Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים, 

אשמח לעצתכם. יש לי פיג׳ו 208 דיזל ידני משנת 2016. רכב חמוד וכיפי, אבל אני חושב למכור כדי לעבור לרכב גדול יותר.

לאחרונה הוא עושה קצת יותר בעיות מהרגיל, קפצתי למוסך לבדיקה והצעת מחיר, ואני מתלבט איך להמשיך לאור הבדיקה: 

1. גם אני נפלתי קורבן לתקלות במערכת הסינון.. החליפו לי כבר פעמיים את מיכל האוריאה (פעם אחת ללא תשלום, פעם שניה שילמתי חצי מחיר), ועכשיו נדלקה שוב הנורה והפעם האבחון הוא  תקלה במסנן החלקיקים (FAP). 

2. לפני כמה ימים כשהתחיל להתחמם, שמתי לב שהמזגן לא מקרר- ו… הלך המדחס. 

3. צריך כבר טיפול (170k) וטסט (דחוף, כבר עבר התוקף)

הצעת מחיר שקיבלתי מהמוסך סביב 10,000₪ כולל מע״מ עבור הכל (~2000 טיפול +טסט, ~3000 מדחס, ~5000 מסנן FAP + חומר)

מכיוון שגם ככה חשבתי לעבור לרכב גדול יותר, אני תוהה מה האופציה העדיפה כאן: 

1. למכור כמו שהוא עם קיזוז (משמעותי)

2. לתקן מינימום: למצוא טיפול זול יותר, מדחס חלופי ולבטל את מערכת הסינון. יכול לחסוך לא מעט לדעתי באזור 3000-4000 ₪, אבל אני לא סגור על האופציה של ביטול הסינון- נשמע לי בעייתי (אולי אני חנון מדי?), במיוחד למכירה ולנסות להגדיל את הסכום במכירה, ולמשוך עד אז.

3. פשוט לקבל את ההצעה, לתקן ולהמשיך לחפש רכב אחר בנחת. 

אשמח לשמוע דעה של מנוסים וחכמים ממני :) 

תודה!

עריכה אחרונה על ידי guyba
פורסם
לפני שעה, guyba כתב:

5000 מסנן FAP + חומר

יקר. בפ''ת יש בחור בשם איציק שלוקח 2200 על פירוק DPF ניקוי הרכבה ומילוי נוזל פאף [היה לי C3 בעבר]

חבל שאינני זוכר את שמו המלא אבל תחפש. בדוק גם עם רוני אגזוזים ברחובות.

בחברה הציעו בזמנו בערך 3K על טיפול כזה.

זה בסה''כ בלאי טבעי אחת לכמה שנים. [אלא אם הלך המסנן לגמרי שאז אני מבין את המחיר ואז כבר הייתי מבטל]

משתדל לעזור

פורסם

שתי שאלות,

1) מי יקנה ממך במצב הנוכחי ?

2) לאחר התיקון, מי יסכים לקנות ממך בסכום ש "יפצה" אותך על התיקונים ב 10 אלף ש"ח. 

208 דיזל ידני 2016,

זה אחלה רכב,

רק מה? ,

לא שווה הרבה בשוק המשומשות.

אתה שואל, מהי "נקודת היציאה" הנכונה, לקראת קניית הרכב הבא.

את זה, רק אתה יכול לדעת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש כמה תקלות ומחלות נפוצות ב 1.6HDI אבל מסנן חלקיקים היא לא אחת מהן.

בשימוש בשמן בתקן הנכון והחלפתו בזמן המסנן מחזיק בכייף 300 אלף ק"מ.

באיזור 150-180 אלף נדרש מילוי חומר FAP.

אולי אתה יודע לענות, איזה אבחון נעשה למסנן? האם נבדק לחץ דיפרנציאלי עם סורק? האם בדקו עם סורק את כמות המשקעים במסנן? האם בדקו ממוצע של 10 רגנרציות אחרונות? איזה קוד תקלה מופיע?

האם התקלה נדלקה מיד כשיצאת מתחנת דלק אחרי תדלוק?

לגבי למכור את הרכב במצבו. אפשרי אבל הקיזוז שתצטרך לעשות יהיה בערך מחיר הרכב אז זה בגדול לתת אותו למישהו בחינם או תמורת סכום סמלי.

הייתי מנסה למלא חומר FAP + אתחול המונה שלו + איפוס תקלות ולראות. 

פורסם

תודה רבה למגיבים

לפני 4 שעות, Buki כתב:

יש כמה תקלות ומחלות נפוצות ב 1.6HDI אבל מסנן חלקיקים היא לא אחת מהן.

בשימוש בשמן בתקן הנכון והחלפתו בזמן המסנן מחזיק בכייף 300 אלף ק"מ.

באיזור 150-180 אלף נדרש מילוי חומר FAP.

אולי אתה יודע לענות, איזה אבחון נעשה למסנן? האם נבדק לחץ דיפרנציאלי עם סורק? האם בדקו עם סורק את כמות המשקעים במסנן? האם בדקו ממוצע של 10 רגנרציות אחרונות? איזה קוד תקלה מופיע?

