Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתאר לעצמי שפעם היה מקום מרכזי שרק מנטר את המערכת לראות שכל הרמזורים עובדים.

אני סקרן לדעת איך זה עובד בפועל ואם השתנו שם דברים בעשרים שנה האחרונות.

יש תזמון דינמי לפי התנועה? אם כן, הוא משתנה בזמן אמת לפי התנועה או שרק לפי זמני עומס צפויים? זה ארצי או שלכל רשות מקומית גדולה יש מרכז משלה?

מישהו יודע?

פורסם

התשובה (מתוך קריאה ומתוך ניסיון) הוא גם וגם וגם.

הנה סרטון של עיריית חיפה (לא מעודכן, כי נוספו עוד קוווי מטרונית). מרכז הבקרה אזורי (חיפה, נשר וצירים מרכזיים בקריות). יש הפעלת סדר הרמזור לפי שעות היממה (אני מכיר ממרכז חורב, שם בשעות הבוקר סדר הפעולה הפוך לעומת שאר היממה), ויש הפעלה לפי חיישנים (אני נכיר, למשל, מהיציאה מהשכונה בה אני גר, בה הרמזור מדלג על ירוק כאשר אין רכב ממתין). גם לאורך מסלולי המטרונית החיישנים נותנים לה עדיפות, כולל ״שבירת״ ירוק בנתיבים הכלליים על מנת להעביר אותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה היה גאוני אם מערכת תזמון הרמזורים הייתה משולבת בוויז.

התוכנה הייתה יכולה לדעת באיזה מהירות כדאי לנסוע כדי לעבור את כול הרמזורים בירוק. 

היה חוסך דלק, פקקים, זמן וזיהום אוויר.

פורסם

בלי וייז, בשנות ה-60-70 היתה הכביש חיפה - עכו (שקרויה היום דרך ההסתדרות) מערכת של רמזורים מתוזמנים - ואחרי כל צומת היה רמזור נוסף שהיה מכריז 40/50/60 - המהירות המומלצת על מנת להגיע לפאזה הירוקה ברמזור הבא. רעיון פשוט ואפילו לא הצריך ווייז.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, דניאל1983 כתב:

התוכנה הייתה יכולה לדעת באיזה מהירות כדאי לנסוע כדי לעבור את כול הרמזורים בירוק. 

היה חוסך דלק, פקקים, זמן וזיהום אוויר.

זו בדיוק הייתה המחשבה שלי - ועוד צעד קדימה, איזה נחמד זה יהיה אם זה יהיה מחובר לקרוז קונטרול.

שבוע שעבר נהגתי בשוויץ בטיגואן חדשה, עם קרוז קונטרול אדפטיבי, קריאת תמרורים וכל זה.

נסעתי ארבעים וחמש דקות, כולל כיכרות, עצירות מלאות ופניות בלי לגעת בכלל בדוושת הגז או הברקס. חדש לי העניין הזה שזה עובד כל כך טוב ונראה לי שזה פיצ׳ר מוצלח בדרך לרכב אוטונומי.

• מעניין 1
פורסם

כל הרמזורים בארץ עובדים לפי תוכניות תזמון קבועות, המופעלות בבקר הרמזור שנמצא בארונית קטנה באחד מקצוות הצומת. יש תוכניות לפי שעות, כך שבשעות העומס, יש תוכנית X ובשעות שאינן עמוסות תוכנית Y. יש צירים שיש בהם קואורדינציה של תזמונים כדי ליצור מעבר של הציר בירוק, אבל גם כאן הכל מבוסס על תוכניות קבועות עם offset קבוע בין רמזור לרמזור, ולכן הקואורדינציה "נשברת" שיש עומסי תנועה. 

ב-75% מהרמזורים בארץ, אין חיישנים על הכביש, ולכן תמצאו את עצמכם עומדים מול רמזור אדום באמצע הלילה כאשר אין רכב נוסף באחד מדרכי הגישה הנפגשים בצומת. בשאר הצמתים, יש חיישנים המבוססים על לולאה אלקטרומגנטית, אך זה ציוד שמתבלה מהר יחסית ודורש ניטור ותחזוקה.

רובם ככולם של הצמתים המרומזרים מחוברים לחדר בקרה ושם הם מנוטרים (באמצעות רשת תקשורת שמחברת את בקרי הרמזור). 

