Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש סוסיתא בכול מצב..........!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רשיונות מופקדים...:

לא כול כך הבנתי את העיניין של רישיונות מופקדים...

מישהו מוכן להסביר לי בדיוק מה זאת אומרת שהרישיונות מופקדים במשרד הרישוי??

אני מתעניין עכשיו באיזה אוטו והוא אמר לי שהרישיונות מופקדים במשרד הרישוי שנים...?

מה זאת אומרת...?אם אני רוצה ללכת לקנות האוטו מה אני צריך לעשות...?

תודה מראש עידן!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

אם הרכב הוא מעל גיל 30, ואתה מעוניין להעביר אותו לסטטוס "אספנות", אין כל משמעות לנושא ההפקדה. בעל הרכב הרשום ניגש למשרד הרישוי, מסב את הרכב ל"אספנות", ומייד אח"כ ניתן להעביר בעלות (גם ללא רישוי בתוקף).

להפקדת הרשיונות יש משמעות רק אם לא תרצה להעביר את הרכב לסטטוס "אספנות" (או שהוא עדיין לא בן 30) - במקרה כזה העובדה שהרשיונות מופקדים חוסכת לך את הצורך לשלם "אחורה" את כל האגרות שלא שולמו. אני לא יודע אם במקרה כזה ניתן להעביר בעלות מבלי שמוציאים את הרשיונות מההפקדה ומבלי שלרכב יש רישוי בתוקף - יתכן שלמישהו אחר בפורום יש נסיון במקרה המיוחד הזה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אם הרכב הוא מעל גיל 30, ואתה מעוניין להעביר אותו לסטטוס "אספנות", אין כל משמעות לנושא ההפקדה. בעל הרכב הרשום ניגש למשרד הרישוי, מסב את הרכב ל"אספנות", ומייד אח"כ ניתן להעביר בעלות (גם ללא רישוי בתוקף).

להפקדת הרשיונות יש משמעות רק אם לא תרצה להעביר את הרכב לסטטוס "אספנות" (או שהוא עדיין לא בן 30) - במקרה כזה העובדה שהרשיונות מופקדים חוסכת לך את הצורך לשלם "אחורה" את כל האגרות שלא שולמו. אני לא יודע אם במקרה כזה ניתן להעביר בעלות מבלי שמוציאים את הרשיונות מההפקדה ומבלי שלרכב יש רישוי בתוקף - יתכן שלמישהו אחר בפורום יש נסיון במקרה המיוחד הזה.

בברכה,

קובי

זאת אומרת עכשיו שאני הולך לקנות רכב {שנת 68} והוא אמר לי שהרישיונות מופקדים שנים...!

אז מה אני עושה?

אני לא צריך לשלם את כול האגרות??

ואפשר להעביר בעלות אפילו שלאוטו אין טסט...?

מה אני אמור לעשות?

תודה מראש עידן!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם
זאת אומרת עכשיו שאני הולך לקנות רכב {שנת 68} והוא אמר לי שהרישיונות מופקדים שנים...!

אז מה אני עושה?

אני לא צריך לשלם את כול האגרות??

ואפשר להעביר בעלות אפילו שלאוטו אין טסט...?

מה אני אמור לעשות?

תודה מראש עידן!

לעידן, אמרת שהרכב שאתה מעוניין בו הוא מודל 1968 כלומר מעל 30 שנה לכן כל מה שצריך לעשות הוא לודא שהרכב רשום כרכב אספנות ואם הוא לא רשום עדיין כרכב אספנות אז לירשום אותו ולאחר מכן אין שום בעיה לבצע העברת בעלות גם אם לרכב אין טסט והרישיונות מופקדים כבר שנים. ביום שתירצה להעביר את הרכב טסט תצטרך לשלם בס"כ תשלום של אגרה חצי שנתית אחת ולהעביר את הרכב טסט.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
לעידן, אמרת שהרכב שאתה מעוניין בו הוא מודל 1968 כלומר מעל 30 שנה לכן כל מה שצריך לעשות הוא לודא שהרכב רשום כרכב אספנות ואם הוא לא רשום עדיין כרכב אספנות אז לירשום אותו ולאחר מכן אין שום בעיה לבצע העברת בעלות גם אם לרכב אין טסט והרישיונות מופקדים כבר שנים. ביום שתירצה להעביר את הרכב טסט תצטרך לשלם בס"כ תשלום של אגרה חצי שנתית אחת ולהעביר את הרכב טסט.
ואם הוא לא רשום בתור רכב אספנות..כמה זה עולה להעביר אותו...?

תודה מראש עידן!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם
ואם הוא לא רשום בתור רכב אספנות..כמה זה עולה להעביר אותו...?

תודה מראש עידן!

עידן - ראשית אני ממליץ לקרוא בעיון את השירשור הדביק הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=1302. רוב התשובות לשאלות שלך נמצאות שם. תמצית קצרה של הצעדים הבאים שעליך לעבור:

1. בעל הרכב הרשום (כלומר המוכר) ניגש למשרד הרישוי עם תעודת הזהות שלו ומעביר את הרכב לסטטוס "אספנות". פעולה זו אינה עולה כסף.
  2. לאחר שהרכב רשום כ"אספנות", אפשר לבצע העברת בעלות אליך. העלות במקרה כזה היא אותה אגרה שקיימת בכל העברת בעלות על רכב.
  3. לאחר שהרכב רשום על שמך, אתה יכול להמשיך ולהעמיד אותו במשך כל תקופת השיפוץ, ללא צורך בהפקדת רשיון.
  4. ביום שתסיים במזל-טוב את השיפוץ, תיגש למשרד הרישוי, תזדהה כבעל הרכב, ותוציא רשיונות חדשים. תשלם אגרת רישוי לחצי שנה ותוכל לגשת למכון הטסטים.
  5. כאשר אתה במשרד הרישוי, כדאי להוציא בהזדמנות זו רישוי זמני ליומיים ע"מ שתוכל לנסוע בצורה חוקית למכון הטסטים. אני מקווה שבדרך חזרה כבר יהיה לרכב רישוי בתוקף...

