Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

מצד שני, מבאס ששיקרו לי כמה פעמים בוודאות במהלך התהליך. גם לגבי הצנרת.

מצד שלישי, שיקרו לך כי דחקת את המוסך לפינה והתחלת לספור לו דקות. 

לא יודע, ההגיון שלי תמיד אמר שאני משלם על שירות שאני לא יכול/לא רוצה לעשות בעצמי. לא משלם על זמן. 

אם הוא עושה את העבודה ב-5 דקות או שמורח אותה על כמה שעות, כול עוד העבודה איכותית, המחיר מקובל עליי, והזמן שאני מקבל את הרכב חזרה הוא במסגרת מה שתיאמתי איתו, באמת שלא אכפת לי אפילו לא בקצת.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן נשמה מהר. אבל זה הזמן  שלקח. בכל זאת להם יש ליפט. לך לא. אולי גג 20 דקות. לא יותר. באלטו יש 2.9 ליטר שמן.

• רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, davemustaine87 כתב:

מצד שלישי, שיקרו לך כי דחקת את המוסך לפינה והתחלת לספור לו דקות. 

בצדק. מכונאי אומר לי שיקח מ-8 עד 15.

אחר כך אני נזכר שראיתי ביוטיוב סרטון לא ערוך של שעתיים גג. זה נראה יותר מסובך מכל מה שעשיתי אי פעם, אבל גג שעתיים והגזמתי.

יש מלא דברים לפרק, כל הגישה לפילטר אוויר - לא בעיה, את התושבת של פילטר אוויר - לא יצא לי לעשות

להוציא את המצבר, מגש מצבר, ועוד כמה דברים נראה לי, לרוקן נוזל.. בקיצור יש עבודה

כמובן החלפה עצמה חיבור וריקון אוויר מהמערכת.

אבל לא מעל שעתיים

עם ה 1351VF שלוש שעות גג ואני חושב שמכונאי מנוסה פחות. 

לפני 6 דקות, yor2 כתב:

כן נשמה מהר. אבל זה הזמן  שלקח. בכל זאת להם יש ליפט. לך לא. אולי גג 20 דקות. לא יותר. באלטו יש 2.9 ליטר שמן.

לא קשור לליפט,

אמורים לתת לשמן לזרום לפחות 10 דקות, שרוב הטיפות יצאו. האחרונות שביניהן, אולי לא 100% מהן אבל הרוב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

כן עבודה קשה או לא קשה או האם היא לקחה שעתיים או שמונה לטעמי לא רלוונטי - ברגע שהסכמת על המחיר והוא היה לטעמך לא ברורה לי הטרוניה שלך לגבי המחיר.

תנסה לעשות את העבודה הזאת לבד בבית ותגלה כמה הגישה מחורבנת וכמה הצרפתים דגנרטים.

הצינור הזה שהולך מהמשאבת מים הוא עם גישה מחורבנת שדורשת לפרק תוספת של לא מעט רכיבים (בית פילטר אוויר, סעפת יניקה וכו) ביחס להחלפה של תרמוסטט בלבד.

טוב שהחלפת את הצינור הוא ידוע כבעייתי וככזה שנוטה בשלב מסויים לפתח נזילות. 

השאלה היא האם העבודה שנעשתה מקצועית? האם השתמשו במי קירור מקוריים וניקזו אוויר מפקקי הניקוז (לא סגור אם ב 120 יש 2 או 1) והאם שמו אכן חלפים מקוריים?

רוצה לחסוך לפעם הבאה? תקנה חלפים בחו"ל ותן למוסך לבצע את העבודה

• אהבתי 2

ROOONEEYY

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

במוסך אתה מצפה שיתנו לשמן לזרום לפחות 10 דקות שכל הטיפות יצאו, איך 15 דקות?

אתה חי באותו עולם כמוני? באיזה מוסך נותנים לשמן לזרום 10 דקות? 🤣

פותחים בורג, מחכים דקה עד שמגיע למצב של טפטוף וסוגרים אותו. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

בטיפול שעשיתי במוסך בב"ש השאירו את זה ככה

אבל לפי מה שאתה כותב כי ראו שאני מסתכל? 

