Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, yoni162 כתב:

האמת שיציאה ממנהרות זו תורפה רצינית, זוכר שגם קראתי את זה איפשהו וגם מנסיון. אתה יכול להכנס מאקלים אחד ולצאת לאקלים שונה לגמרי. ערפל, כביש רטוב, פניה - הכל יכול לבוא אחרי ואין שום התראה. 

בפרט שיש מנהג מגונה אצל רוב הנהגים ללחוץ ברקס ביציאה ואצל חלק מהנהגים לדפוק חרקה ביציאה דהיינו לרדת מ90 קמש ל60 קמש בברקס מיידי [ניצלתי פעם מכמאט תאונה כי הנהג ביציאה מהמנהרה דפק חרקה בלי שום קשר]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכיר את הכביש וספציפית המנהרה, נהגתי שם לפני כשנה בזמן נסיעת עבודה ל LA. וינס יצא מהמנהרה בערך ב 175 קמ"ש. אני יוצא לנהוג בהרים מאוד דומים על בסיס שבועי ולפעמים יותר, לא תשמעו אותי מטיף על נהיגה מעל המהירות המותרת - אבל לא 100 קמ"ש מעל המהירות המותרת. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 שעות, guy.a כתב:

את זה אפשר להגיד על כל חשמלית סינית, שתהיה מהירה כמו הפרארי, רק שם אין שום יכולת, לא באחיזה, בטח שלא בבלמים, שהם עובדים על רגנרציה ובקושי בולמים. הבעיה, עם פרארי הספציפית הזאת, ה 296, זה שהיא אוהבת להעלות את עצמה באש. לדעתי, אם זה היה קורה ליצרן מסה, ולא ליצרן כמו פרארי שמייצר מעט מכוניות, וגם אלו נוסעות מעט מאוד ק"מ. אחרת היא הייתה גומרת כמו פורד פינטו או שברולט קורבייר

קצת הגזמת עם כל סינית חשמלית שמהירה כמו הפרארי הנ״ל. זאת עדיין מהירות שלא נגישה לרוב המוחלט של האנשים ובמיוחד האופן שבו הרכב מוציא את הכוח שהוא הרבה יותר פראי ופחות ידידותי מכל רכב חשמלי.

מן הסתם על היכולת אין מה לדבר כמו שציינת, זה רכב שגורם לך להרגיש כמו אלוהים על הכביש והרבה בגלל התחושה הזאת שהרכב יצא מכל מצב מגיעות טעויות שכאלה. 

פורסם

היה בשנות ה 90 רכב מסוג הונדה אקורד על בלוקים בסניף של הרץ לוד להדגמה של איכות. שכרו אותו 4 שוטרים שנסעו בסגנון מהיר ועצבני והסריטו הכל. הם נכנסו בעמוד ב 200 קמ"ש. הרכב נשרף כולו, מלבד תא הנוסעים שכולו נשאר שלם לחלוטין והם יצאו ללא סריטה. רכב משפחתי בשנות ה 90. אבל פרארי בשנת 2025 שמתלקחת במהירות זה נראה לכמה פה הגיוני.

פורסם
לפני 22 שעות, נירו72 כתב:

גם ככה פרארי חוץ משם וקצת עיצוב לא נשאר ממנה הרבה וזה תמיד היה המותג האהוב עליי. 

למבורגיני לוקחת את פרארי בעיצוב רכב ברמה מטורפת!!! הרבה כתבי רכב בעולם אומרים את זה

פורסם
לפני 2 דקות, מחכה כתב:

למבורגיני לוקחת את פרארי בעיצוב רכב ברמה מטורפת!!! הרבה כתבי רכב בעולם אומרים את זה

עיצוב זה עניין של טעם, אין נכון ולא נכון. גם עניין של דגם וסדרה. לא כל הדגמים של פרארי או למבורגיני זהים. אפשר לאהוב דגם אחד יותר ופחות את האחר. אבל מבחינת הנדסה קוניגסג עושה לשניהם בית ספר.

• אהבתי 1
פורסם

?

לפני 1 דקה, נירו72 כתב:

אבל מבחינת הנדסה

?

