Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יוניון מוטורס - YOU SUCK

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. קודם כל צר לי אם אני לא רהוט כבעבר, אני כותב את הדברים בזמן "סערת רגשות". :?

חזרתי מטיפול 75,000 לרכב עם RANT עצבני. קודם כל, הדבר הראשון שאיכזב ועיצבן אותי הוא השקר. השקר טמון בעצם העובדה שהמחיר בפועל לטיפול הבסיסי לא תאם את הצעת המחיר שקיבלתי. בשבוע שעבר שוחחתי בטלפון עם אחת הפקידות ולאחר שהמחיר שהוצע לי שם היה הזול מבין שלושת הסוכניות באיזור מגוריי, החלטתי לבצע שם את הטיפול. כמו כן היחס היה הכי אדיב ומקצועי בטלפון (לא אבסולוטית, אלא ביחס לשתי סוכנויות המשנה)... הצעת המחיר ניתנה לי בטלפון וברוב טיפשותי חשבתי שאין צורך באסמכתא ושזה המחיר שנרשם עבור הטיפול שלי. בפועל, המחיר היה יקר בעשרות אחוזים (ביחס למחיר שניתן לראשונה) ואף נטען ש"אין מצב" שהמחיר עליו נאמר לי לראשונה הוא נכון. גם דין ודברים עם מנהל הסניף לא עזרו והוא טען שהם תמיד מספקים הצעות בכתב בעוד שמזכירתו טוענת כי כן ניתן לספק הצעות בטלפון. ניגוד גרסאות מובהק, אך זה עדיין לא הספיק להם - הם עמדו בשלהם ולא הסכימו לבוא לקראתי. מילא ראשון.

הטעות השניה שלי נוגעת לאיכות החלפים. ברוב תומי הנחתי כי מאחר ומדובר בסוכנות הראשית של יוניון מוטורס הרי שזמינות החלקים היא הטובה ביותר וכן אין חשש למקוריותם כי הם זהים לאלו המוחלפים. בפועל, מסנן השמן made in Japan שאיתו הגעתי לטיפול, הוחלף לאחר כבוד ב-made in Thailand עם כיתוב TOYOTA בגופן רגיל. כמו כן, נראה כי אנשי טויוטה חושבים ששמן בעל צמיגיות מסוימת מתאים לכל מנוע - מדובר בצנרת אחת עם "ברזים" בה הם נעזרים כדי למלא שמן מסוג ספציפי בכל הרכבים. הרי בדף הפירוט ראיתי שצמיגיות השמן שהושם שונה מהכתוב בספר הרכב המקורי (printed in Japan) ואשר מומלץ ע"י טויוטה עצמם. מילא שני.

בדף הבדיקה שקיבלתי מהמכון בו בדקתי את הרכב לפני רכישה, נטען שהמנוע מזייף והוא אכן רועד מעט בסל"ד סרק. בטויוטה החליטו לפרק את פילטר האוויר ולנקות את החיישן שמבקר את כמות האוויר הנכנסת לצלינדרים. במקום אכן הרגשתי שינוי לאחר הנעה, אך כעבור 20 דקות בחנייה בבית, הנה אני מוצא את הרכב רועד כתמול שלשום. בנוסף, אני שומע צלצול מהצד הקדמי שמאלי, מעין rattle שלא היה קיים לפני הטיפול. כשאני נזכר שהייתי צריך להצביע לאיש השרות שם על חלק שהוצא ולא הוכנס כהלכה לאחר כבוד, אני חושש שמא היה עוד אחד כזה... רק שלא איתרתי אותו. ובאמת שזה לא מתפקידי, באמת. לשם כך הפקדתי את הרכב בידי אנשי טויוטה. מילא שלישי? לא ולא. אין לעבור על אף אחד מה"מילא"ים הללו בשתיקה. אך מה ביכולתי לעשות?

