Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל הסקרנים על הונדה סיויק.

מתחילת 2025 נמכרו רק 4 רכבי הונדה סיויק.

רק 2 מתוכם זה טייפ אר.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פוסט יפה.

אני מסכים, פערי המחיר הופכים את ההשוואה בין הרכבים ללא רלוונטית.

גם ההשוואה ל-BRZ לא רלוונטית. מדובר ברכבים שאני לא רואה איך אפשר להתלבט ביניהם (אלא אם מאן דהוא ממש לא סגור על עצמו).

לפני 6 שעות, ProMeR כתב:

מגיעה עם מערכת פליטה אקטיבית שמספקת סאונד ספורטיבי, אותנטי וייחודי

אני לא מבין את ההתמקדות ברעש פליטה במסגרת כל השרשור, מבין למה יש לכך התייחסות בפוסט, אבל שתי המילים הללו די סותרות... (סתם הערה טרחנית).

לפני 6 שעות, ProMeR כתב:

אבל גם שם, בנסיעות קצה במסלול, היו ביקורות ביוטיוב (כמו אצל Misha Charoudin לדוגמה) על התחממות במאמץ, כולל ירידה בביצועים.

צודק. אין זה שום רלוונטיות לרכישה של הרכב.

כל רכב כביש לא בנוי למאמץ ממושך על המסלול (להוציא באמת רכבים קיצוניים), בייחוד הבלמים. 

מי שמתכוון להפוך רכב כביש לרכב מסלול, יודע מה צריך לשפר.

העיסוק בזמני רינג הוא שיווקי גרידא. ספורטיבית לכביש צריכה לספק חווית כביש, לא חווית מסלול (שם, דרך אגב, אתה רוצה רכב עם אפס נטייה להיגוי יתר, למשל).

לפני 6 שעות, ProMeR כתב:

ווקא במקומות האלו האלנטרה N מצטיינת - שלדה חדה ומדויקת, תגובות מהירות של הגה ודוושה, מושבים תומכים, מערכת ניהול מצבי נהיגה נרחבת (אפשר לשלוט על כל רכיב ולעשות CUSTOM מלא), אגזוז אקטיבי, גיר ידני איכותי ובלם יד מכני, דבר שכמעט ולא רואים היום.

אין לי שום ניסיון על האלנטרה, N או אחרת, ואין לי כבר גם עיתונאים שבעבר ידעתי להשוות את הכתיבה שלהם לחוויות שלי, כך שידעתי איך לקרוא את דעותיהם ולהבין מהם איך הרכב, כבר אין לי. מערכת ניהול מצבי נהיגה זה רעיון מוצלח כעיקרון, בטח לרכב שנועד גם ליומיום, ולטעמי גיר ידני ובלם יד הם באמת רכיבים נדירים שמוסיפים עניין לנהג המיומן, אבל זה מוביל לשורה התחתונה...

בשורה התחתונה, אין ביקוש לרכבים ספורטיבים, וזה כמעט הכלל. אולי היוצאת מהכלל הייתה הלאון קופרה, שבאמת נמכרה פה במספרים גבוהים מאוד לרכב ספורטיבי לפני לא מעט שנים, גם בזכות מחיר אטרקטיבי. נדמה לי, מכמה שאני רואה אותן ברחוב, שזה עדיין נכון במידה, אם כי לקופרה יש כבר מותג שנבנה וגם מראה שעוזר לאנשים שלא מבינים כלום בנהיגה לרכוש קופרה (מכיר שניים כאלה). ליונדאי אין (למרות שאני מחבב את האלנטרה הנוכחית).

הרכב הזה, למרות חבילה מעניינת ואטרקטיבית, שכוללת מחיר מעולה, להערכתי יימחר בכמויות מזעריות מסיבה פשוטה: פעם ספורטיבית הייתה סמל סטטוס גם אצל לא-נהגים. היום הרבה פחות. כלומר, פעם היו קונים, לדוגמא, 205GTi גם אנשים בלי מושג בנהיגה, כי היא הייתה סמל סטטוס "למבינים". היום זה לא מעניין, בטח שאת הביצועים הספורטיבים אפשר להשיג במשפחתית חשמלית.

כל זה אולי יישתנה אם מגזרים מסויימים באוכלוסיה יאמצו אותו כסמל סטטוס זול (יחסית) ויקנו לו פופלריות, אבל לא מהסוג שחובבי הגה רוצים להזדהות איתו, בהכרח...

לפני 6 שעות, ProMeR כתב:

צמיגים באלנטרה N הם במידה 235/35/19, מידה מאוד נפוצה בארץ שיש לה היצע צמיגים רחב במחירים שפויים.
לעומת זאת, הטייפ R מגיעה עם מידה נדירה יותר (265/30/19), וכמעט בלתי אפשרי למצוא צמיגים במידה הזו בארץ והמחירים גבוהים יותר.

