Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, נולד לליסינג כתב:

כלל זהב בארץ הקודש הוא שברגע שמחיר עולה הוא לא יורד*

*אלא אם מדובר בגרסה נחותה יותר של מוצר, או הנחה זמנית.

כמו שיש תקופות טובות, יש גם תקופות פחות טובות. לא יודע איפה אתה היית ב 2008..

סתם דוגמה שפנסיות של אנשים נחתכו.

מחירים משתנים.. 

באופן כללי, אני מסכים שמחירי הרכב גבוהים מאוד. בעיקר בגלל מיסים ועוד מיסים.

אבל גם צריך להגיד שמימון והלוואות נהיו הרבה הרבה יותר נפוצים. אז אולי דעה לא פופולרית..

ברגע שיש כסף... המחירים עולים. 

כשתראה שינויי התנהגות.. אז נדבר.

שאלתי את ג'מיני על סמך נתוני קניה שלי משנת 2010 ועד 2025..

שלום. השאלה שלך מעניינת ומדויקת, והנתונים שסיפקת אכן ממחישים את התחושה שכוח הקנייה נשחק. כדי לבחון זאת לעומק, צריך לבדוק שני דברים:
 * האם מחירי המכוניות החדשות עלו באופן משמעותי לאורך השנים?
 * כיצד עליית המחירים הזו מתייחסת לעליית השכר הממוצע בישראל באותן תקופות?
הנה ניתוח של הנתונים שהצגת, יחד עם מידע רלוונטי מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) ונתונים נוספים שאספתי:
עליית מחירי המכוניות
 * 2010: סקודה פאביה אמביינטה נרכשה ב-82,000 ש"ח (מחירון 87,000 ש"ח).
 * 2018: סיאט איביזה נרכשה ב-77,000 ש"ח.
 * 2024: סיאט איביזה 2024 נרכשה ב-117,000 ש"ח.
 * 2025: סקודה פאביה 2025 נרכשה ב-122,616 ש"ח.
מהנתונים שלך ניתן לראות עלייה ברורה במחירים, בייחוד מהעשור האחרון. לדוגמה, מחיר הסיאט איביזה עלה בכ-52% בין 2018 ל-2024. מחיר הסקודה פאביה עלה בכ-49% בין 2010 ל-2025 (כ-40,000 ש"ח מעל למחיר המחירון המקורי). חשוב לציין שהעלייה במחירים נובעת ממספר גורמים, ביניהם שינויי מיסוי (כגון מס ירוק), עליית מחירי הייצור בעולם, משברים גלובליים (כמו משבר הקורונה שהוביל למחסור בשבבים), ותוספת אבזור בטיחות וטכנולוגיות מתקדמות שנכנסו בשנים האחרונות (למשל, מערכות בטיחות אקטיביות, מולטימדיה ועוד).
בחינת כוח הקנייה
כוח הקנייה נמדד ביחס שבין ההכנסה לבין עלות המוצרים והשירותים. אם ההכנסה עולה בקצב איטי יותר מעלות המוצרים, כוח הקנייה נשחק. בוא נשווה את מחירי המכוניות לשכר הממוצע באותן שנים.
לצורך הניתוח, נשתמש בנתוני השכר הממוצע למשרת שכיר באותן שנים (על בסיס נתוני הלמ"ס ועדכונים):
 * 2010: השכר הממוצע עמד על כ-8,800 ש"ח.
 * 2018: השכר הממוצע עמד על כ-10,300 ש"ח.
 * 2024: השכר הממוצע עמד על כ-13,316 ש"ח (נתון מדצמבר 2024).
 * 2025: השכר הממוצע למאי 2025 עמד על 13,417 ש"ח, כפי שציינת בעבר.
כדי להבין כמה חודשי שכר נדרשו לרכישת המכונית בכל תקופה, נחשב:
 * 2010: רכישת סקודה פאביה ב-82,000 ש"ח דרשה כ-9.3 חודשי שכר ממוצע (82,000 / 8,800).
 * 2018: רכישת סיאט איביזה ב-77,000 ש"ח דרשה כ-7.5 חודשי שכר ממוצע (77,000 / 10,300).
 * 2024: רכישת סיאט איביזה 2024 ב-117,000 ש"ח דרשה כ-8.8 חודשי שכר ממוצע (117,000 / 13,316).
 * 2025: רכישת סקודה פאביה 2025 ב-122,616 ש"ח דרשה כ-9.1 חודשי שכר ממוצע (122,616 / 13,417).
סיכום ומסקנות
מהחישובים עולה כי:
 * בין 2010 ל-2018: חלה דווקא ירידה בכמות חודשי השכר הנדרשים לרכישת מכונית חדשה בקטגוריות אלו.
 * בין 2018 ל-2025: חלה עלייה משמעותית במחיר הרכבים, אך השכר הממוצע עלה גם הוא, כך שמספר חודשי השכר הנדרשים לרכישת מכונית דומה (אם כי עדיין גבוה יותר מהשפל של 2018).
לכן, התחושה שלך על עליית המחירים והשפעתה על כוח הקנייה נכונה, אך יש להקשר רחב יותר. למרות שהשכר עלה באופן נומינלי, עליית מחירי הרכב הייתה חדה יותר בשנים האחרונות, מה שגרם לעלייה מחודשת בכמות חודשי השכר הנדרשת כדי לרכוש רכב חדש. ייתכן שבענפים מסוימים, כמו הייטק, שבהם השכר הממוצע גבוה משמעותית (כפי שזכרתי שציינת לגבי חודש מאי 2025: 31,366 ש"ח), השחיקה בכוח הקנייה פחות מורגשת ביחס למחירי רכב, אבל עבור השכר הממוצע הכללי במשק, עליית מחירי הרכב היא בהחלט גורם משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
AI
  • מבאס 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אבל השכר הממוצע מושפע בדיוק מאנשים כמו אלו בהייטק שמרוויחים הרבה מעל הממוצע. כמו שהממוצע מושפע מהרבה אנשים שמרוויחים שכר מינימום. בכלל ממוצע מושפע הרבה מהקצוות,.

