Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

אותו חבר שמסיים שיפוץ בשרשור השכן נועץ בי גם בבחירת הטלוויזיה הבאה לסלון. הוא כבר יודע מה המידה הנכונה בשבילו, מה הפיצ'רים והאחריות של כל דגם, ואיך הוא הולך לממשק את המכשיר עם הבית החכם שלו. תודות ל-AI החביב עליו יש לו רשימה של דגמים מומלצים שזמינים בשוק המקומי מבית LG, TCL, סמסונג, והכוכב המפתיע - פנסוניק. אבל מה שהתקיל את שנינו בתוך ים המכשירים הזהים לכאורה היה שלל מערכות ההפעלה שזמינות כיום לצרכן. 

מדובר ב: GoogleTV, Tizen, Fire, ושם שלא שמעתי מאז ש-HP קברה את פאלם: WebOS. האם יצא למי מכם לנסות יותר ממערכת הפעלה אחת ולהתרשם מההבדלים ביניהן, לטוב או לרע? האם יש העדפה ברורה בשוק ל'סוג הטוב' או קונצנזוס ממה כדאי להימנע?

אשמח לכל תובנה רלוונטית. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

Tizen זה מה שמגיע עם סמסונג. קיימת רק בסמסונג.

WebOS זה מה שמגיע עם LG. כנ"ל, קיימת רק ב-LG.

לכל גוף שידור שמכבד את עצמו יש אפליקציות ייעודיות למערכות של סמסונג ו-lg, החל מ"כאן 11" וכלה בנטפליקס.

לשאר יצרני הטלוויזיות בשוק יש לפעמים מערכות הפעלה משלהם, זניח וחסר משמעות.

שאר השמות שמנית קשורות לרכיב חיצוני / סטרימר מאיזו תקופה פרהיסטורית לפני שסמסונג ואל ג'י פיתחו מערכות נורמליות. תכניס לקלחת גם FireTV/אמזון, appletv, וכיו"ב. זה שייך לשלב המעבר מטלוויזיות נטולות מערכת הפעלה לבעלות מערכות הפעלה ("חכמות"). העידן הזה חלף והסתיים עם ההתבגרות של lg/samsung.

אין שום סיבה ביקום לקנות כיום רכיב חיצוני מלבד היכולת לצפות בתכנים פיראטיים.

לשאלתך - ממשק המשתמש זהה לחלוטין אצל כולן, יש שטנצ מאוד ספציפי שמתאים לשיטוט עם חיצים בשלט וזהו, העולם התיישר במהירות לאותו ממשק אחיד.

בכל הקשור לחבר - הייתי ממליץ שירים את הסנטר מהטלפון ויתחבר למציאות ויציץ רגע בטלוויזיית oled עדכנית במו עיניו - משם שיחליט - הוא ולא AI - האם ההבדל בתמונה מצדיק את ההפרש שעדיין קיים במחיר. 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה, כבר למדתי משהו. 

החנויות זה השלב הבא - הוא כבר החליט טרומית על QLED עם עוד כמה פיצ'רים וכעת צריך ללכת להסתכל על איכות התמונה, אבל גם רוצה לבוא עם שאלות ספציפיות. שנינו אנשים טכניים ולכן חופרים הרבה בספרות לפני שהולכים למשש. כמו כן, כל חנות פה דוחפת את המוצרים שיש לה במלאי, כך שקשה לבוא אליהן בדרישה להראות דגמים ספציפיים שפגשנו ברשת או לשחק עם מערכות ההפעלה שלהם. מצב מוזר של ביצה ותרנגולת עם מוכרים שלא מכירים את הסחורה וקונים עם סטנדרט נמוך שלא יודעים מה לשאול. 

לעניין השמות שמניתי - Fire (של אמאזון אני מניח) זה מה שרץ על הפנסוניק, טלוויזיה שזוכה לביקורות מעולות וע"פ מה שקראנו עליה מציעה VFM מעולה במונחי השוק המקומי. Google TV זה מה שמותקן כיום על TCL (לפחות אלה שנמכרים פה, תוצרת פולין) ועוד כמה סינים. כך שלא מדובר בסטרימרים או מכשירים חיצוניים. 

