Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

בעליות יש היל הולד, כבר לא צריך לעשות זינוק בעליה כמו פעם ברכב ידני מודרני.

נכון, אבל עדיין אי אפשר לזחול בעליות בראשון אם זה לא רכב שטח משולב ל low.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 3.5.2026 בשעה 12:10, גולדן191 כתב:

אם מישהו צריך להיות במשרד, בב"ש, ב 07:50 בערך, אין לרוב פקקים מנסיון.

כמו ב"ש יש עוד כמה ערים שאין פקקים כמעט.

אם אתה צריך להיות ב 08:30 או ב 09:00 יש קצת פקקים בכל מיני מקומות.

אז זה לא 99% :) 

ובטח לא 99% מהזמן כי משישי בשעה 19:00 עד שבת בשעה 18:00 או אפילו אחרי אין פקקים בשום מקום בארץ :) פשוט כיף!!!

איפה אתה גר בבאר שבע שאין לך פקקים בבוקר?

אני נוהג בעיר כבר מעל 16 שנים, חי פה רוב הזמן מתוך השנים שיש לי רישיון,

המצב בעיר היה הרבה יותר טוב מבחינת פקקים.

אחרי 7:20-7:30 מתחיל העומס ולא משנה איפה אתה גר.

זה לא פקקים ברמה של המרכז, אבל באר שבע הרבה יותר פקוקה מאשר בעבר. 

תנסה להיכנס או לצאת מרמות אחרי 7:30-7:40 כשכל ההורים מפזרים לגנים ולבתי ספר, זה די זוועה. אותו סיפור מנווה זאב.

האיזור של קניון הנגב בשיפוצים כבר די הרבה זמן, יש שם פקקים נוראיים בימי חול בשעות השיא.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שעות של פיזור ואיסוף ילדים בעייתיות בכל איזור מגורים. אגב, בחיפה עשו מעשה לפני די הרבה שנים: בריכוזים של מוסדות חינוך - למשל באחוזה (רדיוס קילומטר סביב צומת חורב) דירגו את שעת הצלצול בין בתי הספר בהפרשים של 10 דקות, הסדר שהביא להקלה באיזור בשעות הבוקר. ועדיין לא כיף לטפס את פיקא בשעות אלה (תנועה חזקה למת״ם ולרכבת, כשמחיר הנסיעה במנהרות חצוף). בידני זה עוד יותר מתיש.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין האם ומתי משרד התחבורה יבטל את כל תהליך ההפרדה בין רכב אוטומטי לידני כחלק מהוצאת הרשיון, כך שאדם יוכל לנהוג בכל רכב פרטי בלי קשר לסוג ההילוכים שיש בו.

פורסם

לא יקרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 2 דקות, zvit כתב:

לא יקרה.

בעבר כתבו בתקשורת על ניסיון למהלך כזה, שלא הצליח (אין לי מושג למה, אבל זה היה מזמן).

כבר אין כמעט רכבים ידניים חדשים שמתאימים ללימוד נהיגה, ולרכבים האלה בלאי גבוה מאוד. זה אומר שמדובר בעניין של שנים בודדות עד שלא יהיו רכבים תקינים ללימוד נהיגה על ידני, מה יעשו אז? כל נהג שיוציא רישיון החל משנה מסוימת לא יוכל לנהוג על ידני לעולם, גם לא כנהג מקצועי על רכב פחות מ 3.5 טון?

פורסם
לפני 36 דקות, garicho כתב:

כך שאדם יוכל לנהוג בכל רכב פרטי

יש סכנה ממשית בתפעול רכב שאינך בקיא בהפעלתו.

משתדל לעזור

פורסם

כרגע עדיין יש 2 דגמים רלוונטיים שנמכרים כידני - ביגסטר ודאסטר.

אז יש עשור שלם שבו אפשר ללמד נהיגה בידני.

מאחר ואין הרבה תלמידים, אני מאמין שהרכב לא יצבור בלאי גבוה לאורך שנה. אני יכול לשאול 2 מורי נהיגה על ידני מה הקמ השנתי שלהם ברכבים הידניים

פורסם

הנה - השנה לא נרשמה לתנועה בדרכים אף לא מסחרית אחת ידנית, והמגמה תמשיך.

אמנם כלי רכב ידניים נעשים נדירים, אבל כל עוד תהיה דרישה - יהיו מורים שילמדו.

הבן שלי רכש מסחרית ידנית בת 5 שעמדה 4(!) חודשים אצל סוחר שמורה מטופלת שלא עבדה קשה (מדגם לא מי יודע מה מבוקש) ב-40% פחות מהמחירון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
Just now, PASHUT כתב:

יש סכנה ממשית בתפעול רכב שאינך בקיא בהפעלתו.

חלק גדול מהנהגים בכביש אינם בקיאים גם ככה. בתפעול שגוי של גיר ידני לכל היותר פשוט יכבה לך הרכב ביציאה מהמקום או בבלימה לעצירה מלאה

פורסם

או שתדרדר בזינוק בעליה ותגרום תאונה. או שתדומם את הרכב באמצע התנועה. השימוש בגיר ידני פשוט, אבל מצריך למידה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 31 דקות, EliC25 כתב:

לכל היותר פשוט יכבה לך הרכב ביציאה

או שתהיה על 100 קמ''ש ונצרך לבלימת חירום ולא תלחץ קלאצ', המנוע ייכבה ותאבד מגבר בלם.. חלילה.

לא עם כל חוק תעבורה אני מזדהה, עם זה ספציפית כן..

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

איך תדומם את הרכב באמצע התנועה? צריך כישרון די רציני ומי שזה יקרה לו כנראה לא יצליח להגיע מלכתחילה לאמצע התנועה.

בנוגע לזינוק - נכון, אבל גם נהג חדש שרכש רכב ידני יכול להדרדר אחורה בזינוק, וגם נהג חולמני ברכב אוטומט. בסוף יש דוושה שקיימת גם בידני וגם באוטומט והיא דוושת הבלם.

לפני 3 דקות, PASHUT כתב:

או שתהיה על 100 קמ''ש ונצרך לבלימת חירום ולא תלחץ קלאצ', המנוע ייכבה ותאבד מגבר בלם.. חלילה.

לא עם כל חוק תעבורה אני מזדהה, עם זה ספציפית כן..

בבלימת חירום לא חייבים ללחוץ קלאץ.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, zvit כתב:

הנה - השנה לא נרשמה לתנועה בדרכים אף לא מסחרית אחת ידנית, והמגמה תמשיך.

אמנם כלי רכב ידניים נעשים נדירים, אבל כל עוד תהיה דרישה - יהיו מורים שילמדו.

הבן שלי רכש מסחרית ידנית בת 5 שעמדה 4(!) חודשים אצל סוחר שמורה מטופלת שלא עבדה קשה (מדגם לא מי יודע מה מבוקש) ב-40% פחות מהמחירון.

בגלל שהרבה אנשים כבר לא לומדים נהיגה על ידני, ומסחרית זה רכב עבודה, רכב עבודה ידני יכול להיות מגבלה לעסק.

פעם כשעבדתי במפעל היו לנו רכבים לשימוש בתוך המפעל, חלקם ידניים וחלקם אוטומטיים. כבר ב2010 הרבה מהצעירים שעבדו איתי לא ידעו לנהוג על ידני. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 27 דקות, EliC25 כתב:

בבלימת חירום לא לוחצים קלאץ

אבל בסיומה כן, אחרת ייכבה המנוע ועלול לאבד שליטה

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...