Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 2.0 2007-2010 אמינות

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ותודה מראש

לאחר שהמאזדה 3 2008 שלי הלכה טוטאלוס בתאונה [מישהו נתקע בי-אשמתו...]

אני מוצא את עצמי שוב מחפש אוטו

מסתפק בין המאזדה 3 המוכרת והאמינה

ופוזל לכיוון המאזדה 6 2.0 

אשמח לחוו"ד לגבי האמינות שלה מול ה-3 

וכן לגבי כל המכלולים

אני מבין שהשלדה של ה-3 מהנה יותר

ובקיצור אני צריך עזרה, תודה לכם.

[היא קצת זולה ביחס לתמורה וזה מפחיד אותי]

תודה מראש

אה,עוד משהו הציעו לי פוקוס 2009, היא גם זולה מאוד מה הסיבה, אמינות ? או בגלל המנוע ה"עגלה" שלה

שוב תודה מראש לכולם

אה, שכחתי.

המאזדה 6 מודל 2008-9

תודה.

פורסם

המאזדה 6 בשנים האלה אמינה , לא הכי חסכונית אבל בסך הכל היא טובה . היא מקטגוריה של משפחתיות גדולות ככה שקשה להשוות אותה למאזדה 3 מבחינת גודל והתנהגות . היא נותנת יותר מרחב ואבזור.

לעניין הפוקוס , בדור הזה היא גם כן אמינה וזולה באופן טבעי בגלל השנה , המנוע משותף במידה מסוימת למאזדה 3 . יש מחלה של לוח שעונים שצריך לחדש בו את ההלחמות כל כמה שנים . 

פורסם

דווקא להבנתי יש יותר מן המשותף בין הפוקוס לבין ה-6 בשנים האלו.

מדובר ברכבים שמבוססים על פלטפורמה דומה, מנוע ה-MZR של מאזדה וה-duretec של פורד זה סיים-סיים, פיתוח משותף, עם שינויים קלים והתאמות בין הדגמים השונים.
סך הכל מדובר במנוע שנחשב אמין.

כמו שכתבו לך המכוניות האלו זולות היום מפאת גילן... אתה אחזקת כבר ברכב מזדקן, אם אתה יודע למה אתה נכנס אז אני לא רואה סיבה שלא לקנות מאזדה 6 או פוקוס במידה ואתה מוצא רכב שמור ובמצב סביר לגילו.

• אהבתי 1
פורסם

גם הפורד מונדאו מהשנים 2007-2010 עם המנוע 2.3 חולק אותו מנוע איתם ואף דומה יותר למאזדה 6 מהפוקוס.

היא יותר מהנה מהמאזדה 6 לנהיגה, ויותר זולה. ובטוח יותר חזקה מהפוקוס. החיסרון בפורדים שקשה להשיג חלקים אפטרמרקט בארץ.

אבל אתה יכול לקנות אחת כזו בזול ולעשות לה יישור קו ולקבל אחלה רכב.

אתה צריך להחליט מה התקציב ומה יותר חשוב לך.

יופי, ביצועים, אמינות, שנתון, זמינות חלקים, וכו', ולפי זה לראות מה נכנס לך בתקציב נותן לך הכי הרבה פרמטרים ממה שמחפש. 

פורסם
לפני כשעה, נירו72 כתב:

גם הפורד מונדאו מהשנים 2007-2010 עם המנוע 2.3 חולק אותו מנוע איתם ואף דומה יותר למאזדה 6 מהפוקוס.

היא יותר מהנה מהמאזדה 6 לנהיגה, ויותר זולה. ובטוח יותר חזקה מהפוקוס. החיסרון בפורדים שקשה להשיג חלקים אפטרמרקט בארץ.

אבל אתה יכול לקנות אחת כזו בזול ולעשות לה יישור קו ולקבל אחלה רכב.

אתה צריך להחליט מה התקציב ומה יותר חשוב לך.

יופי, ביצועים, אמינות, שנתון, זמינות חלקים, וכו', ולפי זה לראות מה נכנס לך בתקציב נותן לך הכי הרבה פרמטרים ממה שמחפש. 

