Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הסיפור מתחיל ככה.

12 שצהריים נכנס בי דחף לקחת את הג'יפ של (גראנד ויטרה) לטיול קטן בחופי קיסריה. נכנס לחוץ מוציא אוויר מהגלגלים ומטייל לי בכיף. סיימתי את המסלול שלי, ובשביל לחזור חזרה הביתה צריך לעבור שביל מאוד נחמד עם חול עמוק, אבל לא יותר מדי עמוק (crv פורסטר ושאר ירקות עוברים שם עם קצת גז). פתאום ראיתי שיש סלע ענק באמצע השביל אז ברחתי ימינה ועליתי במהירות של 15 קמ"ש לערך על גבעה קטנטנה, הכול טוב ויפה. אני מנסה לרדת מהגבעה בעדינות, ואני רואה שהרכב לא זז - שקעתי! :?

טוב יוצא החוצה- המצב עגום, שני גלגלים באוויר, כידוע לכם אין נעילת דיפרנציאל. טוב, הלכתי להסתובב לחפש קרשים כדי לחץ את עצמי וכל מה שמצאתי זה כמה בקבוקי ליטר וחצי- לא ממש הועיל.

השארתי 5 psi בגלגלים וניסיתי לחלץ את עצמי ותיבת ההעברה הייתה משולבת על הילוך הכח (low) משלב לדרייב- כלום, משלב לרברס, יש קצת תזוזה, משלב חזרה לדרייב, לוחץ בהדרגתיות על דוושת הגז עד סוף מהלכה, הרכב מתחיל לזוז, פתאום, רעש של חריקה מזוויעה של גלגלי שיניים. מייד לחצתי על הברקס , שילבתי לניוטרל, יצאתי מהרכב ונעשה לי שחור בעיניים (תרתי משמע), שלושית נחמדה של שמן זורמת כמו מחל מתחתית הרכב.

לאחר מספר דקות עוברת מיצובישי מגנום, הנהג שואל אם אני רוצה עזרה, כמובן שנעניתי בחיוב, והוא משך אותי החוצה, עד למגרש החנייה כי הוא אמר שהוא מעדיף שהרכב שלי לא ייסע כדי לא לגרום נזק נוסף.

הגענו למגרש החנייה, ומכיוון שכל תחתית הרכב הייתה מלאה בחול ספוג בשמן, לא היה ניתן לראות כלום. נכנסתי חזרה לרכב, שילבתי להנעת 2X4 , שיבתי לדרייב וראיתי שהאוטו נוסע. נסעתי ישירות למוסך של סוזוקי בחדרה, שם בישרו לי שנשבר הסרן הקדמי. כנראה ממכה חזקה שהוא קיבל. כיוון שהרכב לא קיבל שום מכה, אפילו לא קטנה תהיתי ותהיתי, ולבסוף הסבירו לי שעקב לחץ שהופעל על הגיר הוא נסדק והתפוצץ.

הנזק עומד על יותר מ3000 ש"ח ואין לי מושג איך אני מתכוון לשלם את זה, אבל אמצא דרך, אני לא מתכוון לתת להורים לשלם, כי זו לגמרי אשמתי ואחריותי.

השאלה היא כזאת, האם אחרי החלפת הסרן, כשארצה למכור את הרכב, תהיה פגיעת שילדה?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז הסיפור מתחיל ככה.

12 שצהריים נכנס בי דחף לקחת את הג'יפ של (גראנד ויטרה) לטיול קטן בחופי קיסריה. נכנס לחוץ מוציא אוויר מהגלגלים ומטייל לי בכיף. סיימתי את המסלול שלי, ובשביל לחזור חזרה הביתה צריך לעבור שביל מאוד נחמד עם חול עמוק, אבל לא יותר מדי עמוק (crv פורסטר ושאר ירקות עוברים שם עם קצת גז). פתאום ראיתי שיש סלע ענק באמצע השביל אז ברחתי ימינה ועליתי במהירות של 15 קמ"ש לערך על גבעה קטנטנה, הכול טוב ויפה. אני מנסה לרדת מהגבעה בעדינות, ואני רואה שהרכב לא זז - שקעתי! :?

טוב יוצא החוצה- המצב עגום, שני גלגלים באוויר, כידוע לכם אין נעילת דיפרנציאל. טוב, הלכתי להסתובב לחפש קרשים כדי לחץ את עצמי וכל מה שמצאתי זה כמה בקבוקי ליטר וחצי- לא ממש הועיל.

