Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות מהפאסאט בהשקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תסלחו לי, התגובות שלכם מגוחכות. מה הקשר לכמות המכוניות על הכבישים? מה הקשר לאלו שבוכים? (אתה באמת חושב שמי שמוציא 200 אלף ש"ח על מכונית חדשה בוכה על המצב או על מחירי הדלק למשל?)

דבר אחד הוא נכון - מי שקונה רכב בלי לנהוג בו הוא פשוט צרכן לא נבון. אבל לא מפתיע שזה כך עם הפאסאט, הקונים שלה מעוניינים בה ורק בה, לא מעניין אותם מכוניות אחרות, גם אם הן טובות יותר.

רוני

רוני, לדעתי הפעם דיברת שטויות!!

מי שקונה רכב ב-200K לא עשיר בצורה קיצונית ומחירי הדלק הגבוהים והמיסוי מפריעים לו.

לדוג', לבוס שלי הייתה S-70 T-5 והוא תמיד היה בוכה (טוב, בלי דמעות) על ירידת הערך הגבוהה ועל צריכת הדלק.

פורסם

סלח לי ידידי,

אבל מי שקונה רכב ב-200 אלף שקלים חדשים בשביל לבכות על ירידת הערך ומחירי הדלק, הוא פשוטו כמשמעו - א-י-ד-י-ו-ט.

אם אדם קונה רכב ברמה גבוהה אבל לא יכול לממן אותו, אלא אם בעזרת הלוואות ותשלומי קרדיט על הדלק שהוא שותה, רמת האינטיליגנציה שלו שואפת לאפס והאייקיו שלו שווה ערך לאייקיו של ברוקולי.

פורסם

למה לזלזל בברוקולי..?

ועכשיו לעניינו, מישהו שקונה אוטו ב200K זה יכול להיות בנאדם אמיד, שיכול להרשות לעצמו דלק ביטוח ושאר ירקות, אבל זה לא אומר שאם מחירי הדלק עולים זה לא מפריע לו.

אור.

פורסם

1. לא חושב שיש עניין לצרכנות נבונה במקרה הפאסאט. מהו בכלל צרכן נבון?

לאט לאט מתחוורת לי העובדה שהאנשים לא מחפשים מכוניות מבריקות דינמיות כמו המונדיאו והB4, אלא משהו סולידי, מכובד ובעל שם. אז מה אם היא פחות נוחה, פחות מתנהגת - יש לה VW מקדימה, וזה כל מה שמשנה. הפאסאט לא חידשה כאן דבר - הגולף החדשה עשתה זאת הרבה לפניה, בהתבסס על המוניטין שנבנה לVW עם הגולף דור 4.

אז מבחינת חובבי רכב, כנראה שאותם מזמינים אינם צרכנים נבונים. הם לא בדקו והם לא השוו, סתם שילמו יותר מדי על פחות מדי באריזה מרשימה.

אבל, אני לא חושב שאותם אנשים עשו עסקה רעה. פולקסווגן נותנים להם בדיוק את מה שהם מחפשים, שזה פוזה, יוקרה, תא נוסעים מרשים והרגשת בטחון כלשהי (שלא ברור לי כלכך על מה היא נסמכת, אבל ניחא). את זה אני יכול להגיד שגם הדור הבא של הפאסאט ואפילו הדור אחריו - זה שאחרי השואה האטומית - יספקו.

עם כל הרצון הטוב, הפאסאט לא מתחרה במכוניות כמו המונדיאו וה6, למרות שבשביל חובב ההגה המצוי (ואני ביניהם), חלקן עולות עליה משמעותית.

לא מבחינת מחיר, לא מבחינת אקסלוסיביות ולא מבחינת נחשקות.

בקיצור, פאסאט לא הייתי קונה, ולא הייתי ממליץ לאף אחד ממקורביי, אבל אני מבין את אלו שכן קנו.

2. 650 מכוניות זה לא היסטרי, אני מוכן להתערב שמכירות הפאסאט הקודמת נעצרו לחלוטין בחודשים האחרונים, וכולם נדחפו כpre-order לחדשה.