לפני כשעה, פליקס כתב:

הצרפתים דגנרטים.

זה המנוע הפחות בעייתי, לא הפיורטק

גם הוא נחשב מחורבן נכון? 

ברדיט קוראים לזה 90s BMW Engine that leaks everywhere 

ואני מסכים איתך 

זה לא עבודה קלה

עריכה:

לגבי הצינור 

אני אחקור את זה ב partsouq עוד כמה שעות ואעדכן בדיוק מה ראיתי ומה הוחלף. 

להחליף פלאגים זה כמו הליכה בים לעומת זה

להחליף שמן זה כמו הליכה בפארק

להחליף פילטר אוויר ומזגן אפשר מתוך שינה

פורסם
לפני 52 דקות, גולדן191 כתב:

זה המנוע הפחות בעייתי, לא הפיורטק

גולדן זה דבר ישן

למשל חוטי הצתה ברנו מגאן בנזין אמר לי פעם בחור עם כזו שהמוסך רצה 600 ולא 300 כמו יפניות, כי ''הכל בנוי הפוך שמה''..

משתדל לעזור

פורסם

אני חסיד גדול של לטםל בדברים לבד

אבל מכיר ויודע את המגבלות שלי.

ואני מודע שבמוסך לוקחים כסף כדי להתפרנס.

מוסך מורשה. בשביל חדר ההמתנה

מוסך יבואן. בשביל הסמל שעל הגג 

בנוסף.

אין קשר ישיר בין הזמן שהשקיעו באוטו לבין העלות שלוקחים בסוף.

יש ליבואן איזה תקן של שעתון.

גם למוסך יש תקן פנימי של שעתון.

ולפי זה הוא מחייב, 

זה בנוי מכמה מקצוען המוסכניק שצריך לטפל לך ברכב, כמה עבודה שוחקת זאת. אם זה תופס לו ליפט או לא ואם צריך לנקות את הרצפה אחרי הרכב או לא. ועוד מלא חישובים שבא לבעל המוסך לחשב.

כל עוד הוא אמר לך את המחיר מראש והסכמת למחיר. זכותו לקחת ככה. גם אם יקר.

יקר?

אתה צריך להגיד שיקר בהתחלה ולא בסוף

ותדע פעם הבאה לא לטפל שם.

כל עוד זה רק יקר ולא עשו נזק לרכב. עזוב, תתקדם הלאה.

לפני שעתיים, פליקס כתב:

רוצה לחסוך לפעם הבאה? תקנה חלפים בחו"ל ותן למוסך לבצע את העבודה

ואני גם לא ממליץ על זה.

1. אין לך אחריות בכלל. (כל אחד יטען שהאשמה על השני)

2. המוסך מרוויח גם משהו על החלקים. אז הוא יגלם את הרווח הזה במחיר העבודה.

מזכיר לי שפעם הלכתי להחליף גומית צירייה ברכב. שואל כמה עולה? x שח. 

ואם אני מביא את הגומיה. בנדים וגריז'? עונה לי עדיין x שח. 

מה ההגיון? אין היגיון.

ככה בא לבעל המוסך לתמחר.

• רעיון טוב! 1

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוסכים זה יקר, אין מה לעשות.

קיבלת הצעת מחיר, הסכמת, עשו את העבודה ועכשיו האוטו תקין, אין על מה להתלונן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

בטיפול שעשיתי במוסך בב"ש השאירו את זה ככה

אבל לפי מה שאתה כותב כי ראו שאני מסתכל?

לא יודע למה עשו את זה, אבל זה גם חסר משמעות בפועל. 

בכל מקרה נשארת במנוע כמות (כמה מאות מיליליטרים) של שמן, הכמות הקטנה שמטפטפת בדקות הנוספות זניחה לחלוטין. 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 6 שעות, saar5555 כתב:

מחיר מופקע לדעתך.. המוסך יגיד שיש להם חשמל/שכירות/שכר עבודה/מים/שכר עובדים וצורך להרויח על חלקים, ניהול מחסן, ועוד ועוד. שכחנו מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי ועוד. 

