Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 20.11.2025 בשעה 08:05, Buki כתב:

בבית ספר במדינה שהתפרקה לפני כמה עשורים כתבנו בעט נובע...איזה מקלדת? 😉

עד היום מלמדים במדינות האלה בבית ספר כתיבה בעט נובע. וכתב מחובר. מכיתה א. אני בקושי יכול לקרוא את מה שהבת שלי כותבת.

פורסם

אני חושב שזה בכל מקום ככה, מלמדים לכתוב בכתב יד.

פשוט בעברית אין כתב מחובר. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

דומני שהאמריקאים לא מלמדים כתב מחובר. ובעקבות הדיון כאן וסיפורי העטים אני מנסה להזכר בכתב כפי שלימדו אותי בשיעורי האנגלית בכיתה ה׳. קשה לי, כי, מה לעשות, אני בקושי כותב בכתב יד (כמותית).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

דומני שהאמריקאים לא מלמדים כתב מחובר

מלמדים ויש לזה כללים ברורים.

ככה גם למדתי ביסודי בשנות ה-70'.

בצבא בקורס סיגינט חייבו אותנו לכתוב באותיות גדולות בלבד

ואימנו אותנו לכתוב ככה יותר מהר מכתב מחובר שהוא הרבה פחות קריא.

מאז ועד היום אני כותב ככה, ולצערי כבר לא יודע לכתוב מחובר...

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

לא הבנתי את הקשר. מה הכוונה ב-"מזון ניתן לקנות בכמות גדולה"? האם אתה מתכוון שהוא זול? זה לא המצב. אני קונה טלפון פעם בכמה שנים, אבל מזון אני קונה כל יום. עלות המזון בתקופה הזו גבוהה פי כמה מעלות הטלפון. ואם אתה חושב שאני קונה 10 ק"ג עגבניות כשאני צריך רק 3, אתה טועה, אני לא כזה עשיר. בדיוק כמו שאני לא קונה שני טלפונים כשאני צריך אחד בלבד.

לא מאוד מבין אם אתה סתם רוצה להתווכח איתי כי בא לך, או כי אתה באמת לא מבין.

ברור שאוכל זול מטלפון או טלוויזיה, איזו שאלה בכלל, גם מרכב (הדוגמא שלך). הרבה פחות מורגש לקנות עוד 2 קילו ירקות שונים שאתה לא תאכל מאשר טלפון. 

"עלות המזון בתקופה הזו גבוהה פי כמה מעלות הטלפון" - רק אם אתה סוכם לאורך המון זמן. 

ולא אמרתי מילה עליך ועל הרגלי הצריכה שלך. אבל מי שזורק אוכל, קונה אקסטרא מעבר למה שהוא אוכל, זאת עובדה. 

יבגני הציג פה את עיניין הלחם, בהולנד שבה אוכלים המון לחם מוכרים לחם גם ב... חצאי כיכרות. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני לא מכיר את מחירי המזון בהולנד, אבל אצלי קנייה שבועית בסופר לשני אנשים בלי להתפרע מסתכמת בכ־900–1,000 ש"ח. בטוח שיש כאן אנשים שמוציאים הרבה יותר.

וכדי להשוות, מחירו של Samsung Galaxy S25 Ultra בייבוא רשמי הוא כ־3400 ש"ח, בפריסה לתשלומים של 260 ש"ח בחודש. כלומר, 260 ש"ח בחודש על טלפון מול 3500–4000 ש"ח בחודש על מזון. ואם רוצים, אפשר להמשיך ולהשוות גם לטלוויזיות ואפילו לרכב.

פורסם (נערך)

@BoazB11 לפי הויקיפדיה מ-2011 כתיבה בכתב מחובר הפכה בארה״ב לרשות בתוכנית הלימודים.

כשלמדתי לקלוט מורס (חובב רדיו) כתבנו ב- block letters. במצב הזה בכלל לא מעשי לכתוב מחובר כי אתה יודע רק בדיעבד שהמילה הסתיימה.

@David32 הקטע של חצי כיכר (״חצי לחם״) היה מקובל בישראל בשנות ה-60 (וגם המבחר היה מצומצם לאיזה 3 סוגים), הנוהג נעלם בשנות ה-70. באותם ימים היו מוכרים גם ״מסטיק בגרוש״ - צ׳יקלט בודד באגורה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, sperial כתב:

@David32 הקטע של חצי כיכר (״חצי לחם״) היה מקובל בישראל בשנות ה-60 (וגם המבחר היה מצומצם לאיזה 3 סוגים), הנוהג נעלם בשנות ה-70

אותי שלחו מדי בוקר למכולת לקנות ״חצי לחם שחור ושני חלב״ עד שנת 1995 לערך.

סכין גדול ליד הקופה, לרשום ונתראה מחר...

אגב ספציפית לנושא השרשור - אישית לא מצאתי שום התאמה בין מוצא/תרבות מסוימים להתנהגות המתוארת.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

יבגני הציג פה את עיניין הלחם, בהולנד שבה אוכלים המון לחם מוכרים לחם גם ב... חצאי כיכרות. 

ובישראל שבה אוכלים המון אבטיחים מוכרים גם ב ... חצאי אבטיחים 😅

• מצחיק 2
פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

לא מאוד מבין אם אתה סתם רוצה להתווכח איתי כי בא לך, או כי אתה באמת לא מבין.

אז סתם כי בא לך, מגניב. ממליץ לקנות כול חודש 2 מכשירי טלפון וטלוויזיה ולזרוק אחד מהם לפח.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

כשלמדתי לקלוט מורס (חובב רדיו) כתבנו ב- block letters. במצב הזה בכלל לא מעשי לכתוב מחובר כי אתה יודע רק בדיעבד שהמילה הסתיימה.

כן, עד שלב מסוים בו אתה מתחיל לקלוט את זה כמנגינה,

ואז כבר יודע מה המילה לפני שהיא מסתיימת...

ובאמת זה שלימד ואימן אותנו במורס היה ועדיין מוזיקאי ומלחין מוערך.

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אז סתם כי בא לך, מגניב. ממליץ לקנות כול חודש 2 מכשירי טלפון וטלוויזיה ולזרוק אחד מהם לפח.

אני לא זורק שום דבר. הוריי עברו את המלחמה ומהם למדתי להתייחס בכבוד לאוכל, למרות שלי אישית אף פעם לא היה חסר. ה-GALAXY S8 שירת אותי בנאמנות 8 שנים ומת בדיוק בהשקה של ה-S25 שתפס את מקומו.

בסלון שלי כבר יותר מ-15 שנים עובדת פלזמה LG , שביום ראשון תוחלף ב-LG OLED C5 ונראה מה אני אעשה איתה. אני פשוט לא רואה מה הקטע לבכות על האוכל, כאשר כל שנה או שנתיים מחליפים טלפון או כל 3 שנים רכב. בלי לדבר על בגדים ורהיטים.

פורסם
לפני 7 שעות, mikyl כתב:

בסלון שלי כבר יותר מ-15 שנים עובדת פלזמה LG , שביום ראשון תוחלף ב-LG OLED C5 ונראה מה אני אעשה איתה

מצויין.. תתחדש.

כיף לשמוע שמוצרים טובים מחזיקים הרבה זמן.

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מזל ותו לא, 15 לפלזמה זה הרבה הרבה הרבה מעבר לממוצע.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...