Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קארט דו מנועים לבניה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וצום קל לצמים

לפני כמה שבועות ראיתי באתר מסוים שלקחו קארט דו מנועי (קארטינג שהיו מורכבים עליו שני מנועים של 4 פעימות)

והרכיבו שני מנועים של 250 סמ"ק שתי פעימות חיזקו את השילה במקומות מסוימים והכלי ירד מ 3 שניות ל100

אני ישמח לשמוע על איזה מנועים אתם ממליצים להרכיב וישמח אם תשלחו אותי למישהו שיודע לבנות שילדה או מישהו שמוכר שילדה של קארט דו מנועי !

גמר חתימה טובה ..

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי שם על קארט מנוע קומפלט של בנדיט 400 עם הגיר ועם הקלאץ או איזה 2 פעימות 250 שהיה על אופנוע שטח

זה שילוב של כח ועדיין לישמור על משקל נמוך , אני בכוונה מדגיש משקל נמוך ולא יחס משקל לכח

זאת כדי שהקארט באמת יהיה פרקטי ולא תיזדקק ל7 אנשים כדי להרים אותו וכל זה

בכל מקרה זה אמור להיות קארט, שזה קומפקטי ולא מסורבל

אגב אם אתה שם מנוע עם קלאץ ככה שיהיה לך הילוכים אתה צריך ברקסים קדמיים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מחירים

בעיקרון לא בשמים

אני מתכנן לבנות עם שתים מנועים של טיפון 125 ועליהם יהיה קיט 172 של מאלוסי וגיר ארוך יותר , בעיקרון המנועים לא כבדים אבל מפיקים באיזור 25+ סוסים למנוע , שילדה אני רוצה מקורית של קארט דו מנועי יש לי מישהו שיבנה אבל עדיף משהו בנוי כבר לעומסים ולסיבובים,

מחירים - בתכנון למצוא שני 125 מושבתים או מורדים מאמין שלשני המנועים 4 אלף

הקיט ומה שהמסביב עוד 3 אל, ושילדה תלוי במצבה בין 5 - 10 אלף

מה שנשאר זה לעבוד קצת ואני מאמין שהכלי יסע מטורף

ראיתי עם שני מנועים של 250 סמ"ק שעושה ל 100 ב 3 שניות

מאמין שזה יעשה ב 4- 5 שניות אבל בסיבובים ירצח ...

אני עדין מחפש חלקים והמלצות ...

פורסם

סתם שאלה, מה יקרה אם אחד ממנועים לא יסתובב באותה מהירות בדיוק כמו המנוע השני? (והוא לא !)

כדאי שתחשוב על זה... מנועי בערה פנימית לעולם לא יסתובבו באותה מהירות, לא משנה מה תעשה...

פעם, חבר שלי ואני בנינו טיסן עם שני מנועים, קנינו כל אחד מנוע (אותו סוג מנוע) ועשינו להם ביחד הרצה, כיוונו אותם ביחד, בסרק הם עבדו באותו סלד, כמו כן שהרכבנו אותם הם עבדו באותו סל"ד לכל אורך המיצערת. אבל מעולם הטיסן לא טס ממש ישר, תמיד היה צורך לקזז לכיוון איזה מנוע. גם כשלא היתה רוח.

בקיצור, מה שאתה תעשה הוא מנוע אחד מהיר שיגרור את המנוע השני (האיטי יותר)...

לחיבור בין שני מנועים בצורה שלא תבזבז יותר מידי אנרגיה אתה חייב תימסורת מיוחדת שעובדת כמו דיפרנציאל... כמו שאמרו כאן מקודם, קנה מנוע של בנדיט וסגור עניין...

אגב, היה כאן מישהו שהעלה סירטון של קרט עם מנוע של R750...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
סתם שאלה, מה יקרה אם אחד ממנועים לא יסתובב באותה מהירות בדיוק כמו המנוע השני? (והוא לא !)

כדאי שתחשוב על זה... מנועי בערה פנימית לעולם לא יסתובבו באותה מהירות, לא משנה מה תעשה...

פעם, חבר שלי ואני בנינו טיסן עם שני מנועים, קנינו כל אחד מנוע (אותו סוג מנוע) ועשינו להם ביחד הרצה, כיוונו אותם ביחד, בסרק הם עבדו באותו סלד, כמו כן שהרכבנו אותם הם עבדו באותו סל"ד לכל אורך המיצערת. אבל מעולם הטיסן לא טס ממש ישר, תמיד היה צורך לקזז לכיוון איזה מנוע. גם כשלא היתה רוח.