3. מי שקונה אוטו ב200K יכול להיות כל אדם בעל עבודה מכניסה וסדר עדיפות שנוטה לכיוון הנייד (אוטו) ולא לנייח (בית). לאנשים כאלו אין עודפי כסף והם באמת לא מעוניינים להוציא את מה שיש להם (הרבה במונחים יחסיים, אך מעט במונחים אבסולוטיים) על הוצאות שוטפות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי שלום,

אתן לך דוגמא אישית:

אבי עבד כמעט כל חייו בחברות תעופה(בתור טייס), ומאחר והגיע לגיל פרישה לגמלאות(לפני שנה הגיע לגיל 65, אך עדיין לא פרש), החליט לפנק עצמו במרצדס.

הרכב עצמו עלה לו כ-210 אלף שקלים חדשים, הרכב לא היה חדש אמנם, יד ראשונה, אך מטופח ובקיצור, רכב נעים.

הוא לא קנה רכב חדש, ולא BMW 745i, לא רק בגלל שהוא לא צריך את זה, אלא כי הוא לא רוצה לממן כזה כאב ראש.

הוא לא מתלונן על כניסה למוסך מרצדס, שמתבטאת בהוצאה של יותר מכניסה של מאזדה לאנטיס למוסך המרכזי.

לכל מכונאי יש הכשרה לדגם מסויים של מרצדס, ובשירות שניתן הוא ברמה גבוהה.

וחביבי, על איכות משלמים. וביוקר.

הוא לא מתלונן על ביטוח שיוצא מעל העשיריה לשנה, הוא לא מתלונן על המנוע 2 ליטר קומפרסור ששותה דלק, הוא לא מתלונן על שום דבר.

כי הוא יודע טוב מאוד, שאם הוא היה צריך להתלונן, הוא לא היה קונה את הרכב הנ"ל. וחביבי, איני יודע מה איתך, אבל זוהי צרכנות נבונה.

במדינת ישראל, ישנם חכמים גדולים, אנשים עם משכורת ממוצעת מינוס, שרוצים לפנק עצמם, אז מה הם עושים?

הולכים לסוכנות מאזדה/פורד וכו' ומפנקים עצמם עם איזה מאזדה 6 ופנסי קסנון או מונדיאו חדשה, כמובן עם הלוואה לפריסה של 3-4 שנים.

זוהי צרכנות חסרת היגיון.

אנשים מטפסים על עצים שהם לא יכולים לרדת מהם אח"כ, וזה מתבטא בביטוח, דלק, הוצאות שוטפות, ומה לא.

אני אישית, נוהג על 1600 משפחתומטית(פוקוס). הרכב הזה שווה בערך 60 וקצת אלף שקל.

והסיבה היחידה שאני לא מוכר אותו ומביא איזה עונדה-משהו-חבך-לזמן-גודשת-100-באר-אחשלי או איזה איביזה-קופרע-2-ג'יטיאיי-שעון-גדישה-וואלה-גודשת-באחושרטוטה-אחשלו היא כי ההוצאות זוועתיות, דלק יורד מהשמיים, בלאי גבוה, ביטוח בשמיים, וכו' וכו'.

בקיצור, אני לא מוכן לרדת ברמת חיים הכללית שלי בשביל 4 גלגלים, לא משנה כמה אני אוהב את ה-4 גלגלים האלה.

והרבה מאוד מהצרכנים ה-"נבונים" עושים בדיוק את זה.

פורסם

לשלד: צרכן נבון אתה לא; צרכן שמשקיע ברמת החיים שלו (בילויים? אוכל? דירה?) יותר ממכוניתו - יכול להיות. אתה הרי אומר: "לא משנה עד כמה קופסא על ארבעה גלגלים חשובה לי..." - כלומר הרכב חשוב לך מאוד מאוד. צרכנות נבונה בעיניי היא הגדרת הדרישות שלך לפני כל קנייה. אני אישית, הייתי מעדיף איביזה GTi על חשבון ירידה (קלה) ברמת החיים.

וד"א, הקופרע(ה) היא בכלל לא רכב רע. (נהגתי איזה שעה-שעתיים על GTi 16V 96). והיא גם לא גודשת.

פורסם

יופי. דווח על 650 מטומטמים שקונים אוטו חדש בעלות של למעלה מ- 200,000 ש"ח ללא נסיעת מבחן וללא שקראו מבחן דרכים אחד לפחות שבוצע בתנאי ישראל. לידיעתכם- הפסאט החדשה היא חדשה לחלוטין. המדובר בשילדה חדשה בה מותקן המנוע לרוחב, כמו שהיה פעם בפסאט B4 עד אמצע 1997.

