Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה עדיף למשפחה קטנה (ילדה אחת בת שנה ועוד אחד בדרך)?

אהבתי את הגודל והמרחב של המודל Y ונראה מאוד פרקטי אבל קראתי שהנסיעה בהיילנד יותר נוחה משמעותית וגם האוטו משודרג טכנולוגית חומרה חדשה ככה שהוא יותר Future Proof.

מישהו נהג על שניהם ויכול לחוות דעה?

תקציב בערך בין 170-180 אש״ח

** כמובן מדובר על רכבים מיד שנייה **

עריכה אחרונה על ידי supermanman
פורסם (נערך)

נשאלו כמה וכמה שאלות כאלה בקבוצות פייסבוק של טסלה אתה יכול לבדוק שם.

ההבחנות שלך נכונות, 

אבל צריך להוסיף:

שבמודל y מהשנים האלה אין אוורור למושבים הקדמיים שזה זוועה עם עור סינטטי ובשבילי פשוט פוסל את הרכב. גם נוקשות הנסיעה פוסל את הרכב.

למודל y דלת חמישית לתא המטען וישיבה גבוהה יותר.

במודל 3 היילנד ישיבה מאד קרובה לריצפה הגבוהה מאד לא נוח לטעמי, בידוד רעשים טוב יותר, התנהגות כביש עדיפה תא מטען פחות שימושי אבל גדול בנפח כשלעצמו.

מבין שניהם בלית ברירה הייתי לוקח את המודל 3 כי חוסר הנוחות של מתלי המודל y מהדור הזה וחוסר האוורור במושבים פשוט חסרונות גדולים מדי.

אבל הייתי בודק במקומך קרוסאוברים חשמליים חדשים או משומשים מחברות אחרות (אירופאיים, קוראיניים או סיניים) באותה סביבת מחיר שיותר מתאימים מבחינת מבנה המרכב למשפחה מאשר מבנה הסדאן הנמוך במודל 3 ולא סובלים מהחסרונות המהותיים הנ"ל של המודל y (וחסרונות אחרים).

או שתנסה להגדיל את התקציב ולרכוש את המודל y ג'וניפר משומשת שבה תוקנו הליקויים הנ"ל (ועדיין הייתי בודק רכבים מתחרים).

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

למה שלא תיסע לקיה, ותקנה מהם EV6 חדשה? תהנה מרכב חדש, שלדעתי, הכי טוב בקטגוריה. הוא נמכר עכשיו ב 189000 ש"ח עם מימון מלא 0 אחוז ריבית. לדעתי NO BRAINER

• מעניין 1
פורסם
לפני 24 דקות, guy.a כתב:

למה שלא תיסע לקיה, ותקנה מהם EV6 חדשה? תהנה מרכב חדש, שלדעתי, הכי טוב בקטגוריה. הוא נמכר עכשיו ב 189000 ש"ח עם מימון מלא 0 אחוז ריבית. לדעתי NO BRAINER

נסעתי על הרכב, הרגיש לי מאוד צפוף ובכלל לא נראה שהוא  סחיר או מוכר מספיק בחוץ. 

אני מעדיף רכב יד שנייה כדי לחסוך ירידות ערך על רכב חדש. 

יש הצעות אחרות? לא סיניים בבקשה, לא מתחבר.  

פורסם

במקרה של הקיה אתה מקבל רכב חדש במחיר של יד שנייה. 

לגבי ירידת ערך, כל הרכבים החשמליים סובלים מירידת ערך גבוהה. גם עלויות הביטוח יקרות יחסית, אם אתה מחפש לחסוך, כי אתה לא משלם על הדלק, תבדוק שהעליות האחרות לא אוכלות לך את כל החיסכון

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, guy.a כתב:

מעניין האם הגניבות שלו הם כמו איוניק 5

פורסם
לפני 11 שעות, supermanman כתב:

נסעתי על הרכב, הרגיש לי מאוד צפוף ובכלל לא נראה שהוא  סחיר או מוכר מספיק בחוץ. 

וזה מה שאני אומר כל הזמן, זה נראה תמוה להגיד על רכב קרוסאובר בסגמנט D שהוא צפוף, אבל ההרגשה הזאת נובעת מריצפה מאד מוגבהת שיש בקיה הזאת עקב הסוללה העבה (בקונצרן יונדאי קיה תאי הסוללה נערמים בשכבות אחד על השני ומארז הסוללה עבה עקב כך) ומצד שני תקרת רכב נמוכה יחסית.

זה גורם לכך שתא הנוסעים מרגיש כמו חריך ירי, הריצפה גבוהה מאד, תנוחת הישיבה עם ברכיים מקופלות גבוה עקב כך, אין מקום לכפות הרגליים במושב האחורי להשתחל מתחת המושבים הקדמיים וגם מרווח הראש אינו מיטבי.

בקיצור זה לא זה בגדול למרות ביקורות משבחות של בוחני רכב שונים שפשוט לא רגישים לבעיה הזאת.