בארץ יש חברה אחת בשם NoTraffic אשר מפתחת פלטפורמה חכמה לניהול רמזורים, כולל תזמון משתנה בזמן אמת, בהתאם לנפח התנועה שעובר בצומת, אך היא פעילה רק בצפון אמריקה נכון להיום. 

• מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

הייתה לא מזמן כתבה בטלויזיה על פיילוט שמבוצע בצומת הטייסים(כביש 40 מדרום לנתב״ג במפגש עם כביש 461)

לפי הכתבה מוצבות שם מצלמות ״חכמות״ שמתפעלות את הרמזורים לפי העומסים.

עריכה:

מתברר שדי הרבה זמן עבר מאז, בערך 5 שנים

https://www.ynet.co.il/digital/technology/article/SJAbC65ir

עריכה אחרונה על ידי צ'ופצ'יק
פורסם

זה לא מצלמות חכמות, זה מצלמות שמנוטרות ע"י אנשים בחדר בקרה, והם מחליטים על שינויים בתזמונים לפי מה שהם רואים. פתרון מטומטם ויקר, כאשר יש טכנולוגיה שיכולה לעשות זאת בצורה אוטומטית. 

פורסם (נערך)

אז מה הסיבה שבאף מקום בעולם אין אינטגרציה בין מערכת ניווט ברכב למערכת בקרת הרמזורים?

צריך שמערכת הניווט תמליץ על מהירות נסיעה מסוימת שתגרום לרכב תמיד להגיע לרמזור כשהוא ירוק.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
לפני 3 שעות, menir1 כתב:

75% מהרמזורים בארץ, אין חיישנים על הכביש, ולכן תמצאו את עצמכם עומדים מול רמזור אדום באמצע הלילה כאשר אין רכב נוסף באחד מדרכי הגישה הנפגשים בצומת. בשאר הצמתים, יש חיישנים המבוססים על לולאה אלקטרומגנטית, אך זה ציוד שמתבלה מהר יחסית ודורש ניטור ותחזוקה

דווקא ממה שאני התרשמתי זה הפוך 

כמעט לא זכור לי מקרה כמו שאתה מציין. ממה שאני ראיתי ברוב המקרים הרמזורים העיקריים (רמזור ישר בדרך בין עירונית) פועלים כברירת מחדל ואם אתה רוצה לפנות שמאלה או ימינה אז הרמזור כנראה לפי חיישן שעל הכביש מפעיל את הרמזור הרלוונטי 

פורסם

האמת זה אחד הדברים היותר מעניינים שאני עוקב אחריו כל הזמן,  לפי מה שהבנתי זה עובד (ברמזורים החכמים) בצורה כזו שיש תמיד מצב 'ברירת מחדל', כלומר הישר או הכיוון בו החליטו שהוא ישר, ומפה יש כמה משתנים, לכל לרמזור יש כיוון פעולה, זה כנראה כל אחד שם לב שתמיד ברגע שהוא יתחיל סיבוב זה יהיה מאותו כיוון שהוא תמיד עושה, אין מצב שיום אחד הוא יחליט לפתוח את הפניה מהראשי לפני הפניה מהT לראשי לדוגמה- אם כל פעם הוא פועל אחרת.   אבל יש חריגים, אם הרמזור חצי חכם אז אם מישהו יעמוד על החיישן למשל בפנייה מהכביש הצידי לראשי ותמיד הסבב של הרמזור מתחיל מהפנייה מהראשי לצידי אז גם עכשיו הוא יתחיל ככה גם אם אין שם רכב ורק לאחמכ יפתח לרכב שפונה לראשי, אם הרמזור קצת יותר חכם אז הוא ידלג על הפתיחה של הפנייה מהראשי, אגב במקרה כזה אם תוך כדי הגיע רכב ועמד על הפנייה מהראשי לא יפתח לו אחרי הפנייה לראשי כי זה לא הסדר של הסבב, אלא יפתח קודם הראשי ואחר כמה זמן יפתח לו.    

יש דברים מוזרים שנתקלתי בהם למשל יש צומת שאני עובר בה לפעמים, הצומת היא X במצב פנייה נפתח גם לרכבים הבאים ממול, העניין שאם אף אחד לא עמד על משקל באחת הפניות, נפתח לרכבים ממול ולא לפנייה הזו, ממש מוזר ובלי טעם. 

