Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע. מן הסתם מנוי היסטורי. גיליתי את זה הבוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

החם שלי, בן 94, חסר השכלה ויכולות טכניות, מנוי לשירות הלוויין של יס עם 2 מכשירי טלוויזיה ״טפשים״ (יש טלויזיה חכמה בחדר של מטפל זר, דומני שלא מחוברת ל״יס״).

משלם לא פחות מ-230 ש״ח בחודש, צופה בחדשות, ערוץ ״החיים הטובים״ ואולי עוד משהו .

מנוי בסיסי אמור להיות סביב 200 (199). 

שירות הלוויין צפוי להסגר בסוף פברואר. אולי הזדמנות גם לחסוך בעלויות.

למיטב ידיעתי, המנויים של יס מועברים לממיר מודרני, חכם, מבוסס על אינטרנט ללא עלות. כן, שירות הלוויין שלהם צפוי להיסגר בתחילת השנה ומי שמחובר עם צלחות כבר לא יקלוט את השידורים עוד. סיבים במהירות 300 זה מצויין, עובד היטב.

מה המלצת המבינים לגבי שירות חלופי, בהנחה שלא נחליף את המסכים, וכאשר מדובר באדם שבדלל מגבלותיו זקוק לממשק פשוט ככל האפשר?

הממשק, זו הבעייה. 

גם הממשק נהיה מודרני. ולא קל לתפעל את כל הפונקציות שלו. 

עדיין יש כפתורים להקשת מספר ערוץ, לפחות זה. 

מקווה שעזרתי. אני לא בקיא במיוחד בענייני טלויזיות, מעבר למה שאני עוזר לאחרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז זהו, אני עברתי ליס פלוס, שזה השירות האינטרנטי, ומשלם 240 ש״ח - אבל עם 5 ממירים ואופציה לעוד שני מכשירים חכמים (מותקן לי על האייפד אבל נדיר שאני משתמש). לפחות הסטרימר מעביר יוטיוב שאני צופה בו כשאני הולך על ההליכון (וגם נטפליקס ועוד כמה שירותים שאיני משתמש בהם).

הבעיה לאיש הזה (שאני מניח שמייצג אוכלוסיה לא קטנה), זה הממשק, כל שינוי קשה לו והממשק הנוכחי לא יהיה ידידותי לו. חוץ מזה, אי אפשר להקיש מספר ערוץ (כלומר אפשר, על המסך, עם סדר פעולות שהוא לא יהיה מסוגל ללמוד). אני מניח שזו תהיה בעיה נרחבת אצל מבוגרים. אבל אנחנו זוכרים את החשש מהמעבר מכרטיסי נייר לרב קו, וזה דווקא עבר חלק. אגב, נראה שבבתי אבות המערכת הקיימת תפעל עוד שנה - שנתיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק על המסך? 

יכול להיות שאני לא זוכר נכון? או שהשלט שלך שונה או משהו?

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

שאני מניח שמייצג אוכלוסיה לא קטנה),

אמא שלי צעירה מחמך ב20 שנה. לקח לה זמן להתרגל לממשק של פרטנר טיוי. עכשיו הם החליפו לממשק שונה והיא צריכה שמישהו מהדור הצעיר יגיע ללמד אותה שוב מהתחלה.

אחד הפאונדרים של open ai:

image.thumb.png.6fd9710b607ed4c7f7361a9cf04f5eca.png

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כיום אני עם טלויזיה אלקטרה מערכת הפעלה vidaa, בסך הכל אני מרוצה, גם ככה מה שהתקנתי זה יישומנים של הוט, ערוץ 11 וערוץ 12. כמובן שיש נטפליקס, דיסני וכיו”ב, בנוסף עוד משחקים וכל מיני שטויות.

לפני זה היה לי טלויזיה סוני שבה היה לי מערכת הפעלה google tv שממש דומה לאנדרואיד המוכר מהטלפון או מטאבלטים, היה מגוון עצום מאוד של ישומנים יותר ממה שיש לי ב vidaa. היה גם יותר קל להבין אותה בגלל דמיונה למערכת ההפעלה המוכרת מהטלפון.

שני מערכות ההפעלה עובדות מהר וטוב, לא עבדו צד לצד אחת ליד השניה, אבל להרגשתי ה google tv יציבה יותר, מהירה יותר, ויותר ישומנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

רק על המסך? 

יכול להיות שאני לא זוכר נכון? או שהשלט שלך שונה או משהו?

מדבר על יס פלוס עם שלט קטן. לוח המקשים נמצא על המסך, בשביל להפעיל אותו צריך לחיצה ארוכה על מרכז המעגל כדי לפתוח תפריט כלשהו, ואולי על עוד איזה ניווט (מזמן לא עשיתי את זזה).

@פינדר חלק מהסיפור הוא שהחברות משנות את הממשקים מדי פעם בלי התראה, וגם בן 19 יצטרך לשחק קצת כדי ללמוד את הממשק החדש. מי שפחות מתורגל בכך סובל.

@Ron Poh גם הממיר של יס מבוסס על הגוגל TV, עם ממשק ושלט מותאמים. לא מכיר את הסטטיסטיקה, אבל נראה שזה הממשק הנפוץ ביות, שכל שדרן מכין לו אפליקציה.