שוב אני חוף סטירה לפרצוף... בארץ שלנו עוד לא למדו לתת שרות. גם לא ילמדו. מתי מעט הם האנשים שיודעים על מה הם מדברים, ה-gurus מה שנקרא. וכפי שכבר טענתי בעבר, זה קורה בכל תחום, כולל התחום בו אני עוסק. בעבודתי אני נוהג לתת ללקוחותיי שרות טוב ולא לחפף. אני מעודד לבדוק שוב, מפרט ומסביר. אני נותן תשומת לב מלאה לכל אינדיבידואל ולא זוכה להערכה. כשאני מבקש שרות ואני מקבל את מה שאני מקבל, אני שואל את עצמי לפעמים, האם אני צודק בדרכי? הרי איכות השרות היא נגזרת של החברה שלנו - היא המראה שלנו. למה להתאמץ בכלל אם זה המצב? למה לצאת עם הרגשה שאתה "פראייר", זן נדיר ונכחד בעולם נותני השרות? מומחה לרכב אני לא, מעולם לא התיימרתי להיות. לכן קיבלתי את דברותיהם של אנשי טויוטה כחקוקות על לוח אבן... כל פעם מחדש מתחזקת בי התחושה לעזוב. לעזוב מיד אחרי הלימודים. לעזוב לארצות סקנדינביה, ניו זילנד-אוסטרליה, או אולי קנדה. חאפרים כבר אמרתי?

:idea:
פורסם

מצטער על ההתנסות שלך. אבל כמו שאתה יודע מה שזול, עולה יקר בסוף.

לי למשל יש כמה אופציות למוסכי פולקסווגן בירושלים, אבל אני מטפל רק במרכזי שבו כמעט הכל עולה בערך פי 2, אבל לפחות אני יכול להיות בטוח שהם שמים לי חלפים מקוריים וכל פעם שאני מקבל את האוטו הבעייה שבגללה הוא נכנס מטופלת לחלוטין!

פורסם
מצטער על ההתנסות שלך. אבל כמו שאתה יודע מה שזול, עולה יקר בסוף.

לי למשל יש כמה אופציות למוסכי פולקסווגן בירושלים, אבל אני מטפל רק במרכזי שבו כמעט הכל עולה בערך פי 2, אבל לפחות אני יכול להיות בטוח שהם שמים לי חלפים מקוריים וכל פעם שאני מקבל את האוטו הבעייה שבגללה הוא נכנס מטופלת לחלוטין!

חמוד, זה המוסך המרכזי שביקרתי בו, הראשי בכל אזור הצפון! ביקרתי ב"בית", אצל היבואן של טויוטה!

זה מה שמרתיח - לא מדובר כאן באיזה מוסכניק חאפר מהשכונה, אלא ב-"official dealership"!!!

פורסם

בוקר טוב אליהו.

תמשיך ללכת למוסכים מורשים ויותר מכך , תשאיר להם את הרכב ותבוא אח"כ כשהו מוכן לאחר "טיפולם" בו.

פורסם

אל תתיאש ידידי.אני משתתף בצערך,ואתה צודק-"איכות"השירות בארץ מתחת לכל ביקורת.אבל תאמין לי,שישנם אנשים,שכשהם זקוקים לך בעבודתך(אינני יודע במה אתה עובד)ואתה עוזר להם בצורה טובה יפה ומקצועית,מעריכים את זה מאד גם אם הם לא אומרים לך את זה בפנים.אישית אני מעדיף להיות דוגרי-נעזרתי בתמיכה טכנית,באנשים יודעי דבר למיניהם,ואלו מהם שהיו טובים זכו ממני לשבחים רבים.כשאתה בצרה גדולה מספיק בשביל לפנות לתמיכה טכנית מאדם זר והוא יודע על מה הוא מדבר ומצליח להרגיע ולעזור מהותית-זה דבר,בהעדר תיאור טוב יותר,קדוש לדעתי.

that being said,אנשים פה בארץ דוגלים חזק במדיניות ה"חפיף"הבלתי נסבלת."אז מה אם רשום אחרת?20 שנה ניסיון...סמוך אחי".סיוט.האם יש משהוא שניתן לעשות בנוגע לזה?-short of כמה חבר'ה מהפורום שממש מבינים עניין ומקימים מוסך,לא נראה לי.