לפני 20 דקות, נירו72 כתב:

היה בשנות ה 90 רכב מסוג הונדה אקורד על בלוקים בסניף של הרץ לוד להדגמה של איכות. שכרו אותו 4 שוטרים שנסעו בסגנון מהיר ועצבני והסריטו הכל.

יש לך מושג איך אפשר להשיג את הסרטון הזה? (או שיש לך אותו)                                   אני פשוט אוהב לצפות בכזה סגנון סרטונים ...                                                                                                                                                                 תודה מראש.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, פשטות כתב:

בפרט שיש מנהג מגונה אצל רוב הנהגים ללחוץ ברקס ביציאה ואצל חלק מהנהגים לדפוק חרקה ביציאה דהיינו לרדת מ90 קמש ל60 קמש בברקס מיידי [ניצלתי פעם מכמאט תאונה כי הנהג ביציאה מהמנהרה דפק חרקה בלי שום קשר]

ולכן חשוב מאודדד לשמור מרחק

קרה לי פעם בפקק זוחל בפניה ימינה מרח’ המ’’ג לכיוון שדרות ויצמן מול סנטר 1

שנהגת דפקה לי ברקס ושרטתי לה את הטמבון, ב’’ה בנס הסתיים ב 250 ש’’ח פיצוי בלי שתתקן (הוכחתי לה שהיו שריטות נוספות וזה לא כלכלי)

בכל אופן הלקח נלמד לשמור מרווח לבלימת פתע.

עריכה אחרונה על ידי PASHUT

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, מחכה כתב:

?

?

יש לך מושג איך אפשר להשיג את הסרטון הזה? (או שיש לך אותו)                                   אני פשוט אוהב לצפות בכזה סגנון סרטונים ...                                                                                                                                                                 תודה מראש.

אין לי את הסרטון ולא לאף אחד אחר. הוא נלקח כראיה לחקירה. 

לגביי קוניגסג לך ליוטיוב תראה סרטונים שלהם ותבין. זו חברה כמו שפרארי הייתה אולי לפני 50 שנה. מחדשים כל הזמן. הם נתקלים בבעיה, הם ממציאים פתרון מאפס בגאונות. כמות הפטנטים והטכנולוגיות החדשניות שלהם מדהימה. בגדול הם מזכירים את הגישה של אילון מאסק. לא סתם הם משאירים ללמבורגיני ופרארי אבק.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 7 דקות, נירו72 כתב:

לגביי קוניגסג לך ליוטיוב תראה סרטונים שלהם ותבין. זו חברה כמו שפרארי הייתה אולי לפני 50 שנה. מחדשים כל הזמן. הם נתקלים בבעיה, הם ממציאים פתרון מאפס בגאונות. כמות הפטנטים והטכנולוגיות החדשניות שלהם מדהימה. בגדול הם מזכירים את הגישה של אילון מאסק. לא סתם הם משאירים ללמבורגיני ופרארי אבק.

לא שאני לא יודע מה זה קוניגסג... אבל הכי מטורף בחברה הזאת שהוא הקים את החברה שלו תוך רגע ...  והוא לא עף על עצמו כמו פרארי

פורסם

אולי חוק שמחייב אדם שרוכש רכבים כאלה לעבור קורס נהיגה מתקדמת היה עוזר פה. 

בחלומות שאני כשאני קונה פורשה טורבו או למבורגיני אני דואג ללכת לפני זה לקורסי נהיגה מתקדמת וכמה ימים מסלול עם הרכב חח

פורסם
לפני כשעה, Stangg כתב:

אולי חוק שמחייב אדם שרוכש רכבים כאלה לעבור קורס נהיגה מתקדמת היה עוזר פה. 

בחלומות שאני כשאני קונה פורשה טורבו או למבורגיני אני דואג ללכת לפני זה לקורסי נהיגה מתקדמת וכמה ימים מסלול עם הרכב חח

היום שכל mg עלובה ב 140 אלף שקל מאיצה מאפס למאה בפחות מ 4 שניות, את מי בדיוק תחייב בקורס?

זאת בעיה שהיום הרכבים אפילו העממים מאוד מהירים ורוב הנהגים לא יודעים להתמודד עם הכוח הזה

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זה לא התאוצה לבדה. מכונית ספורט נותנת הרגשה של אחיזה שיכולה להרגיש אינסופית, בטח בשילוב בקרות. 