אנקדוטה מהצד שלי - טלוויזיה סוני 55" בת עשור בערך שקניתי משומשת, מציגה תמונה מעולה אבל כנראה יוצרה בימים המוקדמים של הטלוויזיות החכמות. כשהורדתי דרכה אפליקציית יוטיוב, נטפליקס ועוד כמה, גיליתי שהן דוברות סינית ומראות ביצועים מביכים, כולל קפאון והתרסקות כל רבע שעה בערך. מאז ניתקתי אותה מהאינטרנט ואני משתמש בה בעיקר כמסך ללפטופ, תפקיד שהיא מבצעת הרבה יותר טוב. אני מניח שבאותם ימים פשוט לא היה משהו יציב ואיכותי בתחום מערכות ההפעלה, אז הם דחפו את מה שיש רק בשביל לקרוא לה 'חכמה' ולמכור ביוקר.

פורסם

פייר טיוי הכי טוב ונוח למשתמש הרגיל. טלוויזיה שאין לה את זה אני מחבר פייר טיוי סטיק 4קיי

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לדעתי אתה צריך להסתכל על האפליקציות של ספק התוכן, איזה מהן מתאימה לו.

לי, למשל, יש set top boxes של yes שפועלות על המערכת של גוגל. רוב הטלויזיות בבית לא חכמות אבל יש אחת של tcl עם אותו ממשק. ויש גם אחת של סמסונג אבל היא פועלת עם אותו set top box ולא משתמשת באפליקציה כי אינרציה, ולאישתי, הצרכנית ב-98% מהזמן, קשה להחליף ממשקים. אז מציע שאותו חבר יבדוק מה הממשק המתאים לו מבחינת האפליקציות של ספק הטלוויזיה שלו.

אגב, התקנתי את האפליקציה של yes גם על האייפד, היא מציעה הרבה פחות תכנים. גם משהו שעל החבר לבדוק מול הספק שלו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחוץ לפלייסטיישן לא הייתי נוגע בסוני. הם לא יודעים לעשות תוכנות טובות ומסרבים באופן עקבי לספק עדכוני תוכנה למכשירים שלהם.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי 2 lg בבית. שתיהן מחוברות לסטרימר שהפסיק לעבוד אז אני משתמש במערכת הwebos.

בסלון עובד סבבה לגמרי. בחדר הטלוויזיה נהיית איטית ואני צריך לרסט אותה (ניתוק מהחשמל) כל כמה שבועות, כשזה נהיה ממש בלתי נסבל. אני שוקל להשמיש מחדש את הסטרימר שם או לקנות חדש.

יש ל lg את כל האפליקציות שאני צריך (כולל סטרימיו). אבל כשקניתי אותן לפני כ5 שנים לא הייתה אפליקציה של יס ולכן הסטרימרים). זה משהו שצריך לקחת בחשבון, חברות קטנות או מקומיות מפתחות קודם כל לאנדרואיד טיוי ואפל טיוי ורק אחר כך לשאר.

לאמא שלי יש פנסוניק והיא צריכה את הסטרימר של פרטנר טיוי כי הם לא פיתחו אפליקציה למערכת של פנסוניק. לאחרונה קניתי לה tcl לחדר השינה ועבורה לא צריך סטרימר בגלל שהיא עם אנדרואיד טיוי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תודה לכולם. רשמתי לפניי שעדכוני גרסה ותאימות לאפליקציות של ספקי תוכן הם שני הנושאים העיקריים בהם כדאי לנו להתעמק. טוב לדעת שמבחינת ממשק אין ביניהם הבדל גדול.

שאלת המשך במידה וכן יחובר סטרימר חיצוני בעתיד: לפעמים המסך נשלט ע"י השלט של הסטרימר ולהפך, ולפעמים לא. האם יש דרך לדעת זאת מראש ע"פ ה-spec של הדגם? הכוונה לפונקציות בסיסיות כמו כיבוי/הדלקה של שניהם דרך הסטרימר או גלילה קדימה/אחורה דרך הטלוויזיה. לא קריטי אבל נוח ומקצר תהליכים.

לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

ומה עם איכות השמע? מה הוא מתכוון לעשות? להסתמך על הטלוויזיה או להוסיף סאונד באר או 7.1/ 5.1 עם רסיבר?