כל הדברים הללו נכנסים לעלות שעת עבודה.

לפני 4 שעות, גולדן191 כתב:

אחרי שהתיישבתי בחדר ההמתנה, דיברתי עם האנשים הנכונים, והבנתי את הבעייתיות בהצעה של 5K ש"ח לעבודה הזו, ובסוף אושר לי 30% הנחה מזה, בסופו של דבר הם ייזכרו לטובה. 

שיטת מצליח מרשימה אותך בד"כ? זה מה שקרה. ניסו לעבוד עליך בסיבוב הראשון.

לפני 40 דקות, om2 כתב:

שום זכותו. ישנו זמן יצרן, זמן עבודה, וזה מה שהוא רשאי לגבות. כל הדברים מוסדרים בחוק ובנהלים. התחום לא דומה לעבודה על מטבחים, למשל, ששם אתה צודק.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עברתי על כל מערכת הקירור של הרכב שלי ב PartSouq ולא מצאתי אזכור לצינור הקטן שהראו לי אתמול בבוקר, לא נורא. 

כן מצאתי את 1351VF וטוב שהחליפו אותו, זה תחזוקה מונעת מצוינת גם אם לא הייתה בו נזילה נכון לאתמול.

מי שמכיר את הפוסטים שלי לגבי ניקוז נוזל קירור ראה את העניין שב 207cc יש טרמוסטט עם מין "+" כזה שמכניסים מברג שטוח ומנזקים אוויר.

לי היה טרמוסטט אחר שאין בו פלוס כזה, אבל הטרמוסטט המקורי כן מכיל את הפלוס הזה, אז אולי טוב ששמו.

אין לי מושג אם הטרמוסטט הישן שלי הגיע מהיצרן או שהיבואן שם אותו. אבל בוודאות והשווינו במוסך את שלי לחדש, לי לא היה + לריקון אוויר

(תמונה בסוף ההודעה)

ראיתי טענה ברדיט שה + הזה גרם לבעיות ונזילות, אז אשאר במעקב בכל מקרה. כרגע רואים שזה סבבה:

image.thumb.png.5194faf110506ed23363ef1261ed3577.png

אצלי בוודאות היה נראה אחרת. אז מק"ט 9808646980 זה לא מה שהיה אצלי קודם? לא קריטי, מתקדמים הלאה.

לא ירד לי נוזל, עשיתי סה"כ כ 250 ק"מ בינתיים, תקלה סודרה. 

לפני שעה, om2 כתב:

אני חסיד גדול של לטםל בדברים לבד

אבל מכיר ויודע את המגבלות שלי.

מבין אותך לגמרי.

הסרטון ששבר אותי מזה היה סרטון בנושא, בגלל לא ציפיתי להוציא אף פעם את המצבר והמגש, ועשיתי את זה בלי בעיה כשנפל לי הפקק של נוזל הבלמים לשם.

אז מאמין שבעתיד אעשה דברים יותר מורכבים ממה שעשיתי עד היום, שנחשבים קלים בעבור מי שיש לו בוקים וטיפה רקע טכני.

לפני שעה, om2 כתב:

מקבל ומסכים עם מה שאתה אומר..

לפני 59 דקות, mcaspi כתב:

שיטת מצליח מרשימה אותך בד"כ? זה מה שקרה. ניסו לעבוד עליך בסיבוב הראשון.

אני זה שרגיל לשלוח את הצעות המחיר, חדש לי להיות בצד שמקבל אותן, אבל לומדים :) תודה על התגובה.

IMG_20260617_234855.jpg

פורסם (נערך)
לפני שעה, mcaspi כתב:

שיטת מצליח מרשימה אותך בד"כ? זה מה שקרה. ניסו לעבוד עליך בסיבוב הראשון

זה בהחלט דבר מוכר בעולם העסקים, העצבים של גולדן היו שחשב שזה אמין ואכזב אותו שניסו לדבריו לעשות עליו סיבוב.. זה הקאצ'.