לתחושתי החיישנים מנטרים גם תנועה צפופה ב'ישר' של הצומת ובמקרה שיש תנועה כבדה הפנייה לא נפתחת מיד.  

היה פעם איזה כתבה על פיילוט שעשו שלרכבי חירום יותקן איזשהו רכיב שמערכת הרמזור תזהה שהרכב מתקרב ותפנה לו את הנתיב עוד לפני שהוא מגיע.   אני כבר מתחיל לדמיין אם זה יותקן על כל האמבולנסים פתאום יתחילו להיגנב ההתקנים האלו......  ואז אחרי 70 שנה שיעלו על זה יטפלו בזה כמו שמטפלים בתווי נכה... 

אני די בטוח שיש מרכז שליטה עירוני, ארצי לא ידוע לי. 

פורסם

התקנים כאלה כנראה קיימים במטרונית. יש בחיפה מספר צמתים שבהם, כאשר מגיעה מטרונית, הרמזור עושה ״פוס״, מעביר את המטרונית, ואז חוזר לנקודה בה היה או לנקודה הקבועה הבאה. אבל, בניגוד לרכבי חירום, המטרונית היר רכב איטי, ובמצבים האלה היא עוצרת ברמזור - המנגנון מקצר את ההמתנה.

דבר שראיתי בהולנד לפני למעלה מ-20 שנה, אבל לא ראיתי בארץ, הוא גלאים המותקנים עשרות מטרים לפני הרמזור ומאפשרים לרכב המפעיל אותם לעבור בלי לעצור כלל.

פורסם
לפני 7 שעות, דניאל1983 כתב:

אז מה הסיבה שבאף מקום בעולם אין אינטגרציה בין מערכת ניווט ברכב למערכת בקרת הרמזורים?

צריך שמערכת הניווט תמליץ על מהירות נסיעה מסוימת שתגרום לרכב תמיד להגיע לרמזור כשהוא ירוק.

כי הנתונים לא מגיעים בזמן אמת, וכיוון שתזמון הרמזור הוא ברזולוציה של שניות, זה יהיה לא יעיל. סנסורים חכמים הרבה יותר אפקטיביים (במיוחד אם פורסים אותם לאורך ציר), כי הם מספקים מידע רב ערך בזמן-אמת, שמאפשר לאלגוריתם להיות אפקטיבי. 

לפני שעתיים, ELI001 כתב:

לפי מה שהבנתי זה עובד (ברמזורים החכמים) בצורה כזו שיש תמיד מצב 'ברירת מחדל', כלומר הישר או הכיוון בו החליטו שהוא ישר

קיימת קונפיגורציה כזאת, שלרוב יש הגיון להטמיע אותה בצירים ראשיים, אך עובדה שהיא לא קיימת בכל מקום. בנוסף, היא נותנת פתרון יעיל רק לאמצע הלילה ובזמני עומס היא לא יעילה בהכרח. 

פורסם (נערך)

בתקופה שאחרי הפעלת קו הרכבת הקלה בירושלים, היו המון תלונות על כך שהרכבת מגיעה לצומת, ועומדת בה בהמתנה להתחלפות הרמזור, דבר שמוריד מהיעילות של נסיעה ברקל"ה.

לקח זמן, ואז הכריזו על הטמעת מערכת לשיפור הנושא, שתיתן עדיפות לרכבת הקלה, בהגיעה לצמתים מרומזרים.

מהזכרון שלי, זה אכן עבד ברוב מוחלט של המקרים שבהם הייתי או ברכב או ברכבת, אבל כמובן שהיו חריגים.

ושלא לדסר על רכבים שחוסמים צמתים, ותוקעים את כולם, גם רכבים וגם את הרכבת הקלה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

כל/ רוב התשובות כאן

https://www.gov.il/BlobFolder/guide/design_traffic_devices/he/469cee15-72fe-4bfb-b807-188220289c44.pdf

מאלף ומעלף

עובד על הרמזור 

בירידה מכביש 6 במחלף עירון לאלה הבאים מצפון יש חיישנים לגבי אלה הפונים לכביש 65 .

כאשר הוא ריק אני מגיע לחיישן במסלול הימני עושה רברס ומגיע לחיישן במסלול השמאלי מקדם את האור הירוק בצורה משמעותית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...