Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצמדים בערך 4.5 אם כי הייתה פה הצעה ממוסך רון של 6.5 אלף. אולי יש תחליפי אולי מקורי ושיפוץ מכטרוניק משהו דויה, חדש עולה באזור 8-9 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף להמלצה על הקארוק. הייתה ברשותי דגם 1.5 ליטר ומלבד החלפת מצמדים באחריות הרכב היה מהנה לנהיגה, יעיל וחסכוני יחסית. לפני זה הייתה ברשותי גולף מנוע 1.4 ומלבד החלפת מצמדים באחריות, לא היו בעיות מהותיות. הרכב הוחזר עם 97000 ק"מ ללא סעיות במכטרוניק.

פורסם (נערך)

הקארוק רכב אמין ומהנה בגדול אבל כמו כל רכב אירופאי דורש יחס טוב מהבעלים.

חפש קילומטרז נמוך, יד נמוכה, היסטוריית טיפולים טובה של מוסך מומחה עם חלפים באיכות גבוהה.

אני אישית קונה רכב יד2 רק מבעלים שאני יכול לפגוש ו"לעמוד על קנקנם".

אני מתרחק כמו מאש מליסינג ובמיוחד מליסינג פרטי, אני מגיע אליהם רק כדי להתרשם.

בגלל הגיר DSG צריך לסגל נהיגה נכונה בפקקים וגם הגיר יכול להיות די אמין.

למי שאין כוח להשקיע ברכב, לא רוצה להשקיע ברכב ולא רוצה לנהוג נכון עם גיר רובוטי, עדיף רכב יפני/קוריאני.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם
לפני 19 שעות, yulianx כתב:

מצמדים בערך 4.5 אם כי הייתה פה הצעה ממוסך רון של 6.5 אלף. אולי יש תחליפי אולי מקורי ושיפוץ מכטרוניק משהו דויה, חדש עולה באזור 8-9 אלף.

ויש איזה כלל אצבע אחרי כמה קילומטראז' זה מגיע?

מבחינה עקרונת, עדיף לקנות רכב שכבר עבר החלפה של שניהם, או שטרם חווה את הנזק?

פורסם

עדיף שעבר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טעות לקרוא לשחיקת מצמדים 'נזק' או 'תקלה'. 

זה בלאי טבעי שיכול להיות מואץ בתנאים מסוימים ובתלות באופי הנהיגה.

לכן רכב כזה שעבר החלפת מצמדים (ו/או מוח גיר) יהיה עדיף על אחד מקביל שלא עבר החלפה עדיין.

אפשר להשוות לרכב שמגיע עם צמיגים/מצבר/בלמים חדשים וכדו'.

• אהבתי 1
פורסם

כי אם הרכב עסר החלפה תקבל מצמדים חדשים ומכטרוניק מתוקן או חדש.

פורסם

אני עם ASX
בקבוצת הוואטסאפ הייעודית, אנשים ממש מאושרים מהאמינות של האוטו, כשהבעיה היחידה זה רק מצלמת הדרך, שגם אותה מתקנים היום ב700 במקומות מסויימים, והבעיה קיימת כנראה רק עד 2022.
יש סיבות למה לא לקנות, (זולל דלק) אבל אמינות זה דווקא שם המשחק.

הנה הודעה משם של מנהל הקבוצה שלצערינו עוזב:

אחרי ארבע וחצי שנים עם ה ASX... אני ממשיך הלאה אלו הפרטים ל pre sale
שנת 2018, יד שניה (01 בעלים קודמים), ק"מ 102000

.......

לרכב לא היו מעולם תקלות, הוא בדר"כ חונה בצל אז גם לא היה FCM. הדבר היחיד שהיה זה מפלס נוזל מגבים, שהפלאג נותק. מלבד זה אפס תקלות, אפילו הנורות עדיין מקוריות מיפן.
אגב זה מלפני שבוע והרכב כבר נמכר כשהמוכר מציין ש "הרכב  עבר היום בדיקה ועבר אותה מדהים!"

אז דווקא בנושא האמינות, ואם זה מה שהכי חשבו לך, הרכב להיט.

פורסם
לפני 10 שעות, nglancer כתב:

אני עם ASX
בקבוצת הוואטסאפ הייעודית, אנשים ממש מאושרים מהאמינות של האוטו, כשהבעיה היחידה זה רק מצלמת הדרך, שגם אותה מתקנים היום ב700 במקומות מסויימים, והבעיה קיימת כנראה רק עד 2022.
יש סיבות למה לא לקנות, (זולל דלק) אבל אמינות זה דווקא שם המשחק.

