Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה יש לי סאב של סאונדסטריים 300 RMS

2 סלילים הסאב והוא עובד כרגע על סליל אחד

מגבר פיורי 70*4 RMS

שמרים זוג רמקולים של פיוניר סדרה ישנה מאוד של 180 וואט

בגישור הוא בסביבות 200 לסאב

ויש את הצ'אנגר ואת המערכת של JVC

ואני לא חושב שקבל יעזור פה בכלל

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באיביזה מע' החשמל טובה,לא צפוי בעיות מיוחדות-גש לחשמלאי שיבדוק את מע, החשמל תחת עומס.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

שטויות, כל עוד מזינים אותו בגבולות ההספק המירביים של הסליל אין שום בעיה ..אבל לי יש אמונה מוזרה שלא לא רצוי להפעיל סאב על סליל בודד ובשני לא לעשות שימוש ול"חמם " אותו לכן במצב כזה בעברי הרחוק בימים קשים הייתי מחליף כל שבוע סליל על הגישור במגבר . כדי ל"חמם "את 2 הסלילים באופן שווה. דבר לא מחייב סתם דוגמא אישית שלי מפעם.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
באיביזה מע' החשמל טובה,לא צפוי בעיות מיוחדות-גש לחשמלאי שיבדוק את מע, החשמל תחת עומס.
ניראה לי שלא הבנת אותי טוב..

אין בעיה עם האורות מחוץ לרכב

הבעיה היא האור בלוח שעונים ובמד טורים שקופץ לו כל פעם שיש באס כאילו שהסאב גונב לו חשמל.

פורסם

הבנתי אותך טוב מאוד, קודם כל מרגישים את נפילות בלוח השעונים ובמקרים קיצוניים יותר אפילו באורת הקדמיים.

פורסם

הבעייה נובעת מצריכת זרם גבוהה שמע' החשמל של הרכב לא מסוגלת להתמודד איתה,בדר"כ אפשר לראות את הבעייה על גבי הלוח שעונים מכיוון שאותו אתה רואה בלילה ללא הפרעה של גורמים חיצוניים.

כאשר תלך לחשמלאי הוא יבדוק כמה דברים:

1. טעינה של האלטרנטור תחת עומס

2. מתח של המצבר +עבודה תחת עומס

3. חשמלאים מומחים יבדקו גם את רמת החומצה של המצבר (כך אפשר לבדוק כל תא בנפרד)

4. במידה וכל השאר תקינים יבדקו חווט של מע' הטעינה ואח"כ לוח השעונים

יש מצבים שכל הבדיקות יראו שהכל פיקס ובסוף זה סה"כ חוט\טרמינל שנרקב ולא עושה מגע כמו שצריך\חצי קרוע.

מפל המתח שיש לך הוא דבר לא בריא בכלל,ברכב שלך ישנם מחשבים רגישים שיכולים להנזק בטווח הארוך בגלל אספקת חשמל לקויה.

פורסם

לא מזמן עשיתי בדיקה אצל חשמלאי במחשב

שהרכב היה מונע עם אורות ומזגן דולק המתח היה 12.4 +-

ושהרכב עמד לא מונע הוא היה 14.4

אם אני זוכר טוב.. או שזה היה להפך.

ניראה לי בכללי שהמערכת מעמיסה לי על מערכת החשמל ברכב.

מצבר בן שנתיים

אלטרנטור גם בערך בן שנתיים

פורסם

בכול רכב יש נפילת חשמל בין האלטרנטור ומצבר, מתכנני הרכב יצרו את הרכב עם כבל סטנדרטי

שמספיק להעביר זרם של המערכת החשמל ברכב ליום יום, ולא לעומסים ולניצול תפוקתו המירבית.

הכבל ברכב בין 8 ל10G באורך של 1 עד 2 מטר, אצלי מפל המתח עמד על 0.78V. היום המפל מתח

עומד על כ 0.08V. בתחרות EMMA האחורנה נבדקו כ6 רכבים, בכול הרכבים הייתה נפילה של 0.3-0.8V ובאחד היה נפילה של 1.3V.

לעניין, המערכת שלך לא תעמיס הרבה על המערכת החשמל, אז חבל על הזמן.

תמיר

פורסם

תמיר, אתה אומר שהמערכת שלי לא תעמיס על החשמל ברכב.

בכללי ברור לי שיש מפלי מתח ובטוח גם אצלי יש כי אחרת לא הייתה בעיה.

לפי דעתי יצרני הרכב לא חשבו על חובבי מוזיקה ששמים מערכות שצורכות יותר חשמל ממה שהם קבעו ברכב. היצרנים התחשבו בטח בנתונים שהם צריכים כמו אורות, איתותים, מערכת סטנדרטית וכו..

ברגע ששמים מערכת שהיא קצת יותר צרכנית אז יהיה קשה לסטנדרט שהיצרן קבע להחזיק את המערכת לא כך?

כמו בשיפורי רכב וכו...

ולכן גם שמשפרים את השמע בכל מיני סאבים,מגברים וכו... צריך לשפר את מערכת החשמל אלטרנטור וכו..

השאלה שלי אם שינוי החיווט בין המצבר לאלטרנטור יתרום משהו או שיהיה מיותר ולא יועיל בכלל..

זה לא כזאת בעיה ממה שראיתי (בשביל לשדרג את החוטים הללו.)

פורסם

כמו שאמרו לך לפני זה,שידרוג החיווט בין האלטרנטור למצבר לא יפתור את הבעיה שלך,

אתה צריך לגשת לחשמלאי רכב שיבצע לך בדיקה של מערכת החשמל ברכב עד שיעלה על התקלה.

לגבי השאלה של מערכת החשמל ברכב והתאמתה למערכות אודיו ,זה לא נכון להגיד שמערכת החשמל

ברכב נועדה רק לצרכי תפעול המערכות החשמליות שבאו עם הרכב.

רוב מערכות הסטריאו ברכב לא דורשות שינוי כלשהו במערכת החשמל ברכב,מערכות קיצוניות,

שעובדות בעוצמות שמעל הממוצע יכול להיות שיידרש שדרוג כלשהו של מערכת החשמל של הרכב,

גם שוב תלוי איזה רכב.רוב הרכבים החדשים יכולים ל"הסתדר" עם מערכות חזקות מאוד,

בעיות של "חוסר" באמפרג' וצורך של שדרוג מערכת החשמל ברכב היא משהו ששכיח יותר ברכבים ישנים יותר.

עם מה שיש לך ברכב לא צריכה להיות לך שום בעיה,לכן המלצתי אליך גש לחשמלאי רכב

שיאתר את התקלה שיש לך ויתקן אותה.

• תוכן חדש...