אכן מנוע טוב , חשוב לציין משאבות דלק וצמת חוטים שהולכות בטרם עת בדגם הזה 

פורסם

ברכב בגיל הזה, יותר מאמינות הבסיסית חשוב איך הרכב טופל. בגיל של 15-18 שנה כבר יש תקלות בלאי בגלל גיל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 3 שעות, nissan1211 כתב:

אכן מנוע טוב , חשוב לציין משאבות דלק וצמת חוטים שהולכות בטרם עת בדגם הזה 

יש לי פורד מונדאו. 

משאבת דלק הייתה בעיה רק בהתחלה עם המקורית שיצאה מהמפעל, כולן הוחלפו או בריקול או כי התפגרו בשנים הראשונות ומאז אין את הבעיה הזו. לי יש את הטיטניום שאני מטפח ואוהב, זה רכב שמצידי אשמור אותו גם לאספנות. אחד הרכבים היותר מהנים בקטגוריה הזו (במיוחד אם כמוני שמים בולמים של בילשטיין ועוד פינוקים). אני פדנט, ועד לאחרונה עוד היו לי חיישנים מקוריים מהיצרן שהחלפתי כמניעה ולא כי עשו בעיות. תראה לי כמה רכבים בימינו מחזיקים אצלם החיישנים 18 שנה. אני עוד יכול למכור אותם באיביי בתור משומשים ועובדים.

היום אפשר לקנות אחת כזו ב 10,000 ש"ח. זה מחיר שהוא פשוט מגוחך למה שמקבלים אם מוצאים אחת במצב טוב. אבל כמו כל רכב בגיל 15+, אי אפשר לצפות לאמינות של רכב חדש. כל רכב בגיל הזה יסבול מבעיות פלסטיקה, חשמל, חיישנים או קונקטורים שנוגעים בהם ומתפרקים, או ריפוד בגג שפתאום נפל. אבל אם צריך לבחור בין לתקן קונקטורים ופלסטיקה לבין כל הפיורטק DSG ורובוטי שמתפרקים, יודע מה עדיף 🙂.  די בטוח שאני משקיע בשלי בת 18 פחות ממה שמשקיעים ברכבים בני 5 בימינו וגם מקבל יותר.

אם הייתה קודם יד אוהבת, והכל טופל, הקונה מקבל בונבוניירה בכלום כסף.

לפני שעה, zvit כתב:

ברכב בגיל הזה, יותר מאמינות הבסיסית חשוב איך הרכב טופל. בגיל של 15-18 שנה כבר יש תקלות בלאי בגלל גיל.

מה שהוא אמר. הכי חשוב למצוא רכב שטופל טוב בשנתונים האלו, אחרת ליפול על נבלה יעלה בתיקונים יותר מלקנות רכב משנתון הרבה יותר חדש. ובכלל אם מישהו לא מבין ברכבים לקנות לבד רכב בן 15 פלוס זו רולטה רוסית. אולי עדיף לך להתאמץ קצת ולעלות שנתון אם יכול לאפשר לעצמך. מה שתוציא במחיר קנייה, תחסוך לך בתיקונים אח"כ.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

במזדה 6 דור שני מודל 2011 שהייתה לי, הוחלפו לדוגמה באזור 100,000 וקצת אחרי:
משולשים (לשים רק מקורי) בכ 3,500 ש"ח כולל כיוון פרונט, 4 בולמים בכ 3,000 ש"ח ומסרק הגה מקורי בכ 8,000 (מחלה בדגם זה).
מה אומר - לקנות רק ממי שטיפל בקפדנות. כמו זה שכתב לפני.
בין 3 ל 6 - מנסיון אישי - ה 6 יותר כבדה. ולכן הבלאי של המכלולים ב 6 גבוה יותר.
אם תצליח לשים ידיך על 3 ספיריט דור שני 2009 ואילך מטופלת - זכית.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

עוד דבר שצריך לשקול בקניה כרגע.

יש בעיה רצינית של זמינות חלקים שהתחילה בקורונה, המלחמה באוקראינה ועכשיו אצלנו.

כתוצאה קשה למצוא חלקים לפורד. למזדה 3 כנראה יהיה הכי הרבה חלקים ואופציות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...