Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה על התשובות.
אני ״יכול״ להישאר עם הרכב הישן, אבל מדובר ביונדאי i30 שנת 2011, חבוטה שאנ מחזיק כבר 8 שנים. אני לא מחליף רכב הרבה ואני מאוד אוהב את האוטו הזה (באמת רכב נהדר). אבל היום אני רוצה לנהג במשהו טיפה יותר ״מפנק״. אני מכוון לאזור ה-אאוטלנדר, לא סייברטראק.

גם אני פחות אוהב הלוואות. זו תהיה ההלוואה הראשונה שאקח בחיים זולת המשכנתא, ואני שוקל אותה רק כי מדובר ברכב. חושב שנראה לקחת מהקרן השתלמות, אבל משווה ליתר ביטחון. וכן, בלון זה לא יהיה. הבנתי שזה אכן יתפוצץ לי בפנים.

פורסם

בוא נאמר, לקחת הלוואה שאתה משלם ריבית על רכב שערכו הולך ויורד זה לא רעיון טוב ביסודו, אבל אם כבר אז רק הלוואה ממקורותך, כלאמר מהכסף שלך ולא של הבנק. 

קח הלוואה מקרן השתלמות, הקרן ממשיכה לצבור ריבית ובדרך כלל בחישוב שנתי טובה יותר מאשר הריבית על ההלוואה ( לדומא הלוואה ב 6% ריבית לעומת תשואה של 8-13% , יש קרנות כאלה) .

לא בדקתי ריביות היום אבל בזמנו כשבחרתי לקחת מימון לרכב הפער היה 4% לטובתי. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

150 זו הלוואה שמנה מאוד לרוב האנשים עבור רכב.

אני חושב שגם ב 100/120 תשיג לעצמך את השדרוג שאתה מחפש.

אבל בסוף אתה יודע כמה שווה לך לשים על ההחלטה הזו.

יש הבדל בין משכנתא להלוואה לרכב. נכון שבשתיהן אתה משלם ריבית ובסוף משלם יותר ממה שלקחת אבל במשכנתא בתסריט בו מחיר הנכס עולה לאורך השנים אז המשכנתא בספו של יום היא סוג של השקעה משתלמת.

כלומר מי שקנה לפני 20 שנה דירה בשני מיליון עם מיליון משכנתא כנראה נמצא בסוף התשלומים במקום יותר טוב ממי שקנה דירה במיליון וזהו. יש לזה כמובן הרבה משתנים כמו מה עשה האחר חלופית עם הכסף והעובדה שגר בדירה טובה יותר לאורך עשרות שנים.

אבל ברכב זה כמעט לעולם לא המצב. רכב אינו השקעה. אלא הוצאה. אם קנית רכב ב 150 תוציא לאורך זמן יותר ממה שהיה קורה אם היית מסתפק ברכב של 120. בהנחה ששניהם עונים על הצרכים. 

פורסם

@razi_pazi אני חולק עליך.

ראשית, דירה למגורים אינה השקעה, היא מוצר צריכה. ועם מחירי הדירות עולים הרי הדלתא שתצטרך לשלם על שדרוג דירתך יגדל, סה״כ, מבחינתך, יחסית לדירה החלופית ערכה יפחת. עכשיו נכנסים הסיבוכים של תחשיבי עלויות שכירת דירה, הכנסות (או הפסדים) מהשקעות חלופיות, עלויות אחזקת ותחזוקת הדירה, אתה לא יוצא מזה.

לגבי נטילת הלוואה לרכישת רכב - שוב, מדובר בשיקולים יותר רחבים מהעלויות הכספיות. אין לנו שום מושג על מצבו והתנהלותו הכלכליות של פות״ש, ולכן ההתייחסות הערכית בעייתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב זו הוצאה, ושכזאת אני לא רואה בעיה לקחת הלוואה לכמה שנים שלמעשה משלמת את ירידת הערך החודשית, אז כן, ריבית עולה כסף אבל בסוף צריך גם לחיות.

כשאני רכשתי רכבים, פרסתי את ההלוואה לפי שנות האחריות שקיבלתי (5 שנים כל אחד). את שניהם הצלחתי לסגור בערך שנה לפני הסוף מהון עצמי שצברתי וככה נחסכה לי גם ריבית.

לגבי מקור המימון - בהחלט הייתי הולך על הלוואה מקרן ההשתלמות כי יש להם את התנאים הכי טובים והכסף שיש לך בקרן ממשיך לצבור תשואה.

כמה שנים לפרוס? תלוי בתזרים שלך, תשלם סכום שאתה יכול לעמוד בוא כל חודש, במקרה הכי גרוע, תסגור את יתרת ההלוואה לפני הזמן ותחסוך גם את הריביות.

אל תחנוק את עצמך בגלל הלוואת רכב, בסוף הזמן עובר והוא לא חוזר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...