Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

יך תטפס על סולם 4 מ׳ עם פחד הגבהים?

זה מפחיד רק כשאתה נופל.

וסולם מהסוג הזה הכי יציב https://pigumim-sulamot.co.il/product/סולם-טלסקופי-4x5-תוצרת-איטליה/?ga2=2&cht=1&kwd=&mth=&crt=724106569132&plc=&dev=m&cid=21982430315&gid=171789859619&fid=&tid=pla-297542397596&lin=&lph=1007966&ntw=g&dvm=&adp=&channelid=258019&gad_source=1&gad_campaignid=21982430315&gclid=Cj0KCQjw5c_FBhDJARIsAIcmHK_s1bYosCX3XW45UI0LIDkKbfJxWZRwNyWS5_98HTQC-FFFxPppIPUaAgN-EALw_wcB

יש כמובן יותר זולים אבל המבנה הזה הכי יציב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אשרי המפחד תמיד.

הח"מ נפל מסולם בבית מגובה של 4 מטר, על מדרגות בטון מוחלק חדות. 

הובהל לבית חולים, נתפר בפנים, כמעט איבד עין, עבר הדמיות בכל הגוף לשלול פגיעה פנימית, ומאז שימות העולם, לא עולה על סולמות מעל לשנים או שלושה שלבים.

אם נדרשת עבודה בגובה - מזמין מתאבד בתשלום. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לגמרי עם DscoTD5

אם אתה חסר ניסיון טיפוס על סולמות וכל שכן כשמדובר בגובה רציני יחסית לסולם,

ואתה מפחד? זה בצדק.

עשה טובה לעצמך ולמשפחתך - שלם חצי מעלות הסולם לבעל מקצוע שיבצע עבורך וסגור עניין.

• רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

אשרי המפחד תמיד.

הח"מ נפל מסולם בבית מגובה של 4 מטר, על מדרגות בטון מוחלק חדות. 

הובהל לבית חולים, נתפר בפנים, כמעט איבד עין, עבר הדמיות בכל הגוף לשלול פגיעה פנימית, ומאז שימות העולם, לא עולה על סולמות מעל לשנים או שלושה שלבים.

אם נדרשת עבודה בגובה - מזמין מתאבד בתשלום. 

זוכר את הנפילה שלך.

כמו בכל עבודה חייבים שיקול דעת וזהירות..

פורסם

אפרופו "שתמיד יהיה מישהו שיחזיק לך את הסולם":
אין חיה כזאת. כל מי ש"מחזיק" את הסולם בעצם לא עושה כלום. לא ניתן להחזיק סולם עם מרכז כובד כל כך גבוה - שמתחיל נפילה.
עדיף שהבנאדם יהיה רחוק מהסולם.
מצד שני - לעולם לא 'לנסות'. אם אתה לא בטוח ה- 100% לגבי יציבות הסולם - אין לך בכלל מה לעלות עליו.

• אהבתי 1
פורסם

מניסיון שלי - אתה טועה. יש אנשים שמרגישים בטוחים יותר אם מישהו אוחז בסולם - שלא ירעד, יש אנשים שמעדיפים שתיגע להם ברגל כדי שירגישו ביטחון. ויש אנשים שאתה בתור עומד מהצד תוכל לתפוס אותם ולמנוע נפילה מסוכנת.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

מרגישים בטוחים - מסכים.

בטוחים יותר בפועל? אולי פחות ואולי רק במקרה שהסולם יחליק אחורה שזה גם משהו.

אם הסולם נופל הצידה למשל - עם המומנט שייווצר גם 'דה רוק' לא יצליח להחזיק את הסולם מלמטה.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, shilo_v כתב:

בטוחים יותר בפועל?

כן. כל נפילה מתחילה בתנועה קטנה לאחד הצדדים, 

ואת התנועה הקטנה הזו יכול למנוע אדם שעומד יציב למטה.

גם סתם תוספת משקל של כמה עשרות ק"ג, של רגל תומכת ומייצבת על השלב התחתון

יכולה לתת תוספת של יציבות ולבטל נטייה קטנה שעלולה להתגבר בהמשך ללא תמיכה כזו.

יצא לי לעבוד הרבה על סולמות, לרוב בלי תמיכה,

אבל לפעמים כן צריך (במעבר מגג לסולם, בעמידה על הקצה העליון, כשהבסיס ניצב על תשתית קצת רעועה וכדו')

הפעם היחידה בה נפל לי סולם (אני נשארתי תלוי למעלה) הייתה כשהתומך הלך רגע להביא משהו בלי להגיד.

*אגב, אם מדובר רק לצורך החלפת נורה (מתברגת), אולי מוט מאריך עם קצה ייעודי יוכל לעזור?

https://www.amazon.com/-/he/מחליף-Drunhan-תקרות-גבוהות-שקועות/dp/B0CZS6HKRQ?th=1

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם

אין לי מושג. אבל הדיון כאן מדגיש את הצורך בהדרכה.

יותר מידי אנשים נופלים מגובה בגלל קמצנות על הזמנת בעל מקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מתקשה מאד להבין את הרצון לקרוא לאיש מקצוע בשביל משהו כמו להחליף מנורה. גם אם זה כרוך בלעלות על סולם.

אולי רק אם התקרה בגובה מטורף (6? מטר? או משהו). אולי אז אני אחשוב על זה. 

בשוטף? מצטער. לא מבין את זה. 

[נכתב ע"י מי שלא חייב משהו לעמוד עליו כדי להחליף את רוב הנורות בבית שלו כי הוא מגיע גם ככה אבל בכל זאת לוקח סולם כי זה יותר נוח, לעלות שלב יחיד...]

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 שעות, ירחמיאל כתב:

אפרופו "שתמיד יהיה מישהו שיחזיק לך את הסולם":
אין חיה כזאת. כל מי ש"מחזיק" את הסולם בעצם לא עושה כלום. לא ניתן להחזיק סולם עם מרכז כובד כל כך גבוה - שמתחיל נפילה.
עדיף שהבנאדם יהיה רחוק מהסולם.

אם הוא עומד או אפילו יושב על השלב התחתון הוא מנמיך מאד את מרכז העובד של הסולם ומגדיל את היציבות שלו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני מתקשה מאד להבין את הרצון לקרוא לאיש מקצוע בשביל משהו כמו להחליף מנורה. גם אם זה כרוך בלעלות על סולם.

אם אתה יודע מה אתה עוה תעלה חופשי אבל אם לא אז תביא בעל מקצוע. 

סולם הוא כלי מאוד מסוכן בשימוש לא נכון.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני מניח שרוב האנשים לא מבאים איש מקצוע בשביל להחליף נורה מתברגת.

אני עדיין עולה על כיסא בבית מדי פעם, למרות שלפני כ25 שנה קרוב רחוק שלי, עלה על כיסא כדי להחליף נורה בחדר המדרגות, נפל מהכיסא, קיבל מכה בראש ונהרג.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אני עדיין עולה על כיסא בבית מדי פעם,

אז תפסיק! בחייאת. לא בריא. ממש - האופצייה הגרועה ביותר מבין האפשרויות לטיפוס.

סולם נועד להתמודד עם מרכז כובד גבוה. 

כסא לא! הוא נועד למרכז כובד נמוך. מה שמציב אותו בסכנת קריסה, הרבה יותר מאשר סולם. 

מפה יש גם התפלגות בהתאם לאיך שהכסא בנוי ורמת המסוכנות שלו לטיפוס. אבל נעזוב את זה.

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

סולם הוא כלי מאוד מסוכן בשימוש לא נכון.

לחלוטין מסכים וחצי פלוס פלוס.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...