השארתי 5 psi בגלגלים וניסיתי לחלץ את עצמי ותיבת ההעברה הייתה משולבת על הילוך הכח (low) משלב לדרייב- כלום, משלב לרברס, יש קצת תזוזה, משלב חזרה לדרייב, לוחץ בהדרגתיות על דוושת הגז עד סוף מהלכה, הרכב מתחיל לזוז, פתאום, רעש של חריקה מזוויעה של גלגלי שיניים. מייד לחצתי על הברקס , שילבתי לניוטרל, יצאתי מהרכב ונעשה לי שחור בעיניים (תרתי משמע), שלושית נחמדה של שמן זורמת כמו מחל מתחתית הרכב.

לאחר מספר דקות עוברת מיצובישי מגנום, הנהג שואל אם אני רוצה עזרה, כמובן שנעניתי בחיוב, והוא משך אותי החוצה, עד למגרש החנייה כי הוא אמר שהוא מעדיף שהרכב שלי לא ייסע כדי לא לגרום נזק נוסף.

הגענו למגרש החנייה, ומכיוון שכל תחתית הרכב הייתה מלאה בחול ספוג בשמן, לא היה ניתן לראות כלום. נכנסתי חזרה לרכב, שילבתי להנעת 2X4 , שיבתי לדרייב וראיתי שהאוטו נוסע. נסעתי ישירות למוסך של סוזוקי בחדרה, שם בישרו לי שנשבר הסרן הקדמי. כנראה ממכה חזקה שהוא קיבל. כיוון שהרכב לא קיבל שום מכה, אפילו לא קטנה תהיתי ותהיתי, ולבסוף הסבירו לי שעקב לחץ שהופעל על הגיר הוא נסדק והתפוצץ.

הנזק עומד על יותר מ3000 ש"ח ואין לי מושג איך אני מתכוון לשלם את זה, אבל אמצא דרך, אני לא מתכוון לתת להורים לשלם, כי זו לגמרי אשמתי ואחריותי.

:?:?:shock:

איציק

נ.ב.

ובפעם הבאה זכור פתגם סיני עתיק: "אלמרה או אימפרזה תעשנה את העבודה טוב יותר..." :mm_tongu: :mm_wink:

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גיא

להחלפת מכלולים כגון: סרן, דיפרנציאל, וכו אין שום קשר לשילדה.

אני מעריך שישנו סיכוי ששתנסה למכור את הרכב יזהו שבוצע תיקון או החלפה אבל אין לזה שום משמעות.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

מצטער מאוד לשמוע, אבל הלקח בוודאי נלמד. בשטח היה עדין. במיוחד עם רכבים שאינם מסוגלים להתמודד עם שטח קשה...

ובנוגע לסלע הענק שראית באיחור רב - אם הוא כזה ענק, איך היית צריך לבצע תמרון התחמקות מסובך בשביל להמנע מפגיעה בו?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער מאוד לשמוע, אבל הלקח בוודאי נלמד. בשטח היה עדין. במיוחד עם רכבים שאינם מסוגלים להתמודד עם שטח קשה...

ובנוגע לסלע הענק שראית באיחור רב - אם הוא כזה ענק, איך היית צריך לבצע תמרון התחמקות מסובך בשביל להמנע מפגיעה בו?

רוני

רוני, כמו שאמרו לי לא פעם ולא פעמיים, משהו שאתה לא מבין בו, אל תדבר.

הגראנד ויטארה אולי נראה עדין, אבל תאמין לי, אני וההורים שלי עברנו

איתו בשטח דברים שהרבה כלים יקרים ו"קשוחים" יותר לא עברו.

החסרון העיקרי שיש לאוטו של גיא הוא שהוא אוטומטי, וזה מסרס לו את הצורה

ולכן חסר לו כוח. מה לעשות, נוחות דורשת התפשרות.

כנראה שגיא לא ידע לשים את הגבול בזמן, ולא ממש מכיר את החוק בשטח

במצב תקיעה - "תמיד לעצור מיד ולצאת לבחון את הבעיה" ולכן המשיך

לאמץ את מערכת ההנעה, וגרם לנזק.