שוב ידידי-אל תתיאש,יש עוד אנשים טובים בעולם הזה,רק שעוד לא נתקלת בהם כנראה.

ומצטער שאין לי רעיון טוב יותר בשבילך.תחזור לשם עם כל מה שרשמת בפירוט ותן להם בראש,כמוסך העבודה שלהם היא באחריות וניתן לדרוש מהם לבדוק\לשנות\להחליף כל מה שהם נגעו בו.ולמרות איך שאתה חש כלפיהם כרגע עדיף מוקדם ממאוחר כדי שלא ייגרם לך נזק לרכב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בוקר טוב אליהו.

תמשיך ללכת למוסכים מורשים ויותר מכך , תשאיר להם את הרכב ותבוא אח"כ כשהו מוכן לאחר "טיפולם" בו.

יואיל בטובו אדוני להציע הצעה טובה יותר? אין לי את הידע הטכני הדרוש לטיפול ברכב - לשם כך אני מביא אותו אל גוף שיש בידיו "הסמכה" לעשות זאת. מה עלי לעשות בטיפול הבא?

ברווז1 - תודה על העידוד. אני לא אדם שצועק ומתלהם והם כנראה ניצלו את זה; בדיוק כמו שניצל את זה אותו אחד שדקר לי את הצמיג האחורי פעמיים. אין לי קשרים ואין מי שילחם עבורי את ה"מלחמה" הזאת. מה שמציק לי כרגע זה בעיקר ה-rattle הזה. אני אנסה להעיף מבט כללי על תא המנוע אולי משהו משוחרר.

ד"א, הנה הפילטרים שמצאתי להם איזכור ברשת - האחד תאילנדי והשני יפני:

120dv.jpg

פורסם

אל ייאוש!

אבל ככה העניינים עובדים פה במדינה.

ואני יכול לומר לך שענף המוסכים עוד נחשב לנותן שירות טוב (בייחס לענפי משק אחרים).

לעניינינו,

גם אני בתחילה, כשקניתי את הסיאט הלכתי וטיפלתי במוסך מורשה גדול- מה שהסתבר כטעות.

לא רק בגלל עלות ורמת השירות אלא בעיקר בגלל רמת המקצועיות.

היום, אני קונה חלפים רק מקוריים, לבד, בצ'מפיון- היבואן. השירות במחלקת חלפים במקרה זה מעולה!!

ואת הטיפולים אני מבצע לבד, או במוסך שאני סומך עליו, יכול לעמוד ליד כשמישהו מטפל לי באוטו.

ודורש הסבר לכל דבר, אם זה לא מתאים למוסכניק- אז הוא לא מתאים לי!

רק ככה זה עובד, כי אחרת, לא זוכרים לסגור בורג או ממלאים שמן לא נכון...או השד יודע מה....

באם כבר אין לך אחריות, תמצא מוסך קטן עם איכות שירות ומקצועיות גבוהה- זה יצא לך יותר זול.

ותוכל לדעת שבאמת מטפלים לך באוטו ולא מורחים אותך.

ולעניין יפן \ תאילנד- חלק מהמפעלים מחליטים לייצור חלפים במקומות אחרים ע"ע GM

שהרבה מהחלפים שלהם מיוצרים רחוק רחוק מארה"ב....

לא בטוח שהם מאיכות ירודה, במקרה שלך אני אישית לא הייתי חושש- כי מדובר בחלף טויוטה מקורי.

בהצלחה!!

פורסם

המוסך המורשה יודע שיש לו גב חזק, כלומר במילים אחרות, אין לך ברירה ואתה תמשיך לטפל שם , המוסך המורשה יודע שהוא שוחט במחירים תחת הסיסמה - חלקים מקוריים.

