Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוקץ רכבים חדש

פוסטים מומלצים

פורסם

שכחתם לציין כי הסיכון קיים רק לאחוז הקטן של הרכבים שאינם ממושכנים חחח

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אז אפשר למשכן את הרכב על שם בן זוג (למשל) בסכום סמלי, ואין אפשרות למשכון נוסף?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

המסקנות פשוטות:

1. לבטל העברת בעלות באינטרנט, להשאיר בדואר/משרד הרישוי או כמו פעם בבנק, שבו נהלי אימות זהות מוטמעים יותר טוב.

2. לא לפרסם מספר רכב במודעות ולא להעביר לקונה פוטנציאלי אלא רק להציג ליד הרכב.

1. הפוך גוטה, הפוך.

כל עוד הליך הזיהוי יהיה בידי גורם אנושי במוסד בזיוני כמו פקיד בדואר, יהיה קל מאוד לבצע העברות בצורה לא חוקית וזה לא משנה כמה נהלים תחוקק. עובדתית זה מה שקורה עכשיו.

2. מספר רכב זה מידע פומבי בהגדרתו, מספיק לעבור ברחוב ליד רכב או לחפש במאגר הממשלתי...

מסכים לגבי שליחה של פרטים אישיים מרישיון הרכב לכל מתעניין, למרות שאת רובם ניתן להשיג היום אבל לא בצורה חוקית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, tinoki כתב:

שכחתם לציין כי הסיכון קיים רק לאחוז הקטן של הרכבים שאינם ממושכנים חחח

משכון (בשונה מעיקול) לא מונע העברת בעלות

(ככל הידוע לי)

מה שכן, זה יכול להדליק נורה אדומה לקונה פוטנציאלי שהגנב ינסה למכור לו

פורסם

יש הבדל בין מידע שמופץ במדיה לכל העולם לבין מידע שנמצא באופן נקודתי על הרכב ואינו מקושר למידע אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 52 דקות, אלעדית כתב:

משכון (בשונה מעיקול) לא מונע העברת בעלות

(ככל הידוע לי)

מה שכן, זה יכול להדליק נורה אדומה לקונה פוטנציאלי שהגנב ינסה למכור לו

לצערי אנשים קונים נבלות שהורדו מהכביש,

או הזיות אחרות,

אז בדיוק אותו סגמנט שמגיע לקנות מהנוכל יבדוק משכון?

אני ואתה פחות ניפול אצל נוכלים כאלו, אבל התמימים לא בודקים כלום.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם זה פורסם עכשיו:

תושב מיתר התחדש ברכב ב-300 אלף שקל, אך לאחר שביקש להחליפו בעקבות נזק שנגרם לו, גילה כי הבעלות עליו כבר לא שלו. "המשטרה מכירה את השיטה. בן אדם יכול ללכת לחנייה שלך, לצלם את הרכב, לקחת פרטים - והרכב שלו"

https://sheva7.walla.co.il/item/3752469

• מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 28.5.2025 בשעה 09:50, אלעדית כתב:

מי יגן על חברת המימון שהכסף יצא מכיסה?

אף אחד.

שתי סיבות: הסיבה הכי פחות חשובה היא שחברת המימון היא גוף עסקי עשיר, שיכול לספוג נזקים פיננסיים כאלו עד רף מסויים, וכשהם יבינו שהם עוברים את הרף הזה אז תאמין לי שהם יתחילו לבדוק טוב טוב איזה בטוחות הם לוקחים כנגד הלוואה.

הסיבה הכי חשובה היא שלכאורה היתה כאן רשלנות של חברת המימון: הם לקחו בטוחה כנגד הלוואה בלי שבדקו אותה ווידאו שהבטוחה קיימת ושהיא תואמת לתיאור שנמסר להם. אם הם היו בודקים רכב (מספר רישוי, שלדה, מנוע) כנגד רישיון הרכב הם היו רואים חוסר התאמה. כיון שזו הרשלנות שלהם, לכאורה כמובן, הם אלו שצריכים לספוג את תוצאות הרשלנות.

פורסם
לפני שעתיים, Fazer כתב:

הסיבה הכי חשובה היא שלכאורה היתה כאן רשלנות של חברת המימון: הם לקחו בטוחה כנגד הלוואה בלי שבדקו אותה ווידאו שהבטוחה קיימת ושהיא תואמת לתיאור שנמסר להם. אם הם היו בודקים רכב (מספר רישוי, שלדה, מנוע) כנגד רישיון הרכב הם היו רואים חוסר התאמה. כיון שזו הרשלנות שלהם, לכאורה כמובן, הם אלו שצריכים לספוג את תוצאות הרשלנות.

אני האחרון שיגן על חברות המימון, אבל לדיון שלנו-

למיטב ידיעתי (ותקן אותי אם אני טועה), חברת המימון אף פעם לא בודקת את הרכב פיזית.

היא מאמתת את פרטי הרכב לפי רישיון רכב (מסמך של המדינה) וזהות הלווה שהוא הרוכש (אני לא יודע באיזה שלב בהעברת הבעלות היא נכנסת לתמונה).

