Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות אוקטביה 2025

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מצב האורות באוטו חוזר כל כיבוטי והנעה למצא AUTO.
האם ישנה אפשרות לקבע שישאר על מצב ON אך יכבה יחד עם הסוויץ'?
בהגדרות לא מצאתי.

אשמל לעזרה.

תודה מראש.

ערן.

פורסם

כנראה לא אפשרות שזמינה למשתמש הקצה (ע"ס הפרסומים בנידון ועיון קל בספר רכב).

יתכן וישנה אפשרות לשנות התנהגות דרך התחברות למחשב הרכב עם תוכנה ייעודית, אך איני יודע בוודאות.

נשאלת השאלה, מדוע זה חשוב לך?

אם מבחינת נראות, הרי שאורות ה-DRL דואגים לך מבחינה זו.

אם מבחינת קיום הוראת החוק לגבי שימוש בתאורה בחורף, עליך לבדוק האם התאורה האחורית דולקת בזמן שה-DRL פעיל. אם כן, אתה מכוסה. אם לא, זו כן בדר"כ אפשרות שניתן להפעיל בחיבור למחשב הרכב.

פורסם

בוקר טוב.
דבר ראשון, אורות מלאים משמע ניראות יותר טובה.
דבר שני לא דולקים מאחורה ואני לא מעוניין להתעסק כל פעם עם הלחצן.

לדבריך רק חיבור למחשב עם תוכנה יעודית?
תודה על המענה. 

פורסם

האם התייעצת עם ספר הרכב?

או רק בהגדרות המסך?

בתכל'ס אין לי מה להוסיף על דברי תום22, הוא איש יסודי.

ברכב שלי (רנו) אני מוסיף את הסעיף הזה לרשימת "דברים לפני תנועה". (כמו חגורת בטיחות, מראות, רדיו מיזוג וכו')

פורסם

במכוניות האירופיות שאני מכיר (כולל הסיאט של אישתי) מה שצריך הוא מצב on: האורות ידלקו בהתנעה ויכבו בהדממת המנוע. נסה מצב זה ובדוק האם אכן האורות מתנהגים כך. שים לב שיש דגמים, בעיקר עם פנסי LED, בהם כיבוי הפנסים בהדממת המנוע מושהה כך שצריך להמתין חצי דקה - דקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial כנס ללינק שנתתי קודם ותבין שההודעה שלך לא רלוונטית לתצורת השליטה באורות ברכב המדובר. אין סוויץ', יש כפתורים.

ברירת המחדל היא מצב אוטומטי וזה חוזר אליה בכל כיבוי והתנעה.

ניתן לעבור למצב "ידני" ותאורה מלאה ע"י לחיצה על הכפתור המתאים. שזה בדיוק המצב שפותה"ש מתאר ומנסה לעקוף. 

פותה"ש, אומנם אין לי כרגע איך לגבות זאת בצורה רשמית יותר, אבל לדעתי, בעיקר בפנסים של רכבים חדשים, תאורת ה-DRL חזקה מספיק כדי לספק נראות טובה. אולי אפילו טובה יותר מאשר אורות מעבר, משום שהראשון מפוזר יותר ולא מנסה למקד את התאורה בעיקר על הכביש X מטרים (סביב 30) קדימה (שזו המטרה העיקרית הרי, בשעות החשיכה). 

הייתי בודק רק כאמור לגבי אפשרות להפעיל את התאורה האחורית יחד עם ה-DRL ושוכח מהנושא. 

פורסם

אני מבין, גם האופציה הזאתי זה רק ע"י חיבור מחשב יעודי לאוטו אני מניח?
משהו שאפשר לפתור בקלות יחסית או שמצריך מוסך? האוטו ליסינג לא הייתי רוצה להתעסק יותר מדי...

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי, כן (מחשב ייעודי). 

אני לא משוכנע שכל מוסך, גם אם יש לו כזה, ידע איך להפעיל את הפונקציה בהכרח (למרות שזה לא כזה סיפור לכאורה, ראה הסבר ברכב אחר מהקונצרן או סרטון) . וגם לא יודע להגיד כמה יגבו על כך. 

אם מדובר בליסינג מהעבודה, אפשר אולי לשאול את קצין הרכב לגבי הענין. 

אחרת, הייתי מנסה לשאול בכמה מקומות. כמה שמות שעולים מבחינתי באזור המרכז - הדר היי-לד, מוסך רון, טי ג'י מוטורס. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

נראות של DRL טובה יותר משל אורות מעבר.

השיטות לקידוד שעבדו על הדגמים הקודמים, לא עובדות על הדגם החדש.

תצטרך למצוא מוסך יבואן (או מוסך עם מחשב מקורי) שיהיה מספיק נחמד כדי להגדיל ראש ולבדוק זאת עבורך. רובם בכלל לא יבינו מה אתה רוצה מהם...

את המוסכים המורשים איני מכיר. במתמחים, למיטב ידיעתי טיג'י. בפ"ת ואנרג'י בחיפה מחזיקים מחשב כזה.

אולי המומחה אופיר @ToSToS יידע לענות ואף לסייע.

פורסם

ממליץ לך לא להתעסק בזה, כל הכפתורים שם לא ברורים בכלל ואתה לא יודע באמת על איזה מצב אתה אף פעם

תראה, אני מתכנת במקצועי, והתייאשתי ופשוט החזרתי את זה למצב הרגיל של AUTO והכל בסדר

אתה מבין שהם לא יודעים מה הם עושים כשהם העבירו את המזגן לתוך המסך מולטימדיה :| איך להפעיל מזגן שונה מלהסתכל בטלפון בזמן נהיגה :| 

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
בתאריך 31.3.2025 בשעה 09:16, TDI כתב:

נראות של DRL טובה יותר משל אורות מעבר.

השיטות לקידוד שעבדו על הדגמים הקודמים, לא עובדות על הדגם החדש.

תצטרך למצוא מוסך יבואן (או מוסך עם מחשב מקורי) שיהיה מספיק נחמד כדי להגדיל ראש ולבדוק זאת עבורך. רובם בכלל לא יבינו מה אתה רוצה מהם...

את המוסכים המורשים איני מכיר. במתמחים, למיטב ידיעתי טיג'י. בפ"ת ואנרג'י בחיפה מחזיקים מחשב כזה.

אולי המומחה אופיר @ToSToS יידע לענות ואף לסייע.

לא בהכרח נכון, מה גם שהאורות האחוריים לא פועלים בכלל אז גם פוגע בנראות וגם לא מכסה מבחינת החוק

פורסם

עניין הפנסים האחוריים נתון בויכוח, יש הטוענים כי כשהם פועלים הם מפחיתים את נראות פנסי הבלימה.

אישית החדירו בי את הנוהג להדליק פנסים כפעולה הראשונה אחרי ההתנעה כבר החל בשיעור הנהיגה הראשון. הבעיה ב-drl היא שבגללו אנדים שוכחים להדליק פנסים בשעות החושך.

.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...