Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיונות איך לתקן אזורים שבורים חסרים, ברשת ניקוז שליד המגבים הקדמיים?

הפלסטיק שהולך לרוחב רוב המכונית, בין השמשה הקדמית לתחילת מכסה המנוע.

אולי למצוא איזה רשת ולהדביק איכשהו?

1.jpg

2.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם רוצים שזה יראה נורמלי, אין מנוס מלהחליף את החלק.

אם אתה רוצה לעשות תיקון זול ויעיל, גזור קופסא של פטריות בצורה המתאימה ותדביק עם אפוקסי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה נקרא בעברית בשם המפתיע והלא-כל-כך-קשור "פלסטיק טורפדו".

או באנגלית "wiper vent cowrl".

לא כתבת לאיזה רכב זה, אבל אחד חדש ותחליפי יעלה לך 50-100 דולר,

או שתמצא בפירוקיה אחד במצב סביר במחיר מעט נמוך יותר.

חיפש בגוגל של המונח  יחד עם דגם הרכב שלך יביא לך תוצאות מעניינות

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

הרווחים בסלסלת פטריות גדולים בהרבה. ויהיה צריך לצבוע בשחור. :)

עם איזה סוג אפוקסי?

mb.jpg.9cbdbba7e228e659c4220a9fae0b52b4.jpg

זו i30 דור 2. מק"ט החלק הוא 86150A6000. חבל שהם לא תכננו את זה מורכב מכמה תת-חלקים.

אני לא ממש רואה את המקורי זמין. נראה שהמק"ט לא קיים אצל היבואן. לא שלהוציא 2000₪ על דבר כזה נשמע אטרקציה.

יש חנות אחת בחו"ל, בלכאורה 200$ כולל משלוח. אפילו אם נניח שיש מלאי ושהמחיר נכון, זה 1350₪ אחרי מס, ולפני הפתעות חברות משלוח.

איפה יש כאלה חדשים חליפיים?

ומאיפה המציאו "טורפדו"? (היבואן קורא לזה "כיסוי טורפדו".)

עריכה אחרונה על ידי elera
  • מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש ברמי לוי פטריות עם קופסה שחורה 😁

אם החלטת להדביק, תשתמש באפוקסי הנוזלי שמגיע בשתי שפופרות, לא בסוג שהוא כמו פלסטלינה. תייבש עם אלכוהול את האזור לפני כדי שתהיה אחיזה מיטבית.

פתרון יותר אסתטי יהיה לחתוך רשת מתכת לפי הצורה של הפתחים, מהסוג שהערסים אוהבים להתקין בגריל, ולחבר עם אזיקונים מלמטה, אבל זה מצריך פירוק של החלק.

נדמה לי שמוכרים את זה בטמבוריות, נקרא רשת תוכים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תראה, אם הצד האסטטי שבדבר פחות עקרוני לך, אז תרכוש רשת עבה יחסית כמו שהצגת בקישורים של עלי, פרק את החלק ותבדיק את הרשת מאחור. הפירוק אמור להיות פשוט מאוד, רק להיזהר עם ההוצאה של המגבים שכן הבסיס שלהם יושב בתוך מגרעת שדרושת הפעלת כוח מלמטה (עם מברג עבה לדוגמה). ואם כבר פירקת, אז על הדרך נקע היטב ותיישם משהו שיעניק לחומר מראה של חדש ויגן על הפלסטיק. 

אם לרכוש, אז משומש ואז ebay  זה המקום הכי טוב עבור זה 

s-l1600.webp

s-l1600 (1).webp

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • אהבתי 1
פורסם

מקורי של BMW עלה 70 אירו + משלוח 65 אירו + 100 ש"ח מיסים (מע"מ בלבד, בזמן שהפטור היה עדיין $75)

מגבים לא מפרקים עם מברג אלא עם חולץ!

בדרך כלל לא נתקלתי שמחליפים את החלק בגלל רשת שבורה, אלא בגלל שהגומי שמצמיד את החלק לשמשה התייבש.