פורסם
לפני 4 שעות, אלעדית כתב:

למיטב ידיעתי (ותקן אותי אם אני טועה), חברת המימון אף פעם לא בודקת את הרכב פיזית.

על אחת כמה וכמה - היא לוקחת על עצמה סיכון (ביודעין), ולכן היא צריכה לשאת בתוצאות.

נכון שחברת ביטוח שולחת אותך לבדיקת מיגון במקום שמאושר על ידה, כדי לוודא שיש לך את המיגון שאתה אומר שיש לך? נכון שאנחנו בפורום תמיד צועקים "יזהר הקונהההה!!!!" על כל מי שקנה רכב בלי בדיקה רק על סמך המילה של המוכר, ואח"כ מגיע לפורום לקטר

אז כזה, רק במימון.

הם לא חייבים לתזז אותך למשרדים הראשיים שלהם ולשלוח את המנכ"ל שיסתכל על האוטו - סע לתחנת שירות כלשהי שהם סומכים עליה, שיוודאו מספר רישוי/שלדה/מנוע כנגד רישיון הרכב, וזה יקטין לעצמם את הסיכון. תאמין לי שאחרי הפעם השלישית שבית משפט יחייב אותם לקחת אחריות ולפצות את הלקוח שנפגע מזה שהם נתנו מימון בלי לבדוק באמת, הם יתחילו לבדוק כמו שצריך (או יבטחו את עצמם כנגד הסיכון הזה).

פורסם

תגידו מה זה הכתבות הדביליות האלה? 

מישהו מתכוון להסביר איך עושים את העוקץ הזה? 

בשביל להכנס לאיזור האישי ולהעבר בעלות צריך תעודת זהות+ססמא+הטלפון של בעל הרכב. 

בשביל לעשות העברת בעלות בדואר, בהנחה והפקיד לא נוכל, צריך רשיון רכב+תעודת זהות מקורית(לא צילום) של בעל הרכב. 

שניהם זה לא משהו טריוויאלי ופשוט כמו "לצלם את הרכב בחניה". אז שיגידו איך עושים את העוקץ הזה, איזו פרצה מנצלים, אחרת זה סתם עוד כתבות זבל ללא שום תוכן. 

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
פורסם

יש סניפי דואר שמעסיקים "אחות של" ו"בן דוד של", הם עובדים בדואר ועושים מה שיבקשו מהם (עבריינים) בלי לשאול שאלות.

את הנזק שנגרם לבעל הרכב הם בכלל לא מבינים. מקסימום יפטרו אותם.

בעל הרכב אכל אותה בגדול, יגלה זאת כשלא יקבל טופס לביצוע טסט או כשיתבע את הביטוח בתאונה/גניבה או כשינסה למכור את הרכב ובהעברת בעלות יגלה שהוא לא בעל הרכב.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Michazzz כתב:

יש סניפי דואר שמעסיקים "אחות של" ו"בן דוד של", הם עובדים בדואר ועושים מה שיבקשו מהם (עבריינים) בלי לשאול שאלות.

אבל אתה מבין שזה לא עוקץ? 

עוקץ זה למצוא פרצה במערכת ולנצל אותה, או להטעות אותך בשביל שתיפול לאיזו מרמה. 

להשתמש בפקיד רמאי שיעשה העברה בעלות, לא שונה מפקיד בבנק שיעביר את הכסף בחשבון הבנק שלך לאיזה חברת קש בחו"ל. זה סתם גנב. 

אני לא בקיא גם בפרטי פרטים של העברות בעלות בבנק הדואר מהצד של הפקיד, אבל אם זה היה קל ופשוט כול כך, היית שומע על מקרים כאלה על ימין ועל שמאל ב-20 שנה האחרונות(?) , למה דווקא רק עכשיו? 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 40 דקות, davemustaine87 כתב:

תגידו מה זה הכתבות הדביליות האלה? 

מישהו מתכוון להסביר איך עושים את העוקץ הזה? 

בשביל להכנס לאיזור האישי ולהעבר בעלות צריך תעודת זהות+ססמא+הטלפון של בעל הרכב.

עם הראש הקרימינלי שלי:

- מעתיק מס' רישוי של רכב "מוזמן", ככל הניתן חדש ויקר יותר, ובלי שיעבוד.

- משיג צילום ת.ז. של הבעלים עם תאריך הנפקת ת.ז. ומס' סלולרי.

- משכפל סים עם מס' הטלפון של הבעלים.

- מבצע שחזור קוד סודי באיזור האישי הממשלתי ומקבל סמס לסים המשוכפל.

- מבצע העברת בעלות לרכב על שם של מישהו פיקטיבי (בן משפחה תמים, חבר טיפש וכד')

- פותח חש' בנק על שם הפיקטיבי ללא ידיעתו.

- מזמין כרטיס אשראי.

- מקבל הלוואת ענק מחב' מימון בתמורה לשיעבוד הרכב.

- מושך מזומן ומרוקן את החש' הנ"ל, או מסתכן ומבצע העברות לחשבון האישי / רכישות באשראי.

איזה נס שיש לנו את התורה הקדושה. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...