Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(סרטון) תאונת שרשרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא חושב שלמידת נהיגה בטוחה תוציא כל נהג מזה, זה צריך להיות מולד בבן אדם כי יש לו אולי שנייה להגיב.
שום דבר לא יכול להבטיח משהו באופן מוחלט, לא בהקשר של התחמקות מתאונה, ולא בשום הקשר.

אבל החוכמה היא לצמצם את הסיכון למינימום ואת הכלים להתמודד עם מקרה שכזה למקסימום, כמו למשל התודעה והלימוד שכאשר גלגלים ננעלים אין לך היגוי, או כיצד לבצע מלכתחילה בלימת חירום נכונה.

רואים בבירור שהנהג השני שנכנס בג'יפ בולם בלימת חירום ארוכה, נועל גלגלים ולא עושה כלום חוץ מלהמשיך ישר כמו טיל, היה לו זמן להתחמק כמו הנהג שלפניו. אי אפשר לדעת, אבל יכול להיות שקורס ולימוד מתאים היו מוציאים אותו מזה, יכול להיות שגם לא, אבל להזיק זה בטוח לא..

בהקשר לסרט, בהחלט מפחיד, יכול להיות אחלה תשדיר לשמירת מרחק.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הכי נכון עשה בעל הג'יפ בתיחלת הסירטון,מיד שאחרי הרכב הראשון (הקופה) נכנס במסחרית אחריו הגיע הג'יפ המדובר,אם תראו הוא בולם מעט בורח לנתיב ליד ומשחרר את הבלם ובך מנע נעילת גלגלים,הרכב הזהוב שעשה את ההתחמקות המרהיבה לא יצא ללא נזק,הוא הסתחרר ושיפשף את הרכב ליד,אם הוא לא היה ממשיך לבלום לאחר ההתחקמות הראשונה הוא לא היה מסתחרר ויוצא חלק,הכי נכון כמו שאמרתי עשה הבחור עם הג'יפ בתחילת הסרט שהתחמק יפה לנתיב ליד.

פורסם

אני מניח שלרוב הרכבים המעורבים היתה מערכת ABS, אבל בודדים אכן ניצלו את היתרונות שלה. רובם לא ניסו כלל להתחמק.

עוד רואים שעוצמת הבלימה הראשונית לא גבוהה מספיק. ככל שהרכבים מתקרבים "למטרה", נראה שהלחיצה על הבלמים חזקה יותר.

שני הדגשים האלה שלמדתי ותרגלתי בקורסים לנהיגה בטיחותית עזרו לי מאוד במקרה דומה על כביש החוף לפני כמה שנים.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לקח אחד חשוב שצריך ללמוד, הוא לנטוש את המכונית (לאחר תאונה, כמובן) ולשהות באופן בטוח, מאחורי גדר הפרדה, בשוליים. הנהג בקופה הכחולה היה חוסך לעצמו הרבה נזק גופני, אם הוא היה נוהג כך.

פורסם

לי זה נראה שכולם שם פשוט מטומטמים:

1) יש קונוסים על הכביש - כבר סיבה טובה להאיט עקב עבודות

2) הקופה הכחול נכנס במהירות מטורפת - או שהוא עיוור ולא האט עד לפגיעה עצמה, או שהוא מלכתחילה "טייס" על הכביש. ויש לו מזל שהואן היה ריק מאחורה.

3) התחמקות יפה של האוטו שהואן עף ימינה לנתיב שלו

4) כל מי שהצליח להתנגש אח"כ הוא לא זהיר ואדיוט - מכוניות רבות עומדות על הכביש, קונוסים, ובכל זאת כל נהג מגיע על 120+ ובולם ממש ברגע האחרון

5) האוטו המוזהב ששיפשף רכב אחר מבצע שבירה ימינה+בלימה (רואים לפי המתלים הימניים שעולים גבוה) ולדעתי זה פעולה נכונה בנסיבות. אח"כ הוא שובר שמאלה, אבל שינוי הכיוון לא מיידי ולכן השיפשוף. ולדעתי בלי המשך הבלימה הוא היה לוקח את השמאלה אפילו רע יותר - ומשפשף יותר חזק.

6) האדיוט שנכנס שוב בואן נסע מהר מדי יחסית לראות שהיתה לו קדימה. אחרת הוא היה מספיק לעצור. בכל מקרה קשה לי להאמין שהוא היה מצליח לשבור ימינה בלי ABS כאשר הוא מבחין כלכך מאוחר בואן

7) עוד אדיוט שנוסע קרוב למעקה בטון , לאט יחסית ונכנס בקופה הכחולה בלי לבלום.

בקיצור נהגים עיוורים - אדישים - מהירים - שאננים - אמריקה במיטבה

• תוכן חדש...