Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהתכוונתי ל rear fill התכוונתי למשהו קצת יותר "מקצועי" בהנחה וכל שאר המערכת כבר "טופלה".

יש תחום תדרים מסויים שחוזר אילנו מקירות החדר או האולם ובאוטו יש בעיה בגלל מיקום הרמקולים ומבנה האוטו.

מאחור צריך רמקול שיפיק תדרים שלא נמוכים וללא גבוהים, באמצע. וגם זה בווליום נמוך, בלי למשוך את הבמה או להעניק אושר ליושבים מאחורה. רק לתת מעט השלמה לאודיופילים :)

קראתי מספיק את הFAQ של אוטוסאונד, באמת נחמד אבל יש דברים תיאורתיים ויש מעשיים..

אין דבר כזה "שאר המערכת כבר טופלה"

אם הגעת למסקנה שאתה צריך REAR FILL יש לך שתי אופציות, האופצייה החאפרית של שימוש

ברמקולים למטרה זו, והאופציה הנכונה והבאמת אודיופילית שהיא לבוא ולפתור את הבעייה !

לתת הגברה יותר נכונה לקומפוננט לחתוך אותו יותר טוב, לאטום גם את כל הרכב ולא רק את הדלתות

וכו' וכו', אין סוף לדברים שאפשר לעשות כדי לקבל סאונד יותר טוב גם מאחורה .

אין צריך לנקוט בשיטות כמו קומפוננט/6*9 מאחורה כדי לקבל משהו שהוא דמוי החזרים.

רמקול אחורי הינו פגיעה הHIFI נקודה.

Race Smart

פורסם

בשום מקום לא אמרתי לשים מאחור רמקולים גדולים או חזקים.

ולפעמים הוספת רמקול מאחורה זה שיפור קטן בזול מאד לעומת שיפור קטן במחיר גדול.

למען הרקורד, לי אין ולא יהיה רמקול מאחור לאחר שהבנתי מה זה במה.

אבל יש אנשים שזה חסר להם ויש אנשים שבטוחים שככה שומעים יותר טוב (בין אם 4 אינץ חתוכים נכון ואיכותיים או 6*9 בפול ווליום...) וככה זה :)

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
בשום מקום לא אמרתי לשים מאחור רמקולים גדולים או חזקים.

ולפעמים הוספת רמקול מאחורה זה שיפור קטן בזול מאד לעומת שיפור קטן במחיר גדול.

למען הרקורד, לי אין ולא יהיה רמקול מאחור לאחר שהבנתי מה זה במה.

אבל יש אנשים שזה חסר להם ויש אנשים שבטוחים שככה שומעים יותר טוב (בין אם 4 אינץ חתוכים נכון ואיכותיים או 6*9 בפול ווליום...) וככה זה :)

סה"כ 6*9 זאת המצאה שהביקוש לה הוליד את השוק בשבילה..

קל להתקין על המגש האחורי? זה נותן שילוב בין באס (שטח של הממברנה) וצליל וקל לחווט לשם?

אז למה לא?

בגלל זה נולד השוק הזה והתפתח.

חברה גדולה ואיכותית לא תרשם לעצמה ללכת נגד הזרם אז גם היא מייצרת

ואז נוצרת תפיסה מוטעית שזה דבר שצריך.

רמקול מאחורה, הוא לא שיפור, הוא תפיסה מוטעית...

יש לך תקציב במערכת ל6*9 איכותיים וטובים? תשקיע אותם בקומפוננט יותר איכותי! בשידרוג המגבר,

האטימה וכו' וכו'...

יש לך עדיין כסף מיותר? אתה מוזמן לתרום אותו לי אני די צריך...

Race Smart

פורסם

אתה מדבר כאילו אני תומך בכך, אני פשוט מציג את הצד השני :)

בכל אופן. את הדברים האלו אני אומר בדיוק! למעשה אני חשוב שיש לי תגובה בנוסח זהה :)...

אבל לצורך דיבייט טוב צריך שני צדדים ולא תמיד יוצא לכל אחד להיות בצד שבו הוא באמת תומך, או לפחות כככה זה היה בתיכון.