האם התקלה נדלקה מיד כשיצאת מתחנת דלק אחרי תדלוק?

לגבי למכור את הרכב במצבו. אפשרי אבל הקיזוז שתצטרך לעשות יהיה בערך מחיר הרכב אז זה בגדול לתת אותו למישהו בחינם או תמורת סכום סמלי.

הייתי מנסה למלא חומר FAP + אתחול המונה שלו + איפוס תקלות ולראות. 

התקלה התחילה אם אני זוכר נכון ישר אחרי תדלוק. אני מסתכל עכשיו על הצעת המחיר ואני פתאום חושב האם בעצם מדובר במיכל אוריאה הידוע לשמצה? 
לא נראה כאילו מחליפים את המסנן אלא את נוזל ה FAP, או שאני טועה ויש גם מיכל לנוזל FAP?
image.thumb.png.eecf6e134a9258853ceed679f22d2937.png

פורסם
לפני 14 דקות, guyba כתב:

לא נראה כאילו מחליפים את המסנן אלא את נוזל ה FAP, או שאני טועה ויש גם מיכל לנוזל FAP?

יש מיכל נוזל FAP.

פה הסברתי בהרחבה:

https://carsforum.co.il/topic/741451-מילוי-תוסף-fapeolys-ברכבי-דיזל-פיגו-וסיטוראן-יורו-5-ו-6/

פורסם

אני החלפתי נוזל במוסך גבע לפני כמה שנים ל C3 דיזל 

עלה 1000 כולל מע''מ

אבל לא בוצע ניקוי והנורת אזהרה לפילטר חזרה, יוסי אמר לנסוע וייעלם.

בסוף אא''ט היה נדרש פירוק והרכבה וניקוי יסודי יותר, כי הוחלף נוזל באיחור מסויים אז התחיל להסתם.

משתדל לעזור

פורסם

יש אפליקציה בשם FAP lite, נדמה שניתנת לרכישה רק דרך חנות אמזון. בשילוב עם מחבר שיש לו מספיק פרוטוקולי כמו vgate, אמור לעבוד ולתת גם מידע, גם להפעיל גנרציה יזום לדעתי ואולי גם איפוס בגרסא שעולה כסף. שווה בדיקה.

מכיוון שזה פיזו, האם יתכן שעקב תקחה אחת, גם המזגן פשוט מושבת??

לדעתי פתור את התקלה הראשונה קודם כל.

פורסם
לפני 5 שעות, KipodYam כתב:

אפליקציה בשם FAP lite, נדמה שניתנת לרכישה רק דרך חנות אמזון. בשילוב עם מחבר שיש לו מספיק פרוטוקולי כמו vgate, אמור לעבוד ולתת גם מידע, גם להפעיל גנרציה יזום לדעתי ואולי גם איפוס בגרסא שעולה כסף. שווה בדיקה.

אני משתמש קבוע באפליקציה הזו ובהחלפת טלפון לפני כמה חודשים גיליתי ש Amazon Appstore לא עובד יותר במכשירי אנדרואיד.

אפשר למצוא ברשת קובץ APK של האפליקציה הממקור חיצוני אבל בשביל שזה ירוץ על אנדרואיד, חייבים Amazon Appstore מותקן שכאמור כבר לא ניתן להתקין אותו.

בזמנו מצאתי לזה פתרון ופירסמתי בפרום בשירשור אחד.

בכל מקרה דרך האפליקציה הזו אי אפשר להריץ רגנרציה יזום או לבצע פעולה כלשהי, היא נותנת מידע בלבד. אבל גם אין צורך ברגנרציה יזומה  במקרה של פותח בשירשור, לא מדברים שם על החלפת מסנן, מדברים על החלפת מיכל תוסף FAP. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שני נושאים מוזרים בחשבונית. נוזל אוריאה תביא בעצמך. אין סיבה לשלם על ג׳ריקן  77 ש״ח  אם אני קונה בדור אלון בתחנה ב 51 ש״ח. זה גם משהו שאתה צריך ויכול למלא בעצמך. נראה כאילו הגעת עם מיכל אוריאה ריק ? כי חייבו אותך על 20 ליטרים.  אני מבין שזה יותר נח למלא במוסך. 

נוזל FAP ,(eolys)  התמחור מוזר: הם חייבו על שני קיטים למילוי. כל אחד 596 ש״ח לפני מעמ.  במיכל fap שלך נכנסים רק 1.1 ליטרים . שקית של 1 ליטר רכשתי מג׳אן 657 ש״ח כולל מעמ ואמורה להספיק לך להמון זמן.

יש שני קיטים: אחד של 1 ליטר (https://www.myparto.com/en/i17586/citroen-peugeot-kraftstoffadditive-9736a0 ) 

וקיט מורחב של 3 ליטרים.  

עדיין לא הבנתי למה בחשבונית שני קיטים ? 

מצד שני לדעתי טעו בחיוב של שמן מנוע . הכמות של שמן מנוע שהכניסו למנוע מאד מוזרה . 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

ההוראה למלא עד שגולש מעט.

במיכל חדש לגמרי, ניתן להכניס יותר מ-1.1 ליטר, מתקרב ל-2 ליטר

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...