עוד משהו חשוב, הג'יפ של גיא אינו מצויד בצמיגים לשטח, אבל הוא הוריד

לחץ אויר ממש נמוך (5 PSI) כאשר המלצה של כל מחלץ מקצועי היא בד"כ

לנסוע בחולות על 12-18 PSI (וזה בצמיגי שטח יעודיים כמו שצריך,

כאלה שיכולים לספוג את הורדת הלחץ הזו) ובמצבי חילוץ קיצוניים ביותר הכי גרוע לרדת ל8 PSI ,

וזאת בתנאי שיש קומפרסור לנפוח באוטו ! אני לא יודע אם יש לו,

אבל צמיג שלא מיועד לשטח, ב5 PSI שקול ללנסות לנסוע עם חישוקי ג'נטים ללא גומי עליהם כשמדובר בחול,

אז בטח שנוצר פה עומס מטורף על מערכת ההנעה,

וגם תמרון התחמקות שהפך לקשה פי עשרות מונים בגלל אובדן היגוי.

לסיכום - גיא - לא נכנסים לשטח חולי עם צמיג כביש ומורידים אויר,

הורדת אויר שקולה לכוסות רוח למת אם מדובר בצמיגי כביש.

כמו כן, נקודה חשובה - עם תנופה נכונה, נהג מפגר, ומסלול ישר לאללה,

גם ג'סטי עושה עליות בחול. אבל אם סוטים...

רוני - לא צריך להסתכל יותר מדי על מה שגיא רשם כדי להבין שהוא עשה מכלול

שלם של טעויות כנהג שטח. אני לא יודע איזה ג'יפ יש לך (עד כמה שידוע לי אין לך)

אבל להגיד על הגראנד ויטארה - "רכב עדין" ? מממ.... זה כתוב אולי במגזין "רכב"?

Race Smart

פורסם

יותם, אל תקפוץ למסקנות, ותנסה להבין את הנקרא. כתבתי: "בשטח היה עדין". אני לא בעל ניסיון רב בשטח, אבל אם למדתי דבר אחד, זה אף פעם לא להיות יותר מדי אגרסיבי. ממה שקראתי הוא בהחלט היה אגרסיבי, ועוד עם רכב שטח שלא מסוגל להתמודד עם כאלו דברים. אם תשים לב, זה בדיוק מה שאתה אמרת -

כנראה שגיא לא ידע לשים את הגבול בזמן, ולא ממש מכיר את החוק בשטח

במצב תקיעה - "תמיד לעצור מיד ולצאת לבחון את הבעיה" ולכן המשיך

לאמץ את מערכת ההנעה, וגרם לנזק.

אז לא קראתי לויטארה "רכב עדין", ולומר לך את האמת, אין לי מושג איך הוא בשטח, אבל אני בטוח שדיפנדר הוא לא. (ולא קראתי את זה במגזין "רכב" :p )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז לא קראתי לויטארה "רכב עדין", ולומר לך את האמת, אין לי מושג איך הוא בשטח, אבל אני בטוח שדיפנדר הוא לא. (ולא קראתי את זה במגזין "רכב" :p )

לא הוא לא דיפנדר, אבל תתפלא, המכשול היחידי שיש לג'יפ הזה אם הוא,

מוגבה (כמו שלי) ממוגן (כמו שלי) ועם צמיגי שטח (כמו שלי או יותר שטח משלי)

נעילת דיפרנציאל (שתהיה בעתיד) הוא אך ורק הפלסטיקים שנשרטים ותו לאו.

וגם עכשיו הוא עובר דברים מדהימים.

מאיפה בעצם אתה שואב את זה שהוא לא דיפנדר? מאיפה אתה יודע?

הוא לא, ואני גם לא אגיד שכן, אבל הבטחון במשהו שאתה לא יודע....

Race Smart

פורסם

יש דבר שנקרא הגיון. גם בלי לנהוג בויטארה במשך כל כך הרבה זמן כמו שאתה נהגת עליו, אני עדיין יודע שהוא שייך לקטגוריית רכבי הכבישטח. מעין SUV עירוני בעל יכולות שטח די טובות למיצובו. אני יכול למשל להכנס לאתרי ג'יפאים בחו"ל ולברר יותר פרטים, אבל אין צורך, מכיוון שאני יודע שזה ככה. הדיפנדר, לעומת זאת... נו, אני לא צריך להסביר בוודאי.

בסופו של דבר - גם אתה יודע שהויטארה הוא לא כמו הדיפנדר- כתבת את זה למעלה. אז איך אתה יודע? (יש לך ניסיון על דיפנדר? - אם כן, אז אתה מסכים איתי, מה הבעיה?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש דבר שנקרא הגיון. גם בלי לנהוג בויטארה במשך כל כך הרבה זמן כמו שאתה נהגת עליו, אני עדיין יודע שהוא שייך לקטגוריית רכבי הכבישטח. מעין SUV עירוני בעל יכולות שטח די טובות למיצובו. אני יכול למשל להכנס לאתרי ג'יפאים בחו"ל ולברר יותר פרטים, אבל אין צורך, מכיוון שאני יודע שזה ככה. הדיפנדר, לעומת זאת... נו, אני לא צריך להסביר בוודאי.

