Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

איזה שטחים מתים יש, כשאני עושה רוורס לתוך חנייה, שעברתי אותה וראיתי שאין שם מכשולים?

סיפור מלפני כחצי שנה, כמה בניינים ממני. 

נהג ראה שהחניה פנויה והתחיל בגלישה לאחור לכיוון החניה. 

רכב ללא מצלמה - והוא פספס ילד בן שנתיים שדהר על בימבה, הילד ז"ל... 😥

• מבאס 4

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

גם כשאני טחוב

אם אתה טחוב, תחליף שמן נוצות...🙃

(זה כמו שמן נחשים אבל לעופות מימיים...)

חונים עם זנב החוצה כשצריכים אח"כ להעמיס משהו על האוטו.

כך שבחניונים של מרכזי קניות וכדו' רוב הרכבים חונים כך.

אחד היתרונות של רכב ישן יחסית כמו שלי, שיש שטח חלונות גדול שמאפשר מבט היקפי יעיל.

פורסם

בשנת 2013 , שכרתי רכב בבריטניה 

קיבלתי מרצדס Class B  מאובזרת עם הכל 

היתה לה גם בלימה אוטונומית בין שאר הפינוקים 

בעודי נוסע לי בכבישים הצדדים בדרום האי ,  (אחרי כמעט 4 ימים של נהיגה ללא בעיות מיוחדות ) 
הגעתי לצומת T , רציתי לפנות שמאלה , 
היתה שעת אחר הצהריים , וכנראה מעט חוסר תשומת לב , לקחתי את הפניה לצד הרחב . 

הרכב בלם לשניה , חצה את הנתיב רכב אחר , ואז המרצדס המשיכה לנסוע. 

כמובן מיד תיקנתי את הפניה לצד הצר והמשכתי את הנסיעה כאילו כלום. 
נוסעי הרכב (המשפחה ) לא הרגישו כלום. 

• אהבתי 2

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תרגיל של סטודנטים בבית ספר לקולנוע. לא פרסומת שמרצדס באמת השתמשה בה.

https://www.youtube.com/watch?v=trcLKX1Yw34

מערכת שמזהה עבור מי כדאי לבלום..

• מצחיק 6

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא יודע, לא נראה לי אמין כל הסיפור הזה. :lol:

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פעם אחת הטסלה דפקה לי בלימת חירום כשילדה התפרצה לכביש בין מכוניות חונות. מזל - לא בטוח שאני הייתי מספיק לבלום.
מעבר לזה רק תיקוני ABS, בקרת יציבות וכו' במקרים של כביש חלקלק באופן פתאומי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

כולם פה טהרני נהיגה שבטוחים שמערכות בטיחות אקטיביות פוגעות באיכות הנהיגה. תתקדמו, אתם נשמעים כמו כל מתנגד קידמה אי פעם.

העולם מתקדם, נהגים לא מרוכזים בנהיגה בכל מקרה, אני מעדיף עולם שבו משתמשים בבקרת שיוט אדפטיבית ומכבים את המוח בגיבוי בלימה אוטונומית מאשר נהג עייף ולא מרוכז שלא יבלום בזמן ויפגע בי. נהגים לא מרוכזים ותאונות היו גם לפני שהמציאו מערכות בטיחות אקטיביות.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, לב טוב כתב:

השיעור הראשון שאבא שלי נתן לי בנהיגה, שברוורס גולשים - לא נוסעים

השיעור הזה חסך לי מאות שקלים, ובמקרה הזה הוא יכל לחסוך חיים של ילד

זה הסיבה שאני חושב שהלימוד והידע שנצבר בתקופת המלווה, חשוב לא פחות מהלימוד אצל מורה הנהיגה

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 9 שעות, Shay_u כתב:

כולם פה טהרני נהיגה שבטוחים שמערכות בטיחות אקטיביות פוגעות באיכות הנהיגה. תתקדמו, אתם נשמעים כמו כל מתנגד קידמה אי פעם.

אני חושב שאתה הוזה משתמשים שלא קיימים, שכותבים דברים שלא קיימים בפורום.

לפני 9 שעות, Shay_u כתב:

אני מעדיף עולם שבו משתמשים בבקרת שיוט אדפטיבית ומכבים את המוח בגיבוי בלימה אוטונומית מאשר נהג עייף ולא מרוכז שלא יבלום בזמן ויפגע בי.

יכול להיות שעדיף, אבל העולם שאנחנו חיים בו עדיין דורש שהמוח לא ייכבה, כי המערכות עדיין לא ברמה שאפשר לוותר על הנהג.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 שעות, לב טוב כתב:

מזעזע. הילד רכב בכביש? רחבת חנייה? או שזה קרה על המדרכה?

עדיין בדרך כלל עדיף לחנות ברוורס. 

יש המון סיבות - אתה מגיע, מעיף מבט כמו שצריך על הסביבה כשאתה עוד בנסיעה, מעביר את האוטו בזווית, עוד מבט על הסביבה ונוסע ברוורס.

רואים שאתה חוסם את הכביש ונכנס ברוורס. אתה ברור ולא שקוף.

אם תחנה ואז תצטרך לצאת ברוורס - כשאתה הכנס לרכב, עד שאתה מפעיל מזגן, וייז, מחבר לאנדרואיד אוטו וכו - אין לך מושג מה קורה בחוץ. 

מעבר לזה, שלצאת אחורה לכביש, גם אם זה לנייה, ראות מוגבלת וגם אותך בהתחלה לא רואים. הפנסי רוורס לפעמים רק בצד אחד והאור האחורי בדרך כלל לא עובד.

