Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, SurfHigh כתב:

קדילאק ATS.

מצחיק, לפני כשנתיים התחלתי להרגיש שהרכב מתחיל להיות עייף ורציתי להתקדם לרכב קצת יותר חזק. האופציות הטבעיות היו סדרה C ו E עם המנועים היותר גדולים אך למצוא רכב בן 10+ שמור ובמצב טוב היה בלתי אפשרי. סטיתי מעט הצידה וחיפשתי רכבים דומים (לאנטוס, בימרים לדוגמה) ונתקלתי גם בהמלצות לקדילאק ATS. הדהים אותי כיצד הרמה האמריקאית עלתה (והעציב אותי שהרמה הגרמנית ירדה...) וכי זה רכב שיכול להתחרות היטב במגרש של הגדולות. בזמנו דחיתי את ההחלפה אך היום זה שוב מהווה אופצייה אם בסוף אבחר להישאר עם רכב גדול.

לפני 16 שעות, Jack457 כתב:

אתה ממשיך לבטח אותה? כי אם לא, מה איכפת לך.

דיי בטעות, תמיד חשבתי כי המחירון הרבה יותר גבוה מהמציאות והסוכן שלי מצא לי אפשרות להמשך ביטוח כי בדרך כלל רכבים בני 10+ מסורבים ע"י חברות הביטוח. מה שאכפת לי הוא הרכב, פחות הכסף. שוויו במחירון הוא 19 אש"ח(!!!) וזו פחות או יותר עלות התיקון, הייתי יכול לקחת אבדן לכאורה וללכת עם 11 אש"ח ואז מה לעשות אתם? להבדיל, החלטתי לשלם את ההפרש מכיסי ולחזור ולקבל רכב איכותי, יחודי ומתוחזק בפאדנטיות שלא ניתן להשיג ב 19 אש"ח. וזו הסיבה שאני מעוניין להמעיט את הנסיעה בו, כל תאונה קלה תעלה המון כסף לתקן אותה ואפילו אם חברת הביטוח (של הנהג הפוגע) תסכים לשלם שוב את מלוא הסכום יכול להיות כי שוב אצטרך להוציא כסף מכיסי להפרש.

לפני 16 שעות, Jack457 כתב:

לגולף GTI

הפעם האחרונה שנסעתי בה הייתה במילניום הקודם🙂 רכב קטן ומהנה לזמנו. היום אני מעדיף להמנע ככל האפשר מתוצרת פוולקסווגן עקב איכות שהדרדרה קשות ב 20 שנה האחרונות ובגלל סיבוכיות מיותרת הגורמת לתחזוקה יקרה שאינה מאפשרת שימוש מהנה ברכב מתיישן.

איציק, הרכב נראה כך בתמונות... בכל מקרה אני מעדיף רכב יותר ייחודי מבחינת עיצוב, יכולות ועמידות והוולוו הזו היא פשוט לא זה.

לפני 15 שעות, מיץ פטל כתב:

המעבר ממרצדס מהווה אתגר.

מכונית של פעם ומהנה זה BRZ ו MX5. סיכוי קלוש...

למרבה הצער אתה צודק וזו הסיבה שאני מתייעץ כאן. הייתי מאוד שמח ל MX5 (רואדסטאר זה חלום גם שלי וגם של הבת🙂) אם הייתי יכול להיות בטוח שבשנים הקרובות לא אבצע הרבה נסיעות עירוניות. אין לי בעייה עם גיר ידני אבל פקקים+ידני זה סיוט. בנוסף, קצת קשה למצוא רכב עם יד נמוכה, אלה שהצצתי בהן היו יד 5-6...

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

מ. הייתי מאוד שמח ל MX5 (רואדסטאר זה חלום גם שלי וגם של הבת🙂) אם הייתי יכול להיות בטוח שבשנים הקרובות לא אבצע הרבה נסיעות עירוניות. אין לי בעייה עם גיר ידני אבל פקקים+ידני זה סיוט. בנוסף, קצת קשה למצוא רכב עם יד נמוכה, אלה שהצצתי בהן היו יד 5-6...

ל-MX5 יד 5-6 זה יד נמוכה.