גם ביונדאי איוניק 5 האחות החורגת הבעיה הזאת קיימת ואולם באופן פחות חמור כי היא קצת יותר גבוהה אבל גם אותה אני פוסל עקב כך (ועוד די הרבה חשמליות שבהם הבעיה קיימת).

כנס ליונדאי טוסון היברידי החדש, זה עולם אחר מבחינת תנוחת הישיבה ומרחב הפנים, עדיף על כל רכב חשמלי. בכלל רכב משובח. 

פורסם
בתאריך 19.8.2025 בשעה 00:37, bigzoltar כתב:

ביקורות משבחות של בוחני רכב שונים שפשוט לא רגישים לבעיה הזאת.

מרבית בוחני הרכב בישראל שאנו מרבים לצפות/לקרוא את חוות דעתם באתרים בישראל,
בדרך כלל לא רגישים להרבה מגרעות ואו לא מציינים אותן עקב התלות שלהם
בקבלת הרכבים מהיבואנים השונים לצורך מבחני דרכים ואו האפשרות הניתנת להם
ע"י היבואנים לבצע סקירות של השקת רכבים חדשים בחו"ל.

פורסם
לפני שעתיים, eyalkar כתב:

מרבית בוחני הרכב בישראל שאנו מרבים לצפות/לקרוא את חוות דעתם באתרים בישראל,
בדרך כלל לא רגישים להרבה מגרעות ואו לא מציינים אותן

אין ספק שאתה צודק. רוב כתבי הרכב חוטאים לתפקידם. אבל דווקא ברכב הזה, גם יואב פולס וגם תומר מכלכליסט מאוד התרשמו מהרכב. אז פה, אני חושב שהרכב באמת מוצלח.  

פורסם

הטסלה 3 אחלה רכב, יש לי את הדגם הקודם (בלי אוורור במושבים) כבר כמאט 3 שנים וזה הרכב הכי טוב שהיה לי עד היום.

משמש אותנו למשפחה של זוג + 3 ילדים גילאים 4 - 10.

החסרונות האמיתיים שלו (ולא כל הקשקושים שאנשים שמעולם לא ישבו ברכב מספרים פה):

- אין waze (יש גוגל מפות שהוא על הפנים)

- לוקח קצת זמן להתרגל להנדסת אנוש כי זה שונה מכל רכב אחר(כשמתרגלים זה הופך להיות הכי טבעי)

- חייב מטען בבית

- בהיילנדר החדש ביטלו את הידיות, תוודא שאתה מסתדר.

- תנוחת ישיבה נמוכה לטוב ולרע 

חוץ מזה זה אחלה רכב בעולם עם עלויות אחזקה מגוחכות וכל הטכנולוגיה שאתה רק יכול לחשוב.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם

נהגתי על הג'וניפר (מודל Y מתוחת פנים) ויש לי היילנד כמעט שנתיים.

אני יכול להגיד לך שעם שני ילדים אם תא המטען חשוב לך - מודל Y עם יתרון משמעותי.

שתי עגלות נראה לי יסתמו את הבגאז' של ה-3 (למרות שזה רק לכמה חודשים, כי אחרי כמה חודשים עוברים מאמבטיה לטיולון שתופסת פחות מקום). 

אם אתה לא נוסע הרבה לחופשות בארץ אז זה אולי פחות קריטי.

על הנוחות אני לא יכול לענות כי נהגתי על ג'וניפר עם ג'אנט 20. 

אני יכול להגיד שמבחינת נוחות אין לי תלונות על ההיילנד, הרכב סבבה לי ומשרת אותי בעיקר בנסיעות ארוכות ובלי בעיה, לא מייצר לי כאבי גב. לגביי ה-Y כמו שאמרתי אין לי משהו חכם להגיד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

נהגתי על כל הטסלות מלבד מודל X.

מודל Y החדשה (ג'וניפר) לעומת הישנה הבדל עצום - שיכוך המתלים והבידוד שונו מקצה לקצה. אין מה להשוות. גם הפנים הרבה יותר איכותי. היתה לי מודל Y מהדור הקודם והחלפתי לחדשה לפני חודש וחצי.

השלוש החדשה, אותו דבר - הרבה יותר שקט ונעים לנהיגה מהדור הקודם. אבל כמובן שזה סגמנט אחר לגמרי וזה נמוך וצפוף יותר, אז קצת מעניין להתלבט בין זה לבין ה-Y.

ה-Y יותר פרקטי כמובן, אבל ה-3 דבוק לכביש ויותר כיף לנהיגה.

אם שיכוך ושקט חשובים, צריך משהו מהדור החדש. אם הייתי צריך לבחור בין Y הישנה ל-3 היילנד, הייתי בדילמה מאוד קשה: ויתור על תנוחה גבוהה, מרחב גודל... כנראה שהייתי בכל זאת הולך על ה-Y.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
  • 3 חודשים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...