Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החיפושית היא פשוט כוסברה מוטורית-או שאתה אוהב אותה או שלא.אין באמצע.

אני לא אוהב אותה,וכנראה לעולם לא תהייה לי חיפושית.

כמכונית,למרות שנימכרה הכי הרבה בכל הזמנים,החיפושית לא השפיעה רבות על תעשיית הרכב.

התפיסה שלה(מנוע אחורי מקורר אוויר)לא זכתה להאריך ימים וגוועה עד שנעלמה,היא צרה צפופה וקלאסטרופובית,ובנוסף היא גם לא מהנה לנהיגה.

המיני לדוגמא,מכונית חשובה לעין ערוך ושיעור מהחיפושית,כי כל(למעט ב.מ.וו ומרצדס)המכוניות היום מיוצרות לפי התפיסה שלה-מנוע קדמי רוחבי והנעה קדמית.והיא גם מהנה מאד לנהיגה.

הן החיפושית והן המיני המקורית היו מכוניות פוליטיות-החיפושית נוצרה על מנת לספק תחבורה בסיסית וזולה,והמיני נולדה כתוצאה ממשבר האנרגייה של 56'.

אחת הסיבות לעליית קרנה של החיפושית,היא חוק רכב אספנות,שגורם לעלויות אחזקה נמוכות מאד,ומושך רבים לקנות את המכונית ששרדה הכי הרבה,יחד עם הוולבו 144.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
החיפושית היא פשוט כוסברה מוטורית-או שאתה אוהב אותה או שלא.אין באמצע.

אני לא אוהב אותה,וכנראה לעולם לא תהייה לי חיפושית.

ובנוסף היא גם לא מהנה לנהיגה.

לא צריך לאהוב חיפושית בשביל להעריך אותה. את ההקשר ההיסטורי, את ההצלחה המסחרית חסרת התקדים, את הפיכתה לאייקון תרבותי של המאה ה-20. החיפושית אולי לא הייתה אוטו מי יודע מה, אבל היא רשמה שיאים שאף מכונית אחרת לא השיגה.

ואני חולק עליך גם בנושא הנאה מנהיגה. מכונית שיכולה להיכנס להיגוי יותר כמעט בכל מהירות יכולה להיות מהנה מאוד. לא בטוחה. לא ידידותית. אבל כן כיף גדול.

פורסם

הרבה אנשים נוטים לקשר בין היגוי יתר להנאה מנהיגה.

גם דייהטסו שרמאנט או וולבו 240 ניכנסות בקלות להיגוי יתר,אז זה הופך אותן למהנות לנהיגה?

שוב,כמכונית חשיבותה של החיפושית לא היתה גדולה,ובוודאי נפלה מזו של המיני המקורית,שהיתה אייקון לא פחות ממנה ואולי יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה זה השטויות האלו לפותח הת'רד אולי תרשום את ההודעה הזאת בפורום של רכבי אספנות נראה אז מה יגידו לך.

כמו שיש בנאדם שאוהב בלונדניות ואחד שאוהב שחורות אז יש גם כאלו שאוהבים מכוניות ספורט ויש כאלו שיאהבו מכוניות קלאסיות.

לפי דעתי החיפושית זה אוטו נסטלגיה ולא משנה מה תעשה אם תיסע עם האוטו ותעבור ברחוב אנשים יחיכו אליך, וכמו שאחד אמר פה לגביי להיות תפרן עם סטייל אני אישית חושב שיש בחורות שיכנסו לאוטו שלך ויש שלו יש בנות שחושבות שזה פאדיחה להיכנס לאוטו הזה אבל מצד שני יש בנות שראות שזה סטייל ואוי כמה חמוד האוטו ופה ושם.

אתה לא יכול להיכנס לראשו של בנאדם שאוהב את האוטו

נכון לפעמים האוטו אולי לא הכי חסכוני מבחינת טיפולים מבחינת ביטוחים טסט כל חצי שנה למי יש כוח לכאב ראש הזה??? רק לבנאדם שמשוגע לדבר!!!

אתה לא רב עם בת זוגתך??? אין לכם פאקים במערכת היחסים??? אבל אתה עדיין אוהב אותה ולא משנה מה.

אני לא יכול להיכנס לראש שלך ולהבין למה אתה אוהב אותה.

כבר מזמן לא בקטע של יפניות,

התאהבתי בצרפתיה (פיג'ו 206XT).

פורסם

אז ככה...

קראתי את ההודעות הראשונות לעומק ועל השאר רפרפתי...והרגשתי צורך להוסיף גם את התגובה שלי כי חלק פה(בעיקר פותח השרשור{!}) מדברים שטויות.

