Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אני חתום על פתרון שפורום שמצטט הנחיות יצרן של מזדה לא להחליף שמן גיר, בכלל.
מחזיק 19 שנה לפחות 2 מזדות בקביעות בבית. כרגע יש CX30, CX5 KE, CX5 KF,  ו מזדה 2. כולן SkyActiv.
הפורום עתיר דיונים בנושא. השני שקל שלי, שב CX30 התחילה ב 85,000 ק"מ לערך בעיטה קטנה מראשון לשני כשהרכב קר. וההחלפות ככלל יותר חלקות ביתר הרכבים שציינתי. בעבר במזדה 3 BK בעיה דומה נפתרה בעדכון תוכנה. גילוי נאות שה CX30 ננהגת בספורטיביות משהו, כולל שימוש בטיפטרוניק מנופים מאחורי ההגה בעיקר לבלימות בהורדת הילוך. והתיבה מרגישה פחות חלקה מפעם.
שקלתי והחלטתי בכל זאת להחליף שמן גיר ופילטר שמן לפחות החלפה חלקית אחת. תקן יצרן לשמן גיר ברכב זה הוא ATF FZ. בהחלפה חלקית נדרשים כ 4 ליטר. מחיר ליטר אחד מקורי מזדה הוא 150 ש"ח. יקר מאוד. המכון גירים ממליץ לרכוש שמן חליפי מחברה ידועה כגון קסטרול שעונה על ריבוי תקנים לריבוי רכבים כולל FZ. במחיר 226 ש"ח ל 5 ליטר.
אני לא אוהד את תאימות ה "מולטי".  במידה ואזקק ל 2 החלפות חלקיות, אז מזדה 8 ליטר עולה 1200 ש"ח. ו 2 מיכלי קסטרול עולה 450 ש"ח - כמעט 65% יותר זול.
הרכב מתוכנן להישאר לטווח ארוך ואני נוטה לשים מקורי. אשמח בכל מקרה לדעות נוספות.
ללא קשר - לאחר ההחלפה אבצע פרוצדורה ללימוד גיר SkyActiv.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
לפני 4 שעות, BassDriver כתב:

תודה רבה לשניכם.
אני מוצא את ה FZ המקורי בכמה חנויות באותו מחיר 150 לליטר.
זה בודאי יבוא מדלק מוטורס? יש זיופים בתחום הזה?

לא הייתי חושש לרכוש מאחת החנויות הטובות שמוזכרות כאן לא מעט. 

תבדוק גם מול עמדת החלפים במוסך יבואן שאתה עושה או עשית בו את הטיפולים השוטפים. 

סביר להניח שהמחיר יהיה זהה ואם אתה חבר מועדון או לקוח ותיק, גם שם תוכל לקבל הנחה. 

• אהבתי 1
פורסם

קצת חומר למחשבה -

שמן מנוע טוב של קסטרול יותר טוב למנוע של מאזדה משמן מנוע "מקורי של מאזדה", למשץרות ששמן מנוע מקורי של מאזדה יהיה לרוב יקר יותר.

פשוט קסטרול מתמכים בייצור שמנים, לכן הם יודעים להפיק את המירב מהשמן וגם לפתח תוספים ותרכובות שמשפרות את פעילות השמן במנוע.

מתוך ההנחה הזאת גם בהחלפת שמן גיר הייתי שם שמן של קסטרול ולא של מאזדה.

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

קצת חומר למחשבה -

שמן מנוע טוב של קסטרול יותר טוב למנוע של מאזדה משמן מנוע "מקורי של מאזדה", למשץרות ששמן מנוע מקורי של מאזדה יהיה לרוב יקר יותר.

פשוט קסטרול מתמכים בייצור שמנים, לכן הם יודעים להפיק את המירב מהשמן וגם לפתח תוספים ותרכובות שמשפרות את פעילות השמן במנוע.

מתוך ההנחה הזאת גם בהחלפת שמן גיר הייתי שם שמן של קסטרול ולא של מאזדה.

שמן מנוע "מקורי" של מאזדה - motorcraft הוא אכן פחות טוב מקסטרול סינטטי מלא אבל הוא גם זול יותר. 

זה לא אומר כלום לגבי הטיב, אבל על אותו הגיון, לכאורה שמן הגיר של מאזדה, שהוא יקר יותר, הוא טוב יותר. 

פורסם

השמן מנוע ברכבים שלי הוא קסטרול סינטטי מלא. אין שמן מקורי "מזדה". בדלק מוטורס שמים motorcraft כפי ש @Moshe c כתב.
השמן גיר שכן ממותג "מזדה" הוא עם צרכים ספציפיים לגיר של מזדה. ושמן "רב תכליתי" אינו יחודי לגיר מזדה. לכן אני מאמץ החום את המלצת הכותבים בשרשור, והזמנתי את הדגם ATF FZ מתוצרת מזדה שתואם לרכב זה בלבד. אעדכן לאחר ההחלפה.

פורסם

ואתה חושב שאת שמן הגיר מאזדה בעצמם מייצרים?!

כאן הוזכרו שני יצרנים שונים למשל למקורי. יש גם התייחסות לתחליפיים עם התקן הספציפי לבדו (אבל מחיפוש קצר לא ראיתי שנמכרים בארץ).

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...