Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש פתרון אחסון למרפסת בבניין רב-קומות, פחות או יותר 40 ס"מ עומק על 70 רוחב וכמה שיותר גובה. אין צורך שיהיה הרמטי אבל כן רצוי שתהיה עמידות כלשהי לגשם ורוח. ארונות כתר וכד' הם האופציה המתבקשת, אבל כשאני בודק את הביקורות שלהם באתרי אמאזון במדינות שונות הם תמיד מקבלים ציון נמוך (פלילי, מתחת ל-4.0) כאשר המשתמשים מלינים על דלתות שנפתחות ויוצאות מפילוס, מדפים שבירים, ובעיות איכות נוספות.

אני אמנם גר בספרד, אבל כתר מיוצגים פה היטב והקטלוג מכיל פחות או יותר את אותם דגמים כמו בארץ. לכן תהיתי אם למי מכם היה בשנים האחרונות נסיון חיובי עם מוצרי החברה, או עם מוצר דומה של אחד המתחרים. האם יש בכלל אלטרנטיבה לארון פלסטיק דק וזול כשמדובר באחסון חיצוני החשוף לאיתני הטבע? מה הייתם שמים במרפסת שלכם בסיטואציה כזאת?

תמונה להמחשה:

130930105_1.jpg

פורסם (נערך)

אני מאד לא אוהב את הארונות שירות (סוג קצת אחר) מהפלסטיק. יש לי אחד של סטארפלסט בסדנה. לא מומלץ במיוחד, אבל מהשימושים שלי שהם מעמיסים על הארון הזה כנראה יותר ממה שהוא אמור להתמודד איתו. מתעקם, מתעוות, המדפים תלויים על בלימה כבר זמן רב, לא להיט משום כיוון. 

מחשבה מוזרה עבורך, מה רע למשל בארון שנועד במקור להיות ארון חשמל? קל משקל, ניתן לתלות על הקיר, עמיד יחסית לטבע ולפגעיו, ניתן להוסיף מדף למיטב ידיעתי, שלל מידות וגדלים.

הייתי פוזל גם לכיוון של ארונות מתכת משרדיים. אני לא יודע מה העמידות שלהם לרטיבות ולחלודה, אבל מאמין שאלו המשרדיים צבועים\מצופים בחומר דוחה מים שיהיה יעיל למטרה שלך. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה לי משהו דומה שקניתי מהום סנטר, אני חושב שהוא היה של חברה איטליקית והוא באמת התפרק כמו שתיארת, כל המדפים נשברו והדלתות היה נפתחות מעצמן עד ששמתי מנעול.

כשעברתי דירה זרקתי אותו ועברתי לארונית KOLBJORN מאיקאה.

• רעיון טוב! 2

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

לא הכרתי את ה-KOLBJORN, אכן נראה כמו פתרון עדיף למקרה שלי. 

ארון 'חשמל' יהיה בעייתי להשיג בגודל הנחוץ לי, ואני חושש שמחירו יהיה גבוה משמעותית גם אם אמצא כזה. 

פורסם

במקרה עכשיו נתקלתי בעוד מוצר של איקאה, שאין אותו בארץ ככה שאני לא יודע מה טיבו אבל נראה מתאים למה שאתה מחפש - RUNMARÖ

image.thumb.png.ba1de0f94b193cecfdfed306aca588e6.png

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תודה, לפי המידות והעיצוב אני בטוח ב-97% שמדובר בארון 'גוליבר' של כתר שאיקאה פשוט מוכרת תחת המותג שלה. 

באיקאה הספרדית אין את זה, אבל הוא נמכר פה באתר של כתר עצמם ב-149 יורו ובחנויות ה-DIY בקצת יותר מ-160.

מוזר שבדולרים זה יקר משמעותית, ואני רואה שגם כאן (כמו באמאזון) הביקורות שלו על הפנים. 

לפני 20 דקות, `Infinity כתב:

RUNMARÖ

לפני 1 דקה, garicho כתב:

אולי משהו כזה מעץ מלא יתאים לך

תודה, זה עשוי לעבוד. אבדוק במשתלות ובחנויות לריהוט גינה. 

• מעניין 1
פורסם

מה אתה מתכוון לאחסן בארון?

כל ארון וכוננית פלסטיק* שהיו לי נטו להתעוות, המדפים קיבלו בטן. כמובן בתלות במשקל שהועמס עליהם. לא הייתי מאחסן בארון מרפסת חפצים שרגישים לפגעי מזג האוויר.

לעומת זה, יש לי שולחן גינה של כתר שמתקרב לגיך 30. משמש לכל מיני עבודות קטנות, נראה מגעיל, אבל כוחו במתניו.

*כנראה שמחסני הגינה טובים. לא מניסיון אישי, אבל אני רואה מחסני גינה שמשרתים את בעליהם שנים רבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

מופתע לגבי הביקורות כי היו ויש לי מוצרי כתר שונים, מגלים עמידות טובה.

כולל ריהוט חוץ שמתעקש לא להישבר גם כשהוא עף מצד לצד ברוחות החזקות, ארונות של מטבח חוץ משומש שאספתי ממישהו, מחסן גינה גדול שכעת נמצא אצל יד שלישית ועדיין הורכב בקלות ועומד ישר.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש לי ניסיון גרוע עם ארון כתר 2 דלתות שהלך לפח אחרי 3 שנים.

כבר בקיץ השני לקיומו הפלסטיק דהה והוציא מין "קמח" של פלסטיק במגע איתו.

גם היה עיוות מסוים שאילץ להשתמש קצת בכוח כדי לסגור ולפתוח.

עמד בשמש/גשם ללא קירוי ונוצרה שלולית למעלה, כשהתחיל לדלוף פנימה העפנו אותו.

שולחן כתר גדול שנרכש במקביל הלך גם הוא לפח אחרי תקופה דומה בגלל דהייה מסיבית של הצבע בגלל השמש.

אצל חברה יש 2 מחסנים של כתר פלסטיק על גג לא מקורה.

בשנים הראשונות היו בסדר, בהמשך התעוותו, נסדקו, ובחורף שעבר החדירו כ"כ הרבה מים

שכל מה שהיה מאוחסן בפנים התעפש ו/או נרקב.

אטמתי לה אותם פה ושם עם סיליקון ועם הדבקה של פרספקס היכן שנסדק,

אבל זה עזר נקודתית. לא ניתן היה לאטום את כ-ל הסדקים רווחים.

• אהבתי 1
פורסם

הדברים תלויים בחשיפה לאיתני הטבע. לא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מארון שחשוף לשמש הקופחת. אבל אם יש הצללה מספקת כנראה שהתחזית יותר טובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצללה של ממש אין שם, לכן ארון המתכת מאיקאה הוא האופציה המובילה כרגע (בהנחה שלא יתחמם מדי בימי הקיץ). מפתיע שיצרן ישראלי כמו כתר עוד לא פתר את בעיית העמידות בשמש ברמת החומר.

פורסם

זה תלוי במוצר. 

יש לי מחסן שלהם שהוא מעולה ויש לי 2 ארונות כמו שאתה מחפש והם זבל.

למה לא לקחת ארון פח משרדי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

מפתיע שיצרן ישראלי כמו מובילאיי עוד לא פתר את בעיית העמידות בשמש ברמת החומר.

PXL_20210807_133302466.jpg.3b0bfab6f8813549873465a390fcbc57.thumb.jpg.dc4740aebd3d051548b63d4ccf4e8c5d.jpg

תמונה של @yoadfe

אין לי המלצה כלשהיא אבל כן חשוב לציין שאתה חייב לעגן את הארון כמו שצריך

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...