Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 19.6.2026 בשעה 11:37, hans כתב:

פרואייס זה ג'אמפי. מעולם לא הגיע לארץ פרואייס בדיגום מקורי לנוסעים.

אבל אתה צודק, בדקתי עכשיו ואני לא מוצא את ההצעות שראיתי מלפני שנה - לפחות באתרים לא מוצעת שום "גרסת נוסעים". גם לא רנו טראפיק. בקיצור, אין כלום בקטגוריה הזאת חוץ מפולקסווגן קראוול / סטאריה (לא יודע אם אפשר לקרוא לקרניבל ואן). כלום. 

בטראפיק יש גרסת נוסעים - נקראת טראפיק פסנג'ר.

הטרנספורטר לא מיובאת כרגע ואני גם לא רואה צפי לייבוא, הדור החדש מיוצר לצד פורד טרנזיט קאסטום בטורקיה שגם היא נאלצה לעזוב את השוק.

יוניון צפויים לייבא את הפרואייס ורסו שגם גרסת נוסעים מפוארת.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

סליחה שחטפתי את השרשור ...

ניסיון מגוחך להטות אותו בחזרה -

טראפיק פאסנג'ר: 2 כריות אוויר.

איך שטויוטה יקראו לג'אמפי הזה בתחפושת עם תג מחיר של 350 אלף שקל: בחו"ל זה כנראה 6 כריות, אבל עד שזה לא כתוב בעברית שחור על גבי לבן באותיות גדולות בפרוספקט אני סקפטי ולא אתפלא לגלות רק 2.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 19.6.2026 בשעה 10:26, itsik170 כתב:

שגרם לסקודה וסיטרואן אחר כך להוריד מחירים לקטגוריה שב-15 שנה האחרונות אף ייבואן לא העז להוזיל אותה.

סקודה? הורידו מחירים? מתי בדיוק? ולאיזה דגמים?

לאדע כמה אתה עוקב\קנית בעצמך,מ2020 הם עולים בקצב שהביטקוין מקנא (עלייה בכל הדגמים שלהם)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הפאביה הייתה במבצע ב 115 אלף. באפריל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, ezuf כתב:

סקודה? הורידו מחירים? מתי בדיוק? ולאיזה דגמים?

לאדע כמה אתה עוקב\קנית בעצמך,מ2020 הם עולים בקצב שהביטקוין מקנא (עלייה בכל הדגמים שלהם)

אוקטביה בגרסת ה-115 כ"ס בתחילת השנה יישרה קו עם מחיר הקורולה וירדה מ-165 ל-160.

גרסת ה-150 כ"ס קיבלה את תג מחיר חדש של 165.

פורסם
בתאריך 18.6.2026 בשעה 13:45, Avia כתב:

400 ק"מ בתקן NEDC זה כמה? 250 ק"מ אמיתיים?

אבל ישראלים יקנו הכל.

כן. כלל האצבע אומר להוריד כ-25% לקבל את מה שהיה הרכב מקבל לפי תקן WLTP, כלומר 300. והוא מן הסתם יעשה 300-350 בתוך העיר ללא מזגן, ו225-275 בקיץ ישראלי עם 36 מעלות בחוץ.

הבעיה האמיתית היא בין-עירוני .

,

בתאריך 19.6.2026 בשעה 07:52, hans כתב:

הצרכן הישראלי לא קונה הכול, במיוחד לא בתחום הרכב. כבר היו כל מיני ניסיונות בעבר של רכבים, איך נקרא להם, זולים מדי - והם לא נמכרו בכלל.

מה הסיכוי שבמדינה של 9 מיליון יימצאו 400 אנשים חסרי כל הבנה כלכלית/בטיחותית - יש סיכוי. אבל גם אם זה יקרה זה לא יגיד כלום על הצרכן הישראלי.

לא צריך ללכת רחוק.

טרנספורטר עם מושבים שהותקנו בארץ - באדיבות היבואן, חדש מניילונים - שתי כריות.

סיטרואן ג'מפי עם מושבים שהותקנו בארץ - באדיבות היבואן, חדש מניילונים - אתה תשלם כמעט 300,000 שקל על 2 כריות אוויר.

תחי אירופה.

באיחוד האירופי אין שום חובה שתהיינה כריות אויר בכלל. מפתיע, אבל זו האמת. התקן האירופי עדיין מחייב עמידה בתקני ריסור מחמירים, שקשה מאד לעבור ללא כריות.

לא שאני חושב שיהיה שוק במדינה כלשהי באיחוד לרכב משפחתי ללא הגנות על נוסעי המושב האחורי, אבל זה כבר עניין אחר.