הנה הודעה משם של מנהל הקבוצה שלצערינו עוזב:

אחרי ארבע וחצי שנים עם ה ASX... אני ממשיך הלאה אלו הפרטים ל pre sale
שנת 2018, יד שניה (01 בעלים קודמים), ק"מ 102000

.......

לרכב לא היו מעולם תקלות, הוא בדר"כ חונה בצל אז גם לא היה FCM. הדבר היחיד שהיה זה מפלס נוזל מגבים, שהפלאג נותק. מלבד זה אפס תקלות, אפילו הנורות עדיין מקוריות מיפן.
אגב זה מלפני שבוע והרכב כבר נמכר כשהמוכר מציין ש "הרכב  עבר היום בדיקה ועבר אותה מדהים!"

אז דווקא בנושא האמינות, ואם זה מה שהכי חשבו לך, הרכב להיט.

באמת שכבר די מבולבל... אני מבין שאם אני קונה סקודה קארוק/קאמיק זה כנראה בא עם תג מחיר נוסף שנע באזור ה-10,000-15,000 ש"ח להחלפת מצמדים ומיכטרוניק בעתיד. מצד שני, הן יותר חסכוניות בדלק (לפי נתוני היצרן) פי 2 בערך, ומעריך שהנסועה השנתית לאורך התקופה שנחזיק את הרכב תהיה כ-15,000 ק"מ כך שבדלק יש דלתא שנתית של כ-5,000 ש"ח.

מעבר למצמדים ולמיכטרוניק - האם יש עלויות תחזוקה נוספות אשר גבוהות יותר בפער בסקודה? האם רואה יותר מוסך? האם החלפים יותר יקרים?

פורסם

הסיכוי שלך להיתקל בצורך בהחלפת מכאטרוניק הוא נמוך, זה לא משהו שנתקלים בו באופן תדיר. למצמדים יבשים יש אורך חיים שתלוי בתוואי הנסיעה. בסבירות גבוהה תצטרך להחליפם באזור ה-150k ק"מ, אבל יש מצב שהמקוריים יחזיקו יותר. 

אבא שלי החזיק 8 שנים ייטי שעברה 120k ק"מ, שבילתה רוב חייה בתוואי פרוורי, והיא נמכרה עם סט מצמדים מקורי. 

לך על הסקודה (קאמיק או קארוק). 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

תסתכל בקבוצת קארוק (לא רוצה לרשום איזה קבוצה כי חסמו אותי לשבוע כאן בגלל הודעה בסגנון הזה ולא יודע למה אפילו, אולי בגלל שהפניתי לקבוצה חיצונית לאתר ובעל הפורום כאן לא אהב את זה, הזוי בעיני שככה חוסמים, יחס לא ידידותי בכלל). 

ראיתי שם מקרים של מצמדים שהולכים בערך ב- 45,000 ק"מ, רוב המקרים ב- 70,000 ק"מ וחלק גם ב- 90,000 ק"מ. אלו הטווחים לא זוכר שראיתי מקרים של מצמדים שהחזיקו יותר מכך.

כלומר יכולה להיות לך גם יותר מהחלפת מצמדים אחת ברכב תלוי כמה תסע.

מכטרוניק לא ראיתי שהלך (בסקודה קודיאק כן ראיתי שהולכים).

צריכת דלק לא מזהירה בעיר כ- 8,9 ק"מ לליטר. מחוץ לעיר בסדר כ- 14,15 ק"מ לליטר.

משאבות מים הולכות מהר.

עדיין מבין שלושת הרכבים האלה הייתי בוחר בקארוק, למיצובישי לא הייתי מתקרב לא באותה רמה בכלל. את השברולט לא מכיר.

אבל הייתי בודק אם יש אפשרויות אחרות זולות יותר לתחזוקה, לא עולות לי בראש כעת.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם
לפני 1 דקה, elielectric כתב:

תסתכל בקבוצת קארוק (לא רוצה לרשום איזה קבוצה כי מחקו לי כאן הודעה בסגנון הזה ולא יודע למה אפילו, אולי בגלל שהפניתי לקבוצה חיצונית לאתר ובעל הפורום כאן לא אהב את זה, הזוי בעיני). 