• מעניין 1

פורסם
לפני 23 דקות, פינדר כתב:

אמא שלי צעירה מחמך ב20 שנה. לקח לה זמן להתרגל לממשק של פרטנר טיוי. עכשיו הם החליפו לממשק שונה והיא צריכה שמישהו מהדור הצעיר יגיע ללמד אותה שוב מהתחלה.

אחד הפאונדרים של open ai:

image.thumb.png.6fd9710b607ed4c7f7361a9cf04f5eca.png

מסכים. רוב הממשקים די גרועים. 

לא ברור למה עולם הטלוויזיה מפגר כל כך לאחור. 

מניסיוני דווקא אנדרואיד טיוי נוחה למבוגרים כי היא דומה לניידים שלהם. 

דריש אני אגיד דבר אחד בתור הדיוט עם זטג עיניים עקום, לא ראיתי הבדלים מהותיים בין אף סוגי טלוויזיה (קיולד שמיולד ביבילד או שרהלד) למעט טלוויזיות oled שבאמת מתעלות בפער מאוד גדול על כל מתחרה, אפילו לעיניים הגרועות שלי. 

לכן אם יש צורך, רצון ותקציב - ממליץ לכל הפחות להתרשם. האיכות באמת מרשימה, זה מתלבט מאוד בצפייה בספורט לדוגמה אם החבר חובב, אך ניכר גם בסרטים. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

העיגול ה[כינוי חיבה] הזה היה גם בשלט שאני מכיר, אבל היו גם כפתורים פיזים למיטב זכרוני. 

אולי הרמז הוא שלך יש פלוס ואני מדבר על "רגיל". לא ממש זוכר, בכנות...ראה חתימה:lol:

פורסם

זה השלט של הסטרימר של יס

image.thumb.png.3e29fe924f8d11a69e3a9375218c2146.png

לדעתי אין משמעות קיום לתוכנה של הTV , אבל אישית יש לי העדפה לGOOGLE בגלל ששם אין צורך בהבנת הממשק מחדש ואפליקציות בד"כ יותר רבות/מתעדכנות תדיר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה השלט שיש לי. אין לו מקשי מספרים. כנראנ סטרימר אחר 

20251111_154441.jpg

• מעניין 1

פורסם

כבר התחלתי לחשוב שיש לי דימנציה או 2. 

תודה ווייפר. זה השלט שאני זוכר.

לפני 10 דקות, viper83 כתב:

זה השלט של הסטרימר של יס

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

זה השלט שיש לי. אין לו מקשי מספרים. כנראנ סטרימר אחר 

20251111_154441.jpg

זה השלט הישן, הנוכחי שמשווק היום עם מספרים ותאורה ללחצנים.

פורסם

טוב. שלי בן שנתיים או שלוש ומספק את הצרכים.

פורסם
לפני 17 שעות, hans כתב:

Tizen זה מה שמגיע עם סמסונג. קיימת רק בסמסונג.

WebOS זה מה שמגיע עם LG. כנ"ל, קיימת רק ב-LG.

לכל גוף שידור שמכבד את עצמו יש אפליקציות ייעודיות למערכות של סמסונג ו-lg, החל מ"כאן 11" וכלה בנטפליקס.

לשאר יצרני הטלוויזיות בשוק יש לפעמים מערכות הפעלה משלהם, זניח וחסר משמעות.

שאר השמות שמנית קשורות לרכיב חיצוני / סטרימר מאיזו תקופה פרהיסטורית לפני שסמסונג ואל ג'י פיתחו מערכות נורמליות. תכניס לקלחת גם FireTV/אמזון, appletv, וכיו"ב. זה שייך לשלב המעבר מטלוויזיות נטולות מערכת הפעלה לבעלות מערכות הפעלה ("חכמות"). העידן הזה חלף והסתיים עם ההתבגרות של lg/samsung.

אין שום סיבה ביקום לקנות כיום רכיב חיצוני מלבד היכולת לצפות בתכנים פיראטיים.

לשאלתך - ממשק המשתמש זהה לחלוטין אצל כולן, יש שטנצ מאוד ספציפי שמתאים לשיטוט עם חיצים בשלט וזהו, העולם התיישר במהירות לאותו ממשק אחיד.

שמע. אני מתחבר למה שאתה רושם אבל לא לשורה התחתונה.

עבודה עם Tizen או WebOS זה גן נעול שאין סיבה להיות בו. לא הכל נתמך שם (אלא אם אתה משתמש באמת לא רואה כלום מעבר לכאן ופרטנר). לפחות בעייני הם מערכות פחות נוחות ולא הכי זריזות.

וגם לרכוש רכיב חיצוני זה באמת כבר לא 2025.

לכן - הזוכה הגדול הוא TCL. מערכת הפעלה גוגל מובנית.

בלי ועם קשר, אני אחרי רכישת טלויזיה לבית חדש, הבחירה שלי היתה TCL מסדרת C8K גם בזכות מערכת הפעלה של גוגל, אבל בעיקר כי חיפשתי מוצר שיהיה 8 בכל פרמטר, ולא בהכרח 10. הTCL בול במשבצת הזאת, וזולים בלא מעט ביחס לLG/סמסונג. 

אגב, כמו כמעט בכל מוצר, אם אתה לא איזה אנין טעם ה-8 יעשה עבודה מעולה וחבל להוציא יותר. בקושי תרגיש בהבדל.

• תוכן חדש...