הלקוח יודע ששוחטים אותו אבל הוא יודע שאין לו ברירה וגם הוא מכין את עצמו נפשית להוצאה כספית לא קטנה בכל פעם שהוא מגיע למוסך המורשה.

במוסך המורשה ישנו רושם של סדר וניקיון,שטח גדול,פקידות,מנקים...על כל זה משהו חייב לשלם - קרי הלקוח.

בסופו של דבר מי שמטפל לך ברכב הוא לא אחר מילד או בחור צעיר פלסטיני קטן.

לסיום:

הכי טוב זה לקנות חלקים מקוריים ושמנים\פילטרים איכותיים ממקומות שונים ולעשות לבד או לחילופין ללכת למוסך שלא מורשה ולסגור איתו על אופן ביצוע עבודה כגון אני מביא חלקים ואתה עושה או שאתה עושה עם חלקים שאני אומר לך.

כמובן יש את הדרך שרוב האנשים דוגלים בה ואין להם כוח להתעסק - פשוט להמשיך ולהישחט.

סוף.

פורסם

לדעתי הגזמת לחלוטין.

לעזוב את הארץ בגלל ששמו לך פילטר מתאילנד שזהה כמעט לחלוטין לפילטר מיפן?

(לדעתי ההבדל הוא רק בארץ הייצור. ביג דיל, סה"כ פילטר שמן)

בקשר לשמן בצובר , ככה זה בכל המוסכים המרכזיים... זה גם שמן תוצרת הארץ בדרך כלל...

בכל מקרה, יש לנו שתי טויוטות בבית ויש לי רק שבחים על השירות במוסכי הרשת.

לא פעם ולא פעמיים , סידרו דברים קטנים ללא גביית תשלום (הרכבים כבר לא באחריות : 2001 ו 2002).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לדעתי הגזמת לחלוטין.

לעזוב את הארץ בגלל ששמו לך פילטר מתאילנד שזהה כמעט לחלוטין לפילטר מיפן?

עניין הפילטר אינו בראש סדר העדיפויות, נהפוכו. מה שבאמת מטריד, הוא בראש וראשונה הצעת המחיר שלא תאמה למה שקרה בפועל, הקרקוש המציק ועצם העובדה שהייתי צריך להעיר על החזרת חלק למקומו. כמו כן, שמן שצמיגיותו שונה מהמלצת היצרן - אתה בוחר להתעלם מכל אלו.

מדובר בעיקרון - עיקרון שחוזר על עצמו...

מדיניות ה"חפיף" ו"יהיה בסדר" ועוד יותר גרוע: ה"אני אעשה לך קומבינה" הוא זה שמייאש אותי במקום הזה. זה קיים לא רק במוסכים; זה קיים ברחוב, בכביש, בכל מקום... זה ההווי הישראלי.

וזה מגעיל.

פורסם

אז אולי במקום להתלונן בפורום, גש למוסך ותבקש לקבל הסברים?

בקשר לצמיגות השמן, אצלי ברכב מותרות איזה 5-6 צמיגויות שונות, קשה לי להאמין שבטויוטה נעולים על אחת בלבד.

בקשר להצעת המחיר , צודק .

בקשר לקירקוש , קשה לדעת מה באמת גורם לכך ומה נעשה...

פשוט תחזור לשם ותבקש תשובות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם קיבלת הצעת מחיר מסויימת, ובסוף קיבלת חשבון על אותה עבודה בדיוק, שהוא גבוה יותר, או שנתווספו לחשבון סעיפים ללא הסכמתך המפורשת, לא היית צריך להסכים לשלם אותו.

יותר מזה, אני ממליץ לך בחום לשלוח מכתב רשום לאותו מוסך בו אתה דורש שיחזירו לך את ההפרש תוך פרק זמן קצוב, ובמידה ולא יעשו זאת, תבע אותם.

