Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן.

דירה עם תקרות גבוהות, והנמכות גבס של 3.9 עד 3.2 בנקודה התחתונה.

יש מנועי מיזוג צמודים לתקרה בגובה 4.5.

איזה סולם קונים בשביל שהחלפת נורה תהיה בטוחה? סולם טלסקופי נשען לא מרגיש בטוח וגם לא תמיד יש איפה להשעין, סולם בצורת V נראה לי פחד אלוהים, וסולם עם פלטפורמה נראה לי בלתי אפשרי לאחסנה. אולי בכלל פיגום נייד? 

בקיצור, אודה לעזרתכם.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

אין בעייה עם סולמות V (חוץ מהעובדה שהם לא נוחים לרגליים לעמידה ממושכת). 

יש הרי סולמות מתקפלים גם, עם שלבים רחבים שפותרים את הבעייה הזו. אני לא יודע אם זה יהיה יעיל דיו עבורך, עבורי אחד כזה של 4 שלבים פותר את כמעט כל הבעיות בתקרה גבוהה ("של פעם", לא יודע במספרים מה הגובה). אני 1.87 מטר בעצמי.

אני אישית לא הייתי הולך על סולם טלסקופי בכל מקרה. לא מרגיש לי מספיק בטיחותי. 

חפש "סולם" בחנויות החביבות עליך, ותוכל לראות אפשרויות. יש את שז"ר בחיפה שאני די אוהב, הום סנטר, סולמות חגית (מחיר גבוה אבל איכות טובה, כולל תקנים שונים), יש בסולמות בקטלוג של סמיט טולס (האנטר), לא חסר. 

(יש עוד כמה סוגי סולמות שלא חשבת עליהם בכלל, רק שאין לך כל כך צורך בהם כמשתמש ביתי)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה על הרעיונות.

לצערי אין שום חנות שחביבה עלי ומוכרת סולמות. אני הכי לא DIY ויש לי בכלל פחד גבהים גם בגובה של תקרה רגילה (סביב 2.8 מטר)

פורסם

נקודת התחלה טובה לדעתי תהיה בהום סנטר, ומשם לעלעל באתר של סולמות חגית.

בינינו? 

בשביל להחליף מנורה, סולם V פשוט יספיק לך מעל הראש. 

בשביל דברים קצת יותר רציניים, תצטרך סולם קצת יותר רציני לדעתי- אם כי לרוב המטלות ה-V יהיה מספק בהחלט פלוס. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

בקיצור, אודה לעזרתכם.

אצלי המצב דומה למדי.

רכשתי כמו המתואר בקישור (לא מאותה חנות) ודי מרוצה.

יתרונות: יציב מאד, בנוי היטב ומאפשר להגיע לכ-4.5 מטר גובה ללא חשש בתצורת A. בתאוריה, נפתח גם לסולם נשען (ממש גבוה) אך עד כה לא היה לי צורך בכך.

חסרונות: משקל ותפעול מעט מסובך (שחרור נועלי החלק הפנימי מצריכים כח עקב קפיצים חזקים)

https://www.wallashops.co.il/item/73775?utm_source=ZAP&utm_medium=ORGANIC&utm_campaign=ORGANIC

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 12 דקות, מיץ פטל כתב:

V, או A?

Half-Life Logo, symbol, meaning, history, PNG, brand!

(אותו דבר בעיקרון...V, A)

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

תודה על הרעיונות.

לצערי אין שום חנות שחביבה עלי ומוכרת סולמות. אני הכי לא DIY ויש לי בכלל פחד גבהים גם בגובה של תקרה רגילה (סביב 2.8 מטר)

איך תטפס על סולם 4 מ׳ עם פחד הגבהים?

קיבלת הדרכה בנושא?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

איך תטפס על סולם 4 מ׳ עם פחד הגבהים?

קיבלת הדרכה בנושא?

על איזה נושא? 

עבודה בגובה - אני מכיר

פחד גבהים - לא מכיר הדרכות על הנושא.. 

פורסם

התכוונתי לעבודת גבהים. במסגרת זו תרגלת סולם?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התכוונתי לכך האם הוא ניסה פעם לטפס על סולם גבוה ובחן את פחד הגבהים שלו. בהנחה שבהדרכה יש התנסות מעשית זה מקום מתאים להתנסות בתנאים בטוחים.

פורסם
לפני 16 דקות, GTאי כתב:

מורכב ומסובך לאחסנה. 

מצטרף ל @waterman הסוג הזה לא ממש קל אבל מאסיבי מספיק בשביל להרגיש בטוח גם בעמידה בשיא הגובה, לא רועד ולא מתנדנד למרות איך שהוא נראה.  יש כאלה יותר יציבים עם רגל יציבות מתפרקת.  אם מיועד לעבודה מאסיבית צריך סולם שאפשר ללכת איתו וזה לא זה, אלא יותר סולם עץ 7 או 8 שלבים. 
אם אתה קונה כזה תבדוק טוב את המפרט כמה הגובה שהוא בA ותחשבן אם זה יתאים לך, וכשתגיע הביתה תפתח ותמדוד שאכן זה מה שקיבלת יש פאשלות בזה.. (אל תשאל אותי איך אני יודע...)

b5495c3358618e9f651c29888787e3d5.jpg

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...