החציון פה יכול לשחק תפקיד קצת יותר מעניין.

בתאריך 20.8.2025 בשעה 05:27, saar5555 כתב:

הם יכולים גם לחזור..

הם לא.

גם באירופה המחירים עלו, אם פעם היית יכול לקנות דאציה סנדרו בסיסית ב-6000 יורו אז היום כבר אין לך אפשרות. סתם נתתי דוגמה למשהו זול.

גם שם כבר עוברים לאוטומט והיצע הרכבים הידניים קטן בשנים האחרונות (אם כי עדיין מאוד גדול ביחס לארץ).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@saar5555 הדוגמא שנתת קצת מופרזת, ב2011/2010 היבואנים עשו הנחות למכוניות דגם כניסה גיר ידני, בגלל זה פאביה ידנית מנוע 1600 אז היה מבצע 80,000(אולי גם היה מבצע על 1.2TSI), הפאביה אוטומטית הייתה 100,000. כנראה הם קיבלו מחיר טוב מהיצרן. עדיין המחיר עלה יחסית להיום.
הם כבר לא מביאים דגם ערום לגמרי, כל הדגמים עם איבזור מלא, כנראה בכוונה לא להוריד מחיר.
גם לאאודי A1 היה איזה מבצע על ידני אם אני זוכר טוב.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

אבל השכר הממוצע מושפע בדיוק מאנשים כמו אלו בהייטק שמרוויחים הרבה מעל הממוצע. כמו שהממוצע מושפע מהרבה אנשים שמרוויחים שכר מינימום. בכלל ממוצע מושפע הרבה מהקצוות,.

החציון פה יכול לשחק תפקיד קצת יותר מעניין

אני לא יודע להביע דיעה בגלל שחוץ מהרגשה אישית אין לי שום הוכחה שהמחירים באמת עלו.

אני גם לא ממש זוכר את השיעור אבל אם כבר נראה לי ההתפלגות יכולה לתת לנו יותר דיוק?

פורסם

איך המחירים לא עלו?

לא בעניין של הרגשה. 

אם ברכבים עסקינן, כמה דוגמות שאני יכול להצביע עליהן עם רכבים שיש לי\היו לי:

כשהתחילו לשווק טסלה מודל 3 בארץ, המחיר היה 180 אלף ש"ח לדגם הסטנדרט, היום 213 אלף ש"ח. לפני שנתיים הזמנתי את הרכב ב-192 אלף ש"ח.

כשקניתי את הארונה בסוף 2019, שילמתי כ-119 אלף ש"ח על הדגם המאובזר (FR) והסטייל הבסיסית עלתה כ-110 אלף ש"ח.

היום הסטייל עולה כמעט 133 אלף ש"ח לפני אגרת רישוי.

קורולה היברידית לימיטד שקניתי בסוף 2021 ב-150 אלף ש"ח, באמצע 2023 עלתה כ-170 אלף ש"ח.

ויש עוד הרבה דוגמות כאלו.

אז כן, הארונה מאז קיבלה עוד קצת אבזור מקורי, אבל האם זה מציק עליה של כ-20%?