פורסם

אני חושב שיש כאן כמה נקודות שהן סימן טוב:

1. יבואן חדש שהוא לא חלק מהתעשייה הקיימת.

2. ערוץ שיווק חדש

אלו יכולות להיות סנוניות שמבשרות את האביב, אם הממונה ישכיל להוציא יצרנים חדשים מיבואנים מבוססים.

ואני לא חושב שההשוואה לדלתא 88' היא מחוייבת המציאות. היו לנו גם דוגמאות בהיסטוריה שמכוניות מיושנות שזילזלו בהם דווקא הצליחו לתת את התמורה לשקל ולספק רכב שאולי הוא נחות, אבל עם תמורה סבירה. הדהיו רייסר לא הייתה כישלון שאיכזב את הצרכנים, לדוגמא. 

לדעתי הבעיה העיקרית של הרכב היא שהוא פשוט לא מספיק זול כדי להצדיק את הפשרה והסיכון, בייחוד בהתחשב בצניחת המחיר של חשמליות טובות משומשות בשילוב עודף ההיצע של השוק בתחום. במחיר זול יותר אולי היה שווה לבלוע את הצפרדע. כמו שזה נראה עכשיו, התמורה לא טובה.

הוזלה גם לא תבוא בעקבות השיווק הזה. אף יבואן לא יחתוך מחירים בגלל עסקה בשוק שיש לה ריח של משהו חד פעמי (זה למרות מה שכתבתי בהתחלה, שהוא יותר Wishful Thinking מההתרשמות שלי בפועל). קודם כל, כבר יש עודף היצע בשוק החשמליות שהצניח מחירים (גם למשומשות) דבר שני, הורדת מחירים זה לא משהו שאפשר לחזור ממנו לאחר מכן בקלות. גם את הלוי החשמלית תימכר טוב בהתחלה. עדיף לספוג את הבעיה הנקודתית (אם הרכב יצליח) ולשמור את התחמושת להמשך, אם זה אכן נראה כמו מלחמה ממושכת. 

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

יבואן חדש שהוא לא חלק מהתעשייה הקיימת.

בהצלחה אח שלי.

רגע תיקון יצא לי אשכנזי מדי.

בהצלחה אחשלי. 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001339470

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

בהצלחה אח שלי.

רגע תיקון יצא לי אשכנזי מדי.

בהצלחה אחשלי. 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001339470

לא הבנתי את הקשר לקישור.

ברור שלשחקנים הקיימים יש יתרון מובנה. זה התפקיד של הממונה ליצור את התנאים הנוחים לשחקנים חדשים על חשבון הקיימים, להוריד חסמים וכו'.

כרגע אנחנו רואים, לדוגמא פריסבי, איך העובדה שלשחקן קיים יש נציגיות חדשות זה לא מוסיף תחרות לשוק, הוא פשוט מייבא מהיצרן החדש והמשתלם יותר. 

אף אחד לא קבלן של הצלחות, אבל לעשות כלום פירושו שההוזלות שצפויות עם העלייה של יצרנים חדשים וטכנולוגיות חדשות (חשמל) יישארו בידיים של השחקנים הקיימים. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

את הלוי החשמלית תימכר טוב בהתחלה.

הרמת להנחתה. מעתה אמור: "חשמלוי".

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא בדיוק ייבוא של רמי לוי.

זה ייבוא של חברה שנקראת דלהום שכבר מייבאת שנתיים את הטנדרים של פוטון, לאחרונה קיבלה זכיון לייבוא אוטובוסים של קינג לונג שעבר מכלמוביל.

בנוסף החברה מבצעת ייבוא מקביל של מיניבוסים של מרצדס עם דיגום ממזרח אירופה.

הפוטון שהיא מייבאת גם בהתחלה הגיע בלי מערכות בטיחות מקוריות ועם תקינה מוגבלת, אבל לאחרונה הרכב קיבל תקינה אירופאית מלאה והמובילאיי ירד.

הם התחילו לייבא גם טנדר של פוטון שנראה די מגוחך - חזית של דודג' רם ואחוריים שמזכירים פורד F250.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ועכשיו גם סופר פארם: 

https://wheel.co.il/אחרי-אושר-עד-ורמי-לוי-גם-סופר-פארם-מתחי/

"בשלב הראשון יימכרו באתר שני דגמים של מותג הרכב החשמלי AION“

+גיפט קארד 5000 ש"ח ועמדת טעינה. לא מכיר את איכות הרכב מבחינה בטיחותית או טווח (הלכתי לאיבוד כבר עם הרכבים הסינים) אבל מעניין אם יהיה ביקוש במחיר כזה, 150Kו- 175K אחרי ההנחות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...