אני זוכר שב-2003 לרגע חשבתי שאולי ארכוש MX5. הגעתי לאולם התצוגה (שבמקרה) היה בקומה התחתונה של בניין משרדים בו עבדתי.

נכנסתי לרכב וראיתי שתנוחת הישיבה נמוכה מ-מ-ש, עד כדי כך שהייתי צריך עזרה כדי לצאת מהרכב 😂

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רציתי להמליץ לך על הגולף 2017, אחרי מתיחת פנים, עם 150 כ"ס, שיש לי. אבל אתה פסלת על סמך איכות הבניה.

מניסיוני וגם לדעת ביקורות, הדור הזה נחשב אחד האיכותיים ביותר. הרכב חזק, לא גדול ולא קטן, וצורך ממש מעט דלק.

נכון שהמושבים לא ברמה של מרצדס E או BMW סידרה5, אבל גם המועמדות האחרות שהוזכרו כאן בשירשור ממש לא.

ולמה 2017? כי ב2018 הכניסו להן מובילאיי.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 שעות, Haim_gds כתב:

החלטתי לשלם את ההפרש מכיסי ולחזור ולקבל רכב איכותי, יחודי ומתוחזק בפאדנטיות 

כבוד. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 6.2.2026 בשעה 01:32, שחר 1 כתב:

פוקוס st משופרת

משופרת עם ניטרו? לא מבין איך הוא מוציא 400 כ"ס (לדבריו..) בגלגלים. בכל מקרה זה אכן לא הטעם שלי.

בתאריך 5.2.2026 בשעה 10:54, amosbmw כתב:

רציתי להמליץ לך על הגולף 2017, אחרי מתיחת פנים, עם 150 כ"ס, שיש לי. אבל אתה פסלת על סמך איכות הבניה.

צ'מע, אני יש אותי מרצדס....😂 "איכות הבניה" היא לא דבר זניח למי שרוצה להחזיק את הרכב הרבה זמן (10+ שנים לפחות). ב 10 שנים האחרונות תקני הזיהום הפכו כה הזויים וגרמו לכך כי המכוניות יתוכננו מראש כמסובכות יותר, דבר המקטין את האמינות בצורה דראסטית.

אחרי 20 שנה עם רכבי מרצדס מהסדרה היותר גדולה אני חושב לעבור לרכב קטן, אפילו סתם בשביל החוויה, לשנים הקרובות.

שכחתי לציין כי המחליטה עדיין צריכה לאשר לי את הרכב:mm_sad: כך שלא בטוח שאגמור בסוף עם הרכב אותו אני רוצה...

פורסם

תזכיר איזה מרצדס יש לך.

דגם/ שנה/ ק"מ/ יד ?

כמה זמן היא ברשותך?

20 שנה עם רכבי מרצדס?

כלומר היו לך יותר מאחת?

אז מה הייתה השניה או השלישית? (דגם/ שנה?)

כמה זמן החזקת אותן?

אנא ספר, מעניין לשמוע.

פורסם

חשבתי לעלות סקירה מלאה עוד כ 5000 ק"מ🙂 ("ה-300000 ק"מ ראשונים עם השוורצע") שזה עוד כ 4-5 חודשים...

ב 07 החזרתי את הליסינג וחיפשתי משהו יותר מספק, קנינו שני רכבים (לי ולאשתי) מדגם C240 בני 10 עם 100/150 אלף ק"מ על השעון. הרכבים החזיקו מעמד כ 10 שנים ועוד 200 אלף ק"מ ואז התחילו תקלות סידרתיות ברכבים (מנוע/תה"ל) והוחלט להתקדם. אשתי עברה ל i10 קטנה ואני החלפתי את הרכב שלי ב E350 מ 2008 עם 50 אלף ק"מ.

אפרט יותר בסקירה אך ה E350 הוכיחה את עצמה כרכב אמין ביותר וזול לאחזקה ב 200 אלף ק"מ הראשונים אך ב 100 אלף האחרונים כמות מחיר וכמות התקלות גדלו, שום דבר שלא ניתן לעמוד אך הרכב כבר עושה סימנים של הזדקנות.