עריכה אחרונה על ידי PASHUT

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני שעה, שחר 1 כתב:

לא יודע למה עשו את זה, אבל זה גם חסר משמעות בפועל. 

בכל מקרה נשארת במנוע כמות (כמה מאות מיליליטרים) של שמן, הכמות הקטנה שמטפטפת בדקות הנוספות זניחה לחלוטין. 

רגע, הטיפות שיורדות בסוף, לא בהכרח הכי מזוהמות? והכי צמיגיות? אז לא בטוח שזה זניח, צריך לבדוק כמה נופל מהדקה השנייה עד נניח הדקה החמישית. אחרי זה סבבה, זניח.

זה הסיבה שמתמחרים שעת עבודה. לא?

להחליף שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן לוקח פחות משעה.

להחליף פילטר אוויר, מזגן ופילטר שמן לוקח לי 25 דקות. למכונאי פחות.

במוסך יש ליפט. ככה שיותר קל לנקז שמן. שיתנו לו לזרום, ירכיבו וסה"כ נניח לוקח 40 דקות, נניח היה איזה סיבוך בדרך כמו למשל מישהו שטיפל במוסך מדרכה ותקע את אחד הברגים, לא יודע מה. 

לפני 22 דקות, PASHUT כתב:

זה בהחלט דבר מוכר בעולם העסקים, העצבים של גולדן היו שחשב שזה אמין ואכזב אותו שניסו לדבריו לעשות עליו סיבוב.. זה הקאצ'.

היה מקרה שאני מכיר אישית, מישהי קנתה משהו שעלה לחברה 200 ש"ח והיא שילמה עליו בארץ כולל הייבוא והמשלוח אלייה עם שליח 1,000 ש"ח,

לא הגיע אלייה במיוחד בייבוא אישי, אלא עשו איחוד הזמנות שלקוחות עשו של היצרן, והוציאו הזמנה מהיצרן. מנהל ייבוא לרוב יעשה זאת, כי משלוח לבד ללקוחה היה עולה יותר מ 400 ש"ח.

ז"א שמהרגע שהיא הזמינה לקח לזה להגיע אלייה כ-4 שבועות, לא עשו לה שילוח אווירי מיוחד.

היא הבינה את זה אחרי הרכישה שהמוצר שלה שווה כ-200 ש"ח, התקשרה עצבנית, והחזירו לה 200 ש"ח.

בגדול, נדיר מאד בעולם העסקים שמישהו קיבל מחיר X ואז קיבל הנחה של 30%. זה בדרך כלל בגלל שניסו עליו שיטת מצליח.

הנחה של 10% קיימת, גם 15%.

אלא אם כן, היצרן אמר ליבואן לעשות זאת. בגלל סיבה כזו או אחרת.

זה מעצבן אצלי הרבה יותר כי מדובר על סכומים משמעותית גדולים יותר, אבל יאללה מאחורי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, mcaspi כתב:
  בתאריך 17.6.2026 בשעה 18:34, גולדן191 כתב:

אחרי שהתיישבתי בחדר ההמתנה, דיברתי עם האנשים הנכונים, והבנתי את הבעייתיות בהצעה של 5K ש"ח לעבודה הזו, ובסוף אושר לי 30% הנחה מזה, בסופו של דבר הם ייזכרו לטובה. 

הבעיה מתחילה שאתה הולך למוסך שיש בו חדרי המתנה... 

תדע שתמיד אפשר לרדת עוד במחיר השאלה לאן תלך לדוגמא אני מטפל אצל אחד מומחה לרכבי וואג ואני משלם על עבודה על טיימינג באוקטביה רגילה 450 שקל עבודה צריך תמיד למצוא את המשוגע לדבר שמתמחה בנישה הזו ולא מרגיש שהוא מיוחד בזה שהוא מתעסק לא ביפניות  

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...