אני אתחיל בזה, שלא משנה מה x או y אומרים/יגידו,החיפושית היא רכב מיוחד וזאת עובדה.ועכשיו יהיה איזה מישהו שקורא את מה שאני כותב ויגיד "מה כל כך מיוחד בו?!?!"..מיוחד זה לאו דווקא דבר חיובי.ההוכחה הכי טובה שיש לעובדה שהרכב הזה מיוחד היא העובדה שזה הרכב הכי נמכר בהיסטוריה.ואין לי כח להמשיך בקשר לזה שהרכב מיוחד.

תראו..יש כאלה שרואים את החיפושית ונגעלים,יש כאלה שלא "מתמגנטים" ויש כאלה שנמשכים...כל אחד מהסיבה שלו.

מנסיון,הרבה אנשים לא מתים על חיפושיות עד שמגיעה הנסיעה הראשונה על האוטו..אני בתור ילד קטן שנאתי את החיפושית של אחותי...היא נראתה ונראית עד היום זוועה מבחינה של פח/צבע/מראה חיצוני,רעשנית,ישנה ומקרטעת.אז מה כבר יש לאהוב בה?עד שאני לא נסעתי על החיפושית עם אחותי,בגיל 14-15(כן,אני סך הכל בן 17 וחצי) בערך,לא ידעתי עד כמה זה כיף.עד כמה כיף לשמוע את רעש הצרצר מאחורה,את החיוכים של אנשים שעוברים על פניך ופשוט את התחושה של נסיעה על חיפושית.

כן,פעם שנאתי חיפושיות...נכון.אבל אחרי שלוש שנים שאני כבר"בפנים" אני מרשה לעצמי להגיד שזה אחד הדברים שאני הכי אוהב בעולם.

אז מה מדברים איתי על מהירות?אני אישית נסעתי על החיפושית, שהייתה בעבר של אחותי וכיום היא שלי, 160 קמ"ש בכביש החוף ואחרי שאני אעשה למנוע אוברול היא תעבור גם את זה (דגם 1303LS עם מנוע 1600 מקורי בעל 56 כוס סוס ובלמי דיסק מקדימה),ואני מכיר הרבה(הרבה)בעלי חיפושיות שהגיעו למהירויות האלה עם מנועים מ-ק-ו-ר-י-י-ם.

מזגן?למי אכפת בכלל ממזגן כשאתה נוסע כל הזמן עם חיוך מרוח על הפנים כמו ילד בן שנה שקיבל סוכריה?

בעיות?אם תאהב את הרכב שלך הוא לא יעשה לך בעיות.

להמשיך?אין לי כח.

בקיצור...שוב,כל אחד והמשיכה שלו.אחד אוהב אימפרזות "טורבו" שעושות אפצ'י כל פעם שהם מעבירות הילוך...אחד אוהב קופסאות יפניות ואחד אוהב ספינות אמריקאיות.אני אוהב כל מה שישן ובעיקר וולקסוואגן מקורר אוויר.ואצבע משולשת על כל מי שחושב שאני מטומטם,אוקיי?

אז כן,אני מסכים שבשביל להיות בעל של חיפושית אתה צריך להיות עם שריטה קטנה...השאלה אם היא השריטה הזאת היא דבר חיובי או שלילי.

פורסם

אומנם לא קראתי את ההודעות האחרונות לעומק אבל אני ימשיך את התגובות ...

יש לי חיפושית אני חולה עליה ומידי פעם היא מוכיחה שהיא פרקטית להפליא גם היום ,אין ספק שאם הייתי מטפל במוסך ולא בבית אז היא גם הייתה נוסעת יותר.

הייתי איתה שלושה ימים בצפון והיא לא הראתה בכלל מאמץ ,בעליות לירושליים עצרתי כבר פעמיים לתת מים למקוררי נוזלים....

ושלי מתוחזקת לבד ע"י אדם מתלמד(אני) תחשבו על כאלה שמחזיקים אנשים שמכירים טוב יותר ת'רכב או ע"י מוסכים טובים....

התוכנית שלי היא שגם הנכד שלי יסע עליה.....

ד"א יש לי חבר שמחפש לקנות אחת....אז אם אתם שומעים על משהו...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
בשביל זה קנית קטנה חמה - בשביל "תחבורה יומיומית"? אני יכול לחשוב על כמה מכוניות אחרות שיעשו את המשימה הזאת טוב יותר. וזול יותר. ואמין יותר. ומקרר יותר. ובטוח יותר. ו... בטח כבר הבנת אותי. קנית את הסקסו בזכות הערך המוסף שלה.