נכון להיום עם שווי מגוחך של כ 19 אש"ח כבר לא כלכלי להעלות אותה לכביש ונראה לי כי אחליף אותה ברכב אחר בזמן שהיא תמתין בחצר לאספנות או כגיבוי.

פורסם (נערך)

"חיים_גדס",

תודה על הסקירה/תזכורת הסטוריית הרכב שלך ב 20 השנים האחרונות.

רזומה מעניין ומקורי.

לדעתי אתה חייב להתייחס להצעתו של "תום22".

גם בגלל שזה "תום22", (;

וגם בגלל הצעתו המקורית. 😎

(*) מיני-קופר זה בעצם BMW.

אני לא יודע איך אתה בתור חובב מרצדס מתייחס ליריבה המושבעת.

(זה כמו דרבי בכדורגל)  

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
בתאריך 11.2.2026 בשעה 16:52, Haim_gds כתב:

משופרת עם ניטרו? לא מבין איך הוא מוציא 400 כ"ס (לדבריו..) בגלגלים. בכל מקרה זה אכן לא הטעם שלי.

ה ST עם מנוע 2.5 מגיע במקור עם 250כ"ס,רק תוכנה מביא אותו בכיף ל310+,שיפור מתקדם לא רחוק מה400 המוצהרים לדעתי.

אומנם פסלת את הגולף רגילה\GTI אבל לדעתי פולו GTI מומלצת (אני משוחד)

מכרנו את שלי אחרי תאונה מצערת אבל אלו היו 5 שנים של כיף טהור,חיוך חוזר ומרוח בכל נסיעה,אמינות מופתית (כן כן),היתה סטוק וממש לפי הספר - לתדלק ולנסוע

מתגעגע בכל יום מחדש,וב100 אלף תוכל לדוג אחת 2017/8 לדעתי עם קמ\יד נמוכים ומטופלת כיאות,מה גם שאחזקה עתידית לא בשמיים כי יש לך את רון\אופיר\גיא מוטורס ועוד מומלצים (שים לב של 2016\2017 באות ידניות עדיין,נדמה לי שמ18 זה המתיחת פנים שרק אוטומטית בגיר 7 הילוכים יבש הלא-וואוו..)

לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

לא הבנתי, איזו ST זו?

עדיין, רכב זה לא רק מנוע. אם מה שהיה מעניין אותי הוא "פתיחות" ברמזור הייתי קונה איזשהו קישקוש סיני חשמלי😬 חשוב לי יחס משקל/הספק ושלדה קשיחה. ה E הנוכחית היא דיי גבולית בשני הפרמטרים  המוזכרים ולכן חשבתי לעבור לרכב קטן יותר בו מנוע קטן נותן יחס משקל/הספק טוב מספיק ושלדה קצרה/קטנה יותר היא מטיבעה קשיחה יותר. הרכב חזר בחמישי ואלמלא השלושה שבועות במוסך והעשירייה שהוצאתי מהכיס הייתי נהנה מאוד מהטיפול. בגדול, כל צד שמאל נראה ומרגיש כמו חדש. אני מקווה(?) כי מישהו ישרוט אותי בצד ימין כדי לחדש גם אותו😅

כמו שכתבתי, נסעתי הרבה זמן על רכבים גדולים ואני חושב לנסות (אפילו לתקופה קצרה יחסית) רכב קטן. 

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חוץ מבשלב חיפוש חניה, אף פעם אין הנאה בלעבור מרכב גדול לרכב קטן.

אני כמוך, רגיל לרכבים גדולים ולא מוכן לוותר על זה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 38 דקות, Haim_gds כתב:

חשוב לי יחס משקל/הספק ושלדה קשיחה. 

...///...

אני חושב לנסות (אפילו לתקופה קצרה יחסית) רכב קטן. 

יכול להיות שזה משהו שנמצא ממש פה מתחת לאף...?

פורסם (נערך)

אני רחוק מהסטטוס שלך אבל הדרישות דומות, אחרי הרבה התלבטות לקחתי אדם S משופרת 😁 עדיין מתרגל.
מפתיעה לטובה כרכב ליום יום (לעומת האבארט' למשל), VFM פסיכי.

עריכה אחרונה על ידי Iwind

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...