בכל אופן, אתה יכול להשוות עלות של רמקול אחורי סביר שיתן הרבה סאונד סביר למערכת ממוצעת שמחפשת ווליום ולאו דווקא SQ לשיפור מערכות כללי? 500 ש"ח מול כמה אלפים?

וגם במערכת SQ בינונית שרוצה יותר ווליום הוספת סט אחורי שחתוך נכון במשחקי עוצמה ופאזות נכונים יכול להוסיף. או לפחות כך שמעתי (הכוונה לא ברכב אלא מאנשים).

אופל קורסה 2003

פורסם

בכל אופן, אתה יכול להשוות עלות של רמקול אחורי סביר שיתן הרבה סאונד סביר למערכת ממוצעת שמחפשת ווליום ולאו דווקא SQ לשיפור מערכות כללי? 500 ש"ח מול כמה אלפים?

וגם במערכת SQ בינונית שרוצה יותר ווליום הוספת סט אחורי שחתוך נכון במשחקי עוצמה ופאזות נכונים יכול להוסיף. או לפחות כך שמעתי (הכוונה לא ברכב אלא מאנשים).

אם המטרה היא SQ אין מקום ל6*9.

זו דעתי כמובן ואני בטוח שיש שחולקים עליה.

אם אתה מחפש ליצור במה ברכב, למה להשתמש באלמנטים שיהרסו לך את הבמה?

כשאתה שם רמקולים מאחורי האוזניים שלך אתה מבלבל אותם

ומושך במה לכיוונים לא נכונים. מה גם שהצליל שמגיע לאוזניים שלך מאחורה הוא צליל

מעוות.

תנסה פעם לשבת ברכב שיש בו 6*9, ורק 6*9 לא רמקולים מקדימה. שב עם

הפנים קדימה כמו שבאמת צריך לשבת ואח"כ תתהפך ושב (קצת קשה, אפשר על הברכיים)

מול הרמקולים עצמם למעשה עם הפנים לבגאז, תראה איזה הבדל מפגר יש בצליל...

פתאום הצליל יותר מלא, יותר נכון..

לדעתי אם התקציב של ה6*9 ינווט למטרת שיפור הבמה הקדמית השינוי הסופי יתן תוצאה הרבה יותר

טובה מאשר 6*9 ולחתוך אותם נכון ולהגביר אותם וכולי וכולי..

בכל אופן אם המטרה היא לא SQ אלא SPL, אין בעייה להביא 6*9... אבל מערכת SPL גם לא

ממש צריכה קומפוננט מקדימה אפשר גם 2WAY חזק..

Race Smart

פורסם

תאמין לי, אני יודע...

לפי המערכת הנוכחית המערכת שלי הייתה סה"כ רמקולים אחוריים בלבד 6.5 של קנווד. וחשבתי שזה טוב!

ואתה לוקח את מה שנאי אומר ל"אקסטרים" אני אומר שהוספת רמקול קטן ועדין למערכת קיימת ומורכבת שמחפשת מעט יותר עוצמה זה אפשרות. אם חושבים על לשים אחוריים לפני הקניה ברור שמומלץ רק קדמיים טובים יותר.

והמטרה היא שהצליל כן יהיה מעוות! חלש מעוות ומדמה החזרים בחדר או אולם קונצרטים. רק החזרים! כלומר חלש מאד.

אופל קורסה 2003

פורסם

והמטרה היא שהצליל כן יהיה מעוות! חלש מעוות ומדמה החזרים בחדר או אולם קונצרטים. רק החזרים! כלומר חלש מאד.

בשביל כזה דבר אין צורך ב6*9 ושוב, ההחזרים האלה יווצרו אם תהפוך את האוטו לחלל אטום כמו

שצריך ולא אם תוסיף רמקולים מאחורה, שגם אז 6*9 הם בטלים ומבוטלים, מספיק 5 ורבע 2WAY בשביל

להפיק את מה שאתה מדבר עליו.

