Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין דרישה מחברת הביטוח ואני מעוניין לבטל את הזנת הקוד לפני כל התנעה.

ומה עלות מוערכת?

קודן איתוראן כזה:

image.thumb.jpeg.9b9421653f75cd3f86f877050309df4e.jpeg

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

הם לא זולים החברה האלו. התמחור תלוי במורכבות הניתוק. המורכבות היא לרוב עניין של עד כמה הרכב גניב, בטויוטה לדוגמה זה לא כיף, ברכבים אחרים זה לרוב די פשוט. אם אתה קצת DIY אז זה לא מורכב. עקרונית את צריך לעקוב אחר החיווט מלוח המקשים, למצוא את "המוח" ואז את נקודת הניתוק שהיא לרוב קרובה אליו. 

פורסם
לפני 10 שעות, Supertigre כתב:

למצוא את "המוח" ואז את נקודת הניתוק שהיא לרוב קרובה אליו. 

העלוקה (ממסר הניתוק) יכולה להיות אלחוטית ללא שום קשר פיזי לקופסת הבקרה. 

אז לא תמצא אותה על ידי מעקב אחרי החוטים.

העלוקה יכולה להיות נעלה בכספת אבל יכולה גם  להיות מותקנת במקום גלוי יחסית שאפשר לאתר בקלות.

כמו שאמרת תלוי מאוד כמה המתקין השקיע בהתקנה. 

יש הרבה קודנית שמותקנות בצורה רשלנות ואז מפרקים את הפלסטיק מתחת להגה ומיד רואים את הניתוק ואחרי 2 דקות האוטו מניע בלי קוד. 

יש התקנות מושקעות יותר, לפני כמה שבועת ניתקתי קודן בדייהטסו סיריון ששם הייתה התקנה מושקעת שעשו אצל היבואן לפני 18 שנה, הניתוק היה בתוך כספת, לקח לי כמה שעות למצוא את זה ולפרק. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני לגמרי בן אדם של DIY (כשיש זמן)

אבל עד שזה מגיע לאלקטרוניקה, אני טמבל בזה ומפחד לעשות טעויות קריטיות שיעלו ביוקר.

יש מישהו מומלץ באזורים שהזכרתי?

אשמע ממנו אם זה סיפור פשוט אז מעולה, אם זה מהמקרים המורכבים אז אשקול שוב.

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

אם אתה רוצה בעל מקצוע, פשוט תיגש למקום שמתקינים קודניות כאלה ותבקש פירוק. אם הראשון מסרב, תמשיך לבא בתור.

אני אוהב לעשות הרבה DIY, אבל אחרי שפעם אחת גרמתי לנזק לאחד ממחשבי הרכב בזמן פירוק קודנית, ברכב הבא כבר שילמתי למתקין שיפרק את זה הוא.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אצלי בקודנית מסוג אחר לא זוכר כרגע את שמה

פתחתי את הלוח של המקשים

ניתקתי את הקונקטור שיש שם אחרי הקשת קוד והתנעה

ונפטרתי מהצורך בהקשת קוד בכל פעם מחדש

עריכה אחרונה על ידי חד אופן
  • מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

אם אתה רוצה בעל מקצוע, פשוט תיגש למקום שמתקינים קודניות כאלה ותבקש פירוק

אני מחפש המלצה מניסיון ולא סתם נכנס למתקין אקראי בגלל שבעבר הרחוק חשבתי שאני חכם וניסיתי לנטרל אזעקה שהשתבשה עליה דעתה באחד מהרכבים שהיו לי,

כשהלכתי למוסכניק שהכרתי, הוא דאג לדפוק לגמרי את מחשב הרכב ולגרום לנעילה שלו ובסופו של דבר נאלצתי למכור את הרכב בהפסד כשהוא לא מניע בכלל.

מאז למדתי שני דברים: בדבר שאני לא מבין ועלול לגרום ליותר נזק מתועלת, לא לעשות ניסויים.

והשני הוא תמיד לבקש המלצות על בעלי מקצוע.    

לפני 9 שעות, Aviady001 כתב:

היה איתורן בעבר? לא לנסות לבד.

יעלה מה שיעלה.

האמת אין לי מושג מה היה בעבר, אני רק עם הקודנית הזו.

ובטח קראת עכשיו למה לא אנסה לבד 🤗

פורסם

מתברר שיש לי עלוקה ברכב.

מה הסיפור של זה?

פורסם

תנסה אצל "לה אוטו" בחניון של קניון עזריאלי מודיעין

• מעניין 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 6 שעות, shilo_v כתב:

מתברר שיש לי עלוקה ברכב.

מה הסיפור של זה?

בכל קודן יש עלוקה.

עלוקה זה ממסר. הקודן שלוח פיקוד לעלוקה, העלוקה מנתקת חוט כלשהו ברכב שמונע התנעה. יכול להיות שיש ניתוק בשני מקומות "עלוקה עם שני ניתוקים" 

קוראים לזה "עלוקה" כיוון שהיא "מתעלקת" על חוט כלשהו ומנתקת אותו.

הפיקוד לעלוקה יכול להיות חוטי באמצעות חוטים מהלוח מקשים או מקופסת הבקרה של הקודן או אלחוטי באמצעות שידור אות מהלוח מקשים או מקופסת הבקרה של הקודן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 21.6.2026 בשעה 13:06, TDI כתב:

דימה בשילת.

מקצוען, אבל ממש לא זול.

עשיתי אצלו כולל פריצת כספת, לקח 800 שקל נכון ללפני 4 שנים - דווקא אצלי הוא השאיר רושם של עבודה חאפר ולא מקצועית 

פורסם
בתאריך 22.6.2026 בשעה 09:14, חד אופן כתב:

יש אחד בשם דוד מתן

ראיתי סרטונים שלו והסבר איך לפחות לשנות קוד עם קודן בדיוק כמו שלי אבל לא עבד לי כמה פעמים ועוד שיטה שראיתי גם לא עזרה לשנות קוד.

לפני 25 דקות, shlomiko כתב:

עשיתי אצלו כולל פריצת כספת, לקח 800 שקל נכון ללפני 4 שנים - דווקא אצלי הוא השאיר רושם של עבודה חאפר ולא מקצועית 

אצלי לפחות אין כספת, רק עלוקה וקודן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...