חכם לעולם לא יקנה אוטו חדש בשנתו הראשונה. מרבית התקלות מתגלות בשנה הראשונה והשנייה. בקצב שבו היצרנים מוציאים היום לשוק דגמים חדשים, יש הרבה יותר תקלות בשנתיים הראשונות ממה שהיה מקובל בעבר. ראו את כמות הריקולים, (ריקול הוא תמיד בנושא בטיחותי) והודעות הפנימיות לרשתות המוסכים המופצות, TSB, בשנתיים הראשונות לחייו של רכב חדש.

רוצים דוגמא? ראו כמה מאזדה 3 נקנו בישראל בשנה הראשונה של האוטו ולאוטו יש בעיה חמורה בעיקר בתחום מיזוג האוויר, בחו"ל כבר פורסמו ריקולים וTSB בשפע.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

שלד, במקרה שלך ושל אביך, אין כאן עניין של צרכנות נבונה. אתה בסך הכל בעל סדר עדיפויות שונה, וניהול פיננסי בריא (שהינו מוטה לצד הפיננסי, את אובדן הכיף שלך צריך לחשב כנגד).

את הכסף אתה מעדיף להשקיע בדברים שאינם הרכב שלך, ואני מבין ומכבד את זה.

אני למשל, בחרתי לנסוע ברכב מליסינג, ואת הכסף לשים על אופנוע שטח שעולה כמו הפוקוס שלך.

אין בזה שום הגיון כלכלי או פרקטי, ועדיין אני נוטה לראות בעצמי צרכן נבון.

למה?

אני מגדיר צרכן נבון כאחד שיודע מה הוא קונה, ומדוע הוא קונה זאת.

האם בנאדם שקונה שעון של TAG ב30 אלף שקל הוא בהכרח צרכן לא נבון? כמובן שלא.

אמנם כל שעון אחר יראה את השעה באותה מידה בדיוק, אבל הוא מחפש את מה שהTAG מציע, וזה לגיטימי לחלוטין. כנ"ל עם מכוניות.

אף אחד לא קונה את הפאסאט ללא נסיעת מבחן ויגיד שהוא קנה בגלל השלדה, ההתנהגות, הנוחות או המנועים. כמובן שיש לו ציפיות כלשהן בתחומים האלו, אבל בעיקר הוא קנה כי זה פולקסווגן, וכי זה משדר יוקרה. בדיוק כמו במקרה השעון שלעיל, יתכן שיש מכוניות טובות יותר פונקציונלית, אבל ב200K אף אחת מהן לא תשדר את מה שתשדר הפאסאט. ואתה יודע מה, היא אפילו לא חייבת לשדר משהו לסביבה - אלא רק סקס אפיל (כן, אני יודע שזו פאסאט, bear with me) כלפיך, כזה שיגרום לך לשמוח שאתה בעליה. מפלט חומרי מהאפרוריות היומיומית, אם תרצה - בדיוק כמו מכונית ספורט טובה.

אחרי הכל, מיאטה ב170K זה מוצדק, ופאסאט ב200K לא? אין כאן תשובה אבסולוטית, נכון?

מאחר והפאסאט נשפטת לפי האמור לעיל, ונרכשת (גם מראש) לפי האמור לעיל, וכנראה שתספק את כל האמור לעיל, זו קניה מוצדקת.

primekart,

שוב אומר שהקריטריונים לפיהן הפאסאט נשפטת ונרכשת אינם קריטריונים של נוחות-שלדה-מנוע וכו'.

היא נרכשת בגלל מה שהיא משדרת, לא בגלל מה שהיא עושה. ובתור כזו, אני לא מבין מה הבעיה בקנייתה אחרי עיון בפרוספקט.

לגבי מבחני הדרכים, כמה מרוכשי המכוניות החדשות מעיינים בכאלו בכלל?

וחוצמזה, איזו מכונית אחרת תתן את מה שהפאסאט מציעה מבחינת יוקרה ותדמית? בוודאי לא הצרפתיות (ואם כבר, ה407), גם לא המאזדה 6 ההמונית, בטח לא המונדיאו המזדקנת, או הווקטרה.