Race Smart

פורסם

ואתה לוקח את מה שנאי אומר ל"אקסטרים" אני אומר שהוספת רמקול קטן ועדין למערכת קיימת ומורכבת

אתה רואה אנחנו כן מסכימים :)

ואוטו הוא לא חלל אטום. חלונות ופנים האוטו לא יתנהגו כמו קירות בשום מקרה, איטום או לא איטום.

מאיזה רמה זה לא שמיע? מאיפה אין הבדל אמיתי (ולא פסיכולוגי)? למה זה בעצם?

אל תשאל אותי :)

אופל קורסה 2003

פורסם

בבסיסו של כל ויכוח עומדת הסכמה אחת ברורה - שהצד השני טועה...

ד"א, מי שישב בתחרות האחרונה של EMMA בסוברו הזו:

http://pic.hevre.co.il/Files/20DAA8CB8D41475CA8D8AA63BCA6CEBF/norm_A10A0837AFD8478EB740085FF0FFB831.JPG

גילה שהיה סטייג'ינג מאוד מאוד טוב, וגם היושבים מאחורה נהנים מצליל הקפי. מקדימה לעומת זאת

מדובר על עולם אחר.. ואין חסרון של REAR FILL..

נכון שלא מדובר כאן על ציוד של 5 שקל בבסטה של ציון והקומפוננט הקדמי הזה מאווווד יקר (22 אלף שקל ליתר דיוק..)

Race Smart

פורסם

הרשו לי לסטות מהנושא ולשאול שוב מה ההבדל בין דגמי האלפיין שציינתי?

שכחתי לציין שיש לי PIONEER 150W מאחור ואם כולכם ברוב שהבמה האחורית איננה חשובה,

סימן שאפשר להשאיר אותם ולחסוך כמה שקלים, נכון?

(או בכלל להוציא אותם?)

הדגש במערכת שאני מעוניין לבנות הוא על איכות גרידא. איכות ועוד פעם איכות.

אני לא מחפש להעיר את השכונה (אולי רק את השכנה). תנו המלצות לסאב+קומפוננט+מגבר.

ובבקשה שהמחירים יהיו סבירים. (מוכן להשקיע עד 1500 בקומפוננט עד 1000 במגבר ועד 1000 בסאב)

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

בתקציב הזה:

קומפוננט מורל הייבריד דור קודם ב 1400 ש"ח. יש בפומפה.

1000 במגבר זה ה JBL מהדיוטי פרי, עולה 200 דולר. אם אין גישה לדיוטי פרי אז יש למצוא אותו ב 1100-1200.

סאב בתקציב הזה זה לדעתי סרווין ווגה HED או V-MAX או פיניקס גולד R או ZR או XENON. זה הכי פשוט לשמוע ולבדוק מה מתאים לך.

אגב את האחוריים אתה לא "צריך".

אופל קורסה 2003

פורסם
בתקציב הזה:

קומפוננט מורל הייבריד דור קודם ב 1400 ש"ח. יש בפומפה.

1000 במגבר זה ה JBL מהדיוטי פרי, עולה 200 דולר. אם אין גישה לדיוטי פרי אז יש למצוא אותו ב 1100-1200.

סאב בתקציב הזה זה לדעתי סרווין ווגה HED או V-MAX או פיניקס גולד R או ZR או XENON. זה הכי פשוט לשמוע ולבדוק מה מתאים לך.

אגב את האחוריים אתה לא "צריך".

תודה. אך היכן אפשר לשמוע? (אני צפוני)

פתאום החלטתי ללכת על דגם 9853 של אלפיין (למה תמיד התקציב המתוכנן נמוך ב50%?)

ורציתי לשמוע חוות דעת ממישהו שקנה באתר soundonline שם המחיר זול יותר ב350 ש"ח מפומפה.

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם
תודה. אך היכן אפשר לשמוע? (אני צפוני)

פתאום החלטתי ללכת על דגם 9853 של אלפיין (למה תמיד התקציב המתוכנן נמוך ב50%?)

ורציתי לשמוע חוות דעת ממישהו שקנה באתר soundonline שם המחיר זול יותר ב350 ש"ח מפומפה.

כנראה החברה שם קוראים בפורום, הם העלו את המחיר.

• תוכן חדש...