בקיצור, מה שאתה תעשה הוא מנוע אחד מהיר שיגרור את המנוע השני (האיטי יותר)...

לחיבור בין שני מנועים בצורה שלא תבזבז יותר מידי אנרגיה אתה חייב תימסורת מיוחדת שעובדת כמו דיפרנציאל... כמו שאמרו כאן מקודם, קנה מנוע של בנדיט וסגור עניין...

אגב, היה כאן מישהו שהעלה סירטון של קרט עם מנוע של R750...

גילי

זה נכון מה שאתה אומר גילי אבל ברגע שמשני המנועים יוצא גלגל שינים שמחובר עם שרשרת למוט שעליו מורכבים הגלגלים זה לא ישפיע מה שכן אני לא מחפש את הסופיות והסגירות של המנוע אלה רק את הפתיחה ככה שאם יהיה מצב של אחד חלש יותר לא ישפיע בצורה קיצונית בטיסן הרכבת מנוע על כל כנף בטח שיהיה שינוי לכן הכוח יעבור לגלגלים דרך מוט עם גלגלי שינים

מנוע של בנדיט אני לא רוצה אני רוצה שיהיה דו פעימתי מורגש הכוח יותר אם ההיתי רוצה להרכיב מנוע של אופנוע אז כבר ההיתי לוקח את המנוע של הזד איקס 7 שזרוק לי בחניה ..

פורסם
זה נכון מה שאתה אומר גילי אבל ברגע שמשני המנועים יוצא גלגל שינים שמחובר עם שרשרת למוט שעליו מורכבים הגלגלים זה לא ישפיע מה שכן אני לא מחפש את הסופיות והסגירות של המנוע אלה רק את הפתיחה ככה שאם יהיה מצב של אחד חלש יותר לא ישפיע בצורה קיצונית בטיסן הרכבת מנוע על כל כנף בטח שיהיה שינוי לכן הכוח יעבור לגלגלים דרך מוט עם גלגלי שינים

מנוע של בנדיט אני לא רוצה אני רוצה שיהיה דו פעימתי מורגש הכוח יותר אם ההיתי רוצה להרכיב מנוע של אופנוע אז כבר ההיתי לוקח את המנוע של הזד איקס 7 שזרוק לי בחניה ..

WTF?! באיזה כיתה אתה? סימני פיסוק למדתם כבר?!

תקרא את מה שכתבת ואחרי זה תנסה להבין...

"ברגע שמשני המנועים יוצא גלגל שינים שמחובר עם שרשרת למוט שעליו מורכבים הגלגלים זה לא ישפיע"

אם הבנתי נכון, יהיה מוט (סרן אחורי) שאליו יהיו מחוברים שני גלגלי שיניים (הנע סופי) והמנועים יהיו מחוברים ע"י שרשרת, כל אחד לגלגל שיניים ניפרד...

אז תגיד לי, אם מנוע אחד מזייף או טיפה מאחר או סתם לא בא לו לעבוד בדיוק באותו הספק כמו המנוע השני מי יסחוב את מי? אין כאן קסמים, ברגע שאתה מחבר שני מנועים על אותו ציר קשיח אחד מהם יגרור את השני... עובדה...

גילי

פורסם

redbaron לגבי התהיה שלך הנה שוב הקישור ומדובר ב R1000

http://gprime.net/video.php/gixxerkart

ברגע שיהיה מה לעשות עם מפלצות כאלה בארץ ( מסלול אמיתי ) אני אבנה לעצמי גם אחת כזו

אבל בינתיים מה הטעם, איפה ניסע איתם, בחניונים נטושים כשחברים שומרים שלא תגיע משטרה?

בהצלחה עם הפרויקט אבל בינתיים זה נראה לי פרויקט למגרה/מחסן

פורסם

סליחה על הסימני פיסוק , יש לי בעיר הרבה חניונים יש את המסלול שפיצרינג שמותאם לזה יש מסלולי קארטינג נוספים , כשאתה בונה דבר כזה אתה לא מסתכן ממשטרה אין סיכון של אנשים

נוהג בכיף שלך נהנה כלי למירוצים בלבד,

יש לי חליפה למרוצים שמשתוקקת לאיזה כלי חזק , קסדה חדשה של שואי.

עוד מעט חורף צריך שמשהו יעסיק אותי בזמני הפנוי לא שיש הרבה .