בסופו של דבר - גם אתה יודע שהויטארה הוא לא כמו הדיפנדר- כתבת את זה למעלה. אז איך אתה יודע? (יש לך ניסיון על דיפנדר? - אם כן, אז אתה מסכים איתי, מה הבעיה?)

רוני

זה הקטע, לי יש ניסיון על דיפנדר, ועל גראנד ויטארה

ולעומתך - ניסיון על דיפנדר? ניסיון על גראנד ויטארה?

הפואנטה פה שאתה בטוח במשהו, כי קראת, כי חשבת, כי החלטת על סמך

דיעה של אחרים. אני לא. אני טוען שהמיצוב שלו טועה. הוא נגזר מהיות הגראנד ויטארה

ג'יפ קטן יחסית, ולא בגלל יכולות השטח שלו.

Race Smart

פורסם

אוקיי יותם, בוא נסכם את זה - אתה מסכים איתי, נכון? אז מה הבעיה שלך? אם לא היית מסכים, היה על מה לדבר. אבל אתה מסכים. לא כתבתי שטויות. כתבתי דברים נכונים. מה הבעיה??

אני די בטוח שלדיפנדר, אחד מרכבי השטח הקשוחים והבלתי מתפשרים שנמכרים לציבור הרחב במחירים שפויים (יחסית), יש יכולות שטח גבוהות יותר מלסוזוקי גרנד ויטארה - ג'יפ עירוני בעל יכולות שטח טובות למדי לרמתו. משהו פה לא נראה לך בסדר? אתה מתעקש להתווכח על כלום...

בוודאי שהמיצוב של הויטארה שונה, אין קשר לגודלו של הג'יפ. אם הויטארה היה בגודל של הדיפנדר יכולות השטח שלו היו דומות? אם כך - מה תגיד על מיצובישי פאג'רו? טויוטה פראדו? ג'יפ גרנד צ'ירוקי? ב.מ.וו X5??

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אוקיי יותם, בוא נסכם את זה - אתה מסכים איתי, נכון? אז מה הבעיה שלך? אם לא היית מסכים, היה על מה לדבר. אבל אתה מסכים. לא כתבתי שטויות. כתבתי דברים נכונים. מה הבעיה??

אני די בטוח שלדיפנדר, אחד מרכבי השטח הקשוחים והבלתי מתפשרים שנמכרים לציבור הרחב במחירים שפויים (יחסית), יש יכולות שטח גבוהות יותר מלסוזוקי גרנד ויטארה - ג'יפ עירוני בעל יכולות שטח טובות למדי לרמתו. משהו פה לא נראה לך בסדר? אתה מתעקש להתווכח על כלום...

בוודאי שהמיצוב של הויטארה שונה, אין קשר לגודלו של הג'יפ. אם הויטארה היה בגודל של הדיפנדר יכולות השטח שלו היו דומות? אם כך - מה תגיד על מיצובישי פאג'רו? טויוטה פראדו? ג'יפ גרנד צ'ירוקי? ב.מ.וו X5??

רוני

יכולות השטח של הויטארה נובעות אך ורק מגודלו המצומצם.

אם הוא היה גדול יותר, ומגושם יותר, הוא היה פג'רו קינג. (במובן לא טוב)

"סוזוקי גרנד ויטארה - ג'יפ עירוני" , סוזוקי גראנד ויטארה הוא לא ג'יפ עירוני.

הוא אפילו לא אופנתי. הוא ממש לא כיפי בכביש, הוא חסר כל אבזור בסיסי

לרמות המחיר שלו, הוא ספרטני וממש לא נוח, המושבים שלו אולי מחזיקים אותך

חזק אבל לנסיעות ארוכות בכביש הם חרא.

כשנכנסים לשטח, הכל משתנה. הכל מתהפך, פתאום אתה מבין שמה שלא נוח בכביש,

מאוד נוח בשטח, וכל הספרטניות הזו משתלמת במקומות מסוימים.

ג'יפ עירוני זה פג'רו קינג לדוגמא, אולי טריוס למרות שאפילו בעירוניות הוא לא טוב.

