Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עוזר לחברים לחפש רכב בתקציב שבכותרת, 

אין יותר מדי דרישות מלבד אמינות ושיהיה נוח גם בכביש בינעירוני, ואם הוא יהיה חסכוני אז זה בונוס.

בזמן שאנחנו מחכים שיעלה ללוחות באזור רכב מתאים במצב טוב , יש לי כמה שאלות:

1. סוזוקי קרוסאובר, בשנים המוקדמות הגרסה עם הגיר הרציף. מכיר שהגיר בעייתי, ומספר רב של קרוסאובר בלוחות כבר עברו החלפת גיר. מישהו יודע אם ההחלפה פתרה את הבעיה? או שזה עדיין אותו גיר בעייתי וזה רק עניין של זמן.
  2. עולות מדי פעם טויוטות היברידיות לאחר החלפת סוללה. לדוגמה, יאריס/אוריס באזור ה-200,000 ק"מ שהחליפו להן סוללה  בכמה עשרות אלפי ק"מ האחרונים. האם רכב היברידי עם ק"מ גבוה, שבסיסו אמין והוא במצב טוב זוהי רכישה בסופו של דבר מוצלחת? 
  3. מישהו יודע בדיוק באילו שנתונים ומנועים של i30 יש בעיות בוצה וצריך לשים אליהם יותר לב? האם הבעייה קיימת גם ב-i25 עם המנוע 1.6? וכמו כן איך אפשר לבדוק זאת בבדיקה לפני קנייה מלבד היסטוריית טיפולים, מבט על פקק השמן ובדיקת קומפרסיה אולי?

פורסם

לגבי הסוזוקי - שאלה מצויינת, אני מחזיק בכזו ומחפש את התשובה כבר זמן רב. עד כמה שהצלחתי להבין מקריאה במרשתת מדובר בפגם ייצור שלקח כמה שנים עד שהתגלה, ושהתיבות (או בלוק שסתומים המכונה גם ״מוח גיר״) שהוחלפו אמורים להיות תקינים. עם זאת בפורום הזה נתקלתי ב-2-3 משתמשים שטענו שהדבר לא כך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי מעדיף קורולה עם ק''מ נמוך, חפש 2012/13 צורה יישנה ייכנס יופי בתקציב.

אם תמצא פריוס שמורה מהשנתון הנ''ל גם טוב.

לגבי האוריס- אם המנוע לא אוכל שמן והוחלפה סוללה יכול להיות רעיון

משתדל לעזור

פורסם

עוד רכבים ישנים שנחשבים אמינים, ויכולים להתאים ולהכנס בתקציב:

פיאט טיפו

קיה פורטה

פורסם
לפני 47 דקות, PASHUT כתב:

הייתי מעדיף קורולה עם ק''מ נמוך, חפש 2012/13 צורה יישנה ייכנס יופי בתקציב.

אם תמצא פריוס שמורה מהשנתון הנ''ל גם טוב.

לגבי האוריס- אם המנוע לא אוכל שמן והוחלפה סוללה יכול להיות רעיון

תודה, אבל לצערי למצוא טויוטה קורולה בתקציב במצב טוב זה קשה עד בלתי אפשרי,

ובכל מקרה אני לא רואה סיבה להעדיף קורולה על פני אחת מהמקבילות הקוריאניות שלה לדוגמה, שבאותו המחיר יהיו משנתון הרבה יותר גבוה. 

לפני 18 דקות, ntd כתב:

עוד רכבים ישנים שנחשבים אמינים, ויכולים להתאים ולהכנס בתקציב:

פיאט טיפו

קיה פורטה

תודה, זה האמת בדיוק סוג הרכבים שאנחנו מחפשים, פשוט עד שתעלה אחת מתאימה אני בודק אם יש עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן.

פורסם
לפני 3 שעות, Yuvalino כתב:

אבל לצערי למצוא טויוטה קורולה בתקציב במצב טוב זה קשה עד בלתי אפשרי,

חבר שלי חיפש ומצא לפני שנה וחצי, קורולה 2010 מטופלת בחברה עם היסטוריה מסודרת 180K במחיר 23K

נוסע כמו סוס יומם ולילה

מאידך בטיפו יש לך יתרון של בקרת שיוט מההגה, נוח בנסיעות ארוכות.

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 5.5.2026 בשעה 09:17, Yuvalino כתב:
  • האם רכב היברידי עם ק"מ גבוה, שבסיסו אמין והוא במצב טוב זוהי רכישה בסופו של דבר מוצלחת?

זה נעלם עם כמה משתנים, אומנם ייתכן שהמנוע גיר ובטרייה יתפקדו מצוין, אבל בק"מ כזה יש בלאי טבעי למכלול מסביב שיכול ליפול עליך

בולמים חלקים עם גומי כמו ציריות, תושבות מנוע וגיר וכו' יכולים להיות כבר בסוף חייהם מה שיצריך אותך להפנות הרבה מהסכום לטיפול בהם

לגבי הבוצה במנוע - מנועי קיה ויונדאי שיושבים בבסיס על המון דגמים זהים סובלים מבוצה כמעט בכל הדגמים

צימצום תקופת ההחלפה אמורה לשמור על חיי המנוע, אבל למיטב ידיעתי זה לא נוגע לדגם אחד ספציפי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...