בתמונות שיש כאן לא ברור לי אם יש אצלך גומי.

תבדוק את מצב הגומי, אם הוא יבש, אל תתפשר על החלפה לחלק חדש.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אני לא רואה באיביי מישהו ששולח לארץ.

לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

מקורי של BMW עלה 70 אירו + משלוח 65 אירו + 100 ש"ח מיסים (מע"מ בלבד, בזמן שהפטור היה עדיין $75)

מתי זה היה? נשמע מחירים יחסית לא רעים, ואפילו בלי הפתעות חברת משלוח.

לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

תבדוק את מצב הגומי, אם הוא יבש, אל תתפשר על החלפה לחלק חדש.

זה כבר כניסה לפרויקטים נוספים. יש הרבה שהיה נחמד לעשות, חלקם מהותיים יותר (כמו בעיית גומי או רווח בצד הקדמי של מכסה המנוע, שנובעת גם מתכנון לא נכון של היצרן, או מגיני פלסטיק חסרים בתחתית המנוע).

לגבי ה-cowl, אם יש גומי, אני מניח שזה חלק נפרד ולא משולב ממש בפלסטיק?

מצד המנוע, נראה שמודבק בתחתית פלסטיק ה-cowl איזה פס דק ספוגי מינורי. לא נראה ממש לאטימה אבל קשה להגיד.

בסכימה לא רואים רואים משהו מצד החלון, אלא רק מצד המנוע ("86430"). או ספציפית יותר, אולי  86431A5000.

בצד החלון קשה להבין לגמרי מה רואים (תמונות של חלק דומה אבל מדגם אחר):

Y1cvRge.jpeg

Q1VF0e9.jpeg

אם אני מבין מה קורה כאן, נראה שיש אנשים שכן משתמשים בגומי נפרד לחלון:

https://www.drive2.ru/l/601480965100947431

https://www.drive2.ru/l/7401088

אצלי בחלק מהאורך יש קצת רווח בין הפלסטיק לחלון, סדר גודל של 1 מ"מ.

השמשה הקדמית הוחלפה פעם. אולי זה מאז. אין לי מושג מה היה, אבל זה לא נראה עבודה הכי איכותית.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 23 דקות, elera כתב:

מתי זה היה

חודש שעבר.

אצלי הגומי הוא חלק מה"טורפדו" עצמו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

מגבים לא מפרקים עם מברג אלא עם חולץ!

גם אני, לפני 4 שנים, החלפתי ב- ב.מ.וו את החלק הזה ואכן בשל הגומי שהתייבש. את המגבים פרקתי עם מברג :-) נכון שזו לא הצורה הנכונה/אידיאלית אבל לא היה לי חולץ. 

elera, בדקת בפירוקיות? זה דגם שהיה מאוד פופלרי בישראל, די בטוח שיש בלי סוף בפירוקיות שכן בחיפושים שאני עשיתי, הרוב מבריטניה ושם זה הצד הלא נכון כך שהחלק לא מתאים. עקרונית גם האלנטרה GT בשוק האמריקאי אמורה להתאים אבל מצאתי רק חלקים חדשים ולא מפירוק. הייתי שולח בקשה במגוון הזירות לחלקים משומשים, בטוח שתמצא שם אחד תקין ובמחיר סביר. 

פורסם
לפני 20 שעות, madmaxx כתב:

שכן בחיפושים שאני עשיתי, הרוב מבריטניה

אני מאוד נוטה לחשוב שבכל החיפושים שאנחנו עושים על ידי הרצת ערך חיפוש באנגלית, מקבלים תוצאות "הרוב בבירטניה" לא בגלל שהיונדאי הזו מאוד נפוצה בבריטניה, אלא בבריטניה החלק מפורסם באנגלית ועולה בחיפוש, חלק שמפורסם בצרפת בצרפתית או בגרמניה בגרמנית בכלל לא עולה בחיפוש שלנו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...