סאונד באר בשלב הזה, ואולי משהו רציני יותר בהמשך. יש איזשהם שיקולי תאימות למערכת ההפעלה שכדאי לקחת בחשבון?

פורסם
לפני 9 שעות, hans כתב:

אין שום סיבה ביקום לקנות כיום רכיב חיצוני מלבד היכולת לצפות בתכנים פיראטיים.

ממשק יותר מוצלח ומהיר

אפליקציות יותר טובות

ביצןעים יותר טובים

פרטיות

תמיכה ועיבוד תמונה מוצלחים יותר.

תמיכה בפורמטי אודיו יותר מתקדמים.

תמיכה יותר טובה בבית חכם.

לפני 9 שעות, hans כתב:

לשאלתך - ממשק המשתמש זהה לחלוטין אצל כולן, יש שטנצ מאוד ספציפי שמתאים לשיטוט עם חיצים בשלט וזהו, העולם התיישר במהירות לאותו ממשק אחיד

מד לא , לא מבחינת הנוחות ובטח לא מבחינת המהירות בין האפליקציות (ושלא ישתמע שאני משווה למשהו מיושן - אני מדבר על oled נוכחית של lg וסמסונג בסידרה גבוהה. מתעלם מ״קרקשות״ בנות כמה שנים. האפל טיוי אוכל אותן בסיבוב.

לפני 3 דקות, Derish כתב:

שאלת המשך במידה וכן יחובר סטרימר חיצוני בעתיד: לפעמים המסך נשלט ע"י השלט של הסטרימר ולהפך, ולפעמים לא. האם יש דרך לדעת זאת מראש ע"פ ה-spec של הדגם? הכוונה לפונקציות בסיסיות כמו כיבוי/הדלקה של שניהם דרך הסטרימר או גלילה קדימה/אחורה דרך הטלוויזיה. לא קריטי אבל נוח ומקצר תהליכים.

לרוב הכיוון תמיכה בטוב פה הוא מהשלט של הסטרימר על הטלוויזיה - וזה עובד דרך hdmi cec

כמעט כל מכשיר בימינו כבר תומך בזה. זה ממש בסיסי - אבל מדובר בכיבוי , הדלקה , העברת מקור ושינוי ווליום.

הכיוון ההפוך (שלט של טלוויזיה שולט על סטרימר) עובד ממש אשפה מניסיוני בסמסונג (וכאב ראש להגדיר)

בlg זה גם חצי כח.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רשימה שלמה ש-99 אחוז מהמשתמשים לא מודע אליה בכלל. למשתמש הממוצע אין סאונדבר, אז אין על מה לדבר בכל הקשור לפורמטים.

אני בערך היחיד בשכונה עם רמקולים פיזיים מאחור + רסיבר - אילו החבר של דריש היה בעניין הוא לא היה שואל.

פורסם (נערך)

מנצל״ש:

החם שלי, בן 94, חסר השכלה ויכולות טכניות, מנוי לשירות הלוויין של יס עם 2 מכשירי טלוויזיה ״טפשים״ (יש טלויזיה חכמה בחדר של מטפל זר, דומני שלא מחוברת ל״יס״).

משלם לא פחות מ-230 ש״ח בחודש, צופה בחדשות, ערוץ ״החיים הטובים״ ואולי עוד משהו .

שירות הלוויין צפוי להסגר בסוף פברואר. אולי הזדמנות גם לחסוך בעלויות.

יש נקודת אינטרנט, דומני 300 מס״ש. לא בדקתי את יכולות המודם אבל כנראה יש WiFi.

מה המלצת המבינים לגבי שירות חלופי, בהנחה שלא נחליף את המסכים, וכאשר מדובר באדם שבדלל מגבלותיו זקוק לממשק פשוט ככל האפשר?

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial

ל NEXT TV יש מבצע (דרך האתר), לבאנדל של אינטרנט סיבים 1GB עם ראוטר, 2 סטרימרים, התקנה חינם וכו' - ב 135 שח לחודש (מחיר לשנה).

מניסיוני האישי - חידשתי לשנה נוספת בתנאים טובים.

אני איתם שנה שניה כבר, אין תלונות (שנה שעברה היה עניין בירוקרטי שטופל, מעבר לזה כלום).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה. נשמע טוב.

עכשיו צריך להתגבר על המחסומים האישיים.

• תוכן חדש...