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

המון המון תודה קובי!

עכשיו השתכנתי ואני הולך לראות את האוטו וכנראה לסגור עם הבנאאדם!

תודה רבה........!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

שלום לכל המתעניינים והשואלים בנושא סוסיתא.

החלטתי להגיב על מנת להכניס קצת סדר.

1. למי שמתפלא על מחיר הטנדר שלי (50,000 $ ) אז אני אספר שלפני מספר שנים חברת פורד הישראלית חגגה במוזיאון ארץ ישראל 60 שנה להיווסדה בישראל. החגיגה נמשכה כחודש ימים. בערב הפתיחה הגיע נציג פורד העולמי. לאחר גזירת הסרט, נציגי פורד בארץ ליוו אותו לרכב שלי שעמד במרכז ומסיביבו מכוניות מיוחדות ויקרות שיובאו במיוחד מחו"ל. הנציג קיבל הסברים על רכב תוצרת ישראל שלמעשה המכללים המכאניים הם תפארת תעשיית פורד. לגבי המחיר - היות וחברת פורד העמידה רכבים יקרים ומיוחדים במשך חודש ימים, הגיע לארץ נציג של חברת ביטוח הולנדית שמתמחה גם בחפצי אומנות. לאחר שקיבל הסבר מפורט על הסוסיתא שלמעשה היא אחת מבין שתיים ששרדו בעולם, הוא קבע את ערך הרכב כ- 50,000 $ לצורך ביטוח במוזיאון ארץ ישראל.

2. לגבי הרכב שנמצא במושב משמר השבעה - מדובר בסוסיתא קובייה 1965 יד שנייה - לא נוסעת כ- 10 שנים ובימים אלה אני שוקל את עניין מכירתה.

3. לגבי סוסיתא גלבוע - יצא אך ורק בגרסת פרייבט - 2 דלתות ותא מטען קטן. מנוע פורד 1000 סמ"ק. נכון להיום זהו רכב נדיר מאוד. לפי ידיעתי יש שניים מושבתות.

4. לגבי סוסיתא 12 - יצאה בשנת 1967-68 בגרסאות - סטיישן ומסחרי - אך ורק עם מנוע פורד.

5. לגבי הסוסיתא שמופיע בתמונה (בפורום) לדעתי היא שנת 69' והילך. הם יצאו עם מנוע טריאומף כמו בטריאומף הרלד. דגמים אלו ידועים כלא מוצלחים מבחינה מכנית. לא מומלץ לשפץ אותם.

מאוחר יותר, יצאו בגרסאות של מנוע קרייזלר ומנוע פורד בנפח 1300 סמ"ק - אלה כבר גרסאות מוצלחות יותר.

6. קצת ידע על ייצור - ייצור הסוסיתא בין 1958 ועד 1966 נעשה לאורך כל השנים עם אותה שילדה שלמעשה בנויה מרלסים של ברזל (שילדה חזקה מאוד).

מ- 1958-1960 כל הגרסאות יוצרו עם רצפת עץ, חזית עץ, חלק אחורי מעץ ועמודי תמיכה לדלתות מעץ. העץ לא קיבל טיפול מתאים נגד רטיבות ולכן המכוניות נרקבו.

7. לגבי הטנדר שלי - מהגירסא הזו המפעל הצליח לייצר טנדר שהיווה אבטיפוס ראשון בשלושה חודשים אחרונים של סוף שנות השישים ולכן הצליחו לייצר כ- 75 יחידות בלבד. שרדו רק שתיים - אחת אצלי ואחת בניו יורק.

לבסוף,

אנחנו מתארגנים לקראת ראלי נסיעת חרמון אילת - הפקה גדולה ליום העצמאות בערוץ 2. אני עדיין ממתין לפניות של בעלי סוסיתות מכל הדגמים להצטרף למסע המעניין והאתגרי - ניתן לפנות אלי ל- 052-2577303.

בהצלחה לכולם ושנה טובה,

בכבוד רב,

יורם מקובר.

פורסם

שלום יורם.

תודה רבה על המידע.

ברשותי סוסיתא עם מנוע פורד "כנראה סוסיתא 12 "

על מנת לקבוע סופית איזה סוסיתא יש ברשותי אבקש את עזרתך!

תודה שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

2. לגבי הרכב שנמצא במושב משמר השבעה - מדובר בסוסיתא קובייה 1965 יד שנייה - לא נוסעת כ- 10 שנים ובימים אלה אני שוקל את עניין מכירתה.

אם אתה מעוניין למכור אותה אני מעוניין בקנייתה-0546997337

אפשר לדעת את הסדר גודל של המחיר שאתה תדרוש...?

והאם אפשר לקבל תמונה?

תודה מראש עידן!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

לכל המעוניין יש לי סוסיתא רום כרמל דגם פרטי עם 4 דלתות במצב מצויין לאחר שיפוץ כללי פלוס טסט חצי שנתי כל המעוניין לקנות אותה לפנות לטלפון:052-3614260

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

פורסם
מה המחיר אבי?

איזה שנה?

תודה מראש עידן!

עידן

יש טלפון מצויין, בפונט ענק, אנא הענה להזמנה!!!

ולך גרוסבי, השתמש בפונט נורמלי אתה רואה שזה לא עוזר.....

אירית

• תוכן חדש...