אפילו בשביל הפרש של 300 ש"ח, גרור אותם לתביעות קטנות - לכל היותר תפסיד את אגרת המשפט בסך 80 ש"ח, ואני מאמין שתנצח. כל שופט בר דעת יפסוק לטובתך- אף אדם לא גורר גוף או אדם אחר לבימ"ש בשביל 300 ש"ח, אם הוא לא משוכנע בצדקתו.

אני עשיתי זאת פעם בשביל 500 ש"ח, (בנושא אחר - תיקון של מכשיר חשמלי) וזכיתי, וזה שווה כל דקה שאתה משקיע בזה. עצם זה שאתה גורר את אותו בעל מוסך עסוק ושורף לו כמה שעות, גורם לסיפוק וילמד אותו שלפעמים הוא צריך לשלם על ההתחכמויות שלו.

מעבר לכך, אם תזכה, תוכל לפרסם את פסק הדין ב-YNET שמאוד אוהבת לפרסם פס"ד נגד מוסכים בערוץ הרכב - וזו כבר הנקמה המושלמת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

"בקשר לצמיגות השמן, אצלי ברכב מותרות איזה 5-6 צמיגויות שונות, קשה לי להאמין שבטויוטה נעולים על אחת בלבד."

אוקיי,מותר בד"כ כמה סוגי צמיגות,אך למה לשים את הכי גרוע\נחות\זול\כדיי לצאת ליידי חובה, במקום שבאותו מחיר ואף יותר זול,ניתן לשים שמן שהוא באיכות הכי טובה סינטטי מלא....למה?!...

למה לשלם להם על ליטר שמן הכי דפוק שיש 40 ש"ח ,בזמן שאת השמן הכי משובח אני יכול לרכוש בסכום הזה.? לאורך זמן זה מוכיח את עצמו ...אפילו שבשני סוגי השמנים הרכב כאמור יכול לנסוע.

פורסם

בתור אספן(של משהוא שלא קשור לפורום הזה)נתקלתי בהבדל דומה בייצור של משהוא אחר,הישן יותר מיוצר ביפן והשני בתאילאנד או סין או משהוא.בתכלס אין הבדל באיכות,כי החלק הוא אותו חלק,של אותה חברה,עם בקרת איכות של אותה חברה.

ממבט זריז על התמונות ראיתי גם שהמק"ט (מספר קטלוגי)על המסנן התאילאנדי שונה.אם הפסיקו לייצר את המסנן תוצרת יפן מסיבה כלשהיא,אז זה הגיוני איכשהוא שתקבל חלק שונה קצת,עדיין מקורי,של אותה חברה.או שאולי המסנן הזה חדש\יעיל\נציל יותר?גם זו אפשרות.

בנוגע לעידוד-זה העט שאני יכול לעשות ידידי.אין בעד מה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
"בקשר לצמיגות השמן, אצלי ברכב מותרות איזה 5-6 צמיגויות שונות, קשה לי להאמין שבטויוטה נעולים על אחת בלבד."

אוקיי,מותר בד"כ כמה סוגי צמיגות,אך למה לשים את הכי גרוע\נחות\זול\כדיי לצאת ליידי חובה, במקום שבאותו מחיר ואף יותר זול,ניתן לשים שמן שהוא באיכות הכי טובה סינטטי מלא....למה?!...

למה לשלם להם על ליטר שמן הכי דפוק שיש 40 ש"ח ,בזמן שאת השמן הכי משובח אני יכול לרכוש בסכום הזה.? לאורך זמן זה מוכיח את עצמו ...אפילו שבשני סוגי השמנים הרכב כאמור יכול לנסוע.

אני בטוח שההבדל הוא ששמו לו כנראה 10W40 או15W40 במקום 10W30 שמקובל בחלק מהטויוטות.

(או כל ואריאציה אחרת בין השמנים האלה).

קשה לי להאמין ששמו לו מינרלי לגמרי במקום אחד מהנ"ל.

אותי אתה לא צריך לשכנע לגבי טיב שמנים.

אני לא קונה לעולם את השמן מהמוסך...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...