ראיתי שם מקרים של מצמדים שהולכים בערך ב- 45,000 ק"מ, רוב המקרים ב- 70,000 ק"מ וחלק גם ב- 90,000 ק"מ. אלו הטווחים לא זוכר שראיתי מקרים של מצמדים שהחזיקו יותר מכך.

כלומר יכולה להיות לך גם יותר מהחלפת מצמדים אחת ברכב תלוי כמה תסע.

מכטרוניק לא ראיתי שהלך (בסקודה קודיאק כן קיים).

צריכת דלק לא מזהירה בעיר כ- 8,9 ק"מ לליטר. מחוץ לעיר בסדר כ- 14,15 ק"מ לליטר.

משאבות מים הולכות מהר.

עדיין מבין שלושת הרכבים האלה הייתי בוחר בקארוק, למיצובישי לא הייתי מתקרב לא באותה רמה בכלל. את השברולט לא מכיר.

אבל הייתי בודק אם יש אפשרויות אחרות, לא עולות לי בראש כעת.

כאמור, שלושת האקזמפלרים נבחרו לפי נוחות הישיבה של הגברת במושב הנהג. מעבר לזה, אני רוצה להביא למינימום עלויות רכישה עבור אקזמפלר עם מתחת ל-100,000 ק"מ, וכמובן להימנע מעלויות תחזוקה ודלק גבוהות. האם ההמלצה לקארוק עדיין עומדת בעינה או שדווקא המיצובישי ASX עדיפה? ומדוע לא המלצת על הקאמיק?

פורסם

חפש את השרשור שלי ASX זה כדאי?

ה ASX לא חפה חסרונות כמו כל רכב. אם היה רכב מושלם כולם היו קונים אחד.

היתרונות של הASx הם אמינות... כמו כל דגמי מיצובישי הם הטיוטה והסובארו של שנות ה 90.

יש מתחרות יותר מהירות, יש יותר נוחות, יש יותר מפוארות. לדעתי כרכב שני במשפחה כמשומש זה אחלה VFM. יש להן שוק מעולה והן גם שומרות יפה על הערך. אני חישבתי ירידת ערך של 9 אחוז בשנה לרכב משומש למשך 4.25 שנים. זה יפה!

בינעירוני יעשה לך בקלות 1:13-1:14 בנהיגה רגועה הוא לא זללן דלק יותר או פחות מכל מנוע 2.0 אטמוספרי. זאת דעתי הצנועה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

חפש את השרשור שלי ASX זה כדאי?

ה ASX לא חפה חסרונות כמו כל רכב. אם היה רכב מושלם כולם היו קונים אחד.

היתרונות של הASx הם אמינות... כמו כל דגמי מיצובישי הם הטיוטה והסובארו של שנות ה 90.

יש מתחרות יותר מהירות, יש יותר נוחות, יש יותר מפוארות. לדעתי כרכב שני במשפחה כמשומש זה אחלה VFM. יש להן שוק מעולה והן גם שומרות יפה על הערך. אני חישבתי ירידת ערך של 9 אחוז בשנה לרכב משומש למשך 4.25 שנים. זה יפה!

בינעירוני יעשה לך בקלות 1:13-1:14 בנהיגה רגועה הוא לא זללן דלק יותר או פחות מכל מנוע 2.0 אטמוספרי. זאת דעתי הצנועה

אכן עקבתי אחרי השרשור המפואר שלך.

במקרה שלנו מדובר ברכב ראשי למשפחה, והקריטריון הראשון שעל בסיסו בוצע הסינון זה נוחות הישיסה של הגברת במושב הנהג, וחאחר מכן בטיחות, אמינות וצריכת דלק. 

בהחלט לא מחפשים רכב עטור גאדג'טים, מהיר וכו', אלא אקזמפלר נוח ואמין שיסיע 2 סופרי האפונים ו-2 זאטוטים ומיטלטליהם מנקודה א' לנקודה ב', באופן בטוח עם מינימום נזק לכיס במשך 5-6 שנים לפחות 🙂

ה-asx אכן קנדידט שנכנס לטופ3, אך שיקולי מטען וצריכת דלק מטים את הכף לכיוון הקארוק.

ממש אין פה נוקאאוט, ואשמח לשמוע עוד דעות שיוסיפו לבלבול חחח

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...