Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

השאלה בעצם בכותרת, חשבתי על לשדרג את החיווט מהאלטרנטור למצבר

איך עושים את זה?

האם יש חשיבות לעובי הכבלים , לסוגם או לאורכם?

במה אני צריך להתחשב?

תודה מראש לעוזרים.

חג שמייח לכולם!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין את הצורך בשדרוג הכבלים מהאלטרנטור למצבר, זה לא יועיל לך במשהו.

בד"כ אם כבר אתה עושה משהו זה לעדכן את הכבלים הראשיים, נקודות בחיבור הראשיות.(אלטרנטור+מצבר+מינוס שלדה).

פשוט להחליף את כולם ביחד, העובי הסטנדרטי מספיק.יעשה את העבודה נהדר.

under construction..

פורסם

מכיוון שמדובר על מרחק מאוד קצת , כמעט ואין משמעות לעובי של הכבל, אם תגדיל את מידת הכבל זה לא ישנה את זרימת החשמל בינהם.

ואם מחליפים, אז מחליפים כבר את הכל.

אם לדוגמא יש לך כבלים בעובי של 10G, ואתה מחליט לשים 4G, אתה חייב להחליף את שלושת נקודות החיבור לאותו עובי, זה בד"כ מה שנהוג.

בכל מקרה אני לא ממש רואה איך זה ישפר לך את הזרימה בינהם, לי יש אלטרנטור מחוזק 120 אמפר, והוא עובד נהדר עם החיווט המקורי משנת 94.:).

ואגב, שאלתי את הבחור ששידרגתי אצלו את האלטרנטור, והוא אמר לי שאין צורך לגעת בחיווט, ועליו אני באמת סומך, למרות שלי בהתחלה זה היה נראה תמוה, אך על פניו הוא צודק, כי המתח שניתן להעביר באורך הזה הוא גדול יחסית, כי המרחק הוא יחסית מאוד קטן.

אם היה לך מצבר אחורי אזי מדובר על מקרה אחר, אך כאשר מדובר על תא המנוע, זה לא משנה העובי.

הסטנדרטי בד"כ אמור להספיק.

under construction..

פורסם

מדובר לרוב על מרחק שנע בין 0.5-1 מטר רץ.

אביתר אם כבר החלטת לשדרג[או להוסיף לקיים] אז תחשוב בכיוון של כבלי רתכת ,מאד זולים עמידים בטמפ גבוהות וממש לא עדינים.או כבלים מקובלים שמשתמשים בהם באודיו לרכב אני בזמן הקרוב מוסיף עוד 8 G ל8G הקיים [סטוק] ב205 ..[אלטרנטור משופץ 80 A לאחר ה65A שהיה]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

תודה רבה על התשובות גרין ואסף.

בטוח שזה לא נותן שום תועלת? זה לא יוריד את הניגודיות של החשמל שעובר בהם?

יש לי עוד שאלה.. האם החוטים שבין המצבר לאלטרנטור אמורים להתחמם?

כי אחרי נסיעה עם מוזיקה , שדי ניראה לי מכבידה על המערכת חשמל ברכב הם ממש חמים, הבנתי שכבלים מתחממים בגלל ההתנגדות שבהם לא?, אז אם אני יוריד את ההתנגדות זה לא אמור לפעול יותר טוב?

פורסם

למר אסרף תמיר יש הרבה ניסיון בעניין וכבר אצלו הוא דאג לחיווט הולם בצורה יסודית ככה שאני מציע לך לחכות לתשובה מנוסה שלו [מבין היטב בחשמל ] ויגיד לך בדיוק מה מו מי ואם זה יתרום ומה ולמה .

בהצלחה .

אני בכל אופן בייעוץ שלו לאחר שבדק לי מפלי מתח ברכב שידרגתי חיווט ונישמעתי להמלצותיו והמצב השתפר..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

זה הכל תלוי בצריכת החשמל של המערכת וביכולות של האלטרנטור.

בעקרון לפעולה זו קוראים big 3 בגלל שמחליפים את שלושת הכבלים שדואגים לטעינה ואספקת זרם לאוטו.

במקרים של צריכה גבוהה החלפה של הכבלים תשפיע על יכולות המערכת ועל הטעינה,צריך לקחת בחשבון מצבים קיצוניים ולא מצב שגרתי שמנוע עובד רק עם סטריאו בווליום ממוצע- אלא אורות דרך+ממגבים+אורות בלימה+חימום+סטריאו+מכוונים.

ברוב המכוניות הכבל הקיים הוא 8 awg אבל במכוניות מסוימות אפילו 10awg !

החלפת הכבלים ללא שידרוג של אלטרנטור ומצבר לדעתי בזבוז.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

תפרט לגבי המגבר והסאבים (בהנחה שיש יותר מאחד) שיש ברכב. מה ההספקים שלהם.

לדעתי, אם אין לך עדיין ומדובר ביותר מסאב אחד אתה חייב לשים קבל במערכת. זה ייתן מענה מסוים, אך לא מלא לבעיה.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
תשים קבל
ואם המצבר שבק חיים\נחלש? או האלטרנטור? התקנת קבל לא תועיל לפני סדרת בדיקות מאומצת ע"י חשמלאי רכב.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

• תוכן חדש...