זו לא רק התחזוקה, צמיגים מוגזמים היא רעה חולה בכל הרמות של הרכבים, לא רק בספורטיביות. זה הופך אמנם את האחיזה לגבוהה מאוד, אבל כ"כ מרחיק את המגבלות מהיכולות של חובב ההגה, שזה הופך את הנהיגה לעניין מאוד משעמם, לטעמי. אני זוכר כשה-A3 TFSI הגיעה עם צמיגי 225, שדי קילקלו את ההתנהגות וכמובן, את הנוחות. זה היה לפני כמעט שני עשורים.  היום כבר הגענו למצב שצמיגי 235 הם "סבירים", אבל אני לא הייתי רוצה לחיות ביומיום עם צמיגים 265. זה כבר ממש עונש, ללא יתרונות בצד הדינמי (להוציא הרבה אחיזה).

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, itaysamurai כתב:

כמה המשמעות לסמל ולפוזה היא נחלתם של מסכנים עם אפס ביטחון עצמי, הם יחשבו אחרת.

עד אז, שימשיכו ללרלר על אנשים שבאמת עושים משהו עם החיים שלהם וישארו מלכים של חמשת העוקבים שלהם.

לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

מי שקונה רכב לפי מה יגידו עליו ברשת הוא לא חובב רכב, הוא חובב רשתות חברתיות.

לפני 11 שעות, EliC25 כתב:

מי שקונה אלנטרה N, צוחק על אלו שמסתכלים על רכב לפי סמל (ובדרך כלל גם לפי צבע או גובה) ולכן גם לא יתרגש מהערותיהם.

מתחבר לאמור. ואף  מעבר לכך, יש מעטים (כנראה מתי מעט), אשר מותג "יוקרתי" הוא אף נטל עליהם.

דווקא היכולת לקבל חבילה מתגמלת/מפנקת - ממותג כזה - היא מה שמחפשים.

לפעמים להיות צנוע - יוצא קצת יקר בעיניים מסויימות.

היסטורית, זה כנראה לא מודל עסקי מנצח. אבל במקרה של יונדאי, אין ספק שיש שם נחישות והתמדה בגזרת ה N. ועל כך שאפו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, itsik170 כתב:

לכל הסקרנים על הונדה סיויק.

מתחילת 2025 נמכרו רק 4 רכבי הונדה סיויק.

רק 2 מתוכם זה טייפ אר.

מי השניים שקנו את הרגילה? 😅

• מצחיק 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 11 דקות, מיץ פטל כתב:

היסטורית, זה כנראה לא מודל עסקי מנצח. אבל במקרה של יונדאי, אין ספק שיש שם נחישות והתמדה בגזרת ה N. ועל כך שאפו.

אני חושב שנחישות היא לא העניין, כמו היכולת להשיג מחיר טוב מהיצרן לדגם הספיציצי.

עם כמויות הרכבים שיונדאי מוכרת, כלכלית ושיווקית היא ממש לא צריכה את הרכב הזה (ששוב, לדעתי לא יימכר כמעט).

אני חושב שלהוציא סמלת, שכן מייבאת את ה-BRZ וקידמה את המותג אבארט בארץ, לא מוצא אף יבואן מקומי שבנה מוניטין על רכבים ספורטיביים.

פורסם
לפני 11 שעות, Doron_Z כתב:

לא הבנתי למה המגאן וההונדה ״ספורט אמיתי״ (עזוב שאף אחת מהן טכנית לא באמת ספורט אבל לא משנה) והיונדאי היא ״ספורטיבית״. אתה ראית/קראת סקירות על הרכב או שאתה סתם מדבר מתחושות? 

ההונדה ללא ספק מוכתרת כמלכת הקטגוריה, היא גם עולה 130 אלף שקל יותר. ההפרש - מאוד לא מוצדק. תראה השוואות ישירות ההונדה מנצחת אומנם כמעט תמיד אבל כמעט גם כולם אומרים כמה האלנטרה היא התמורה העדיפה לכסף ושזה לא ניצחון בנוקאאוט אלא בנקודות, עם האלנטרה אתה מקבל מבחינה ספורטיבית 90 אחוז מהחוויה בהרבה הרבה פחות כסף. 

עפים על הרכב הזה ועד כמה שהוא טוב ולתחושתי כי אין השוואה ישירה - הרבה הרבה יותר מכמה שעפו על המגאן בדור הזה כשעוד שווקה. 

זה רכב מתנהג, כיפי מתקשר וכל מה שנחשב כרכב לנהג שבו אתה משום מה מחשיב רק את ההונדה והמגאן ברמה שלדעתך חובבי נהיגה אמיתיים יעדיפו משומשות עתיקות של הדגמים האלה ולא רכב חדש כזה באותו המחיר. 

בקיצור מבחינת איכויות - קשקוש. רכב מהאיכותיים שיש בקטגוריה, כרגע רק מתחת להונדה לפי ביקורות. המכשול זה שמדובר ביונדאי שהת׳רד הזה מוכיח יפה איך רק על סמך המותג יש כל כך הרבה מצקצקים גם כשברור שמדובר בעסקה הכי טובה היום בארץ בשוק הספורטיביות. 