פורסם
לפני 9 שעות, Shay_u כתב:

אני מעדיף עולם שבו משתמשים בבקרת שיוט אדפטיבית ומכבים את המוח בגיבוי בלימה אוטונומית מאשר נהג עייף ולא מרוכז שלא יבלום בזמן ויפגע בי. נהגים לא מרוכזים ותאונות היו גם לפני שהמציאו מערכות בטיחות אקטיביות.

בשום מצב לא מכבים את המוח. תפקיד המערכות הוא להתערב כשאתה מפספס והן רחוקות מלהיות מושלמות. ברוב המקרים הן יקטינו את הנזק ולא ימנעו אותו.

ואם כבר אחת הבעיות שלהן הוא ההסתמכות של הנהגים עליהן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

עוד לא קרה לי שקיבלתי בלימה מרכב למזלי אבל אכן המערכות עובדות, אי אפשר לסמוך עליהן ב100% אבל אני שמח מאוד שהן קיימות.

מניסיוני המערכות עובדות ברוב המוחלט של הזמן מצויין, הן מזהות תמרורים בעצמן בלי בעיה, מתריעות על סטייה מנתיב ובחלק מהרכבים בעלי הפונק' גם מתקנות את ההגה, אם כי זה לא 100% זה תלוי בסימון על הכביש ובתאורה.

גם זיהוי התנגשות עובד, לפחות ברכב של טויוטה שנהגתי בו שהתריע לי (בצפצוף ספציפי) באיילון כאשר הסתכלתי במראה על מנת לעבור נתיב ורכב מלפני בלם בהפתעה.

בקרת שיוט אדפטיבית היא תענוג, אני כרגע נוסע ברכב בלעדיה וההבדל מורגש משיוט רגיל, רק על עצם העובדה שאפשר לתת לרגל לנוח ולא צריך להאט ולסדר מחדש את המערכת שיוט בכל פעם שהרכב מלפנים מאט בקמ"ש אחד זה שווה את הכסף.

חוץ מזה בעולם של היום ובמדינה שלנו בפרט... עם כמות האנשים שנוהגים עם הפנים קבורות בטלפון, בפראות, עייפות, בשכרות או תחת השפעת סמים, או סתם נוהגים גרוע, אני שמח מאוד שהמערכות נכנסות לסטנדרט.

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, KipodYam כתב:

מזעזע. הילד רכב בכביש? רחבת חנייה? או שזה קרה על המדרכה?

רחבת חנייה. 

לפני 32 דקות, KipodYam כתב:

עדיין בדרך כלל עדיף לחנות ברוורס. 

יש המון סיבות - אתה מגיע, מעיף מבט כמו שצריך על הסביבה כשאתה עוד בנסיעה, מעביר את האוטו בזווית, עוד מבט על הסביבה ונוסע ברוורס.

רואים שאתה חוסם את הכביש ונכנס ברוורס. אתה ברור ולא שקוף.

אם תחנה ואז תצטרך לצאת ברוורס - כשאתה הכנס לרכב, עד שאתה מפעיל מזגן, וייז, מחבר לאנדרואיד אוטו וכו - אין לך מושג מה קורה בחוץ. 

מעבר לזה, שלצאת אחורה לכביש, גם אם זה לנייה, ראות מוגבלת וגם אותך בהתחלה לא רואים. הפנסי רוורס לפעמים רק בצד אחד והאור האחורי בדרך כלל לא עובד.

נכון ממש, התכוונתי לומר שמצלמת רוורס זה לא מותרות (בעיני), נטו בטיחות לסובבים שלך. 

ולדעתי בסיפור הזה - כמה שנהג ינסה להסתכל דרך המראות או החלונות, עדיין השטח מת שלו יסתיר את הילד שנמוך גם ככה ועכשיו הוא גם יושב על בימבה. 

לא נראה לי שייך לראות משהו בגובה כזה ללא מצלמת רוורס.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, shlomiko כתב:

השיעור הראשון שאבא שלי נתן לי בנהיגה, שברוורס גולשים - לא נוסעים

השיעור הזה חסך לי מאות שקלים, ובמקרה הזה הוא יכל לחסוך חיים של ילד

ואני מוסיף, אם שדה הראיה מוגבל או שצריך לחצות מדרכה - לתבל גם בצפירה קצרה, כדי למשוך תשומת לב. לא יעזור במקרה של ילד בן 3, אבל בהחלט יועיל במקרה של ילד בן 10 או סתם מישהו ששקוע בטלפון.

לפני 9 שעות, shlomiko כתב:

זה הסיבה שאני חושב שהלימוד והידע שנצבר בתקופת המלווה, חשוב לא פחות מהלימוד אצל מורה הנהיגה

את זה אבא שלי הבין עשרות שנים לפני שהליווי הפך חובה, לא נתן לי את מפתחות הרכב לפני שנסע לידי כמה עשרת שעות. ובעקבותיו גם אני - לקחתי כל ילד שקיבל רישיון לעשות שמיניות באיזה מגרש חניה ריק (למי שמכיר - מרכז הקונגרסים בחיפה) - ואז לסימאטות הכי בעייתיות בעיר. במשך תקופת הליווי הנהיגה הוטלה עליהם, בין אם קפיצה לסופר ובין אם נסיעה מחיפה לירושלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, shlomiko כתב:

וזה בתנאי שהמלווה יודע לנהוג 

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...