אבל שום מכונית כביש לא תציל נוסעים אם תפגע בקיר ב-160 קמ"ש לכדי עצירה מיידית. עוצמת ה-g מספיקה כדי להרוג. 

קורסים לא יעזרו כאן, לדעתי. גם במכוניות עממיות יחסית מהניינטיס ניתן להגיע בעליות של סדום ערד או בנס הרים למהירויות של מעל 160 קמ"ש. מהירויות שכל פגיעה שתביא לעצירה כמעט מיידית, פירושה מוות בטוח. 

הסיבה שנהגים לא עושים זאת זה מפחד. תחושת המהירות בשילוב פחד מחוסר שליטה. לא בטוח שקורס לא יגביר את תחושת השליטה ויוריד את הפחד. 

בקיצור, ביצים זה לא תחליף לשכל ישר. 

לתכנן מכונית כביש לשרידות של רכב מסלול זה בלתי אפשרי וכבר הסברתי למה. זה לא חוקי ( מכונית מירוץ אין איזורי קריסה) ולא פרקטי מבחינת נהיגה (להיות רתום למושב קבוע וכו'). 

המסלול גם מתוכנן באופן יותר בטיחותי לפגיעה במהירות גבוהה. אף אחד לא יתכנן כביש של 80 לעמוד בתאונה של 160. 

אז למה מרשים למכור מכוניות עם יכולות של פרארי לשימוש כביש? 

שאלה אחרת... 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

חולק עליך בהרבה דברים.

לפני כשעה, falou כתב:

אבל שום מכונית כביש לא תציל נוסעים אם תפגע בקיר ב-160 קמ"ש לכדי עצירה מיידית. עוצמת ה-g מספיקה כדי להרוג. 

כל הרעיון באיזורי קריסה הוא להאריך את 'משך התאונה', כך שהעצירה ל-0 בעצם לא תהיה 'מיידית'. לא יודע מעל איזו מהירות זה כבר לא רלוונטי, אבל התרחיש שאתה מתאר שנשמע כמו פגיעה ישירה חזיתית בקיר בטון, לא נשמע כמו רוב התאונות. לרוב זו פגיעה בעצם בזווית שהוא גם לא ישר לגמרי, כמו עץ, סלע וכו' והעצירה היא לא "מיידית".

לפני כשעה, falou כתב:

קורסים לא יעזרו כאן, לדעתי. גם במכוניות עממיות יחסית מהניינטיס ניתן להגיע בעליות של סדום ערד או בנס הרים למהירויות של מעל 160 קמ"ש. מהירויות שכל פגיעה שתביא לעצירה כמעט מיידית, פירושה מוות בטוח. 

אפשר אולי, אבל תוך כמה זמן? יש הבדל בין רכב שמאיץ למאה ב-10 שניות לעומת 2-3. יש השפעה גם לנגישות של כל ה-performance הזה.

לפני כשעה, falou כתב:

הסיבה שנהגים לא עושים זאת זה מפחד. תחושת המהירות בשילוב פחד מחוסר שליטה. לא בטוח שקורס לא יגביר את תחושת השליטה ויוריד את הפחד. 

אני חושב שהסיבה שאנשים לא עושים את זה היא כי זה פחות כיף. אם תשים אותי בניסן אלטימה, אני אנהג הכי 'משעמם' שאני יכול ורק אחכה שהנסיעה תגמר. אם תשים אותי בסדרה 3 (ואני בכוונה לא עף), כנראה אנהג יותר נמרץ.

קורס יכול לעזור בשני דברים - להגביר שליטה ולהפגיש אותך עם סיטואציות שטרם נפגשת איתן (איבוד אחיזה/על סף איבוד אחיזה).

לפני כשעה, falou כתב:

המסלול גם מתוכנן באופן יותר בטיחותי לפגיעה במהירות גבוהה. אף אחד לא יתכנן כביש של 80 לעמוד בתאונה של 160. 