כנ"ל לגביי הקורולה שקיבלה עוד קצת אבזור ושדרוג קטן של המערכת ההיברידית ועלתה ב-15% בערך.

הטסלה גם השתדרגה חלקית, חומרה יותר חזקה, יותר בידוד וכאלו, אבל מצד שני ויתרו על חיישנים קדמיים ואחוריים (הכול מבוסס מצלמות עכשיו), גם זה מייצג עליה באיזור 20%.

אז זה לא ממש תחושות.

גם רכבים כמו פיקנטו בסיסית 1.2 שעלו כ-80 אלף ש"ח לפני כמה שנים (עם גיר אוטומטי), עברו כבר את המחסום של ה-100 אלף ש"ח.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, car_me כתב:

הדוגמא שנתת קצת מופרזת, ב2011/2010 היבואנים עשו הנחות למכוניות דגם כניסה גיר ידני, בגלל זה פאביה ידנית מנוע 1600 אז היה מבצע 80,000

רק אגיד שזו לא דוגמא מופרזת כי אם מחירים ששילמתי באופן אישי על מכוניות אותן קניתי.

ב-2010 - המחירון לסקודה פאביה אמביינטה היה 87000, כשקניתי הורידו את המחיר ל 82500. זה לא היה דגם כניסה, כי אם האמצעי, מבחינת האבזור. 

ב-2018 - קניתי סיאט איביזה ב 77000. גיר ידני. בגירסה הכי בסיסית.

ב-2024 קניתי סיאט איביזה חדשה שילמתי 117,000 ש"ח. 

ב- 2025 קניתי  סקודה פאביה חדשה, 2025. שילמתי 122,616. אז המחירים עלו.

אתה כמובן יכול להסביר לי למה הדוגמא שלי מופרזת בעינייך..

לפני 32 דקות, car_me כתב:

הם כבר לא מביאים דגם ערום לגמרי, כל הדגמים עם איבזור מלא, כנראה בכוונה לא להוריד מחיר.

תלוי קונפיגורציות שהיבואן להבנתי מבקש (כשביקרתי ביולי 2025, לפני חודשיים וקצת הבנתי שבסיאט עשו הזמנה מהמפעל. אז היבואן מבקש איבזורים מסוימים לרכב, נגיד מראות מתקפלות, או חיישני חניה מקוריים).

סקודה למשל, עדיין מייצרים גיר ידני. היבואן עצמו בוחר משיקוליו הוא לא לייבא את זה לארץ.

תשובה ממייל שקיבלתי היום.

"Regarding your question about the availability of manual gearboxes for ŠKODA vehicles: yes, ŠKODA does offer models with a manual gearbox, including in certain regions, particularly in Europe. However, the specific availability can vary depending on the model and configuration.

For detailed information on the specific models that come with a manual transmission, I would recommend contacting your local ŠKODA dealership or checking the official ŠKODA website where you can find information about all available options." 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם

נסביר שוב, כי אולי לא הייתי מובן.
פאביה 2010 ידנית עלתה 82K בערך, גם איביזה באותו מחיר בערך.
פאביה 2010 אוטומטית עלתה 105K בערך.

זה שתמחרו את הידנית בזול, זה היה בשנים האלו, בגלל שיווק שרצו להתחרות על הרכב הכי זול. התקופה ההיא נגמרה היבואן לא רוצה כבר לשווק במחיר כזה.
למרות שאתה יכול להגיד שזה אותו מוצר (מכונית), אבל המחירים אחרים, באותה מידה יכלת לקנות אוטומטית ב-105K ולא ידנית ב-82K.
בגלל זה אמרתי שההשוואה מופרזת, תשווה 105K ל-122K.

כמו שתגיד קניתי פיאט ב-60K ועכשיו פאביה ב-122K, המחיר עלה פי 2. (נראה לי פיאט ידנית עלתה אז ככה)

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 22 דקות, car_me כתב:

התקופה ההיא נגמרה היבואן לא רוצה כבר לשווק במחיר כזה.

אני מסכים עם זה. ותכלס עברו 15 שנה. לא מעט זמן. 

באופן כללי, המחירים עלו. גם אם הייתי קונה DSG ו DSG. האיביזה 2024 עלתה 117.. ועכשיו שילמתי 122. 

ובינתיים במייל כתבו לי 

"

the situation can indeed vary by region and market demand. While ŠKODA continues to produce vehicles with manual transmissions, their availability in specific regions depends on several factors including consumer demand and local regulations.

As of now, manual transmission versions of models like the ŠKODA Fabia and ŠKODA Scala are more commonly available in European markets where there is still a significant demand for manual cars. In regions such as Asia, the trend is shifting towards automatic transmissions, hence the reduced availability of manual options."

