Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, pasat04 כתב:

בתקופה שאחרי הפעלת קו הרכבת הקלה בירושלים, היו המון תלונות על כך שהרכבת מגיעה לצומת, ועומדת בה בהמתנה להתחלפות הרמזור, דבר שמוריד מהיעילות של נסיעה ברקל"ה.

לקח זמן, ואז הכריזו על הטמעת מערכת לשיפור הנושא, שתיתן עדיפות לרכבת הקלה, בהגיעה לצמתים מרומזרים.

מהזכרון שלי, זה אכן עבד ברוב מוחלט של המקרים שבהם הייתי או ברכב או ברכבת, אבל כמובן שהיו חריגים.

ושלא לדסר על רכבים שחוסמים צמתים, ותוקעים את כולם, גם רכבים וגם את הרכבת הקלה.

בהחלט קיים בירושלים ורואים את זה הכי טוב בצומת הגבעה הצרפתית.

ב90% מהמקרים היא מקבלת את האור הירוק מיד, במקרים אחרים לוקח ממש מעט זמן.

בתל אביב זה עובד נוראי, כל כך נוראי, הרמזור מתחלף לירוק 4 דקות לפני שהרכבת מגיעה בכלל, היא עוברת בשיא האיטיות, ואז זה בכלל עובר לרמזור שהיה לפני כן, הרכבת ממול מגיעה ואז שוב מחכים וזה חוזר לרמזור שהיה לפני כן.

לדעתי בתל אביב הם עושים את זה בכוונה כדי שאנשים ימנעו מרכב פרטי, ומדובר ספציפית על הצומת של שדרות ירושלים \יחזקאל קויפמן \ אילת\רזיאל, התזמון שם נוראי, ביחד עם רמזור להולכי רגל נוסף מעט לפני כן שלא ברור למה נותנים להולכי רגל, אני לא צוחק, 3 דקות של אור ירוק.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בירושלים ירוק לרק״ל קיים בכל הצמתים חוץ מאחד: האפט (החלוץ)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא מכיר את הרמזורים בירושלים ות״א, אבל במטרונית בחיפה היה תהליך למידה והטמעה שארך מספר שנים. כווון שהרע״ל בת״א חדש כנראה שהמערכות עדיין לא מכויילות.

אגב, גם באירופה המתקדמת, המחסום או הרמזור נסגר דקות לפני שהרק״ל עוברת, אולי לא 4 דקות, אבל בהחלט זמן משמעותי.  עניין של בטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיון בחיפה, יש בקרה חכמה. 

כביש אחד שאני עובר בו כל יום בדרכי לעבודה, הרמזור שם קצר לפנייה שלי. באופן מחשיד, הוא מותאם בדיוק לכמות המכוניות שממתינה לו. אבל בדיוק. כשהאחרונה מגיעה לחיישנים הוא מהבהב.

המטרונית מקבלת קדימות ברמזורים, רק בשבוע שעבר רמזור התחלף לירוק לשניות בודדות, שוב אדום- כי מטרונית הגיעה, ומדובר על רמזור ארוך יחסית בכביש די ראשי. 

איך כל זה עובד? אם יש יד אנושית בדבר? וואלה, לא יודע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...