שוב, אמירה די גורפת, לא בטוח כמה זה מדוייק. מעקה בטיחות לא נועד לספוג פגיעה? איזורי בלימה/התרסקות? בגדול אני רוצה להאמין שאתה טועה כי לתכנן כל דבר לתרחיש הממוצע בלי להתחשב במקרי קיצון, בפרט כשיש השפעה על חיי אדם (כמו כביש), די בטוח שזה לא המצב בקיצור.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, yoni162 כתב:

כל הרעיון באיזורי קריסה הוא להאריך את 'משך התאונה', כך שהעצירה ל-0 בעצם לא תהיה 'מיידית'. לא יודע מעל איזו מהירות זה כבר לא רלוונטי, אבל התרחיש שאתה מתאר שנשמע כמו פגיעה ישירה חזיתית בקיר בטון, לא נשמע כמו רוב התאונות. לרוב זו פגיעה בעצם בזווית שהוא גם לא ישר לגמרי, כמו עץ, סלע וכו' והעצירה היא לא "מיידית".

נכון. בגלל זה הוספתי, מיידית (די דומה למה שקרה בסרטון). במקרה כזה, איזורי הקריסה לא יספיקו. מדובר על מהירות יותר מכפולה של מבחני ריסוק ופי 4 עוצמת פגיעה. אף מכונית כביש לא תשרוד את זה.

אפשר אולי, אבל תוך כמה זמן? יש הבדל בין רכב שמאיץ למאה ב-10 שניות לעומת 2-3. יש השפעה גם לנגישות של כל ה-performance הזה.

לפני שעה, falou כתב:

צריך לבדוק, האם סטטיסטית יש יותר תאונות עם נפגעים בשל מהירות פגיעה ו/או עלייה במהירות הממוצעת,עקב העלייה בביצועים של המכונית הממוצעת. אנקדוטאלית, ממה שאני רואה בכביש, אני לא מרגיש עלייה במהירות שרכבים נוסעים בה, אבל זו התרשמות גרידא בלבד.

קורס יכול לעזור בשני דברים - להגביר שליטה ולהפגיש אותך עם סיטואציות שטרם נפגשת איתן (איבוד אחיזה/על סף איבוד אחיזה).

לפני שעה, falou כתב:

יש תועלת בקורסים, שיש את החוויה של נהיגה על הסף וגם אובדן שליטה. מי שאיבד מכונית מסלול ועף לחול, לא שוכח את הרגע הזה, שהלב יורד לתחתונים ברגע שאיבדת שליטה. העניין הוא שהמכוניות היום עושות כ"כ הרבה בעצמן, שתחושת הקירבה למגבלות מעומעמת. גם אני לוחץ היום גז ביציאה מסיבוב, כשאני רוצה לצאת מהר, על פול, ונותן ל=ESP לאזן. מצד אחד, זה לגמרי יותר בטיחותי. מצד שני... כשמגיעים למגבלות הפיסיקליות של האחיזה, זה כבר קורה ממש בפתאומיות. 

שוב, אמירה די גורפת, לא בטוח כמה זה מדוייק. מעקה בטיחות לא נועד לספוג פגיעה? איזורי בלימה/התרסקות? בגדול אני רוצה להאמין שאתה טועה כי לתכנן כל דבר לתרחיש הממוצע בלי להתחשב במקרי קיצון, בפרט כשיש השפעה על חיי אדם (כמו כביש), די בטוח שזה לא המצב בקיצור.

זה לגמרי המצב. כל תכנון המסלול והקירות/מחיצות שלו מחושב לתסריט של תאונה שמתאימה לאיזור ולמהירות, מתכנון כושר הספיגה של הקיר (בטוח או צמיגים) ואיזורי ההאטה/מילוט לפניהם. גם הרבה יותר קל לתכנן מסלול מירוץ, שהוא מוגבל באורכו, במהירויות הצפויות ובכיוון התנועה. אף אחד לא יתכנן כביש של 80 לתאונה של 160, כי אין לזה סוף. הרי בכביש אין לך קירות גמישים (צמיגים) ושטחי מילוט. במנהרה המהירות מוגבלת, כנ"ל ביציאה ממנה. אם מאן דהוא יחליט לנהוג שם ב-160, במקרה של פגיעה עד כדי עצירה מיידית בקיר - הוא מת בוודאות שקרובה ל-100%, רק מעוצמת ה-g בפגיעה.

אין שום דרך לפרארי או כל יצרן אחר לתכנן מכונית שתעמוד בתרחיש כזה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...