יגרום למריבות אל תיתן לו אותו .

חוץ מזה לדעתי הוא צריך לעשות כל טיפול שידרש לאוטו, בפרק הזמן שהוא אצלו ,כי הרי הוא מקבל רכב צמוד ,ויוצר בלאי ,אז ה"תשלום "שלו זה לדאוג לכל הטיפולים ברכב בהעדרך.

אני בתור החבר הייתי הולך על זה...

אגב אצלנו למשל כשהייתי במילאוים וחבר השתמש ברכב שבוע הוא חזר אלי עם רמקולים חדשים...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הנקודות שצריך לשים לב אליהן:

1. דלק כמובן עליו (ושיחזיר עם מיכל מלא אם קיבל ככה) - להבהיר לו גם איזה סוג דלק למלא.

2. דו"חות חניה ומשטרה בתקופה הרלוונטית עליו - כולל הסבת הדו"ח על שמו אם מדובר ביותר מסתם דוח חניה (מצלמות מהירות או רמזור)

3. עלות ביטוח (כל הביטוחים) חלק יחסי כמובן.

4. עלות אגרת הרישוי השנתית (חלק יחסי).

5. נזקים כלשהם אם יהיו - התיקון עליו. כדאי לעשות תרשים (או לקחת טופס של חברת השכרה עם ציור של מכונית...) ולסמן פגיעות קיימות. אפשר גם לצלם את הרכב מכל הכיוונים.

6. כדאי מאוד להסכים על פיצוי גלובאלי מקובל על שניכם במקרה של נזק מוחלט. (ואם אומרים "מחירון" - האם מחירון יבש או משוקלל, ולוודא ששניכם יודעים בכמה כסף מדובר ולאיזה חודש הכוונה - חודש מסירת הרכב, חודש החזרה שלך לארץ או החודש בו אירעה התאונה)

7. להסכים מה קורה במקרה גניבה.

8. להזכיר לו לבצע את הטיפולים התקופתיים הדרושים במוסך שאתה מעוניין שיבוצעו - לגבי התשלום זו שאלה טובה, אפשר לנסות לחשב עלות טיפולים שוטפים פר ק"מ ולחייב אותו בהתאמה.

9. להסכים איתו מי רשאי לנהוג ברכב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בהנחה שמדובר בחבר באמת טוב.

עזוב חוזים וחתימות , אל תהיה שמוק.

תודיע לו שהוא משלם את הביטוח , ושאתה תולה אותו אם הרכב חוזר עם שריטה.

בכל זאת , לא מדובר ברכב נדיר שלא ימצא לו תחליף זהה לגמרי..

גם אם הרכב יושמד בטוטאלוס , אתה תרוויח חבר שלא יוכל להתווכח איתך על שום דבר!, תמיד תוכל להזכיר לו את הרכב שהוא הרס לך בטוטאלוס והוא ישתוק.

אם תרגיש שזה יותר מדי , תשכב עם חברה שלו ע"מ לאזן את המצב.

GOT סחוג?

פורסם

אם אתה כל כך קשור לרכב ולא מוכן למכור אותו, אל תתקן לחבר, זה יביא למריבות כאשר תחזור ופה יהיה משהו ופה יהיה משהו ואחר כך הוא יגיד שזה היה ככה וכו'... עזוב.

תן את האוטו למשפחה, שפעם בשבוע מישהו יעשה איתו סיבוב או ש"תקפיא" את האוטו לחצי שנה. תעשה כל מה שצריך,תוציא מצבר וכו'.. אם יש לך במשפחה או אצלך חנייה פרית מקורה מה טוב

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

ואני אומר-אם זה באמת חבר שלך------>אל תעשה את זה !

למה ?

כי זה סתם פתח למריבות\וויכוחים\חיכוכים וכו'.

אם אתה לא רוצה למכור את האוטו,זה בגלל שיש לך אליו ערך כלשהו,אחרת היית מוכר אותו (כמו שמישהו כאן ציין,זה לא רכב ששווה מליונים,והוא גם לא כזה נדיר).

למה ליצור פתח לזה שכשתחזור תראה שריטה או משהו אחר,ואז תתחילו להתווכח מי עשה את זה,איך זה קרה וכו'.

ולפני שתגיד לי "אבל אנחנו נצלם את הרכב לפני כן,ונעשה לו בדיקה",אני אגיד לך שלא כל דבר תראה בתמונה,וגם הבדיקה הכי מעמיקה ויסודית עלולה לא לגלות את משאבת המים שתלך ביום לאחר מכן ויחד איתה ראש המנוע.

לדעתי,אם הוא חבר טוב שלך,תוותר על העניין,אבל לפחות תיהיה בטוח שבעוד חצי שנה כשתחזור יהיה לך גם רכב,וגם חבר טוב.

תקנה כיסוי לרכב,תן את המפתחות להורים,ותגיד להם ביום שישי לקחת את הרכב,לנסוע איתו חצי שעה,להחזיר את הכיסוי,וזה הכל.

אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

שוב,כל הנ"ל נאמרו בהנחה שאכן יש לרכב איזשהו ערך מיוחד בעינך.

לרכב שלי יש ערך מאוד גבוה מבחינתי (כלכלית\סנטימנטלית וכו' וכו'),זו הסיבה שאני עושה הפרדה רבה ככל האפשר ומשתדל שכמה שפחות אנשים ינהגו ברכב,כי אני יודע שהנזק הכי קטן שיעשו לי בו פשוט ירגיז אותי ויגרום למריבות,כי אם הנזק קרה בזמן שאני נהגתי,אז כפרה,משלמים ומתקנים,אם זה קרה בזמן שמישהו אחר נהג ברכב,אז עכשיו תתחיל להתווכח מי אשם ועל מי האחריות.

עריכה-ידידי מעליי הקדים אותי,תומך במה שאמר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רגע ואם נגיד אני רוצה שחבר שלי ייסע באוטו שלי לשתי נסיעות? הוא חייב בכל מקרה לעשות ביטוח על הרכב שלי עפ"י חוק?

או שזה מותר עפ"י חוק?

פורסם

תלוי מה סיכמת בפוליסה עם חברת הביטוח שלך.

יש כל מיני סעיפים בפוליסה, למשל יש אפשרות כמו "כל הנהגים מעל גיל 24", או שיש למשל נהג יחיד ספציפי.

פורסם

תלוי אם הביטוח שלך מכסה נוסעים נוספים.

תבדוק בביטוח שעשית למי מהאנשים יש אישור לנהוג ברכב ומאיזה גיל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

עצה לי אליך, אל תעשה עסקים עם חברים.

תמכור את האוטו ואחרי שתחזור מחו"ל והיה ותרצה להחזיק רכב אז תחפש משהו ובטוח תמצא.

וחברים תמיד תישארו, אם חס וחלילה יקרה איזה משהו אתם שתיכם יכולים להכנס למצב לא נעים ולריב.

תשאר חבר טוב שלו ותמכור את האוטו.

זו העצה שלי.

I feel LEGACY

פורסם

מסכים עם כל אלה שאמרו לא לתת לחבר את האוטו.

חצי שנה זו תקופה שבה הרבה יכול להתקלקל, במיוחד ברכב ישן(וצרפתי :-) ),ויש סבירות שהרכב שנתת זה לא הרכב שתקבל.

• תוכן חדש...