Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת, רכשתי בסיס לחיבור דיבורית שזה כדור בקוטר 1 אינץ שמחובר לבסיס מתכת יותר רחב עם חורים לברגים. אני רוצה לחבר אותו לקיה נירו שלי בנקודה שנראית בתמונה, ומבקש לוודא שאני לא פוגע שם בשום דבר רגיש בתוך הקיר הקטן הזה, אם אחבר שם 6 ברגים. אם יש סיבה אחרת לא לעשות זאת - גם כן אשמח לדעת.

תודה 🙂

2025-06-25 18.16.12cut.jpg

פורסם
לפני 6 שעות, אלעדית כתב:

במקומך הייתי מדביק את זה עם דבק דו צדדי

תודה על ההצעה. אני קצת מכיר דבק דו-צדדי, זה לא יחזיק ביציבות את המתקן שאני רוצה לשים שם.

לפני 5 שעות, omricn כתב:

דיבורית?.. אנחנו ב90s??

לא, הכוונה היא למעמד שמחזיק את הטלפון. במקרה זה הטלפון מתחבר דרך Bluetooth למערכת המדיה של הרכב, אבל עדיין צריך גישה נוחה ויציבה אליו.

מישהו בכל זאת יודע לומר אם אפשר לחבר ברגים במקום הזה?

פורסם

תשתמש בדבק דו צדדי של 3M, מבטיח לך שיחזיק.

לחלופין תקנה מחזיק ייעודי של Brodit שתמיד נתפס ללא קידוח.

חבל נורא לקדוח ברכב, רואים את זה רק ברכבים שלא אכפת מהם כמו רכבי צבא ומשטרה.

Screenshot_20250702-193330.png

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

תשתמש בדבק דו צדדי של 3M, מבטיח לך שיחזיק.

לחלופין תקנה מחזיק ייעודי של Brodit שתמיד נתפס ללא קידוח.

חבל נורא לקדוח ברכב, רואים את זה רק ברכבים שלא אכפת מהם כמו רכבי צבא ומשטרה.

Screenshot_20250702-193330.png

תודה על הניסיון.

לחברת Brodit אין פתרון סביר לקיה נירו:
https://www.brodit.com/en/filter?brands=Kia&models=Niro&steering=1&years=2020&page=1

אני מקווה שאתה מסכים שלחבר את הטלפון בצד שמאל, כך שאי-אפשר להגיע אליו עם יד ימין זה לא פתרון קביל לימניים, ולחבר את הטלפון ליציאה של המזגן זה לא פתרון קביל לאף אחד. כי אלו הפתרונות שיש להם. אז תודה, אבל לא תודה. 

לגבי דבק, אני לא חושב שזה לא יחזיק. יש סבירות שזה יחזיק, אבל אין סיכוי שזה יהיה יציב. 

כדי שדבק יהיה ניתן להורדה בהמשך, הוא חייב להיות גמיש. אם הוא לא גמיש, או שייפול מעצמו או שלא ניתן יהיה להוריד אותו בלי נזק גדול מהנזק של ברגים (למשל אם אשתמש בדבק אפוקסי חזק - כן הוא יחזיק, אבל לא, לא ניתן יהיה להוריד אותו בלי נזק).

המתקן שאני רוצה לחבר על הכדור שבתמונה הוא זרוע באורך של כ-15 ס"מ שעליה יושבת עריסה שבה דוחפים בכוח את הטלפון, וגם ההוצאה דורשת לחיצה שגורמת לתזוזה. זה מתקן יציב, גמיש ואיכותי ביותר שמתאים למגוון טלפונים ומאפשר תפעול נוח מאד ביד אחת. אבל, כדי שזה יעבוד וישרוד, זה חייב להיות מחובר בצורה יציבה ומהודקת. יש שתי מספר שיטות עקרוניות לחבר בצורה יציבה ומהודקת:

1. בעזרת דבק ו-וואקום שעובדים יחד - זה נותן תוצאה די טובה. יש לי כזה פתרון ברכב גלאקסי שלי, וזה די טוב. הבעיה היא שבשביל זה אתה צריך משטח קשיח וחלק מאד במקום מתאים, שאליו אפשר לתפוס את העניין הזה, כשבדרך כלל זכוכית תהיה הבסיס הטוב ביותר, אלא אם נמצאים בישראל וטמפרטורת הזכוכית מגיע לאיזור של נקודת הרתיחה של מים. עד לרגע זה לא מצאתי משטח מתאים במקום מתאים בנירו.