מכולן, היחידה שמתקרבת היא אולי-אולי האקורד, אבל גם היא רחוקה.

ד"א, אתה צודק לחלוטין לגבי מכוניות השנה הראשונה, אבל דווקא אתה שוכח את הכיף שבלהיות בעלים של משהו ייחודי על הכביש.. ;)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
יופי. דווח על 650 מטומטמים שקונים אוטו חדש בעלות של למעלה מ- 200,000 ש"ח ללא נסיעת מבחן וללא שקראו מבחן דרכים אחד לפחות שבוצע בתנאי ישראל. לידיעתכם- הפסאט החדשה היא חדשה לחלוטין. המדובר בשילדה חדשה בה מותקן המנוע לרוחב, כמו שהיה פעם בפסאט B4 עד אמצע 1997.

חכם לעולם לא יקנה אוטו חדש בשנתו הראשונה. מרבית התקלות מתגלות בשנה הראשונה והשנייה. בקצב שבו היצרנים מוציאים היום לשוק דגמים חדשים, יש הרבה יותר תקלות בשנתיים הראשונות ממה שהיה מקובל בעבר. ראו את כמות הריקולים, (ריקול הוא תמיד בנושא בטיחותי) והודעות הפנימיות לרשתות המוסכים המופצות, TSB, בשנתיים הראשונות לחייו של רכב חדש.

רוצים דוגמא? ראו כמה מאזדה 3 נקנו בישראל בשנה הראשונה של האוטו ולאוטו יש בעיה חמורה בעיקר בתחום מיזוג האוויר, בחו"ל כבר פורסמו ריקולים וTSB בשפע.

הכל טוב ויפה אך אל תשכח שלא פעם ישנם מקרים כמו במקרה של הפאסאט בשנת 97' שכאשר שווקה בקושי היו אלטרנטיבות ראויות בשוק בזמנו (אם בכלל) שהתקרבו לרמתה. בנוסף קח לדוגמא את שנת 99' שבה בקושי היו רכבים ראויים בשוק המשפחתיות הקומפקטיות (והבחירה הייתה בגדול בין יפנומטית אפורה ובין רכב חדש כגון אסטרה, גולף). בקיצור יש להסתכל על מכלול הדברים ולהתחשב באופציות האחרות שהיו בזמנו בשוק ולא להכליל סתם כך שלא רוכשים רכב בשנה הראשונה. חכם או לא, ההיגיון לרוב אומר שעדיף לרכוש רכב טוב יותר שנותן תמורה טובה יותר ומעלה את רמת חייך (או לפחות לא מורידה אותך באיכות החיים לדוגמא במקרה של כאבי גב בשל המושב אך עם עוד מספר אלפיות בכיס שלא משתווים לסבלך).

פורסם
האם בנאדם שקונה שעון של TAG ב30 אלף שקל הוא בהכרח צרכן לא נבון? כמובן שלא.

אדם נורמאלי לא ירכוש TAG ב30K אלא הוא יבחר בשעון עם איכות וסטטוס גבוהים יותר :-P (לא שאני מזלזל בTAG אבל TAG זה לא שעון שקונים כשיש לך סכום שכזה).

פורסם
תגידו מה רע בקסיו ב-50 שח?

לא רע אם אתה רוצה לדעת מה השעה, אך כיום כשאתה מוקף בשעונים (ברכב, בסלולרי, במחשב, ולרוב גם במקום שבו אתה נמצא) שעון היד משמש פחות ופחות לבדיקת השעה ומשמש יותר כפריט אופנה וסטטוס.

פורסם

רועי שלום,

אני בערך מסכים עם מה שאתה אומר, לא עם הכל.

בשנה שבה נכנס הדגם החדש של האקורד, רכשנו רכב חדש דנדש בצבע כסף מהמכולה הראשונה.

ופשוט - התאכזבנו!

האקורד נמכרה לאחר כשנה וחצי לטובת המרצדס(המשומשת).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ראיתי היום בתל אביב פאסאט חדשה. ולצערי, העיצוב לא זורם.

כמו ה C5 בזמנה. אוטו שקונים למרות העיצוב ולא בגללו. גמלונית.

עוד שנה הארץ תתמלא במאות מוניות פאסאט וכל טיפת "רושם" תימוג

• תוכן חדש...