Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסף, קראתי בפורום מסויים את התגובה הבאה:

Tripath amplifiers are digital; that is they do A/D on the input and feedback signals and generate a bitstream to switch the output transistors. It does DSP inside, that is, manipulating the sounds as numbers. Switching on/off is no more digital than your light switch is; it's the manipulation of the discrete signals that makes something digital.

Regular class D PWM switching amplifiers generate the switching signal to the output transisors in a purely analog way (input signal and a triangle wave are fed into a comparator, and that comparator is connected to the output switches).

אם אני מבין נכון הוא מתאר את הCLASS T כמה שאתה תיארת את הCLASS X (אותו מהנדס גם טען שהCLASS X זה לא קלאס אמיתי אלא שיווקי) אשמח אם תוכל אולי לשפוך קצת אור על העניין :)

פורסם

אני אפרט קצת, למרות שידיעותי בתחום מוגבלות.

במגבר CLASS D אות האודיו מאופנן על גל שן-משור בתדר גבוה מאוד יחסית

ונוצר אפנון רוחב-פולס. הפולסים האלה דואגים לפתוח ולסגור את הטרנזיסטורים במוצא

ולבסוף מתבצע סינון של התדר הגבוה (LP).

במגבר CLASS X מתבצע תהליך דומה עד שלב הטרנזיסטורים, אלא ששם מתבצע שינוי

מתח האספקה של הטרנזיסטורים.

זה מה שאני זוכר ממה שקראתי פעם. אם יש למישהו לינק יותר מפורט, אני אשמח לקרוא.

אגב, ספקים ממותגים עובדים ע"פ אותו הרעיון (למשל כל ספק מחשב הוא ספק ממותג).

>

פורסם

לפי מה שהבנתי לרמקולים עדיף לי לקחת מגבר class a-b לטובת עדיפות סאונד.

ולסאב אפשרי לקחת class D מכיוון שההבדל כמעט ואינו מורגש/נשמע.

מכיוון שכל המגברים לסאב שראיתי claas d בדיוק מתאימים לי ואילו האחרים פשוט יקרים/חלשים מידי.

פורסם

זה נכון מאוד מה שרשום פה בתרד.......

חוץ מזה שאני יתקן משהו קטן בקשר למה שרשמת אייל על CLASS B.

כמו בCLASS D משתמשים איתו למגברים של תדרים נמוכים, לסאבוופרים וכו וכו...

רק שהוא טיפה נציל יותר מAB ובעיקרון פעם כשCLASS D לא היה ממש פופולרי והיה יקר

היו משתמשים יותר בCLASS B למגברים לסאבוופרים,

בתדר גבוה המגבר ממש מזייף כבר מעל ש1KHZ הוא מזייף וזה מתבטא בנתון Slew rate.

אם אתה זוכר אייל בניתי מגבר כזה לפני כחצי שנה, שפעל על זוג ספקים של פיירמיד לרכב.

המגבר הפעיל לפני 2 תחרויות 5 סאבים במקביל....... אם מדברים על זה מכרתי אותו לאיזה בחור ב600 שקלים.

תמיר

פורסם

יישר כח אייל על הסבלנות לרשום את ההסבר.

אנסה להוסיף קצת קצת לטובת החברה שקצת מבינים באלקטרוניקה ולחדד הבדלים בין AB ו- B.

מגבר Class B מורכב משני טרנזיסטורים מסוג NPN ו- PNP המחוברים ומוזנים מאותו סיגנל.

האחד מטפל בחלק גל (אות אנלוגי - כלומר סיגנל הכניסה לצורך העניין) חיובי והשני מטפל בחלק השלילי.

אבל - על מנת לפרוץ את הטרנזיסטורים, כלומר שיתחילו לעבוד, יש לספק להם מתח מינימלי נניח 0.7V.

כלומר עבור כל סיגנל הקטן או חלק מגל (גל שבערך שיא שלו מעל 0.7) שעדיין נמוך מ 0.7 פשוט לא יוגבר => עיוות אך חיסכון בהספק מבוזבז.

