Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קלאס A זה איכות.

קלאס B זה עוצמה.

קלאס D זה צורך קצת חשמל לעומת העוצמה שהוא מוציא.

קלאס T זה דיגיטאלי.

אבל מה זה קלאס X אני לא יודע...

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם
קלאס A זה איכות.

קלאס B זה עוצמה.

קלאס T זה דיגיטאלי.

מעניין...

:roll::?

פורסם
קלאס A זה איכות.

קלאס B זה עוצמה.

קלאס T זה דיגיטאלי.

קטע לקריאה , מתומצת ובהיר:

What CLASS of amplifier are you talking about? Different classes utilize different topology, which gives a clue as to the efficiency of the amplifier. Class A amps are generally used for higher frequency because of their superior signal reproduction,

תירגום קל: class שונים משתמשים במבנה שונה הרומז לגבי נצילות המגבר.

מגבר CLASS A משמשים להגברת תדרים גבוהים בעקבות עליונות בעיבוד צליל.

although, many class A/B are very good.

Class D is generaaly used for low frequency where you aren't concerned with THD as much as power consumption.

מגבר CLASS D משמשים להגברת תדרים נמוכים, כשעיוות הרמוני אינו מטריד כמו תצרוכת זרם.

לאייל: הוא לא הטעה, זה פשוט מתומצת מאוד, הכוונה מדוייקת מאוד.

לגבי class X , שידרוג של D .

לינק הבא דן בנושא:

http://www.carsound.com/cgi-bin/UBB_CGI/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=18;t=004994

ZZR

פורסם

לכתוב שCLASS A זה איכות וCLASS B זה לעוצמה זה ממש לא לדייק ויכול להטעות במיוחד כשלא תבחין בעיוותים שמיעים במגבר CLASS AB לכן היתרון נשאר על הנייר.

יש את כל המידע בפורום, תעזרו בחיפוש.

פורסם

אייל,

עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי אם אתה יכול לכוון אותי יותר טוב הודה לך.

וההבדל בין הD לשאר הדירוגים יש הבדל מהותי בשמיעה או שאם אני יקנה מגבר CLASS D

אני לא יחוש הבדל.

פורסם

אם תקנה קלאס D ותחבר אותו למיד רינג או משהו שינגן קצת יותר גבוה כנראה שתוכל לשמוע הבדל. בסאב רוב הסיכויים שלא תישמע שום הבדל.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

רשמתי הסבר קצר למספר קלאסים:

קלאס A - כל הזמן זורם זרם גבוה בטרנזיסטורים אפילו אם אין סינגל אודיו והוא יכול להיות שווה פחות או יותר לזרם שעובר בטרנזיסטורים כאשר יש סיגנל במתח גבוה. היתרון של הקלאס הזה הוא שיש לו אחוז עיוותים נמוך מאוד. החיסרון הוא שיש לו אחוז נצילות נמוך או במילים אחרות הוא "זולל זרם" ומתחמם. אין כמעט מגברים כאלו לרכב בימינו מכיוון שגם ככה מערכת החשמל ברכב די מוגבלת וגם בשל החום שברכב. אלו שיש הם מגברי היי אנד שנועדו עבור אנשים שמאמינים שלקלאס A יש איכות צליל גבוהה יותר (שזה נכון אולי על הנייר אך במבחן מעשי לא ממש).

קלאס B - אין זרם בטרנזיסטורים כאשר אין סיגנל מה שתורם לנצילות גבוהה יותר אך מכיוון שטרנזיסטור זקוק למתח התחלתי בשביל להעביר זרם (משהו כמו 0.6V) כשהמתח נמוך מכך הוא לא יעביר זרם דבר שיגרום לעיוותים ומסיבה זו לא משתמשים בהם באודיו.

קלאס AB – זה כמו קלאס B רק שכאן תמיד יש זרם קטן מאוד שעובר בטרנזיסטורים דבר שמונע את העיוותים שיש בקלאס B כמעט לגמרי (באופן שמיע זה לגמרי). ההבדל מקלאס A הוא שכאן כשאין סיגנל הזרם שזורם בטרנזיסטורים הוא נמוך כך שהנצילות של המגבר גבוהה יותר. זה בעצם המגבר הנפוץ ביותר מכיוון שאפשר לומר שהוא הפשרה הטובה ביותר – עיוותים נמוכים ונצילות טובה.

קלאס D - כבר התעצלתי וזכרתי הסבר טוב שפעם קראתי אשר נכתב ע"י מהנדס בשם אריאל אריאלי:

תאר לך סוללה (מקור מתח) המחוברת אל העומס דרך מפסק הנפתח ונסגר לסרוגין בקצב מאד מהיר (למשל, מאה אלף פעמים בשנייה).

כלומר, משך כל מחזור "פתיחה-סגירה" הוא 10 מיקרו שניות.

אם מתוך כל פרק זמן של 10 מיקרו שניות המפסק יהיה פתוח חמישה מיקרו שניות וסגור חמישה, הזרם הממוצע שיזרום דרך העומס יהיה חמישים אחוז מהזרם המכסימאלי.

אם המפסק יהיה סגור במשך מיקרו שניה אחת רק עשרה אחוז מהזרם יזרום דרך העומס.

מה שקיבלנו הוא מגבר הקובע את הזרם הממוצע הזורם דרך העומס.

מכאן, שהשם מגבר בינארי (דו מצבי) מתאים יותר להגדרתו של המגבר הנ"ל.

הייתרון של צורת בקרה זו, היא העובדה כי ביזבוז ההספק במערכת נמוך ביותר.

עובדה זו מאפשרת קבלת מגברים בעלי הספק רב ביותר אשר מימדיהם הפיזיים קטנים ביותר. כלומר ניתן להגיע לנצילות מערכת מאד גבוהה אפילו עד תשעים אחוז!!! (לעומת שלושים עד חמישים במגברים הרגילים).

אך למי שחושב כי ישנה כאן "פריצת דרך באיכות" צפויה אכזבה רבתי!

פורסם

איילללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל

מה אתה רציני ? אני מתפס פה על הקירות...מה אתה מסיים את זה בכזה מתח ? "מי שחושב שיש פריצת דרך איכותית צפויה אכזבה" מה האכזבה ? הטלת פצצה אני מסוקרן למוות

פורסם

למגברי CLASS D יש עיוותים רבים מעל לכמה מאות הרצים בשל "המפסק" שעליו דיבר אריאלי ולכן הם טובים בעיקר לסאבים, זה לא פצצה זה דבר ידוע.

על CLASS T נרשם בפורום בוודאות תעשה חיפוש אולי על TRIPATH שזה הרכיב שמצוי במגברים. אני לא יודע עליו מספיק טוב בשביל לנסות ולרשום הסבר נורמלי מהזכרון ולקרוא מאמר אתה יכול לא פחות טוב ממני.

עד כמה שידוע לי CLASS X זה לא באמת CLASS אמיתי אלא יותר CLASS שיווקי.

פורסם

CLASS T היא ואריאציה של חברה שנקראת Tripath על CLASS D.

בעוד CLASS T עובד על אפנון רוחב פולס (PWM), הם טוענים שהם

עובדים בצורה אחרת, ושהם הגיעו לביצועים עדיפים בהרבה על CLASS D

- ויש איזה מוצר שלהם שנמכר ב 30$ והופך אודיופילים ברחבי העולם.

CLASS X גם הוא וריאציה של CLASS D אלא שבמקרה הזה יש בקרה דיגיטלית

על ספק הכח.

>

• תוכן חדש...