אני מצטער, אבל לגראנד ויטארה, אין שום קשר לעיר, הפלסטיקים הנוצצים שלו אולי מטעים

אבל הוא לא קשור לעיר.

Race Smart

פורסם

יותם, בין יתר הטעויות שאתה רושם בשרשור הזה, אני אזכיר:

עובדת היות הויטארה קטנה יותר, לא פוגעת בה בשטח, נהפוך הוא. אם כבר הזכרת דיפנדר, אז אתה בוודאי יודע שהגרסה הקצרה שלו - ה"90" - עדיפה בשטח על זו הארוכה - "110" למשל.

בשטח לא מורידים לחץ אוויר בשום מקרה מתחת ל-15 PSI. לעומת זאת, בהחלט ניתן להוריד לחץ אוויר בחולות ואפילו כדאי ומומלץ, גם בצמיגי כביש המולבשים על רכב כביש למהדרין.

והערה שבחלקה ליותם ובחלקה לגיא - החוכמה בשטח היא לראות כמה שיותר רחוק, כדי לא להדרש לתמרונים מסוכנים כאלו, שמקרה הטוב מסתיימים רק בנזק כלכלי (או בפגיעה באגו).

קריאה נכונה של השביל, היתה מונעת הפתעות וחוסכת את כל הבלאגן, במקרה הזה הייתי מהמר שלנהוג לאט יותר ועם יותר תשומת לב, היה מונע את התאונה המצערת.

ואגב - יותם, מעבר לכך שהויטארה היא כלי כבישטח מוגבל יכולת יחסית, במיוחד בדור של ה"גרנד" ואחת כמה וכמה בגרסה המוארכת (הXL7, שמידותיה זהות לאלו של הדיפנדר הארוך, ה-110), השוואה לדיפנדר, בכל תחום של נהיגה מחוץ לכביש סלול או דרך אפר כבושה - יגרום לויטארה לרוץ בבכי לאמא סוזוקי.

רואים שאני קורא את "רכב" באופן קבוע, נכון? :screwy:

פורסם

"סוזוקי גרנד ויטארה - ג'יפ עירוני" , סוזוקי גראנד ויטארה הוא לא ג'יפ עירוני.

הוא אפילו לא אופנתי. הוא ממש לא כיפי בכביש, הוא חסר כל אבזור בסיסי

לרמות המחיר שלו, הוא ספרטני וממש לא נוח, המושבים שלו אולי מחזיקים אותך

חזק אבל לנסיעות ארוכות בכביש הם חרא.

כשנכנסים לשטח, הכל משתנה. הכל מתהפך, פתאום אתה מבין שמה שלא נוח בכביש,

מאוד נוח בשטח, וכל הספרטניות הזו משתלמת במקומות מסוימים.

ג'יפ עירוני זה פג'רו קינג לדוגמא, אולי טריוס למרות שאפילו בעירוניות הוא לא טוב.

אני מצטער, אבל לגראנד ויטארה, אין שום קשר לעיר, הפלסטיקים הנוצצים שלו אולי מטעים

אבל הוא לא קשור לעיר.

יותם, אין לי הרבה מה להוסיף מעבר לדברי רועי. בסופו של דבר אני מבין ממך כי:

חשבת שכתבתי שזה רכב עדין, אבל לא כתבתי.

אמרת שאתה לא מבין איך אני מרשה לעצמי לכתוב שהוא לא דיפנדר, אבל אמרת בעצמך שהוא לא דיפנדר.

כתבת שיכולות השטח של הויטארה נובעות מגודלו בלבד. אני צריך להסביר לך למה זה לא נכון?

כתבת שהוא לא ג'יפ עירוני. ובכן, כנראה שההגדרות שלנו לג'יפ עירוני (או רכב כבישטח, איך שתרצה לקרוא לו) שונות בתכלית. אין קשר לאופנתיות או כיפיות על הכביש. אין קשר לרמת איבזור או גימור. בסופו של דבר זהו רכב גבוה, בעל הנעה כפולה והילוך כוח, ללא נעילות דיפרנציאל, אשר מסוגל להתנייד בעיר ובכפר באופן מספק בלי להעניש יותר מדי (ישבתי בדיפנדר במשך כמה שעות על כבישי הארץ, בהחלט עונש). מבחינתי - זהו SUV לכל דבר, וממש לא ג'יפ אמיתי לשטח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
יותם, בין יתר הטעויות שאתה רושם בשרשור הזה, אני אזכיר:

עובדת היות הויטארה קטנה יותר, לא פוגעת בה בשטח, נהפוך הוא. אם כבר הזכרת דיפנדר, אז אתה בוודאי יודע שהגרסה הקצרה שלו - ה"90" - עדיפה בשטח על זו הארוכה - "110" למשל.