לפני 25 דקות, car_me כתב:

בגלל זה אמרתי שההשוואה מופרזת, תשווה 105K ל-122K.

עדיין עליה במחיר. 

ואני משווה לאיביזה 2024 שקניתי... מול הפאביה עכשיו. 

איביזה 2025 מתומחרת נכון ליולי 2025 ב 126,000. ויש לי הצעת מחיר שניתנה לי. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש גם מחירים "סבירים" תנסה שברולט ספארק (במקרה אני מוכר אחת) סה"כ מיני לא רעה בכלל אפילו חזקה,

מחירון 61K אנשים מציעים 43K ש"ח וגם אז לא בא קונה רציני...

כך שמניח שעם משא ומתן תוכל למצוא רכבים סבירים מאוד במחיר שפוי.

פורסם
לפני 7 שעות, dorsht כתב:

גם שם כבר עוברים לאוטומט והיצע הרכבים הידניים קטן בשנים האחרונות (אם כי עדיין מאוד גדול ביחס לארץ).

"

Regarding your inquiry about the availability of manual gearbox ŠKODA cars, the situation can indeed vary by region and market demand. While ŠKODA continues to produce vehicles with manual transmissions, their availability in specific regions depends on several factors including consumer demand and local regulations.

As of now, manual transmission versions of models like the ŠKODA Fabia and ŠKODA Scala are more commonly available in European markets where there is still a significant demand for manual cars. In regions such as Asia, the trend is shifting towards automatic transmissions, hence the reduced availability of manual options.

While you have already purchased a DSG7 2025 Skoda Fabia, it's always worth checking with your local ŠKODA dealership for the most current information. They can provide detailed insights on upcoming

models and their available configurations, including the possibility of manual gearbox options in the future.

"

אימייל שקיבלתי היום מנציג של סקודה העולמית.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

פאביה וסקאלה. 

זה עדיין לא סותר את מה שאני אומר - יש יותר ביקוש לרכבים אוטומטיים באירופה.

פורסם (נערך)

הביקוש לרכבים אוטומטיים באירופה עולה, והיצע הידניות מצטמצם

הנה כתבה על השוק הבריטי ב-2022 - רק לשליש מהדגמים המוצעים יש אופציה של תיבה ידנית, ורק שני יצרנים (סיאט ואבארת׳) מציעים אופציה ידנית בכל הדגמים. גם בשאר אירופה המערבית חלקן של המכוניות הידניות מצטמצם במהירות - אם רק לפני 8 שנים כ-76% מהרכבים החדשים היו ידניים הרי שלפני שנתיים האחוז ירד ל-32. אז אם זה הביקוש ההיצע ישתנה בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 19.8.2025 בשעה 21:09, beastmodeisr כתב:

נכון שהכל בארץ יקר אך התייקרות הרכבים היא לא פרופורציונלית

ברוך הבא לישראל. מתי הגעת לפה? 

בתאריך 19.8.2025 בשעה 21:09, beastmodeisr כתב:

אם העוף יתייקר ב10-20 ש"ח, זה לא ישפיע על האזרח הממוצע
רכב שמתייקר ב40-50 אלף ש"ח, זה הוצאה הרבה יותר משמעותית

אזרח ממוצע: קונה אוכל כדי להמשיך לחיות. 

לא כל אזרח ממוצע רוכש רכב. בטח ובטח שלא רכב שני. 

הפוך, גוטה, הפוך. 

בתאריך 19.8.2025 בשעה 23:09, omerkot כתב:

אני רק אזרוק את העובדה שמחירי האופנועים לא עלו ב7-8 שנים האחרונות.

זה לדעתי קשור לעובדה אחרת: מחירי הביטוח של אופנועים מטורפים, לכן עלייה במחיר המוצר תפסול רכישה להרבה מאוד אנשים שאו יוותרו או יעברו לרכישת פחית משומשת. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 27.8.2025 בשעה 11:04, ברווז כתב:

זה לדעתי קשור לעובדה אחרת: מחירי הביטוח של אופנועים מטורפים, לכן עלייה במחיר המוצר תפסול רכישה להרבה מאוד אנשים שאו יוותרו או יעברו לרכישת פחית משומשת. 

לא נראה לי. אחת הבעיות העיקריות של אופנועים היא שמשהו כמו חצי מהם נוסעים בלי ביטוח חובה ואין מה לדבר על ביטוחים אחרים.

מאלה שנוסעים עם ביטוח חובה (שלא קשור למחיר הכלי), רובם מחזיקים רק ביטוח צג ג׳ (שהוא זול למדי עבור אופנועים).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...