2. על-ידי התפסות למתקן כלשהו, כמו המוט האלכסוני שבין החלון הקדמי לשמאלי, פתח המיזוג או משהו מתאים אחר. במקרה זה עובדים בערך כמו קליבה - כלומר, תופסים ומהדקים וזה אמור לרדת בהמשך בלי להשאיר סימנים. במקרה של הנירו, ייתכן שיש מקום שעשוי להתאים לחיבור כזה במקום סביר (למעשה סביב הקיר הקטן שנראה בתמונה), אבל עד לרגע זה לא מצאתי התקן שיודע להתפס על המקום הזה בצורה טובה. אולי יש, אני עדיין לא מצאתי. 

3. על-ידי ברגים - חיבור לנקודה יציבה ברכב. אם תסתכל למשל בפתרונות של החברה עליה המלצת (Brodit) תראה שיש להם בלי סוף פתרונות מבוססי ברגים. זה קל ופשוט, ואם זה מבוצע בצורה מקצועית מספיק, זה לא אמור לעשות יותר מדי נזק, ובהרבה מקרים גם אין שום צורך לפרק בהמשך כי זה ממשיך לשמש. לדוגמה, מה שאני מתכוון לחבר כאן, כפי שניתן לראות בתמונה, זה בסה"כ כדור מתכת בקוטר 1 אינצ'. כדור כזה נחשב כיום לעיגון תקני של מגוון רחב מאוד של מכשירים, ואם עוד 3 שנים אמכור את הרכב ומישהו לא ירצה את המתקן שלי, הוא יוכל לחבר על אותו כדור משהו אחר, או פשוט להשאיר אותו שם - זה אסטטי ולא מפריע לכלום. 

הוספתי עכשיו למטה תמונות של החלקים השונים של מערכת החיבור. על העריסה עצמה מופיע מאחורה חיבור למערכת מיזוג, את החיבור הזה מורידים ומחברים במקומו על הכדור 17 מ"מ, שמופיע בחלק שיש לו כדור גדול (25 מ"מ) וכדור קטן (17 מ"מ). חיבורי 25 מ"מ הם החיבורים התקניים לזרוע, וחיבורי 17 מ"מ הם החיבורים התקניים לעריסה.

אי-לכך, השאלה שלי עדיין עומדת - האם אני יכול לדחוף לקיר הזה ברגים בלי ליצור נזק למשהו חיוני, כמו חשמל שעובר שם או משהו?

S0a7cf75d28c74c37842b8bf9be677846U.thumb.webp.7c1acc966b3db8abba8e20ce55cff08b.webp

S7a79aa11e641472f8e804f36c0c8928aP-1.thumb.webp.104672edefc8910f01b4c6fa192e2ea5.webp

image.png.d1334739d173906061364902b3b6e498.png

Sfd7ce4b420094a999a191d95f7e0f2f2n.thumb.webp.f01855991a7ec7dd130d7a9fea5fdb39.webp

פורסם

מאמין שיש תושבת לחברת kuda שמתאימה לרכב שלך. אני אישית משתמש שנים רק בתושבות שלהם ומרוצה מאוד.

קנייה באיביי הקרוב לביתך :)

פורסם
לפני כשעה, FireStar כתב:

מאמין שיש תושבת לחברת kuda שמתאימה לרכב שלך. אני אישית משתמש שנים רק בתושבות שלהם ומרוצה מאוד.

קנייה באיביי הקרוב לביתך :)

אתה צודק, יש להם פתרון. 

הוא מבוסס על ברגים ומגנט - גדול, מגושם, מכוער (לדעתי), מחייב מגנט על הטלפון, ומאפשר יציבות ברמת כוח המגנט, שזה לא משהו.

חוץ מזה גם יקר להחריד, אם בכלל תמצא מישהו שיסכים לשלוח לארץ.

https://www.ebay.com/itm/326032257267

https://www.amazon.de/-/en/4195-Bracket-Imitation-Leather-Black/dp/B0B6PGR7PP

תודה שניסית לעזור!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...