בשטח לא מורידים לחץ אוויר בשום מקרה מתחת ל-15 PSI. לעומת זאת, בהחלט ניתן להוריד לחץ אוויר בחולות ואפילו כדאי ומומלץ, גם בצמיגי כביש המולבשים על רכב כביש למהדרין.

והערה שבחלקה ליותם ובחלקה לגיא - החוכמה בשטח היא לראות כמה שיותר רחוק, כדי לא להדרש לתמרונים מסוכנים כאלו, שמקרה הטוב מסתיימים רק בנזק כלכלי (או בפגיעה באגו).

קריאה נכונה של השביל, היתה מונעת הפתעות וחוסכת את כל הבלאגן, במקרה הזה הייתי מהמר שלנהוג לאט יותר ועם יותר תשומת לב, היה מונע את התאונה המצערת.

ואגב - יותם, מעבר לכך שהויטארה היא כלי כבישטח מוגבל יכולת יחסית, במיוחד בדור של ה"גרנד" ואחת כמה וכמה בגרסה המוארכת (הXL7, שמידותיה זהות לאלו של הדיפנדר הארוך, ה-110), השוואה לדיפנדר, בכל תחום של נהיגה מחוץ לכביש סלול או דרך אפר כבושה - יגרום לויטארה לרוץ בבכי לאמא סוזוקי.

רואים שאני קורא את "רכב" באופן קבוע, נכון? :screwy:

רועי, שני דברים מאוד מאוד צורמים - לא טענתי שאם אתה מאריך את הג'יפ אתה עושה אותו יותר טוב !!!!!!!!!!!!!!!! טענתי ההיפך !

פג'רו קינג לדעתי הוא דוגמא לעירוניות יתר, לויתור על כל העקרונות הקשורים בג'יפ מלבד הילוך כוח !

דבר שני, לא השוותי, וגם לא אשווה דיפנדר לגראנד ויטארה, כי הם שני כלים שונים בתכלית.

אבל בניגוד אלייך רועי, אני לא אקבע מראש מי יותר טוב, על סמך כתבות.

אה ועוד משהו, כנראה שעל "האמר" לא צריך להוריד לחץ אויר מתחת ל15 PSI.

אז בוא ואספר לך משהו, הדיעות בנושא הזה חלוקות. יש כאלה שגורסים שבשטח

מסולע, כדאי להוריד אויר בצמיג,

בהנחה שהוא אכן צמיג שטח (עם בטן עבה יותר וקוביות) כך שיהיה יותר מגע בין הקוביות לסלעים, ויש כאלה המפחדים מצביטה של בטן הצמיג.

אה ורועי, אני לעומתך אינני קורא "רכב" וגם לא "הגה בשטח"

אבל יש איזה אחד שאני בהחלט מעריך את פועלו בנושא חילוצי שטח,

ואפילו יש לו דיפנדר!!! , אבירם ברקאי, אם אתה מכיר את השם,

כותב בפירוש בספר שלו, ואני ראיתי את זה גם עובד במציאות, שבשטח

חולי מומלץ לנסוע על לחץ אויר שבין 12-18 PSI ובמצבי חילוץ הכי הכי

קשים מורידים גג ל8 PSI, אבל לא 5 PSI כי זה מוגזם.

ואני גם עוד משהו טוען - בהורדת לחץ אויר עד כדי כך בצמיג כביש לא עשינו כלום.

שילך נא מר רועי צוקרמן אל השטח החולי שלו, עם ההאמר שלו, אבל עם צמיגי כביש

מובהקים, שיוריד לחץ אויר לכמה שהוא רוצה ונראה מה יצא.

למה מורידים בעצם לחץ אויר אתה יודע רועי? אני מתאר לעצמי שכן, אבל אני

אזכיר לך קצת, אם שכחת, לחץ אויר מורידים כדי להגדיל את שטח המגע של הצמיג

עם השטח עליו הוא נוסע, אז תגיד לי, מה זה עוזר לי שאני מגדיל את שטח המגע

של הצמיג בקרקע , אם אין לו שיניים לנעוץ בה כדי לקבל אחיזה?

אה, ורועי, לא אתה תלמד אותי "קריאת נתיב" בשטח, על אף ההיסטוריה ה"האמריסטית" שלך.

Race Smart

• תוכן חדש...