Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם להחליף את האיוניק?

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי כבר 4 שנים איוניק 2017. בסה"כ אני מאוד מרוצה מהרכב.

חשבתי להחליף לשנתון מתקדם יותר 2020.

האם בכלל כדאי לי להחליף? אם כן אילו הצעות כדאיות?

מה שחשוב לי זה בעיקר אמינות וראש שקט. נוסע כ7-9 אלף ק"מ בשנה בעיקר בתוך העיר וכבישים עוקפים, פעמיים בשבוע נסיעות מעט ארוכות. ומדי פעם יציאה למקומות מרוחקים.

פורסם

לדעתי תישאר עם הרכב שלך.3שנים זאת לא התקדמות רצינית.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האם זה לא משנה מבחינת ירידת ערך? שמעתי שמומלץ להחליף כל 3-4 שנים רכב מהסיבה הזו

וגם מהבחינה של לחסוך בלאי או תקלות בעתיד, שהרי הרכב עבר את ה120K

• רעיון גרוע 1
פורסם

אם הרכב עונה על צרכיך ומראה אמינות טובה למה להחליף? כדי לקנות חתול בשק, שעלולמלעלותֶלך בתקלות לא צפויות.

תחליף רכב באחד משלושה מצבים - כשהרכב לא עונה על הצרכים (למשל הגדלת משפחה), עולה יותר מידי זמן וכסף במוסך, או שלדגם החדש תכונות מועילות חשובות, למשל אמצעי בטיחות יותר מתקדמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בהחלט יכול להבין את הרצון והצורך להחליף, תמיד ישנו החשש שהנה האוטו מזדכן ותיכף יתחילו התקלות.

מצד שני יש לך רכב שאתה יודע מה עבר עליו, שאתה מרוצה ממנו, שאתה בוטח בו ולך תדע מה יבוא לך ברכב הבא.

אני ממליץ לך לעשות סקר שוק, לראות אם בכלל יש בנמצא רכבים שיכולים לעניין אותך, אם הרכב שלך מתקרב לדוגמא ל150000 ק"מ (לא יודע כמה הוא עבר אבל 150000 זה מספר הקסם שממנו הישראלים מתחילים לחשוש, ואם מתקרב ל200000 זה כבר רכב שמאוד קשה להפטר ממנו) ובדיקה ביד 2 תראה לך שיש כלים בתקציב שלך שיקדמו אותך ב100000 קמ אז אולי שווה להחליף, מצד שני אם ביד 2 יש הרבה רכבים שחוקים, או כאלה שבעיקר עברו הרבה ידיים, יוצאי ליסינג וכדומה אז שווה לשקול למשוך עוד כמה שנים.

תזכור את המספר הזה שכתבתי קודם, רכבים שמתקרבים ל200000 ק"מ נחשבים רכבים שקשה לסחור בהם, חלק מהיצרנים זה עוד סביר כמו הונדה או טויוטה, באחרים המספר הזה מסוכן כמו לצעוק אללה ווכבר ביציעה לה פמיליה בטדי...

אני מחליף רכבים כל כמה שנים, גם כדי להתקדם בשנתון ולא להתקע עם רכב ישן מדי ולא סחיר, גם בגלל התקדמות טכנולוגית וגם בעיקר כדי לא להגיע לקילומטראז שבו הבלאי הטבעי גם אם הרכב ננהג כהלכה מתחיל להראות את אותותיו, חלקי פלסטיק שנסדקים (יש הרבה כאלה גם בתא המנוע), רעשים וקרקושים שפתאום מתחילים להופיע, צינורות גומי ומחברים שמתחילים להתרופף, גומיות במערכות היגוי וכו וכו...

מתישהו הזמן יעשה את שלו ולא בהכרח כקשר ישיר לקילומטראז שעבר האוטו, זה השלב שבו אני אישית מחליט לעבור הלאה.

• אהבתי 1
פורסם

תודה על התשובות.

מצד שני החשש שלי הוא שאיוניק 2017 זה השנתון הראשון של הרכב (למעט 16 שכמעט לא קיים), ואין מידע על כמה הבטריה תחזיק. האם זה מהווה שיקול? כלומר זה רכב בן 8 שלא ברור מה העתיד?

האם לא יותר חכם לחפש רכב מאוד אמין כמו יאריס או קרוסובר יותר חדש בכ3 שנים וגם אותו להחזיק כ4 שנים וכן חלילה?

פורסם

לפי יונדאי 70 אחוז זה מינימום שסוללה נחשבת תקינה, גש למוסך לבדיקה קודם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 17.8.2025 בשעה 13:08, peterock כתב:

האם זה לא משנה מבחינת ירידת ערך? שמעתי שמומלץ להחליף כל 3-4 שנים רכב מהסיבה הזו

שמועה לא נכונה. רכב מתיישן ואמין זה יותר כדאי מלהתחדש.

בתאריך 17.8.2025 בשעה 13:08, peterock כתב:

וגם מהבחינה של לחסוך בלאי או תקלות בעתיד, שהרי הרכב עבר את ה120K

נכון רק אם מתעלמים מהעלות שנדרשת להחלפת הרכב. או מחלקה.

בתאריך 17.8.2025 בשעה 12:23, peterock כתב:

האם בכלל כדאי לי להחליף? אם כן אילו הצעות כדאיות?

כאמור, לא.

אם בא לך רכב חדש יותר תתפנק ולך על זה. אחלה מהלך. אבל אין לו כדאיות כלכלית

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...