אני רוצה עצות מאנשים שמבינים בתחום לא יהיה אכפת לי אחר כך להדביק מדבקות של חנות או חברה שתעזור בתחום למרות שאני יסתדר גם לבד , אולי ריד בול תיתן לי חסות.

פורסם

אני הייתי יורד מהקטע של שני מנועים, גם לא יעיל בטרוף וגם מסובך (לתחזק שני מנועים?!)...

אם כבר אתה רוצה לבנות קרט חזק, שים בפנים מנוע של אולטאלייט... או של מוטוקרוס...

שתי בחירות ניפלאות שיכולות לת לך שני פיתרונות כל כך שונים באופי של הכלי...

קח בחשבון שהכלי שלך יהיה כבד יותר בחלק האחורי שלו, כמו כן צריך ברקסים טובים (אולי גם מקדימה), צריך צמיים יותר רחבים וכו'...

לגבי בניה של שילדה. השילדות של הקרט זה לא ערמה של ברזלי זווית מרותכים ע"י ריתוכי "יציקה"...

החיבורים הם ע"י ריתוך ארגון או CO, המתכות הם פלדות כרום/מולי לרוב... הצינורות הם צינורות ללא תפר... ועוד דברים שאני בטוח שאתה יודע, אבל אני מזכיר...

בקיצור, לבנות כזה דבר זה סבבה, אבל זה ממש לא מגיע לקרסוליים של קרט מלפני 20 שנה אפילו... קח בחשבון...

אם אתה הולך להרכיב מנוע שחזק פי שלוש או ארבע מהמנוע המקורי קח בחשבון שאתה צריך לחזק את הקרט. חוזק חומרים אתה מכיר?

בקיצור, אני לא הייתי שם את עצמי בקרט כזה...

גילי

פורסם

כל הדברים נלקחו בחשבון והתוצאות הם ששני מנועים יעשו את העבודה יותר טוב

ולהביא גיר אוטומטי שיחזיק מנוע כזה של מוטוקרוס

חוץ מזה ביקשתי הצעות , אבל על הפרק המנועים שהזכרתי .

שילדה אני רוצה של קארט דו מנועי היא מספיק חזקה וחיזוקים תמיד נוכל לעשות ... אמרתי כבר היה לנו באגי עם מנוע של ניגה 750

ונותן בראש להרבה כלים חזקים ..

פורסם

מנוע של אופנוע ניתן לייבא מיפן, אני מכיר כמה יבואני מנועים שמייבאים כמה מנועי אופנועים לפעמים!

לגבי הקארט, ניתן לרכוש שלדה של קארטינג בסביבות ה3000-4000 ש"ח.

כל ההשקעה צריכה להיות בתכנון. חלוקת משקל וכו'

ביננו צריך להיות מהנדס בשביל הדברים האלו, זאת לא חוכמה לחבר מנוע עם רצועה לציר האחורי וזהו.

כל תאונה תהיה קטלנית.

חשוב להשקיע על מיסבים וברקסים איכותיים. זאת לא תהיה בעיה, יש המון קיטים בחו"ל שמיועדים לקארטים.יש המון אנשים בארצנו שמבינים בקארטיג, ואני בטוח שישמחו לתת יעוץ לפוריקט מסוג זה אם תחליט ללכת עם זה.

אם ארנון יסכים לשתף אותנו בפרויקט שנבנה ברחובות לפני כשנה (קארט דו מנועי) יהיה מאוד נחמד.

רמי

שבת שלום

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

גילי, בכל מנוע לא כל הבוכנות נותנות בדיוק את אותו דבר. בהחלט לא אידאלי אבל זה העולם האמיתי.

בחלק מהמנועים אפילו מדובר על מאייד נפרד לכל צילינדר ואז בכלל התיאום הוא חגיגה למכונאי , אבל המנוע עובד בכל מקרה.

אז בוכנה אחת תורמת פחות כוח מהשנייה. זה לא אומר שהיא "נגררת" .

אם שני המנועים היו מחוברים בנפרד לכל גלגל, אז באמת היה יתכן מצב לא בריא של משיכה לאחד מהצדדים, אבל הבחור מדבר על מוט שיקבל את הכוח משני המנועים ויעביר תנועה אחידה לשני הגלגלים.

אגב, אני לא מבין כלום בקארטים, ולכן יש לי שאלה: אין שם דיפרנציאל? בונים על כך שלפחות אחד הגלגלים מחליק בסיבוב?

• תוכן חדש...