בוודאי שקניתי את הסקסו בזכות הערך המוסף שלה. אבל אחת הסיבות שקניתי אותה ולא, נניח 205 GTI מתפרקת, היא כי רציתי משהו יחסית מודרני ונעים ליום יום. החיפושית איננה מכונית כזאת, והיא גם לא בטיחותית, ואין לה ערך מוסף אמיתי של הנאה מנהיגה. אז מה נשאר? הערכה לנוסטלגיה, קלאסיות, אופי. אלו דברים שאני בהחלט יודע להעריך ומאמין שיש להם מקום בפורום הזה ובתרבות המוטורית בכלל. כל שטענתי הוא - שקשה להצדיק את הבעלות של החיפושית כרכב ליום יום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ל - ooza תודיע לי בפעם הבאה שאתה מתכוון לנסוע 160 בחיפושית כי אני לא רוצה ליהיות על הכביש באותו יום, פשוט סכנת חיים!!! (למרות שזה באמת מדהים :-P )

פורסם

אני כמעט ולא נולדתי "בזכות" התנהגות הכביש המחפירה של החיפושית (קבריולט, דווקא) -

סיפור לפורום אחר.

אין לי סנטימנט מיוחד לרכב הזה, אבל כן הערכה לכל מכשיר שהוא מתוכנן היטב, פשוט ואמין,

והחיפושית היא חד משמעית כזו - יש סיפורים בלי סוף על אמינות מדהימה

של המכונית העגלגלה שתמיד מסריחה מדלק.

מקבילה מתחום המטבח: מקינטה למשל (לא, זו לא מכונית) -

אותו עיצוב בדיוק כבר 75 שנה, ואין שום סיבה לשנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד לכם.

עצם כך שאנשים מדברים עליה עד היום, וכן, גם פותחים עליה שרשור בפורום של מכוניות, רק מראה מה העוצמה והחותם שהשאירה החיפושית עלינו ועל כולם.

אין ילד קטן שלא תגיד לו מה זה חיפושית והוא לא יענה לך על הרכב הזה, זה רכב שנכנס עמוק לתודעה של כולם, משהו גדול, ששום מכונית אחרת לא עשתה.

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

פורסם

אין לי שום דבר נגד הרכב הזה,יש לו מקום של כבוד בפנתיאון,אבל-לדעתי-רק שם.ולא על הכביש.למי שבאמת אוהב את הרכבים האלה ויש לו אחת-בבקשה,אין לי בעייה עם זה.תהנה.אבל אני ממש לא מצליח להבין את זה.אבל ממש ממש ממש לא מצליח להבין את זה.מה מושך בדבר הזה?!רק סנטימנטים לתקופה שהייתה ואיננה עוד.לעולם (כנראה),בעולם הקפיטליסטי שלנו,לא ייצרו עוד מכונית זולה ואמינה כי אין בזה מספיק כסף.המכוניות עולות הון,הטיפולים,וכולי וכולי.תעשיה שלמה סביב זה,ומאות אלפי מקומות עבודה,שייאבדו אם יוציאו רכבים אמינים וזולים כסטאנדארט.על זה אני מצטער,אבל-בחייכם,הגיע הזמן לעזוב את החיפושית ולעבור הלאה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אין לי שום דבר נגד הרכב הזה,יש לו מקום של כבוד בפנתיאון,אבל-לדעתי-רק שם.ולא על הכביש.למי שבאמת אוהב את הרכבים האלה ויש לו אחת-בבקשה,אין לי בעייה עם זה.תהנה.אבל אני ממש לא מצליח להבין את זה.אבל ממש ממש ממש לא מצליח להבין את זה.מה מושך בדבר הזה?!רק סנטימנטים לתקופה שהייתה ואיננה עוד.לעולם (כנראה),בעולם הקפיטליסטי שלנו,לא ייצרו עוד מכונית זולה ואמינה כי אין בזה מספיק כסף.המכוניות עולות הון,הטיפולים,וכולי וכולי.תעשיה שלמה סביב זה,ומאות אלפי מקומות עבודה,שייאבדו אם יוציאו רכבים אמינים וזולים כסטאנדארט.על זה אני מצטער,אבל-בחייכם,הגיע הזמן לעזוב את החיפושית ולעבור הלאה.

קודם כל אנחנו לא חיים בעולם קפיטליסטי לגמרי וטוב שכך.

ובוא אני יתן לך דוגמא CCCP התפרקה, הרבה אנשים רוצים את התקופה הזאתי בחזרה, ורבים מסרבים להאמין שהכל התשנה.

אותו דבר לגבי האוטו, נוסטלגיה זה דבר טוב, מהתקופה שהעולם הייה טוב יותר, וחיפושית זה אחת הדוגמאות הכי בולטות למילה נוסטלגיה.

לא תוכל להבין את זה , זה כמו שאחד קונה מאזדה והשני טויוטה, לא תוכל להכנס לראש של אנשים.

פורסם

הייתי חייב להגיב.

אישפוז קשר בין האתר הזה לבין איזשהו עיקרון קומניסטי לא קיים.

זה נראת לי תנועה של שמאלנים קיצוניים שמשתמשים במילה קומניזם וסמלים סובייטים על מנת להתבלט ולעשות רושם של תנואה גדולה.

אני מתבייש לריאות את הסמלים האלה באתר של פסיכים כאלה.

• תוכן חדש...