המכשול הנוסף זה צורת סדאן שזה פחות מדבר להרבה אנשים. 

כנראה שהמוני הוואגיסטים שאוהבים רכבים שנוהגים את עצמם לא ינהרו ליונדאי הנל בגלל הסיבות האלה. אבל זה בטח לא בגלל הבדלי איכות או חבילה פחות עדיפה, הם גם ככה לא מתעניינים בביקורות  ובפידבקים של חובבי נהיגה. מבחינתם אוקטביה RS וקופרה זה מותג וזה ״חיה רעה״ וזהו. עצוב שזה ככה. 

טרנד מקובל כאן לאפיין כלי רכב לפי ציפיות. כדאי אולי באמת לאמץ את התזה הסבירה שמחווים דעה על מוצרים אחרי בחינה שלהם, במקרה הפחות טוב של אחרים, באופטימלי באופן בלתי אמצעי.

• אהבתי 2
פורסם

נחישות היצרן ולא היבואן - כוונתי. יש פער בין ישראל לעולם בתפיסות לגבי מותג.

פעילות ספורטיבית של מותגים בפורמולה ובראלי, חסרת משמעות במיצוב בארץ, אבל כן בעולם.

ברור שמחיר מקומי - רלוונטי מאוד.

וכן - לא רואה בוננזה בדגם הזה בארץ. כמו בשאר ה N. מהרבה סיבות הגיוניות.

פורסם

העלה כאן מישהו שהבחירה היא בין TYPE R לבין VRS או היונדאי.

הTYPE R בכלל לא מהווה שיקול מאחר והיא ממש אבל ממש לא בתקציב, גם כשהיא עלתה 320 זה היה בגדר "חלום נחמד אבל לא ריאלי", אפילו הפורמנטור VZ ב240 הייתה פחות רלוונטית.

תקציב מהווה שיקול, ה216(!) כשהVRS עלתה לי זה היה המקסימום שהייתי מוכן להוציא על רכב באותו רגע וזה לא השתנה - וגם אז, אם כבר, התחרות היא מול טסלה רגילה שלא דורשת טיפולים או דלק - וזאת התחרות האמיתית, האם תצליח לגרום למישהו שמחפש רכב משפחתי ב170~ לבזבז יותר ולבחור בגירסה הספורטיבית, לא למי שמחפש רכב ספורט ואתה מציע לו במחיר מוזל את היונדאי\VRS.

הVRS בתמחור הנוכחי לא רלוונטית, בטח לא הגירסה שתגיע אחריה שתגיע ל300, מה שמשאיר את היונדאי ברמת התמחור ההגיוני שיגרום לאנשים שרוציעם רכב פרקטי להגשים חלום ולבחור ברכב לא בסיסי, BRZ כפי שהעלו כאן, גם כן לא רלוונטית למי שמחפש רכב עם יותר מ2 מקומות, אפילו סגנון קופה שדי נדיר היום היה הופך כל רכב כזה להרבה פחות רלוונטי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

הרכב הזה, למרות חבילה מעניינת ואטרקטיבית, שכוללת מחיר מעולה, להערכתי יימחר בכמויות מזעריות מסיבה פשוטה: פעם ספורטיבית הייתה סמל סטטוס גם אצל לא-נהגים

אני חשבתי כמוך על ה-BRZ, הרצנו צחוקים בקבוצות שסמלת לקחו איזה חומר נרקוטי בזמן שהם יצאו בהצהרות שהם הולכים להביא 150 ברזים - מכונית חד-ממדית לעומת האלנטרה ושות'. 

בפועל (לשמחת רובנו), סמלת הצליחו להעיף יותר מאותם 150 בפחות משנה. האלנטרה,  בניגוד לדגמי N קודמים שיובאו לכאן, מגיעה עם תמחור מאד אטרקטיבי (פער של כ-30% בלבד מהדגמים הסטנדרטיים), אז אני חושב ומקווה שהפעם הם יצליחו יותר. 

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

מי השניים שקנו את הרגילה? 😅

לפני כשעה, Rongaflugen כתב:

חסר פנסיונרים מחבר העמים?

לא אתפלא אם זו "מכירה עצמית" לצי של הרץ.

פורסם
לפני שעה, avizaz כתב:

האם תצליח לגרום למישהו שמחפש רכב משפחתי ב170~ לבזבז יותר ולבחור בגירסה הספורטיבית

למה שמישהו שמחפש משפחתית יוציא שקל יותר על ספורטיבית?

פורסם

בדיוק למה בחרתי ב VRS, הסכמתי להוציא יותר כי לא היה מדובר בהפרש עצום וכן משהו שאני יכול לעמוד בו, בהחלט היתה התלבטות בין אוקטביה רגילה לבין זה.

התלבטות נוספת היתה האם לא כדאי כבר לקחת טסלה ולהיות עם ראש שקט.

התקציב בזמנו עמד על 220-230 אז ניצלתי אותו באופן מלא.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...