מה עושים ב Class AB?! פשוט דואגים שהטרנזיסטורים יהיו על סף הולכה ע"י חיבור דיודה בבסיס. => הרבה פחות עיוות אך החסכון נמוך משהושג ב Class B אך המצב הרבה יותר טוב מזה שב Class A.

פורסם

אני אתקן קצת את דבריו של ebari

מגבר CLASS B יכול להתקיים גם עם טרנזיסטור בודד (single ended) - משמש

בהרבה מגברי RF שעובדים בהצצות.

הטופולוגיה עליה הוא מדבר נקראת: push-pull וההסבר שלו לגבי אופן הפעולה שלה נכון.

ברם, מגבר push-pull יכול לעבוד גם ב - class a.

במגבר class ab מושג כאמור זרם רוגע ע"י דיודה שתיים או ע"י מקור זרם יותר משוכלל.

הסיבה שבגינה כנראה מייחסים למגברי CLASS D עבודה עם תדרים נמוכים היא כנראה

בגלל הנצילות הרבה שלהם וההספק הרב שנדרש בתדרי באס. אין למגברי CLASS D בעיה

לעבוד גם בתדרים גבוהים יותר.

>

פורסם

יש כמו לכול דבר יתרונות וחסרונות,

ישנם הרבה מתכננים אשר שוללים את הCLASS D למגברי "כול התדרים" והמציאו שיפורים כמו CLASS T, ופה המתכננים יעילו את המגבר לתדרים נמוכים בלבד.

וישנם מתכננים שאומרים שאין בעיה כלל וכלל עם אופן הפעולה של CLASS D והוא עובד יפה מאוד כמו כול מגבר. ופה המתכננים משתמשים בטכנולוגיה הזו למגבר ערוצים רגיל,

בדרך כלל מגבר CLASS D שהוא גם מפיק תדרים גבוהים בצורה טובה, הוא צריך להיות מהיר במיוחד בפולסים שהוא מפיק, לכן יותר קל לעשות מגבר לתדרים נמוכים מתחת ל1KHZ.

ומיפה אפשר להבין שאין ממש תשובה מדוייקת אם הוא מתאים רק לתדרים נמוכים או לכול התדרים, לרוב זה תלוי בתכנון המעגל ובטכנולוגיה שלו,

זה הגיוני מה שאתה אומר תמיר אבל למרות זאת אני לא מכיר אף חברה שמייצרת מגבר CLASS B לאודיו (זה כמובן לא אומר שאין אבל זה מה שידוע לי).

לפי מה שאני יודע השתמשו בהם בעבר והם לא נפוצים כמו הAB מפני שלא מצאו בהם ממש נצילות גבוהה יותר במידה רצינית בין ה CLASS A ל CLASS AB

אבל צריך להיות לי במעבדה איפה שהוא כמה סרטוטים של מגברי CLASS B. גם לא בעיה למצוא ברשת.

תמיר

פורסם

אייל , ראיתי כזה מגבר של פיוניר, 2 ערוצים class b באיזו מעבדה,

הדגם לפני 6-7 שנים, לא זוכר דגם מדוייק, אבל בוודאות אני זוכר שזה היה class b

משום מה, הטכנאי ציין את העובדה הזו, כשבדק עצמת זרם כניסה לאחר תיקון.

ZZR

פורסם

כנראה שבילבלתי אותכם בתום לב עם השאלה האחרונה.

התכוונתי ל-class ab(כשרשמתי A-B) ולא ל-A או B בנפרד.

עמכם הסליחה.

ובאמת תודה על כל התשובות שלכם.

פורסם
כנראה שבילבלתי אותכם בתום לב.

התכוונתי ל-class ab ולא ל-A או B בנפרד.

עמכם הסליחה.

ובאמת תודה על כל התשובות שלכם.

שאלת :

מה אומר D CLASS וכד' .

מה יותר טוב ואיזה סוגים יש.

תודה.

וענינו !.